Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Nova 2.0 16v Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30970-dacia-nova-2-0-16v-turbo.html)

WOLFI3 04-04-08 12:00

Re: Dacia Nova 1.8 16v

NEBUNIE OMULE.....cred ca daca vei avea toate astea vei avea cel mai tare supernovita;) Imi place cum arata masina cu suspensia...dar pacat ca zici ca simti orice hop!! Hai hai up!! Super si sa ai grija de ea!! Nu va fi greu cu soft-ul? Sunt special asa ceva?? pt. masini cu motor schimbat? SPOR LA LUCRU!!

Buga 04-04-08 21:04

dar la sistemul de franare n ai adus nici o modificare , sau am sarit yo vre un post ??

imi cer scuze daca n am vazut bine

numai bine

Villy ATS 04-04-08 23:39

nu este adevarat!! adevaratii pasionati de tuning iti adimra masina datorita frumusetii motorului :)
si acum o intrebare tehnica...dc ai renuntat la intermediara??

mikafly 05-04-08 20:22

Quote:

Originally Posted by villy02ats (Post 1466554)
nu este adevarat!! adevaratii pasionati de tuning iti adimra masina datorita frumusetii motorului :)
si acum o intrebare tehnica...dc ai renuntat la intermediara??

Motorul meu este oricum numai frumos nu.E murdar...nespalat de 2 ani.....si azi mi sa parut mie ca nu prea mai trage...sper sa mi se fi parut doar.(sper sa fie de vina benzina de la un peco de 2 lei)
Am renuntat la intermediara........chiar nu stiu de ce......ca sa nu mai aiba gazele de esapament asa de multe frane pe traseu.....am facut evacuarea intreaga din inox din fata pana in spate....si la final o toba sport (nu e de inox) (nu e de firma) a costat 220ron (toba)

mikafly 05-04-08 20:30

Am dat edit dar a trecut timpul si tre sa postez consecutiv....

Am mers si cu catalizator.....si cu toba intermediara....sau doar cu catalizator...sau doar cu intermediara....
Ce pot sa va zic.....din proprie experienta legat de toba intermediara...cu ea montata sunetul e mia slab..si parca la turatii mai mici masina are mai multa putere...mai mult cuplu..(asa mi se pare mie)...la turatii mai mari e ok dar mai lenesa decat fara intermediara.
Fara intermediara.....parca nu prea se infige la turatii mici...in schimb trage mai tare in ture.(o fi zgomotul de vina?...da senzatia de putere?...nu cred)

Lucian 07-04-08 09:35

Nu e doar zgomotul. E perfect normal ce ai descris tu. Asta pt ca inca esti aspirat. Cand vei fi turbo .. poti pune si o teava de 50 cm lungime pe 65 mm diametru. Si cand vei fi turbo ... o sa vezi tu ca vei avea si motorul curat. O sa-l iubesti mai mult ! ;)

canny 07-04-08 12:34

e normal sa pierzi cuplu fara intermediara, ideal ar fi si daca o faci turbo sa-i pui un accelerator de gaze in loc de intermediara
bafta in continuare si aduna-ti energia sa incepi lucrul la ea
PS nu lasa jegu pe motor ca influenteaza si ala viata motorului (in caz ca e murdar rau)

Villy ATS 07-04-08 13:52

eu am intermediara data jos de mult timp..la motor nu am cine stie ce modificari...mentionez ca am o dacie cu motor de 1.4. Imi sugerati sa pun intermediara inapoi..si daca da..sa scot macar sitele din ea...sau o las cum era ea normal??
si asa din curiozotate cam la ce turatie lipsa intermediarei creaza un avantaj ???

mikafly 08-04-08 11:11

Probabil cand va fi turbo.....va fi si curat ca imi va fi si foarte drag de el.....bine a zis Lucian...se vede ca stie ce vorbeste...la el e farmacie sub capota....de unde rezulta ca.....

UniculSGM 08-04-08 13:30

...ca nu o scoate pe ploaie sau nu merge cu ea :P glumesc.

Villy ATS 08-04-08 14:15

deci ce imi sugerati sa pun intermediara inapoi...??? in cursele de accelerare o duc pana in 5000 de ture, imi foloseste la ceva sau doar zgomot?

Lucian 08-04-08 14:40

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 1473052)
...ca nu o scoate pe ploaie sau nu merge cu ea :P glumesc.

Lasa ma serif ca oricum toata lume astie ca tu esti adeptul esteticii uratului. ;)

mikafly 08-04-08 19:06

Quote:

Originally Posted by villy02ats (Post 1473123)
deci ce imi sugerati sa pun intermediara inapoi...??? in cursele de accelerare o duc pana in 5000 de ture, imi foloseste la ceva sau doar zgomot?

Tu decizi daca o lasi sau o scoti......in functie de cum simti tu masina.

crazyfornova 14-04-08 11:12

salut !!! zici k e un 1.8 16v turbo benzina ? asa.... de unde ai luat motorul , cu cat , ai zis k ai si servo directie ... asa e ? si zi si pasta de unde ai luat-o ! cu RAR-u cum te-ai descurcat adic cum tia fkt actele pe motoru de 1.8 16v ! mai citisem k ai scimbat totate alea pe la roata p-acolo se potrivesc alea de renault 19 ? si ti-ai pus dicuri de frana pe spate ? te rog da-mi toate detaliile
prin comment aici ! io sunt crazyfornova MS si astept sa vb

mikafly 15-04-08 08:02

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 1483405)
salut !!! zici k e un 1.8 16v turbo benzina ? asa.... de unde ai luat motorul , cu cat , ai zis k ai si servo directie ... asa e ? si zi si pasta de unde ai luat-o ! cu RAR-u cum te-ai descurcat adic cum tia fkt actele pe motoru de 1.8 16v ! mai citisem k ai scimbat totate alea pe la roata p-acolo se potrivesc alea de renault 19 ? si ti-ai pus dicuri de frana pe spate ? te rog da-mi toate detaliile
prin comment aici ! io sunt crazyfornova MS si astept sa vb

Daca urmaresti tot topicul de la inceput ai sa observi ca motorul este 1.8 16v fara turbo de 138 de cai.Si daca ai sa citesti in continuare ai sa iti dai seama ca vreau sa il fac turbo.
Si daca ai sa citesti si mai atent....ai sa vezi ca intr-adevar toate elementele din fata sunt luate de la renault 19.Daca ai nelamuriri ...astept.

All times are GMT +2. The time now is 03:49.

- Copyright 2026 4Tuning