Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Supercharger electric - pareri (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/6535-supercharger-electric-pareri.html)

roby200687 10-04-09 11:53

Re: Supercharger electric - pareri

i praf chargerul ala!!! praf!!!!!!!!!

nu dati bani pe prostii!!!

catalliin 13-06-09 18:55

ziceti ca este ''praf'' acele turbine electrice ???!!.....pai daca o sa-l termin de facut la timp acel charager electric 'made home' la care lucrez eu acum ,atunci o sa-l postez aici sa vedeti toti cum arata ....cit despre ce poate face el inca nu pot sa afirm exact decit sa presupun ,dar ceea ce pot sa va spun este ca-i vorba de un electromotor destul de ''baban'' ca dimensiune (ceva ca de dubita) ,iar turbina este mai complexa decit cele de turbosuflante si implicit MULT MAI MARE (turbina tip compresor de presiune) cu un diametru de 26 cm)....iar de functionat este adevarat ca nu va functiona mai mult decit 1 minut continuu,altfel papa bateria si alternatorul iar circulatia aerului va trece si prin ineriorul electromotorului care-i va face racirea ,,iar la cind nu este in functiune datorita tipului de turbina nu restrictioneaza absolut deloc admisia aerului in motor...altfel spus 'dracia' este cam de 10 ori mai mare decit elecrochargerul acele care se gaseste de cumparat ...in final nu neg superioritatea unui turbo-mecanic sau tubo-suflanta dar tot ce sper este sa obtin un boost cit de cit chiar si pentru un minut timp in care se poate face o depasire sau plecare de pe loc

morpheusmaster 13-06-09 22:19

sa imi prezinti si mie turbochargerul :D is tare curios cum arata/merge :D si sincer cred k o sa fie mai bun ca ce au aia acolo ;)

Alex_cristocea 14-06-09 00:42

Quote:

Originally Posted by catalliin (Post 2404745)
ziceti ca este ''praf'' acele turbine electrice ???!!.....pai daca o sa-l termin de facut la timp acel charager electric 'made home' la care lucrez eu acum ,atunci o sa-l postez aici sa vedeti toti cum arata ....cit despre ce poate face el inca nu pot sa afirm exat decit sa presupun ,dar ceea ce pot sa va spun este ca-i vorba de un electromotor destul de ''baban'' ca dimensiune (ceva ca de dubita) ,iar turbina este mai complexa decit cele de turbosuflante si implicit MULT MAI MARE (turbina tip compresor de presiune) cu un diametru de 26 cm)....iar de functionat este adevarat ca nu va functiona mai mult decit 1 minut continuu,altfel papa bateria si alternatorul iar circulatia aerului va trece si prin ineriorul electromotorului care-i va face racirea ,,iar la cind nu este in functiune datorita tipului de turbina nu restrictioneaza absolut deloc admisia aerului in motor...altfel spus 'dracia' este cam de 10 ori mai mare decit elecrochargerul acele care se gaseste de cumparat ...in final nu neg superioritatea unui turbo-mecanic sau tubo-suflanta dar tot ce sper este sa obtin un boost cit de cit chiar si pentru un minut timp in care se poate face o depasire sau plecare de pe loc

imm....n-ai renuntat la idee? :) sau te confund? In fine pentru liniute cred ca ar fi ok daca volumul de aer satisface cererea, insa ce te faci daca de iei la intrecere cu un diesel pe autostrada. si mai e problema reglajului amestecului pt ca la suflantele mici nu e problema mare insa asta daca baga puternic si creaza o presiune pe adimise presiunea in camera de ardere va creste exponential cu presiunea de incarcare.

catalliin 14-06-09 13:19

de intreceri cu alte masini mai noi si deci mai performante nu poate fi vorba mai ales la mine care am o masina destul de batrinica si limitata la viteza(opel rkord 1980 2,0 benzina) care mai este si hidramata model vechi in 3 trepte...si care in scurt timp va iesii la pensie (dezmembrat) si probabil si acest turbo-electric va ''şoma'' undeva uitat prin vreun dulap prafuit din atelierul personal...deci treaba asta cu electric-chargerul o fac mai mult din pasiune si curiozitate ca sa-mi demonstrez in primul rind mie insumi ce si cum e treaba cu 'electricelel astea'...oricum n-aveam ce face cu electromotorul acela care initial il cumparasem ca sa fac un compresor potabil cu piston pentru umflat roţi ,dar vazind ca iar 'bintuie' ideea electrochargerelor printre oameni atunci m-am hotarit sa spulber mitul puterii acestor 'drăci electrice' care sincer si pe mine m-a chinuit cu ceva ani in urma si am incercat sa-l mai creez pe atunci tot cam la fel dar din pacate dracia era actionata de un motoras de ventilator electric din acele de care aveti toti pe masinii astfel ca puterea n-a fost suficienta max trei sferturi din presiune pe care o scoate un aspiorator la evacuare....insa acum sper sa fie alta treaba cu electromotorul iar in prezent am si posibilitatea sa verific presiunea exacta pe care o poate face 'dracia' asta electrică

Alex_cristocea 15-06-09 02:20

mult succes!!!

catalliin 24-06-09 19:55

Gata cu dracia asta electrica ...am terminato de facut.....si de comvins m-am cam comvins de un lucru ,pai aia de se gaseste de cumparat sincer nu prea cred ca ar face mare lucru ...evident o baga si ea ceva acolo sau o ajuta intrun fel admisia aia dar!!!!...sigur nu scoate nici 0.1 bar ......asta o stiu sigur pt ca tulumba mea care este de 20 de ori mai mare si are un elecromotor abea misca acul barometrului pe la 0.1 bar dar asta numa daca are bateria incarcata bine iar pe masina unde mai lucreaza si alternatorul s-ar putea sa mai fie un plus micut de putere dar nu prea mult,inca n-am probat-o la masina in schimba imi place volumul de aier pe care-l scoate ,la o jumate de metru distanta de turbina daca stai cu fata in dreptul ei îti fîlfîie falcile si in scurt timp ajunge sa te usture ochii,..........pe mine m-ar preocupa mai mult la turbinele alea care se gasec de cumparat sa nu gituie admisia la turatii mari asta avind in vedere ca este destul de micuta acea turbina si cu un motoras cam ca de ventilator electric....sunt curios totusi cam cit costa chargerul ala care se gaseste de cumparat(asta comparativ cu cit m-a dus pe mine toata cheltuiala la construirea lui) ...si mai ales ce presiune o scoate ?....o fi incercat cineva ?..adica sa puna ceasul barometru la evacuarea lui si sa vada cit indica, la mine am vazut ce poate al meu, dar acela???(marturii concrete care se poate dovedii pe viu )eu nu stiu daca pot sa public pozele pe care le-am facut la dracia mea nu cred ca am compatibil calculatorul ,dar pot trimite cui este interesat prin mail si apoi sa le posteze pe aice fiecare pas si etapa in constructia lui cit despre marturie video nu se poate ca n-am cu ce filma dar pot s-o demonstrez pe viu cuiva

BV83bax 26-06-09 21:28

baieti nu le mai umpleti bugetul celor care vand astfel de mizerii !!! am cumparat si eu unul din curiozitate in jur de 95 de e... l am montat...si l am dat jos EL MAI MULT INCURCA iar daca o paleta din el se rupe tinand cont ca este un plastic infect se rupe si ajunge in admisie... nu cred ca e bine

catalliin 27-06-09 10:57

in final asteptarile mele s-au cam adeverit cu o turbina electrica chiar si cu una 'babana' si actionata de un electromotor nu poti scoate presiune mare ,iar pina la urma singura solutie de a scoate ceva bari cu un sistem electric este cu un compresor cu pistonas asemanator celor ce se gasesc in comert pt umflat roti DAR MULT MAI MARE ,in principiu se poate face asa ceva cu un electromotor si un cilindru si pistonas pe masura insa problema este ca la asa ceva presiunea este nu de 0.5 bar sau 1 bar ci mult mai mare depaseste cu mut 3 sau 4 bar astfel ca trebuie sa adaptezi atunci supape de refulare reglate iar intrarea acestui aier sub presiune in admisie trebuie sa fie undeva facut printr-un stuţ separat de 5mm special facut in galeriea de admisie ,,,,asta am vrut sa fac eu initial din electromotor un (compresor cu piston portabil pt roti dar si pt admisie atunci cind am chef de liniute ,cerculete ,patratele...lol) insa turbina mi s-a parut mult mai usor de facut si acum sincer mi-este cam mila sa fac ''pilaf'' turbina pe care abea am terminato ca sa creez acum un compresor...dar vorba aceea cine face si desface tot timpul are ce face

santo 28-10-09 17:06

...nu o observat nimeni nimic din demou' linkului astuia: http://www.electricsupercharger.com/ ca la compresoru' mecanic lobii arborilor se invart invers decat ar fi trebuit(adica in felu in care ne arata ei ca functioneaza ar trebui sa scoata aerul din cilindrii motorului) !?...eu sper totushi ca nu au fost destul de atentzi la acest mic "detaliu"...ca nu vreau sa cred ca nu conteaza cum se invarte "morishca"mecanica si ei spera sa se imbogatzeasca de pe urma credulilor cu a lor morishca electrica...

catalliin 28-10-09 17:17

mmmda.,... ia intrati aici; Electric Supercharger-Masini.Forum si cititi ultimile posturi de pe forumul acela ,sa vedeti 'sfirleze' electrice adevarate:-P

Swat-Cat 28-10-09 17:38

Quote:

Originally Posted by santo (Post 2759368)
...nu o observat nimeni nimic din demou' linkului astuia: http://www.electricsupercharger.com/ ca la compresoru' mecanic lobii arborilor se invart invers decat ar fi trebuit(adica in felu in care ne arata ei ca functioneaza ar trebui sa scoata aerul din cilindrii motorului) ..

se invart cum trebuie... este o pompa volumica si aerul se duce spre pereti si dupa in motor

julaikos 30-10-09 10:31

Quote:

Originally Posted by catalliin (Post 2441671)
iar pina la urma singura solutie de a scoate ceva bari cu un sistem electric este cu un compresor cu pistonas asemanator celor ce se gasesc in comert pt umflat roti DAR MULT MAI MARE ,in principiu se poate face asa ceva cu un electromotor si un cilindru si pistonas pe masura insa problema este ca la asa ceva presiunea este nu de 0.5 bar sau 1 bar ci mult mai mare depaseste cu mut 3 sau 4 bar astfel ca trebuie sa adaptezi atunci supape de refulare reglate iar intrarea acestui aier sub presiune in admisie trebuie sa fie undeva facut printr-un stuţ separat de 5mm special facut in galeriea de admisie ,,,,

mai boss,cati ani ai ?sincer! si ce studii ai facut?
compresorul ala de roti baga aer intr-o incinta inchisa(anvelopa) si presiunea creste treptat,ca se tot aduna
motorul consuma destul de mult aer,iar tu cu un pistonas de compresor de roti nu faci nimic
vad ca nimeni nu te contrazice,asta inseamna ca fie lumea e de acord cu tine,fie ca habar nu au ce se intampla acolo
cand o sa existe un compresor cu piston(sau pistoane) care sa dea randament bun ca si compresor de aer,pentru supraalimentarea unui motor cu piston,porcu o sa zboare in cosmos

iar turbinele astea electrice abia daca dau 0.1bari cand le astupi iesirea,adica tot asa intr-o incinta fixa si inchisa,daca il pui l amotor,la relanti poate sa sa se simta ceva in plus,in mers o sa fie ceva in minus pentru ca aerul va trece mai greu de angrenajul moristii...

catalliin 30-10-09 10:50

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 2764242)
mai boss,cati ani ai ?sincer! si ce studii ai facut?
compresorul ala de roti baga aer intr-o incinta inchisa(anvelopa) si presiunea creste treptat,ca se tot aduna
motorul consuma destul de mult aer,iar tu cu un pistonas de compresor de roti nu faci nimic
vad ca nimeni nu te contrazice,asta inseamna ca fie lumea e de acord cu tine,fie ca habar nu au ce se intampla acolo
cand o sa existe un compresor cu piston(sau pistoane) care sa dea randament bun ca si compresor de aer,pentru supraalimentarea unui motor cu piston,porcu o sa zboare in cosmos

iar turbinele astea electrice abia daca dau 0.1bari cand le astupi iesirea,adica tot asa intr-o incinta fixa si inchisa,daca il pui l amotor,la relanti poate sa sa se simta ceva in plus,in mers o sa fie ceva in minus pentru ca aerul va trece mai greu de angrenajul moristii...

....Da Iulicuţă stiu ca nu face mare lucru tipul ala de compresor care initial era conceput de mine pt umflat rotile ...acum ce vrei ne dam toti cu parerea ,insa presupun ca deja ai cunoscut care este cea mai reusita idee cu electricele astea...pe care am si publicato pe forumul acela pt olcituri...ia zi mai bine cum ati merge olcitul cu turbosuflanta....ai reusit ceva cu instalatia de racire pe apa?

julaikos 30-10-09 11:02

mai una e sa ne dam cu parerea si sa intrebam,alta e sa afirmam chestii pe care suntem siguri
ce ai publicat pe celalalt forum nu este o idee reusita ci doar pusa in practica,daca era reusita era copiata de mult,sau inventata de mult
parca ti-am pus acolo poza cu un supercharger electric cu 3 electromotare,care consuma si pe masa si pe tasu dar face si presiune,ce ai facut tu nu e decat o aeroterma mai puternica,sau un aspirator de praf mare si galagios ,in orice caz nu e ceva care ar da randament pentru folosire,nici macar la jumatate de liniuta ;)

turbosuflanta mea merge brici pe motorul de 1.1,si la 0.3 bari cu cat merg maxim in momentul de fata trage foarte bine :D
racirea apei se face prin pulmonul de gpl,o sa pun radior cand o sa am timp,momentan se raceste suficient si asa :D
ca si o concluzie,nu vreau sa par arogant sau atotstiutor,dar moristile astea la 100 de euro sunt frectie la picior de lemn(poate un mic rol de turbinator,dar nu se justifica pretul),compresorul cu piston este o tampenie,nu merita nici deranjul sa te gandesti la asa ceva,compresorul de roti nu poate fi luat ca un supercharger nici macar pentru un motor de scuter! deci iese din discutie...ramane doar turbina actionata de gazele evacuarii sau compresorul mecanic,dar unu luat de pe alta masina,nu dinastea de se vand ieftin

All times are GMT +2. The time now is 04:33.

- Copyright 2026 4Tuning