![]() |
Re: TEHNICA : ‘High Dynamic Range’ images
Sau daca nu sus la HDR dai click si apoi Generate ori apesi direct Ctrl+G !
|
Uite care e treaba....
In mod normal, ca sa iti iasa ceva foarte frumos trebuie sa faci mai multe poze, din exact aceeasi pozitie, dar cu expunere diferita.. Pana si camera mea Benq, de 200 de lei, are aceasta optiune in meniu... EV -1,-0.7, -0.3, 0, 0.3, 0.7, 1 .. Indicat este sa folosesti un trepied, sa nu se miste deloc camera... Apoi, in programul asta, Photomatix, ai undeva o optiune: generate HDR. Iti apare un meniu in care poti sa incarci pozele pe care le-ai facut - cele cu expunere diferita.. Programul iti va recunoaste automat timpul de expunere si iti va realiza o imagine HDR, 16biti.. Asta dupa ce ii dai Tone Maping! Cum faci un HDR daca ai deja poza in PC si vrei sa ii dai un pic de culoare, sa o faci mai intersanta? Pai, iei orice program de editare - eu folosesc AcdSee 3.1 si creezi inca 2 poze, derivata din a ta.. La una modifici manual White Point si o faci mai inchisa la culoare. La a doua poza modifici Black Point si o faci mai deschisa un pic.. Astfel reusesti sa pacalesti programul Photomatix, iar el va presupune ca cele trei poze pe care le ai, au expuneri diferite ;) . Nimic mai simplu, le incarci pe toate 3, dupa cum ti-am spus mai sus, dai Tone Maping si obtii o super imagine ;) .. Foarte simplu! Ps: Au fost unii useri pe topicul asta care o pus niste poze superbe.. Sunt convins ca oricat ai umbla la o imagine sa o mermelesi :) nu iti va iesi ca una facuta ca la carte: expunere diferita, in 4-5 pasi, camera foarte buna, etc... |
am impresia ca nu iese acelasi lucru daca aci poze cu expunere diferita si daca modifici tu luminiozitatea pozei mai tarziu
poate sa zica cineva ceva legat de asta ? sau are acelasi efect ? :shock: |
Quote:
poti face HDRI si din calc..din photoshop sau ma rog alte programe de editare photo, nu modifici luminozitatea ci expunerea (ai optiune pentru asta) in principiu ar trebui sa iasa cel putin asemanator.. iei imaginea de baza ..si mai editezi inca alte cateva cu expunere micsorata ..si marita ... bineinteles ..unde mai e farmecul ?! :D |
Quote:
Multumesc |
Oricum, e de tinut minte o investitie intr-o camera foto care iti face mai multe poze cu expunere diferita automat! ;)
Ies niste poze, mama .. mama... |
Quote:
Le am in calculator le voi prelucra cu Photomatix si le voi urca aici |
Quote:
si decat o camera care stie bracketing mai bine una care stie RAW. sau amandoua :D |
1 Attachment(s)
M3 E92 V8 4.0 :D
335 bi turbo HDR |
Quote:
foarte tare ! superba chiar ! b/w :X |
Quote:
|
1 Attachment(s)
................... |
4 Attachment(s)
prins de mania LFS'ului..
|
macar aici puteti posta HDR-uri adevarate !
nu mai luati o poza ,ii schimbati luminiozitatea in PS sau alt program si faceti "HDR" !!! |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:03. |
- Copyright 2026 4Tuning