![]() |
Re: Benzina, motorina sau GPL?
diesel...ca si benzinarele are si calitati si defecte...motorul diesel fiind mai greu se duc mai repede articulatiile pe fata(in cazul in care motorul este pe fata)...oricum...am votat diesel...
|
Quote:
|
ex:audi r8 diesel....motor central daca nu ma insel....am dat si eu cu parerea
|
Quote:
|
nu are nici o importanta daca este sau nu in productia de serie...ideea este ca deviem de la subiect...eu sunt fan diesel si PROBABIL u esti fan benzina....am spus doar una din defectele diesel-ului.
|
Fratilor, mai exista si alte motoare diesel in afara de TDI...eu de ex am 1,9 multijet 150 cp, si vreau sa va zic ca nu cred ca ii sta ceva cu cilindree apropiata in cale...fie benzina sau diesel de la vag sau orice altceva...cine are benzinara pana in 150 cp il invit sa facem o liniuta sa vedem cat de ''sportiva'' este in comparatie cu motorul meu diesel...ca deja de noul diesel de 2 litri de la audi m-am lamurit, n-a avut nici o sansa...
Sa nu vorbim de benzinare cu turbo, ca acolo sar in aer si consumul si pretul masinii..asta e idealul pt o masina sportiva, dar tre sa fim realisti, cati ne permitem sau ne dorim o masina sportiva? unii sunt mai linistiti.. Ideea este urmatoarea: cu motorul diesel am consum mic daca merg linistit in oras (8 8,5 pe cand un benzinar de 150 cp nu scade sub 14-15 garantat), dar am si o enorma rezerva de putere atunci cand am nevoie sau chef.. |
Quote:
|
asta in pitesti....vino cateva zile in bucuresti si ai sa vezi cum sare la 15 ;)
|
chiar crezi ca prin pitesti se circula bine?
si am fost si in bucuresti cu el , si in sibiu , si in valcea , plus ca am facut tot transfagarasanul |
nu s-o circula bine, dar nici nu stai la un semafor 30 de minute si il prinzi de 20 de ori rosu pana treci.....sau o fi la fel peste tot?
eu cred ca nu apropos..consumurile date de tine sunt de pe transfagarasanul ala sau e consum de oras. la care ma refeream de fapt eu? |
spiderweb03 Faorte de acord cu tine. am un polo 1.9 tdi-pd. nu putini au fost cei care au ramas surprinzi de demarajul micului meu polo amarat de 1.2 sau 1.4:twisted: de exemplu cu un 1.6 16v ...pana ma prinde...mai are:lol: super multumit de TDI-ul meu care nu papa nici ulei nici nu fumega in exces. la consum nu mai zic.. 5 afara.. 7 oras. si cum ziceai si tu..rezerve de putere mari.;)
|
deci raspunsul meu la intrebare : turbocharged diesel all the way ;)
|
inainte eram fac benzina. Nu concepeam sa am vreodata diesel. Insa am facut un compromis si am ales TDI. Si nu mi-a parut rau. Acum ador aceste motoare, imi place feeling`u cand intra turbina in functiune :D :x
|
@spiderweb03 : tu te auzi ce spui? faci comparatie intre un motor aspirat si unul turbo? in afara de consum redus si cuplu mai mare,diesel-ul in ziua de azi nu mai are avantaje.daca tot faci comparatie cu al tau fiat 1,9 jtd da-te cu un 1,8 turbo de la vag (am ales acest motor pentru ca are cilindree asemanatoare si e acelasi tip de motor: turbo).iti garantez ca nu o sa ai prea multe de spus in fata lui,decat dupa vreo jumatate de km cand o sa inceapa cuplul sa isi arate coltii.in rest... cam nu prea ai ce face.si repet: nu mai faceti comparatie intre TURBODIESEL SI BENZINA ASPIRAT!!!
|
pai faza e ca multe dintre aspiratoare fac fata turbo dieselurilor dar alea care au turbo si sunt pe benzina sunt mult superioare fata de diesel , la fiabilitate nu stiu dar in rest da
dieselul e doar pt consum , atata tot |
| All times are GMT +2. The time now is 19:51. |
- Copyright 2026 4Tuning