Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Berlina 4x4 Turbo Vom (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/25052-dacia-berlina-4x4-turbo.html)

B 89 WRC 10-01-07 00:16

Re: DACIA BERINA 1300 TURBO intercooler 1978

eu zic ca seamana cu alea de le aveau batrani cand alergau pe coasta nu cumva e chiar unul dala

NightDevil 10-01-07 00:19

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 691661)
eu zic ca seamana cu alea de le aveau batrani cand alergau pe coasta nu cumva e chiar unul dala

asa zice lumea!!! ...

npeti 10-01-07 00:28

de teava de aliaj dur aluminiu 6000-7000 asemanator ce se foloseste la biciclete la cardu (alea mai profi) dar la alu sudurile sunt ceva mai problema .........(binenteles ideea e de a pastra o greutate mica...)..ca dc bag bara de batator de covoare e clar ca mai pun 40 d kg :)....plus su suport de uscat rufe :)..lasand gluma la o parte alu asta nu prea se indoaie ca unu normal de obiciei crapa....cunoaste cineva mai bine materiale e de genu ?>

B 89 WRC 10-01-07 00:34

de sudat se sudeaza in argon dar rezistenta in cazul impactului nu este aceeasi cu a celor de metal te inteleg ca vrei sa fie usoara dar la bani te gandesti ?

npeti 10-01-07 00:46

din pct de vedere costa ..... dar stiu o firma care e in faliment si are pe stoc tevi d dur al de diferite diametre
si le dau sub pret...
oricum tot scump e
dar o data o fac
teoretic in vreo 250 de eu
ar tre sa incap.....cel putin sper

npeti 10-01-07 00:48

de aia vreau sa mai aud pareri inainte de a arunca cu banii.....

adi.schumi_tm 19-01-07 14:17

ceau.Eu unul nu mi-as pune asa ceva in masina dar acum tu stii mai bine ce ai de gand sa faci in continuare cu masina si sunt de acord ca siguranta e pe primul loc.Bafta in continuare

fastbiker 19-01-07 16:25

daca al faci din duraluminiu nu-ti foloseste la nimic,nu te apara in caz de accident,se construiesc intradevar din aliaje..pe baza de crom...etc dar o astfel de cusca ajunge la 6-8000euroi(facuta de firma).Masinile de vtm au custi solide cu stilp mai gros p dreapta(stilp de rezistenta)la care se leaga toata cusca....Dar pt faptul k ai cea mai rapida dacie din cite am vazut se merita sa-i arunci o cusca...

aborigenu 21-01-07 00:42

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 691703)
din pct de vedere costa ..... dar stiu o firma care e in faliment si are pe stoc tevi d dur al de diferite diametre
si le dau sub pret...
oricum tot scump e
dar o data o fac
teoretic in vreo 250 de eu
ar tre sa incap.....cel putin sper

:rolleyes2 eu unu am pus ceva teava pe raft... o teava de irigatii...este destul de usoara... am pus electricu pe ea si prinde sudura dar nu stiu ce metal sa fie... nu-s ce anume... e subtire in carne, nu foarte moale si din cate banuiesc eu la autogen cred ca se modeleaza destul de bine!!!
Cu un cadru bine gandit zic eu ca se mareste rezistenta "custii", fa o vizita pe la sere si vb cu un paznic :D te indruma el care cum si in ce fel

ahhh si inca ceva...need help la o cv de fuego poate imi spui si mie cum o "dovedesc" si eu

aborigenu 21-01-07 00:49

cert e faptul ca nu este fier 100% altfel ar fi avut rugina la greu pe ea , o sa fac poze la o teava sa iti faci o idee despre ea

Muttley 23-01-07 06:54

Quote:

Originally Posted by npeti (Post 691683)
cunoaste cineva mai bine materiale e de genu ?>

Incearca sa gasesti teava de crom-molibden. Tot la cadrele de bicicleta se utilizeaza. E usor si f dur.

npeti 23-01-07 21:08

cromoli...:) ....asa am avut primu cadru pe vremuri la bitigla :) .....da este ff rigirna...dar nu stiu unde sa gesesc asa ceva
e mai greu ca alu dar mai dur....
La ce se mai foloseste asa ceva ?

Muttley 24-01-07 06:30

Habar n-am la ce altceva se foloseste... :( Unde se gaseste nici atat.
Pot doar sa spun c-ar fi ideal materialul asta. :p

In lipsa, daca zici ca deja ai de unde procura, incearca cu duraluminiu. Se impun tevi f groase, da' oricum e mai bine decat cu teava obisnuita.

madmaxtata 27-01-07 20:24

6 Attachment(s)
SAlut.
In legatura cu roll-barul eu am gasit niste schite, le-a pus cineva care participa la vtm. Acum cu materialul nu stiu ce sa zic, ca sunt si aliaje de al mai tari decat fierul, dar sunt si diferite aliaje de fier cu diferite caracteristici(% de C pe care il are in compozitie). Am vazut si eu filmele acum, sta frumos tare in curbe, dar nu puteai sa o lasi putin mai jos?? Cand mai iei o gaura 2-3(ca de "drumurile noastre toate se vor repara vre-odata??") iti rupe ficatiii? sau e acceptabila?

npeti 28-01-07 11:29

Quote:

Originally Posted by madmaxtata (Post 718261)
SAlut.
In legatura cu roll-barul eu am gasit niste schite, le-a pus cineva care participa la vtm. Acum cu materialul nu stiu ce sa zic, ca sunt si aliaje de al mai tari decat fierul, dar sunt si diferite aliaje de fier cu diferite caracteristici(% de C pe care il are in compozitie). Am vazut si eu filmele acum, sta frumos tare in curbe, dar nu puteai sa o lasi putin mai jos?? Cand mai iei o gaura 2-3(ca de "drumurile noastre toate se vor repara vre-odata??") iti rupe ficatiii? sau e acceptabila?

este chiar ok
telescoapele nu sunt chiar asa d tari....
in schimb sta bine in curbe ca am bari de torsiune fata spate groase.....si de aia nu prea ii da voie sa se incline prea tare in curbe....plus ca aveam cauciucuri cu talon foarte mic(195/40/r14) si si alea ajuta mult ....de zi cu zi am un set de roti cu cauciucuri mai mari... ca sa nu simt asa "cratelerele" din drumurile noastre autohtone
p.s merci de schite .

All times are GMT +2. The time now is 16:39.

- Copyright 2026 4Tuning