Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

fishbone 25-01-06 22:40

Mi-a dat erori forumul, asa ca fac adaugire
sunt de acord, 14 seconds flat la quarter mile sunt exceptii. Conventia Sgenerala este ca Altima scoate intre 14.2 si 14.4-14.5 in functie de transmisie, auto sau manuala, 4 sau 5 trepte. Orice este peste 14.5 este atribut pe seama unui conducator habarnist, conditii de vreme aiurea, masina care nu a fost intretinuta, etc etc.

Uite material didactic. Citeste TOT si nu te opri doar la masinile cu modificari usoare. Spune-mi ca nu exista Altima stoc ce scoate timpii care-i zic eu
http://www.nissanclub.com/forums/showthread.php?t=93448
Si vezi sa nu incurci modelele, aici discutam Altima generatia 3, adica 2002+.

Citez:
2002 Altima 3.5SE 5-speed

Kansas City Intl Raceway, MO

RT : 0.405 (red light - oops!)
60 ft - 2.177
330 ft - 5.996
1/8 - 9.146
mph - 77.95
1000 - 11.864
1/4 - 14.164
mph - 97.70

Mods: None, except took the spare out to compensate for the weight of the hitch.

Si mai sunt cateva.

SEBASTIAN 25-01-06 22:40

http://www.thetruthaboutcars.com/con...0541433129344/

citeste sa vezi 14,7

Race 25-01-06 22:41

E ceva cunoscut ca masinile in general au anumite performante declarate de producator sau testate de diferite publicatii,si cu toate astea in mainile posesorilor prind puteri nebanuite,fiind mult mai rapide.Asa ca timpii declarati de posesori ai marcii X pe un site dedicat marcii X nu valoreaza nimic.

Quote:

La fel, cand am facut o liniuta cu un Firebird WS6 .... rusine de rusine. Pana la 45mph am
Daca se poate,vreau sa aflu si eu continuarea la chestia asta,ca sunt tare curios :roll:

SEBASTIAN 25-01-06 22:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
E ceva cunoscut ca masinile in general au anumite performante declarate de producator sau testate de diferite publicatii,si cu toate astea in mainile posesorilor prind puteri nebanuite,fiind mult mai rapide.Asa ca timpii declarati de posesori ai marcii X pe un site dedicat marcii X nu valoreaza nimic.

Quote:

La fel, cand am facut o liniuta cu un Firebird WS6 .... rusine de rusine. Pana la 45mph am
Daca se poate,vreau sa aflu si eu continuarea la chestia asta,ca sunt tare curios :roll:

http://autos.yahoo.com/newcars/nissa...rformance.html

si aici ai timpi diferiti pe 400m ...

SEBASTIAN 25-01-06 22:44

Timpi pot fi reali dar important e sa masori si distantele.
La 0...100 la acelasi timp distantele pot fi diferite.

fishbone 25-01-06 22:47

Sebastian, nu te mai incapatana si citeste ce-am scris in primul reply pe aceasta pagina.

Acel review e numai pozitiv pentru Altima, iar langa 14.7 scrie (est) adica timp estimat.

Ia si citeste timeslips de la drag strip si mai gandeste-te

Race: continuarea era

si a trecut pe langa mine de parca eram parcat.
WS6 cred ca sti si tu ce motor are. A fost o joaca amicala, atata tot, n-aveam pretentii sa-l bat. Il cunosc pe tip.

SEBASTIAN 25-01-06 22:52

Re:

Quote:

Originally Posted by \"fishbone\"
Sebastian, nu te mai incapatana si citeste ce-am scris in primul reply pe aceasta pagina.

Acel review e numai pozitiv pentru Altima, iar langa 14.7 scrie (est) adica timp estimat.

Ia si citeste timeslips de la drag strip si mai gandeste-te

Race: continuarea era

si a trecut pe langa mine de parca eram parcat.
WS6 cred ca sti si tu ce motor are. A fost o joaca amicala, atata tot, n-aveam pretentii sa-l bat. Il cunosc pe tip.

Testele nu se fac in joaca ci serios!
In joaca pot si eu sa te las sa castigi serios nu ai nici o sansa.

fishbone 25-01-06 22:55

CDespre care test in joaca e vorba? Nu a fost un test, a fost o joaca, o liniuta la misto. Asa cum face si sora-mea liniute cu mine. Are un Eclipse GS de 150cp. Stie ca n-are sanse dar ne distram. Care-i problema? Te-ai uitat sau nu la timeslip-urile alea?

orlando 25-01-06 23:04

Deci fiecare are cate ceva de spus ok...nu pot sa imi dau cu parerea despre potentialul masinilor pentru ca nu le-am condus si nu am cunostintele necesare ca sa imi dau cu parerea dar stiu prea bine ce brand are in spate BMW si ce brand are Nissan dar acu fara suparare Fishbone...cand ai fost in romania cate nissanuri ai vaz si cate Bmw-uri ai vazut...si crede-ma cand o face nissan motor de 400 de cai aspirat eu ma duc in fata la Bavaria Motors si imi dau foc si inca ceva d c Nissan nu este prezent nici la Formula 1, nici la DTM, pe la nici o competitie de genu asta...ca are masini sportive?

SEBASTIAN 25-01-06 23:06

nu cred ca e cazul sa aduci aminte de cai pe litru, asta e tehnologie si nu toti o stapanesc.

fishbone 25-01-06 23:09

Nissan nu face acele motoare deoarece nu exista piata pentru ele si nu-si pot justifica R&D-ul si banii investiti. Nu exista piata pentru ei din cauza unor opinii tocmai ca in acest forum. De ce crezi oare ca exista gama Infiniti?
Nissan oricum au avut probleme financiare si in consecinta au parteneriat in ziua de azi cu Renault. Daca tu crezi ca nu am nimic de reprosat acestui fabricant, te inseli amarnic.

SEBASTIAN: nu te mai fa ca nu vezi ce scriu, ai vazut au ba acele timeslips. Recunosti sau nu ca am avut dreptate?

fishbone 25-01-06 23:15

Tentativele tale de a ingropa acest topic sunt de doi lei si sunt clare ca ochiul. Postezi cica pareri noi pe topicuri care au luat sfarsit acum 1 an de zile doar ca sa cada acesta in jos pe pagina sperand ca nu-l mai citeste nimeni. De ce insulti astfel atat moderatorii, cat si userii acestui forum dar mai ales dreptul la libera exprimare?

Foarte frumos. Sa sti ca si eu la fel pot gasi cate un reply bine gandit si documentat care sa vin sa-l postez cel putin odata pe zi in acest topic, dar asta ar insemna sa-mi bat joc pe ascuns asa ca tine de moderatori si de forum, ceea ce nu e corect.

Parerea mea este ca dovezile concrete au fost puse pe masa dar tu pari a fi pur si simplu incapatanat sau las ca sa le accepti asa cum sunt ele. Si sa sti ca NU EU te fac las, ci insusi modul tau de a te comporta spune asta.

SEBASTIAN 26-01-06 06:14

http://www.thetruthaboutcars.com/con...0541433129344/

Aici ai un test in care arata datele reale ale lui Nissan si ma lasa rece.
Nu-mi place sa ma repet dar o fac pana ai sa intelegi ca nu e o masina care sa se ridice la nivewlul 330 oricat ai vrea tu.
Sa-ti stapnesti sanatos si fara evenimente nissanul insa uita ca e o masina suficient de sportiva in fata unui BMW cinstit, iar aprecieri depre moderatori nu cred ca e cazul sa faci cu atat mai mult cu cat sunt aproape inexistenti aici.

SEBASTIAN 26-01-06 06:35

Altima SE_R se vrea din fabrica o masina sportivizata.
nissan incearca insa nu se poate apropiade 330i care desi nu face parte din gama sport a marcii bmw reuseste sa fie mai dinamic decat concurenta.
Imi plac masinile japoneze fapt pentru care am avut trei pana acum si nca mai am doua una urmand sa o ridic azi sau maine in functie de vama, dar cu toate astea nu ma pot desprinde de masinile germane, iar BMW este unul din varfurile de lance mai accesibile in zona asta.
BMW 330i m-a fascinat de cand a aparut si nu m-a dezamagit nici o data fapt care m-a convins sa mai cumpar unul si viitoarea masina de strada tot bmw va fi probabil un 550i mecanic cu putine optiuni pt ca nu-mi plac butoanele la kg.O clima, o piele, un ornament de carbon sau titan, cu niste jante ok stopuri fara galben, culoare interesanta, volan si schimbator de M cu plafon interior antracit ca restul sunt serie.
La 330 nu am avut probleme e o masina fiabila care te incanta, este o masina excelenta pe asfalt uscat si un iar iarna merge daca ai roti adecvate si perfect daca ai si cuie. Este o masina eleganta cu dimensiuni perfecte pentru trafic exterior ne fiind mult mai mare ca o Dacia, iar in interior avand tot confortul necesar.
Am cndus multe masini din gama ei cum e A4 , Mercedes c cu diverse motoare si daca ramanem in gama domestica BMW e totusi un lup in piele de oaie, pare bland pentru cine nu-l stie insa e o mica fiara.
Vreau sa stiu cati stiu sa decupleze sistemele de control a tractiunii la 330i, pentru a vedea atunci adevaratele performante.
Pentru asta am votat BMW si voi vota in continuare pana voi fi dezamagit.
Nici o masina nu mi-a placut la drum mai mult decat BMW in general si am condus suficient de multe si variate marci si modele, inclusiv o gramada de modele Nissan de la care astept nuo Skyline pe care daca-l plac il voi comanda in varianta nissan GTR35 sau infiniti GTR36, dar nu pentru ca e o masina de serie deosebita, performantele de serie nu au excelat nici la cele vechi insa platforma a fost generoasa cand era vorba de modificari.
BMW 330i conform datelor tehnice si statisticilor e o masina mai buna decat modelele \"sportive\" ale lui Altima, care sunt de fapt niste pseudoincercari de tuning iefin la o masina medie.
Au o putere litrica la nissan inferioara lui 330i care ofera un motor ce castiga mereu titluri la cel mai bun motor.

SEBASTIAN 26-01-06 06:45

ia uite cate motoare performante de la Nissan gasesti aici:

Summary of the IEOTY winners for 2005
For the overall award and eleven individual categories:

International Engine of the Year
BMW 5.0-liter V10 (M5, M6)

Best Performance Engine

Best New Engine

Best Fuel Economy
Toyota Hybrid Synergy Drive (Prius)

Best Above 4.0-liter

Best 3.0-liter to 4.0-liter
BMW 3.2-liter (M3)

Best 2.5-liter to 3.0-liter
BMW 3.0-liter Twin-Turbodiesel (535d - European model)

Best 2.0-liter to 2.5-liter
Honda 2.2-liter diesel (Accord, CR-V, FR-V - European models)

Best 1.8-liter to 2.0-liter
Volkswagen 2.0-liter FSI Turbo (2006 Golf, GTI, Jetta; Audi A3, Audi A4)

Best 1.4-liter to 1.8-liter
Toyota Hybrid Synergy Drive (Prius)

Best 1.0-liter to 1.4-liter
Fiat-GM Multijet 1.3-liter diesel (European Fiat and Opel models)

Best Sub 1.0-liter
Honda Hybrid 1.0-liter IMA (Insight)

All times are GMT +2. The time now is 06:56.

- Copyright 2026 4Tuning