![]() |
Re: Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă
Quote:
Bun ai parcat, dar de iesit cum mai iesi? tre sa faci vreo 10 manevre ca sa iesi de acolo asa cum e masina |
Am si eu o ipoteza: daca ne uitam pe timpii de la Top Gear scosi de vedete in masina "cu pret rezonabil" vom observa ca intre pilotii de F1 si celelalte staruri sunt diferente foarte mici, in conditiile in care se conduce aceeasi masina:
http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gea...bly_Priced_Car Asta m-ar face sa inclin spre victoria soferului obisnuit, dar cu masina mai puternica. |
Sa nu uitam - cursele de masini se castiga la mustata. Deci un pilot profesionist poate fi cu o secunda mai bun decat celalalt si tot castigator este. Celalalt este amator.:sad:
Trebuie sa lasam sa se ocupe fiecare de domeniul lui. Stiu ca noi romanii suntem buni la toate dar nici chiar asa. ;) ____________________ piese auto online |
Se pare ca nu prea intelegi versus-ul. Daca un pilot are o masina de 100 de cai si un amator una de 150 zi-mi si mie cam ce poate face pilotul?deschide o usa si da la pedale?
|
@sponsoru,pai depinde de traseu..daca este drag race foarte posibil sa castige cel cu masina de 150 cai..dar conteaza si greutatea masinilor haha :P plus ca pe circuit pariez ca soferul profesionist va castiga..
|
pai haha dar vorbim de 2 masini de aceeasi greutate una cu 100 de cai si una cu 150. Chiar si pe circuit ma indoiesc ca va castiga pilotul. Decat sa fie soferul de strada un nonskilled total .Vorbim de un sofer decent .
|
Quote:
|
Quote:
|
@GTR la ce te referi ? :|
|
Quote:
Un sofer bun cu un avantaj de putere si de 20% spulbera un pilot pe oice pista , dar vorbesc de un sofer bun, nu sofer de Duminica si ma refer la masini normale, nu monoposturi, etc. Un pilot nu este vre-un "Superman", este doar un sofer bun cu mult antrenament, adica un sofer care are performanta constanta si foarte putine greseli. |
da voi tineti cont ca soferii "decenti" au sanse mult mai mari sa iasa in decor? ;) in primu rand pilotul probabil ca stie pista ca in palma,ce trebuie sa faca in fiecare zona,cu ce viteza sa abordeze,cunoaste mai bine masina..
-pe niste trasee pline de ace de par,curbe stranse si mai periculoase + sa fie ud pe jos :P (Nurburgring) tot soferul decent castiga?? Edit:oricum nu e totusi prea corect sa aiba 50% sau chiar mai multa putere unul dintre soferi nu...cum ar fi sofer decent in logan 16v vs pilot pe logan 1.5 dci 70ps :D |
Quote:
|
ok,dar voi ati vazut Ford Fiesta vs Corvette Z06?? a fost un test facut intr-un supermarket :))) si Fiesta a fost mai agila :))))))))))
daca intr-adevar cursa se da pe un traseu care are si linii drepte mai lungi,soferul profesionist nu are nici o sansa cu doar 100 cai :D in fata la cel cu 300,banuiesc ca la diferenta asta de putere nu poate recupera pe curbe ce pierde pe linie dreapta |
Quote:
Top Gear este o emisiune auto DE DIVERTISMENT!!!!! Diferentele dintre o masina de 100cp si una de 300 nu stau numai in puterea motorului, franele si suspensia cica ajuta si ele. |
tu de putere prea mare la roata din spate ai auzit?? intr-un spatiu asa mic chiar ar fi greu cu Corvetteu sa faci o masina mica si cu tractiune fata,parerea mea.SI da stiu ca Top Gear este de divertisment.Fifth gear it's better :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning