Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/115745-noul-mercedes-e63-amg-prima-imagine.html)

Radoo_84 01-07-09 23:54

Re: Test-drive cu Mercedes-Benz E-Class AMG: o minunăţie

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2454588)
De cand esti tu un etalon la a stabili cine e frumos sau nu ? Oricum asta e o chestie subiectiva. Iar ca are sau nu premiul de motor of the year ma doare in basca. DIn punctul meu de vedere e mult mai tare ca 5 V10 BMW. De ce ?

Unu la mana 63 AMG este mai usor si ca 4 V8 de pe M3. Cu ala de pe M5 nu se pune problema. Doi la mana este si usor mai puternic, are mult mai mult cuplu si nu trebuie turat la infinit sa scoata cei 500CP (si eventual selectat din IDrive sa dea 500 nu 400CP). Cu siguranta este mult mai usor de exploatat. Ca ala are premiu si asta nu...wow :lol:.

cu ce crezi ca ma impresioneaza ca e mai usor? M5 are 507 cai din 5000cmc si amg are 518 daca am retinut bine din 6300cmc, deci M-ul are o putere litrica mai mare, teoretic spre asta ar fi un avantaj pentru BMW! Si apropo de ture...nu vrei sa scoata si 500 de cai la 1000rmp?? ''faina'' senzatie ar fi sa nu mai auzi motorul cand il calci, nu????

vacaroz 01-07-09 23:57

Quote:

De cand esti tu un etalon la a stabili cine e frumos sau nu ? Oricum asta e o chestie subiectiva. Iar ca are sau nu premiul de motor of the year ma doare in basca. DIn punctul meu de vedere e mult mai tare ca 5 V10 BMW. De ce ?

Unu la mana 63 AMG este mai usor si ca 4 V8 de pe M3. Cu ala de pe M5 nu se pune problema. Doi la mana este si usor mai puternic, are mult mai mult cuplu si nu trebuie turat la infinit sa scoata cei 500CP (si eventual selectat din IDrive sa dea 500 nu 400CP). Cu siguranta este mult mai usor de exploatat. Ca ala are premiu si asta nu...wow :lol:.

pe un alt thread( nu mai stiu exact care se certa cineva cu tine in legatura cu motorul de m5...sa acolo ti sa mai spus ca desi e aspirat motorul de bmw la turatii mici are o putere egala cu un motor turbo sau mai mare deci nu mai abera...si daca tot faci comparatie m5 vs ... 60/65 amg pune la socoteala doar ca m`ul e aspitar, celelalte nu si spune`mi ce reiese

vlad_strumph 02-07-09 00:16

Quote:

Originally Posted by HAll3x (Post 2453557)
foarte frumod dar oricum, nu se pot pune cu cei de la AUDI...:D :boxing:

Nici nu se pun,ii calca in picioare...

vladberca 02-07-09 00:21

Re: Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine

@vlad strumph: nu cred ca e mai performant decat rs6!

Bogdan_mb 02-07-09 00:34

ma distrez cand vad posturi de genul : m5 obtine puterea maxima la 8000 de ture . Ok, are un avataj teoretic , fiind motor de turatie pentru obtinerea celor 500cp se reduce din cilindree dar nu ii vad rostul daca la final greutatea motorului este peste a unuia de 6.2 litri. Faptul ca ai o plaja de turatie ceva mai mare te ajuta pe un circuit, pe un drum foarte virajat dar nu prea vad sa fie cazul unui salon premium de clasa medie, in 95% din situatile intalnite cu o astfel de masina, autostrada, oras, drumuri nationale, este mult mai eficient cuplu suficient de jos din ture.

latrommi 02-07-09 02:56

misto masina

bv lor:D

UNLORD 02-07-09 09:57

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2453450)
Asta da masina nu BMW M5...interiorul e fabulos, arata a lux combinat cu sport intr-o maniera foarte eleganta. E crima masina, Ieri am vz si un E Coupe pe strada si e o minunatie, Mercedes stie sa deseneze:)
Iar ca performante nimic de zis, performance engine of the year 2009 isi spune cuvantul:D

Iara ai inceput copil sarah cu duhul sa arunci cu cacat in marca care te complexeaza ? Pasteaza-ti frustrarile pt tine sau trateaza-le ca lumea s-a convins cat poti sa duci!

Ontopic: Masina arata f. bine, mai putin din spate, unde mi se pare cam fada si cam masiva.

Thomas Everywhere 02-07-09 10:06

Quote:

Originally Posted by HAll3x (Post 2453557)
foarte frumod dar oricum, nu se pot pune cu cei de la AUDI...:D :boxing:

Mercedes-Benz nu se va compara niciodata cu Audi.
Audi mai are de invatzat pe langa Mercedes-Benz care are o istorie destul de bogata si experienta multa in masini, motoare, siguranta si lux. Nu mai vorbim ca fac camioane, si mai detine si cateva mici grupuri de prin USA si mai fac si trenuri si utilaje de constructii. Pai in masini sunt tatici.
Referitor la BMW ca se tot comenteaza, parerea mea e ca sunt la egalitate. Audi nu=si are rostu in comparatiile astea ca aia e o masina sub Bmw si Mercedes-Benz clar orice ati zice.

UNLORD 02-07-09 10:18

Quote:

In primul rand vreau sa imi arati care e greutatea motorului de 6.3 L - (o scrie pe undeva pe net sau ceva oficial) si care e greutatea motoarelor de la BMW. Ca tot aud faza cu greutatea...doar de pe forum, de la niste baieti carora le cam pun la indoiala cunostintele in domeniu auto. Despre idrive si mersul in oras...eu zic ca daca ai optiunea de a avea 400 de hp este benefica (pt consum mai ales) nu de criticat adica asta inseamna usurinta in exploatare...dar tu esti un pic mai carcotas si te imflamezi repede cand vine vorba de "afinitatea" BMW. Inca o chestie, masina pe care o conduc este tot BMW, are peste 100 de hp pe litru si iti spun ca este extrem de usor de condus in oras si culmea, are si sufiecient cuplu, in plus are si un consum f. decent. Asadar fii si tu mai senin si nu mai scrie dupa ureche si din ambitie copilareasca. Si inca o chestie, tare imi e ca batranul M5 e mai rapid, atat pe circuit cat si in linie dreapta. Iar legat de premii .... ai zis bine "wow", asta inseamna ca motorul chiar este de exceptie, cu toate ca se apropie de pensionare, asta inseamna un lucru mare pe care bineinteles tu culmea, il critici!

UNLORD 02-07-09 10:22

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2455254)
Mercedes-Benz nu se va compara niciodata cu Audi.
Audi mai are de invatzat pe langa Mercedes-Benz care are o istorie destul de bogata si experienta multa in masini, motoare, siguranta si lux. Nu mai vorbim ca fac camioane, si mai detine si cateva mici grupuri de prin USA si mai fac si trenuri si utilaje de constructii. Pai in masini sunt tatici.
Referitor la BMW ca se tot comenteaza, parerea mea e ca sunt la egalitate. Audi nu=si are rostu in comparatiile astea ca aia e o masina sub Bmw si Mercedes-Benz clar orice ati zice.

Desi sunt atasat de BMW, iar pe Audi ii agreez cel mai putin, mai au si ei din cand in cand unele sclipiri de geniu...mai ales cu divizia RS! Iar la clasa asta, RS6-le e cam cel mai rapid la ora actuala. Adica ma asteptam de la Mercedes sa scoata ceva echivalent RS6-lui, asa cum pregateste BMW-ul, noul M5.

Thomas Everywhere 02-07-09 10:23

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2455288)
In primul rand vreau sa imi arati care e greutatea motorului de 6.3 L - (o scrie pe undeva pe net sau ceva oficial) si care e greutatea motoarelor de la BMW. Ca tot aud faza cu greutatea...doar de pe forum, de la niste baieti corora le cam pun la indoiala cunostintele in domeniu auto. Despre idrive si mersul in oras...eu zic ca daca ai optiunea de a avea 400 de hp este benefica (pt consum mai ales) nu de criticat adica asta inseamna usurinta in exploatare...dar tu esti un pic mai carcotas si te imflamezi repede cand vine vorba de "afinitatea" BMW. Inca o chestie, masina pe care o conduc este tot BMW, are peste 100 de hp pe litru si iti spun ca este extrem de usor de condus in oras si culmea, are si sufiecient cuplu, in plus are si un consum f. decent. Asadar fii si tu mai senin si nu mai scrie dupa ureche si din ambitie copilareasca. Si inca o chestie, tare imi e ca batranul M5 e mai rapid, atat pe circuit cat si in linie dreapta. Iar legat de premii .... ai zis bine "wow", asta inseamna ca motorul chiar este de exceptie, cu toate ca se apropie de pensionare, asta inseamna un lucru mare pe care bineinteles tu culmea, il critici!

Vezi ca un rival tare la rapiditate si performanta il are pe Cadillac CTS-V , are motor de 6.2 V8 si 560 CP si se tine bine cu Bmw din orice punct de vedere.

UNLORD 02-07-09 10:27

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2454806)
ma distrez cand vad posturi de genul : m5 obtine puterea maxima la 8000 de ture . Ok, are un avataj teoretic , fiind motor de turatie pentru obtinerea celor 500cp se reduce din cilindree dar nu ii vad rostul daca la final greutatea motorului este peste a unuia de 6.2 litri. Faptul ca ai o plaja de turatie ceva mai mare te ajuta pe un circuit, pe un drum foarte virajat dar nu prea vad sa fie cazul unui salon premium de clasa medie, in 95% din situatile intalnite cu o astfel de masina, autostrada, oras, drumuri nationale, este mult mai eficient cuplu suficient de jos din ture.

In primul rand arata-mi si mie faza cu greutatea. In al doilea rand Mercedesul nu are o distributie a greutatii de aproape 50:50. Degeaba spui ca e mai usor motorul de Merc daca nu rezolva problema asta. In al 3-lea rand mercedesul e si mai greu. Iar in al 4-lea, in oras, pe drumuri nationale ai optiunea de a detuna motorul pt a avea 400 de hp, ceea ce inseamna consum mai bun, optiune care chiar conteaza.

UNLORD 02-07-09 10:30

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2455302)
Vezi ca un rival tare la rapiditate si performanta il are pe Cadillac CTS-V , are motor de 6.2 V8 si 560 CP si se tine bine cu Bmw din orice punct de vedere.

Stiu, jos palaria pt CTS-V, nu am vorbit la superlativ de performantele batranului BMW, in plus realizezi cam ce i-ar face Mercedesului ?

Thomas Everywhere 02-07-09 10:33

Da normal i-ar da bataie la fundul gol. Mercedes-Benz nu prea are nuante sportive chiar daca are motor de putere, sportivitatea tot nu si-o impune nu sunt fan Mercedes-Benz.
Bmw s-a nascut prin a fi sport, oricum respect pentru amandoua marcile si pentru Cadillac care si-a creat o masina super.

_anaconda_ 02-07-09 11:12

Quote:

Originally Posted by Radoo_84 (Post 2454752)
cu ce crezi ca ma impresioneaza ca e mai usor? M5 are 507 cai din 5000cmc si amg are 518 daca am retinut bine din 6300cmc, deci M-ul are o putere litrica mai mare, teoretic spre asta ar fi un avantaj pentru BMW! Si apropo de ture...nu vrei sa scoata si 500 de cai la 1000rmp?? ''faina'' senzatie ar fi sa nu mai auzi motorul cand il calci, nu????

Cum adica nu conteaza ? La masini de genu greutatea tot timpul conteaza. Si de ce puterea litrica mai mare e avantaj ? Te simti mai barbat sau cum ? :lol:

Pentru 520CP aproape AMG are nevoie de 8 pistoane si 6000 RPM. M5 pentru 507 CP are nevoie de inca 2 pistoane si vreo 2000 RPM in plus fata de AMG. Cum suna ? :lol:

@ Vacaroz: si 63 AMG tot aspirat e. Si daca nu ar fi fost si era turbo singurul lucru care reiese din asta este ca avea si mai mult cuplu, mai liniar, posibilitate de marire a puterii mai usor etc. Una peste alta ca era mai bun. Si beme tot la turbo trece, s-au prins ei cum sta treaba,
Referitor la greutate AMG 6.2 are vreo 4 KG in minus fata de 4.0 V8 de pe M3. (pe la 190 KG se invart, nu mai stau sa caut exact graficul ala). Deci este evident ca 5.0 V10 e si mai greu.

@ UNLORD. Pe threadul cu M3 vs C AMG erau postate treburile cu greutatea, oricum ca fan / pasionat de BMW trebuia sa cam stii asta, daca si niste useri care nu au asa multe cunostinte si pe alea care le au le pui la indoiala stiu lucrul asta. ;).

All times are GMT +2. The time now is 09:03.

- Copyright 2026 4Tuning