![]() |
Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1.4 0-100 13 sec :oops: :oops: 1.6 0-100 11.5 sec :oops: 1.6 16v 0-100 10.2 sec(parca) Cu siguranta s-a chinuit ala sa te faca:rolleyes2 Dar este cel mai putin important acest lucru...masina asta nu e facuta pt curse...cu atat mai putin varianta de 65 cp... |
Quote:
|
|
Salut, sunt nou pe aici.Scuze daca am revenit asupra unui post mai vechi sau chestii dastea.
Pe parcursul acestui thread am obervat unele lucruri sper sa nu gresesc cand fac aceste afirmatii.Daca o voi face, puteti sa ma corectati. 1.Loganul , atat cel diesel cat si cel pe benzina nu are turbo, insusi denumirile spun acest lucru. MPI = multi punct injection DCI = diesel common rail injection. Dupa cum obervati, nu exista nici un turbo. 2.Fiecare logan este bun in felul lui. Cei pot sfatui pe toti de pe forum este ca inainte sa isi cumpere o masina , sa fac test drive cu ea. Cei care afirma de cele mai multe ori ca Loganul nu este bun, sunt persoane care nu au logan si , posibil nu-si pot permite una. Cum multi fac asta, si eu am facut-o pana nu am mers in logan am afirmat ca este o masina proasta si etc. Am fost surprins sa vad Logan diesel ruland cu 160. Pentru curiosi , pot spune ca la 3800-3900 de ture are 160. Despre MPI nu pot spune multe, cel mai lung drum facut cu unul a fost de 3 km si mers lejer. Ce pot spune sunt urmatoarele: 1.In comparatie cu Dacia din '70 - '04 (sau ce perioada s-au fabricat modelele 1300 1310 1410 break liberta etc) Loganul este total superior. Viteza, Confort, Fiabilitate, Zgomot , Aspect etc. 2. 1.5 dci mi se pare mai bun decat 1.4, 1.6 MPI deoarece. Are consumul mult mai mic, pe distanta lung cel benzina nu poate tine pasul cu diesel (am observat la intoarcerea de la mare. la 160 km/h 1.4 MPI sa tinut in spate doar 5 km, dupa care a renuntat). Pe sfert de mila nu am idee care este mai bun, aici pot raspunde doar cunoscatorii si cei care au testat masinile. Nu aceia "am auzit de la un prieten care a auzit de la verisorul fratelui surori matusii sale ca loganul benzina e mai bun da diesel" sau cei ce au citit doar specificatiile tehnice ale loganului. Sincer in carte scrie viteza maxima 154km/h (lucru ce am obs la multe masini Dacia 1310, Logan 1.5 dci, Kia Picanto 1.1 GSL), rezervorul 50 l dar in realitate intra cam 60 l . Iar pentru aceia "de banii astia iti luai BMW/VW/Audi/etc" pot spune un singur lucru. Lucrul nou nu se compara cu SH. Cu acestea am incheiat postul meu. va astept cu critici sau aprecieri. Bafta in continuare si asfalt uscat. |
ai facut o sinteza aproape completa a acestui topic.
ai uitat insa ceva: mai sunt si din aceia care au masini superioare loganului si au facut si ei aprecieri. pana la urma acest topic se adreseaza parerilor despre masinile respective, indiferent de modul in care ai venit in contact cu ele. si cum toti suntem diferiti si parerile sunt in mare parte diferite. |
Quote:
|
Se pare ca ai dreptate. Cei de la dacia asa spun, cel putin pe site-ul principal. insa maine voi verifica. si iti voi comfirma daca este adevarat. Si pentru a nu fi cineva nelamurit, voi posta si o poza ;) . Oricum, ms pentru observatie.
|
am un logan dci de vreo 4 luni! are deja 40mii km! sunt foarte multumit de el...desii inainte...auzeam de logan, auzeam de dracu!! tin sa precizez ca nu am reusit sa depasesc 165-170(viteza pe bord) si vreau sa specific si faptul ca ii da clasa unui 1,4mpi!!! il face!! nu are nicio sansa la acceleratie in fata dci! iar 1,6mpi....nu stiu ce sa zic...conteaza foarte mult si soferul! cine vrea sa afle mai multe sa ma intrebe! chiar l-am testat destul de mult!
|
Quote:
Ultimul logan in care am mers arata pe bord 170 , insa eu am poza doar la 160. |
am un 1.5dci70cai, oricand astept o cursa de 400m sau 1000m cu SUPERMASINILE 1.4 si 1.6.
|
Re:
Quote:
on topic: 1.6 16v, da' doar printre loganuri :peace: |
Benzinarul..cu sigurantza...think a little....lasa-ti si voi un post aici k tot ma cert cu amicu meu https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/55031-1310-kadett-caravan.html
|
ca acceleratie in mers normal trage mult mhai bine 1.5 dar ca turatie sound si altele 1.4....+ ca 1.4 mpi e mult mhai simplu fata de dci care iti mananca mult spatiu sub capota...prima impresie a mea cand mham suit in mcv a fost WoW ce fuge...si asta la o turatie joasa fata de benzina..parerea mea 1.5 dci pana la 120 km/h
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:12. |
- Copyright 2026 4Tuning