![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
corect! romanii au votat rahat si merita sa primesca rahat!
|
Am platit 6800 lei in 10.07.2009 ,am castigat procesul in 05.03.2013 instanta hotarand ca ANAF-ul sa-mi plateasca o suma = 6800 lei + dobanda fiscala calculata pe intervalul ziua platii10.07.2009-ziua restituirii efective a banilor.
Intrebari intrebatoare: 1.Cat ar urma sa incasez la restituire? 2.Pot sa vand masina si apoi sa merg la ANAF sa-mi iau banii furati?Intreb asta fiindca instanta a hotarat sa-mi fie dati banii inapoi nicidecum restituirea banilor sa fie conditionata in vreun fel de cazul instrainarii/neinstrainarii masinii si platii/neplatii taxei de timbru de mediu editia 2013. Multumesc! |
Quote:
in mod normal tu ceri dobanda sau avocatul care te-a reprezentat...in actele depuse la dosar in instanta trebuia sa scrie ce dobanda trebuie....cat la suta pe zi....pana in ziua cand primesti banii.... |
Quote:
Am hotararea ramasa definitiva din iunie...nu s-a facut recurs la C.Ap.AB si acum ANAF-ul e bun de plata...am fost acolo si mi-i s-a spus sa fac o cerere sa-mi restituie banii cerere la care sa anexez hotararea definitiva....ei asteapta cererea ta, nu te cheama ei:"hai prostane c-ai de luat bani!...ca ne-o venit hotararea!" Eu ,in actiunea mea ,am solicitat ca instanta prin hotarararea care urma s-o pronunte sa oblige ANAF-ul sa-mi plateasca banii furati + d o b a n d a f i s c a l a aferenta perioadei de timp dintre ziua platii la ANAF si ziua achitarii de catre ANAF.Am postat in speranta ca poate stie cineva la 6800lei cat ar urma sa-mi dea ANAF-ul... *-nu-s camatar sa cer dobanda cat imi pusca mie pe chelie; ** -n-am folosit avocat in instanta....in litigii de bani cetatean vs statul sau invers se foloseste dobanda fiscala si aia habar n-am cum se foloseste fiindca vorbim de Romania si toate-s relative-n jegul nostru de vaterland...chiar si un calcul de dobanda datorata. A!!!!Sa nu uit:ii injur fiindca nu-s co-autor moral la inscaunarea lui Pontagiattore...s-ai lui 40(00)de hoti. ;) |
Quote:
eu stiu de recuperarea taxei doar cu avocat....cei pe care ii stiu eu sunt mai comozi nu s-au dus niciodata nicaieri,dar au castigat de fiecare data...ideea era ca nu dadeau la avocat nici un ban...acesta ramanea cu dobanda,cat nu stiu si nu m-a interesat niciodata si nici pe ei....:D:D |
Quote:
1.Cazul meu:fiind pretul mare m-am pus pe studiu si eu mi-am conceput chemarea in judecata ,am achitat taxele de timbru judiciar si in actiune pe langa taxa+dobanda am cerut si plata taxelor de judecata(taxa de timbru judiciar-39 lei).Hotararea obliga ANAF-ul sa-mi dea taxa+dobanda+cheltuielile de judecata. 2.Cazul prietenilor tai:avocatii le-au taiat chitanta de X lei si la sfarsit avocatii si-au luat cei X lei din banii stabiliti ca si cheltuieli de judecata(cheltuielile de judecata se stabilesc in baza chitantei avocatului anexate la dosar+chitanta timbrului judiciar) sau s-a platit chitanta inainte de proces si la sfarsit prietenii tai si-au luat taxa+dobanda+cheltuielile de judecata compuse din cei X lei si taxa de timbru judiciar. Recuperarea dobanzii calculate pe perioada ziua platii-ziua restituirii efective in 90% din instantele din RO nu se accepta pana la data de 18.04.2013*..eu am avut noroc de un judecator bine pregatit si la curent cu legislatia UE. Sper sa le fie de folos si la altii cele de mai sus. ;) *http://demissparios.wordpress.com/20...arare-c-j-u-e/ |
Quote:
au dat actele si le-a adus hotararea....de restul treburilor s-a ocupat avocatul....nu au dat nici un ban la avocat si nici nu au luat decat exact cat au platit ei...asa a fost conventia.... |
Daca stie careva sa-mi spuna, ca eu nu mai sunt la curent, se poate recupera timbrul de mediu? Imi spusese cineva ca da, cu conditia ca procesul sa fie inceput in maxim 30 de zile. Eu am inmatriculat masina pe 22 mai 2013, deci a trecut mai mult de o luna.
Deci pana la urma cum e? Se poate sau nu se poate? |
Quote:
Pana-n 22 mai 2016 ai tot timpul din lume...eu am platit taxa-n 20.11.2009 ,in 10.10.2012 am facut cerere la ANAF sa-mi dea banii + dobanda fiscala-napoi,in 12.11.2012 am primit raspuns ca ce-i furat ii bun furat si cu raspunsul ANAF-ului ,documentul doveditor al platii taxei ,documentele masinii (copii ,traduceri ,etc.) si chemarea-n judecata(+taxa de timbru-39 lei)m-am dus la cremenal in 19.11.2012...si in 05.03.2013 am castigat banii pe fosta taxa+dobanda fiscala la ei pe 4 ani. Concluzie la polologhia de mai sus:ai trei ani sa dai statul asta de *** in judecata.... ;) |
1. Nu a castigat nimeni procesul pentru taxe platite in 2013, nici pe vechea lege nesuspendata, nici pe noua lege.
2.Spuneam acum cateva zile ca la Constanta se asteapta un punct de vedere oficial de la Bucuresti in legatura cu interpretarea expresiei "partaj" in noua reglementare... ei bine, raspunsul oficial a venit, este favorabil noua, cetatenilor si deja s-au inmatriculat mai multe masini fara plata taxei speciale, in urma partajului. Probabil s-a comunicat acest punct de vedere in toate judetele, e bine sa mergeti in audienta inainte de a demara procedurile. Este mult mai rapid si mai ieftin decat pe vremea proceselor de inmatriculare fara taxa, cu putin noroc totul e gata in 3 zile :D |
Quote:
|
Quote:
Ce ma intereseaza pe mine e daca legea asta mai poate fi atacata in instanta, ca sa-mi iau banutii inapoi? :D |
Am raspuns la pct. 1 mai sus: NU se poate. Am si eu de recuperat 6700 lei si abia astept sa apara (daca apare) un "precedent" miraculos, sa ma pot agata de el. Eu am incercat cu 4-5 argumente noi si nu am reusit, am pierdut procesul. Si este pe buna dreptate, daca ne raportam strict la prevederile CEDO.
|
Azi am fost contactat de la Casa de avocatura Coltuc din Bucuresti (nu stiu de unde au nr meu de tel) si m-au intrebat daca vreau sa inmatriculez masina fara taxa adica prin partaj,mi-a zis ca costa undeva la maxim 200 euro si toata operatia dureaza o saptamana.
Acum ramane sa ma gandesc. Pentru cei interesati va pot lasa un nr de tel pe privat pentru mai multe informatii direct de la cei care m-au sunat. |
Sper ca intreb unde trebuie si ca nu exista vreun topic separat. Imi cer scuze daca am gresit locatia. Am o Dacia Logan din 2005, 1.6, Euro3. Sunt primul proprietar. Imi propusesem sa o vand, dar am inteles ca virtualul cumparator ar trebui sa plateasca in jur de 2.300 euro taxa de poluare. Chiar asa este sau am inteles eu gresit ce am citit prin stanga si prin dreapta? Nu de alta, dar eu speram ca in cel mai bun caz sa iau 3000 eurp pe ea (are kilometrii putini, e ingrijita etc.) iar cu aceasta taxa aproape s-ar dubla suma pe care ar trebui sa o dea cumparatorul virtual. Multumesc anticipat pentru clarificare.
|
Conform calculatorului timbrului de mediu 2013 taxa la logan-ul tau este 1783 €
|
S-a marit timbrul de mediu ? Luna trecuta imi dadea 670 euro , iar acum am calculat timbrul sa vad cu cati bani ma duc sa il platesc si imi da 933 euro :| . Imi poate spune cineva care este motivul ? Masina nu a trecut anul ca sa fie mai veche fata de acum o luna . Am bagat exact aceleasi valori , dar taxa a crescut de la 670 la 933 . Va rog lamuriti-ma si pe mine . Multumesc
|
A ramas la fel taxa,eu am auzit ca din august o sa mai scada putin taxa
|
Scuze pentru double-post
TIMBRU DE MEDIU 2013: Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata taxei TIMBRU DE MEDIU 2013: Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, noua taxă auto, autorităţile descoperind că sunt maşini second-hand cumpărate din statele Uniunii Europene în coproprietate, dar cumpărătorii fac partajul la notariat asupra maşinii înainte de înmatriculare. TIMBRU DE MEDIU 2013: În prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie care va fi însă eliminată de Guvern prin ordonanţă. "S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin buna învoială, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de către coproprietarul dobânditor, se creează atât o discriminare între beneficiarii excepţiei şi cei care sunt obligaţi la plata timbrului prin achiziţionarea autovehicului second-hand tot din spaţiul comunitar, cât şi un prejudiciu adus bugetului general consolidat", explică Guvernul în document. Executivul mai arată că acelaşi mecanism de eludare poate fi folosit şi în cazul autovehiculelor noi, achiziţionate în regim de coproprietate, prin partajarea pe cale notarială a autovehiculului anterior înmatriculării. |
Quote:
|
La achizitionarea unei masini din Germania, din punct de vedere al actelor trebuie sa aveti:
Brief-ul mare (este cartea de identitate) numit in germana: Fahrzeugbrief Brief-ul mic (este talonul masinii) numit in germana: Fahrzeugschein Actul de vanzare-cumparare numit in germana: Kaufvertrag. (acesta poate avea diverse forme, poate fi individualizat, etc) Asigurarea - numita in germana: Versicherungskarte Numerele de tzol (cu inscriptia valabilitatii) In cazul numerelor de tzol (tranzit) pt 5 zile, trebuie sa aveti in plus: Talon de circulatie provizorie numit in germana: Fahrzeugschein, acesta trebuie sa fie pe numele dvs (al cumparatorului). In cazul in care masina are TUV (ITP) valabil si se obtin numere cu valabilitate mai mare, trebuie sa aveti in plus: Brief-ul mic- modelul nou (talonul de export al masinii), numit in germana: Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar; Brif mare - modelul nou (carte de identitate noua), numit in germana Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar. |
Quote:
trebuie decat briful mare,briful mic,contractul si documentul de transport |
Quote:
-brif-ul mare -brief-ul mic -contract de vanzare -declaratie pe propria raspundere la notariat privind data intrarii masinii in tara si numarul platformei Numai bine! |
Am o intrebare la chestia cu partajul. Daca tatal meu aduce o masina din Germania si mi-o vinde mie , merge facut acel partaj ? Cum anume se procedeaza exact ? Mergem la notar facem un contrat de vanzare-cumparare dupa care ce se intampla ? Pe baza acelui contract se face si acel partaj ?
|
Nu se mai poate inmatricularea prin partaj la notar!!!
|
Desi deocamdata nu a intrat in vigoare, timbrul de mediu nu se mai poate evita pe aceasta cale intrucat notarii nu mai efectueaza partajul iar cei de la SPCRPCIV refuza inmatricularea pe aceasta cale.
Singura solutie in vederea evitarii sau recuperarii taxei este formularea unei actiuni in instanta. Azi am fost si la mine in judet pentru a inmatricula masina lu unchimiu si mi s-a spus ca nu se mai poate inmatricula prin partaj,vineri seara s-a dat OUG. Pana vineri mi-a zis ca s-au inmatriculat masini pe banda rulanta |
Quote:
Intrarea în vigoare a actelor normative Art.12 (1) Legile şi ordonanţele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. (2) Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră [B]în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată[B], dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Deci cum OG 16/2013 a fost publicata in M.Of. Partea I, nr.490 din 02.08.2013, si nu s-a specificat termen de intrare in vigoare decat pentru anumite paragrafe, OG 16/2013 a intrat in vigoare la 03.08.2013 (daca a fost depusa in prealabil la Camera competenta) sau 05.08.2013. Am intalnit avocat(a) care la 07.08.2013 nu stia cand intra in vigoare ordonanta, dar mai dadea si sfaturi pe site-uri de profil. |
Dar la donatie se plateste taxa ? Daca primesc prin donatie o masina trebuie platita taxa?
|
Quote:
|
Cu partajul a picat,cel putin la mine nu mai merge,m-am interesat si am vorbit cu avocat.
|
Quote:
|
Salutare tuturor, am si eu o nelamurire: daca vreau sa vand o masina proprietate personala a carei taxa am platit-o dar este in curs de recuperare (dosar in rol, bani inca nerecuperati) care e procedura? pot scoate de la anaf adeverinta ca nu am recuperat taxa din moment ce eu inca nu am incasat nimic? daca da, exista apoi riscul ca eu sa nu o mai pot recupera chiar daca castig procesul? ideea este ca taxa de timbru actuala e mai mica decat banii care ar fi de recuperat (taxa platita mai mare+dobanzi) si decat sa pierd acei bani prefer sa nu mai vand masina. Iar daca primesc adeverinta ca nu am recuperat taxa, noul proprietar in consecinta nu mai plateste taxa cand inmatriculeaza masina si eu deasemenea castig procesul si recuperez banii, aceasta masina practic ramane cu taxa neplatita, nu? e posibil?
|
Un calculator cat se poate de legitim si actual de taxa stie cineva ? Multumesc anticipat
|
Dupa parerea mea cel mai bun calculator este cel de pe autovit,intri pe pagina,derulezi pana jos de tot si ai acolo o coloana cu titlul Servicii si acolo ai ceva cu Timbrul de mediu si calculezi taxa.Ca la finante
|
static. anaf. ro /static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html
|
Nu are nimeni nici o parere legat de situatia de mai sus putin? Nu as vrea sa depun cerere la anaf pt adeverinta, sa primesc ca taxa nu e recuperata iar apoi sa imi refuze restituirea ei chiar daca o sa am castig in instanta! Ar fi posibil? Nu s-a confruntat nimeni cu asa ceva? Nu a vandut nimeni nici o masina in timpul procesului de recuperare a taxei?
|
Quote:
|
Quote:
|
Masina aia nu o vei vinde in modul asta.Cand a fost sa imi cumpar masina si am sunat pe cineva si mi-a zis ca a depus dosarul ca sa recupereze taxa am dat inapoi total,stiam ca vrea sa imi dea teapa si m-am lasat batut.
Mai bine astepti sa recuperezi taxa si scazi din pretul masinii cat ai luat inapoi. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:58. |
- Copyright 2026 4Tuning