Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

BHP_maXIm 11-08-06 10:13

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Ma oamenilor la cati bani gasesc o turbina eventul una de Renault 5 Alpin Turbo pt ca vreau sa o montez pe o Dacie,si daca stiti si cam pe la ce cai ajung cu ea...Si ma mai intereseaza s ce piese mai im trebuie in afara de turbina deci asa un cost total cam cat ar fi...:shock:

yknot 12-08-06 14:15

cauta si vei gasi raspunsurile potrivite!

siadimet 12-08-06 23:29

am nevoie de o informatie sigura.ce presiune suporta un motor pe benzina 1,6,injectie multipunct?fara a-l decomprima,fara schimbat pistoane,biele?

yknot 13-08-06 07:06

depinde de raportul de comprimare, la 9:1 - 10:1 0.4 bari ar trbui sa fie suficient

attila 14-08-06 02:22

As vrea sa stiu daca se poate monta turbo pe un opel astra din 93,stock,75 cp.M-ar interesa cati cai as obtine? cat m-ar costa? si cu cat ar urca consumul? Mersi

mituc 15-08-06 09:43

Se da un Citroen C4 stock cu motor 1.6i (tu 5jp4, 80KW, 1587cm3). Cum cei de la citroen/peugeot nu prea pun motoare puternice pe compacte (iar eu nu vreau nici macar coupe) m-ar interesa urmatoarele:
- ce se recomanda: turbo sau compresor centrifugal?
- trecind peste ce se recomanda, cu ce se obtin performante mai bune si fiabilitate mai buna, cu turbina sau cu compresorul?
- probabil pentru operatiune mai mult ca sigur va trebui scazut raportul de compresie, acum parca e 10.1 sau 10.4:1, nu stiu exact, oricum sint 99% sigur ca e peste 10:1. Cum ar fi indicat sa se faca asta? Garnituri, ajustare cap pistoane, altfel?
- va trebui adaugat un sistem de racire suplimentar in cazul in care se merge pe varianta cu compresor centrifugal? Dar guri de aer suplimentara pe capota (adica va trebui gaurita tabla?)?
- ce putere/cuplu se obtine dupa montarea unuia dintre cele 2 (compresor/turbina)?
- ce mai trebuie schimbat sau modificat pentru ca totul sa fie ok si sa nu ia foc masina sau sa-mi sara pistoanele prin capota? Ambreaj? Cutie? Biele? Planetare? Pompa injectie? De modificare chip nu mai zic pentru ca e evident ca trebuie remapat dupa schimbare.
- cam cit ajunge o treaba dintr-asta, piese + manopera, unde se poate face si cinepoate aduce noile componente si le poate modifica pe cele existente pentru a se potrivi?
- va trebui sa trec pe la derutatii ala de la RAR dupa aia, right? Normele de poluare ale motorului vor ramine aceleasi (acum e euro4)?
- o modificare de genul asta cam cit dureaza din momentul in care exista toate piesele, maretialele, sculele si resursele umane pentru lucrare?

Personal caut o solutie care sa necesite cit mai putine modificari ale actualelor componente (si, evident, sa nu coste cit masina noua), insa daca pot sa ajung la 250CP s-ar putea sa uit de toate grijile astea :joy:
Probabil va trebui sa discut si cu dealerul sa vad la ce-mi pica garantia in cazul in care fac modificari, motor mai mult ca sigur (dar, oare, la tot?). Drept urmare m-ar incalzi faptul ca firma/service-ul/persoana fizica/etc la care fac operatiunea sa acorde si un soi de garantie in cazul in care ceva pica sau merge aiurea din alte motive decit o eventuala exploatare defectuasa (nu prea e cazul).

P.S.: a propos de tablarie, stie cineva un body kit care sa contina un eleron rezonabil care sa se poata monta pe citroen c4 berlina/hatchback? Pentru coupe stiu ca sint, insa nu ma incalzeste deloc coupe-ul. E posibil sa am nevoie de o piesa care sa-mi tina spatele pe sosea dupa modificarile in legatura cu care am intrebat mai sus... :woowoo:

200SX 15-08-06 10:02

Quote:

Originally Posted by mituc
Se da un Citroen C4 stock cu motor 1.6i (tu 5jp4, 80KW, 1587cm3). ...........................Personal caut o solutie care sa necesite cit mai putine modificari ale actualelor componente (si, evident, sa nu coste cit masina noua), insa daca pot sa ajung la 250CP s-ar putea sa uit de toate grijile astea :joy:

100cp/l este un raport ~standard pentru un motor turbo, tu ce vrei este peste 150CP pe litru.

deci inclin sa cred ca ai avea nevoie de o turbina pt a ajunge la aceste valori, + alti bani pe langa pt restul de piese

citeste cartea asta https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/6717-maximum-boost-corky-bell.html inainte de alte intrebari

Race 15-08-06 12:23

Quote:

cei de la citroen/peugeot nu prea pun motoare puternice pe compacte
Exista motorul de 2l/180 CP care e rezonabil pentru o compacta.Daca nu vrei coupe e o problema...dar nu le poti avea pe toate.

Quote:

daca pot sa ajung la 250CP s-ar putea sa uit de toate grijile astea
Ca sa ajungi la 250 CP trebuie modificate componentele interne ale motorului.Si nici asa nu cred ca poti ajunge atat de sus.Oricum daca vrei turbo mai bine schimbi pistoanele decat placa de decompresie.

Pretul pentru compresor centrifugal a fost postat pe alte topicuri,si a fost 4.000 pentru o masina si 5.500 pentru alta.Fa un calcul daca merita:
C4 Coupe 1.6 VTR - 14.600 EURO DDP
C4 Coupe 2.0 VTS - 20.300 EURO DDP
Diferenta este de 5.700 EURO.Chiar daca ai aduce masina la 180 CP pentru 4.000 EURO,de cei 1.700 EURO primesti in plus alte frane,alte suspensii,posibil si alte dotari,sansa mult mai mica de a ramane cu masina in drum,garantie.

Quote:

E posibil sa am nevoie de o piesa care sa-mi tina spatele pe sosea dupa modificarile in legatura cu care am intrebat mai sus
Daca iei in calcul doar modificarea motorului,o sa ai nevoie de mult mai multe piese care sa-ti tina masina pe sosea decat o bucata de plastic cu rol neglijabil.

Fiind vorba de o masina noua,parerea mea e ori sa o lasi asa,ori sa iei direct VTS-ul,sau ceva de la concurenta daca nu iti place ala.Sau tinand seama ca oricum renunti la garantie si risti sa bubui motorul,o masina SH de aceiasi bani :D

mituc 16-08-06 06:45

Quote:

Originally Posted by 200SX
100cp/l este un raport ~standard pentru un motor turbo, tu ce vrei este peste 150CP pe litru.

O putere in jur de 150CP mi se pare rezonabila. Evident glumeam cind spuneam de 250CP (pentru motorul de 1.6 nu e imposibil dar cam greu de realizat), ar fi si cam aiurea sa ai tractiune fata si un motor de o asemenea putere (nu foarte aiurea dar nici foarte ok).

Quote:

Originally Posted by 200SX
deci inclin sa cred ca ai avea nevoie de o turbina pt a ajunge la aceste valori, + alti bani pe langa pt restul de piese

citeste cartea asta https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=6717 inainte de alte intrebari

Ok, o voi citi pentru ca pare interesanta :) (btw, pentru 166-167.tif si 166-169.tif nu a iesit ok suma de control la dezarhivare). Cred ca s-ar merita chiar sa comand cartea asta de pe undeva.

Desi eu nu vreau sa invat sa-mi fac singur modificarile si nici sa-i invat eu pe altii cum sa mi le faca (mi-e suficient sa stiu despre ce e vorba cit de cit, fara sa ma adincesc in calcule). Bazindu-ma pe faptul ca sint destui pe acest forum care stiu despre ce este vorba si au avut ocazia sa testeze tot felul de trasnai pe motoarele pe care le au (sau le-au avut pentru ca le-au zvirlit la fier vechi) eu mai mult caut o recomandare si o descriere a solutiei recomandate pentru a obtine pentru ce vreau eu (impreuna cu implicatiile implementarii ei, eventual un cost aproximativ) modificind cit mai putine dintre subansamblele stock (de aia m-am gindit la un compresor centrifugal).

Ideal din punctul meu de vedere ar fi sa obtin aceeasi masina pina la, sa zicem, 4000rpm, si una mai potenta dupa 4000, si ma intereseaza solutia cu cel mai bun raport (fiabilitate*calitate)/(pret*modificari_componente_stock) (toata lumea cauta asta, nu?:) ) si ce masina rezulta dupa implementarea solutiei respective (aproximativ, ca nu se poate spune niciodata exact, citi CP, ce cuplu, la ce turatii, cu ce variatie de consum, etc).
...toate astea, bineinteles, daca se pot estima aproximativ. Daca nu se pot estima atunci asta e, voi petrece 4-5 luni stringind tot felul de parametri despre motorul pe care-l am si calculind ce se poate obtine cu ce e acolo (desi nu-mi prea suride ideea pentru ca nu am timp pentru asa ceva).

alyn 25-11-06 11:38

da pentru un vw vento cl 1.8 este kit turbo???si cam cat costa....de curiozitate:D

yknot 25-11-06 23:42

si in curand o sa pot oferi pentru cine este interesat un sistem stand alone la un pret mai mic decat pe piata, sa zicem 1000$ cu tot cu instalare.... asta este un pret informativ, mai multe detalii dupa ce il voi instala pe masina mea turbo!

WRT-SHARK 26-11-06 00:42

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 636851)
si in curand o sa pot oferi pentru cine este interesat un sistem stand alone la un pret mai mic decat pe piata, sa zicem 1000$ cu tot cu instalare.... asta este un pret informativ, mai multe detalii dupa ce il voi instala pe masina mea turbo!

Ce marca?

yknot 26-11-06 09:05

megasquirt

beck 26-11-06 18:17

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 637045)
megasquirt

v 101 sau v2.2?

yknot 27-11-06 07:58

Megaquirt 2, V3 cu 4 layer pcb

All times are GMT +2. The time now is 13:11.

- Copyright 2026 4Tuning