![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
A scos cineva adeverinta de la anaf doveditoare de nerecuperare a taxei de poluare fara sa vanda masina?Eu am scos una in Martie fara sa vand masina ,iar astazi cand m-am dus sa scot acelasi tip de adeverinta dar pentru alta masina ca sa-i pot dovedii cumparatorului ca este in regula cu taxa ,mi s-a spus ca nu mi-o poate elibera ci doar dupa ce masina este vanduta,noul propietar trebuie sa vina sa solicite acest act.Stie cineva ceva legat de subiectul asta?A mai patit la fel?
|
Quote:
Ordin 490/407/2013 Cap III 6.1. Īn cazul īn care se solicită transcrierea dreptului de proprietate.... organul fiscal competent eliberează o adeverință care atestă această situație .... Si cum solicitarea transcrierii dreptului de proprietate se face de catre cumparator, nu de catre vanzator ... S-au dezmeticit cei de la ANAF ca adeverinta se elibereaza pentru inmatriculare/transcriere pentru ca erau asaltati de multele cereri de verificare. |
Quote:
Plus de asta, iti trebuie placutele cu numerele straine care le-a avut masina inainte, iar daca nu le ai, trebuie sa dai declaratie notariala ca nu le mai ai (mai costa si asta undeva intre 15-30 de lei, depinde de notar). Sau declaratie notariala ca a fost adusa pe platforma, daca a fost adusa asa. |
Quote:
|
Quote:
Am o saptamana de cand m-am impiedicat de problema asta, deci stiu ce vorbesc. |
Quote:
iar ca sa poti inmatricula masina ai nevoie de numerele straine sau de o copie a documentului de transport sa dovedesti ca masina a venit pe platforma......asta in caz ca nu ai numerele.... |
E adevarat ca se mai schimba cate ceva la timbrul de mediu din august?
|
Quote:
|
buna!am o intrebare cu privire la transcrierea masinii. vreau sa o trec pe mine,taxa a fost platita si nu a fost recuperata,din ce mi-a zis fostul proprietar.problema e ca el si-a luat numerele de pe masina,eu am ramas cu cartea masinii,contract v-c si o parte din certificat.care ar fi pasii pentru transcriere? multumesc,o zi buna.
|
Si eu cu problema mea:
Vreau sa vand o masina cumparata din Romania inainte de 2007. Bineinteles, se pune problema taxei foarte mare in cazul meu (~3000 eur) si nu sunt dispus nici eu si nici cumparatorul sa o platim. Cumparatorul vrea sa pastreze actele pe numele meu si m-ar interesa la ce ma expun mai exact ? Daca fac act de vanzare cumparare si radiez masina el trebuie sa il declare in 30 de zile (din cate inteleg) si dupa cele 30 de zile e ca si cum nu s-ar fi intamplat. Oricat de sigur ai fi de intentiile unui om nu ai de unde sa stii ce se intampla peste un an sau doi. Ce pot sa fac daca nu isi plateste o amenda sau RCA-ul ? Daca ma duc la administratia fiscala sa o radiez o sa ma intrebe in baza a ce (sau nu?!), iar daca actul de vanzare cumparare e mai vechi de 30 de zile ... banuiesc ca nu voi mai putea sa o radiez. Daca fac act de vanzare cumparare si nu radiez masina ... ce se intampla ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. P.S. Masina a mai fost transcrisa pana acum de 2 ori (de pe firma primului proprietar pe numele lui si de pe numele lui pe numele meu). Practic asta ar fi a 3-a trascriere. Stiu ca in lege spune ca se plateste taxa pentru "prima transcriere". |
faci un act de vanzare cumparare cu care o scoti de la primarie,dar nu scrii pe carte si certificat instrainat catre.... ,ca altfel dupa o luna daca il opreste politia ii ia certificatul,dupa care o sa ii faci o procura la notar ca are drept total asupra masinii,sa ridice actele daca i sunt luate de politie,etc...daca o scoti de la primarie nu iti mai vin amenzile tie,si daca iti vin,te duci cu contractul si gata,dovedesti ca nu mai e a ta..asigurarea o sa fie tot pe numele tau,daca face daune ,u o sa ai de suferit,o sa ai asigurarile mai mari dupaia inclusiv la masina ta.si cam atata...
|
Quote:
|
Quote:
Contract de comodat pe perioada maxima posibila (5 ani parca) + procura de reprezentare la RCA. Nu prea exista alte solutii, am discutat cu mai multi notari si asa am vandut si eu o masina recent :) Nu va apucati sa va radiati masinile de la financiar, si sa aveti necazuri apoi, si voi si cei ce cumpara... |
Eu neradiata de la primarie nu o dau.nu are probleme nici unu nici altu...iar pentru colegu de mai sus,esti sigur ca nu se mai ia certificatul pentru depasirea celor 30 zile? fac o scanare la dovada ?:)) vedeti ca multi vorbesc,putini cunosc...stiu tot felul de chestii d-astea,ca nu se ia certificatul ca nu se ia nush ce..si ghici ce? zilele trecute eram cu cineva,am fost opriti,certificat retinut pentru parasolar de 10cm si pleoape la faruri ;) deci....in romania replici sunt multe,eu faceam eu dadeam ,mie nu`mi face nimeni nimic...tocmai unu dinasta a patit`o :)
|
Quote:
eu am fost la udriste si am intrebat cum pot sa fac pentru ca am vandut masina acum un an si respectivul cumparator nu a inmatriculat masina nici pana in ziua de azi...... mi-au spus clar ca nu se poate face nimic pentru ca nu mai exista lege dupa codul rutier 2013 in care sa se retina talonul ca nu a inmatriculat-o in 30 zile de la data cumpararii.... decat hotarare judecatoreasca sa radieze masina din baza de date a politiei.... dar poate astia sunt prosti,iar cei de la tine sunt mai desteptii.... in concluzie spune-mi si mie te rog in baza carei legi te-a sanctionat ca nu ai inmatriculat masina in 30 zile de la data cumpararii....nu e nevoie sa scanezi,poti doar sa imi spui...daca vrei bineinteles.... |
POate nu am specificat concret ca nu mie mi`a fost luat,la cunostinte/prieteni li s-a intamplat...eu am masina inscrisa din a2a zi in care am luat`o, si nu am nici pleoape nici parasolare...iar certificatul unuia cu dacia i l-a luat ca nu a trecut`o pe numele lui in 30 zile,iar altuia pentru "accesorile" extra..
|
Quote:
asta a fost raspunsul primit la Brigada Politie Rutiera Bucuresti.... am masina vanduta de 1 an si imi vin amenzi de rovinieta.....jegosul ala nu a inmatriculat masina nici in ziua de azi.....bineinteles ca nu mai raspunde nici la telefon i-am pus o vorba buna si in octombrie 2012 i-a fost retinut talonul pentru folie neomologata pe geamurile fata..... a recuperat talonul in baza contractului de vanzare-cumparare,bineinteles a dat folia jos de pe geamuri si i-au dat talonul inapoi.... astea sunt legile in romania in 2013..... este vorba despre un peugeot 307 am avut si topic de vanzare aici pe forum..... |
daca vanzatorul completeaza pe talon rubrica instrainat catre ....si cumparatorul circula mai departe asa la primul control se retine talonul.daca nu se completeaza rubrica respectiva si se face doar contract de vanzare politia nu poate retine certificatul de inmatriculare.acum pentru colegul care vrea sa vanda masina fa-ti contract de vanzare ,o radiezi de la fisc sa nu ramai cu impozitu pe cap si poti pastra cartea de identitate si o poti radia de la politie cand vrei daca cumparatorul iti face probleme,daca e de buna credinta odata la doi ani mergi cu cartea la itp.
|
Quote:
mai mult decat atat talonul i-a fost retinut in oct.2012,iar eu ii vandusem masina in iunie 2012...deci trecusera 4 LUNI.....este scris si semnat pe talon la rubrica INSTRAINAT CATRE...... a recuperat talonul in baza contractului de vanzare-cumparare dupa ce a dat folia jos.... si alta eroare....masina nu se mai radiaza de la politie decat cu hotarare judecatoreasca...adica dupa ce il dai in judecata ca tu ai vandut masina si el nu a inmatriculat-o.....cu hotararea te duci si radiezi masina.....sau cu hartie de la REMAT ca ai casat-o.....dar iti trebuie toate actele in original si masina sa o duci la remat.... sunteti in urma rau cu legile.... imi permit sa va contrazic deoarece am consultat un avocat in aceasta problema si am si rude in politie..... legal doar cu hotarare judecatoreasca si ilegal daca stii unde este masina te duci si ii iei numerele de pe ea.....dar este FURT..... |
imi puteti recomanda un calculator de taxa auto bun ? am calculat pe 3 site-uri diferite ( printre care si cel al anaf-ului ) si mi-a dat 3 sume diferite...
|
eu zic ca cel de pe autovit e cel mai bun
intri pe site si derulezi pana jos si gasesti in lista cu Servicii |
multumesc
|
Quote:
CALCULATOR ANAF Cel de pe 4tuning este deasemenea bun CALCULATOR 4tuning pentru TIMBRU DE MEDIU (O.U.G. 9/2013) |
la fel, daca calculez cu aceeleasi valori, la cel de la ANAF imi arata 1570 iar pe 4tuning arata 1197
|
1 Attachment(s)
Suna a solutie folosirea partajului bunurilor si nu ma refer la partajul dintre soti....Iata-n atasament ce si cum...vorbind cu un notar si cu un avocat acestia au confirma ca e perfect legala solutia de iubit gura rovanitei plumb ;)
|
Am auzit si de aceasta metoda voi trece zilele urmatoare pe la un notar sa obtin mai multe informatii.
Am o intrebare la voi: daca o masina sa zicem fabricatie inainte de 2007 este adusa din germania in romania dupa 2007 (sa zicem 2008 ) si cineva a inmatriculat-o in romania atunci. Eu daca cumpar acum masina inmatriculata mai platesc timbrul de mediu? pt ca teoretic masina a fost inmatriculata dupa 2007. |
S-a spus de 20 de ori pe aici.
S-o fi inmatriculat ea dupa 2007 dar daca omu a inscris-o prin proces sau a recuperat banii dupaia tu tot platesti taxa pentru ca banii nu sunt in contul statului acum. |
Chestia cu partajul este valabila doar pentru masinile neinmatriculate ( aduse din afara ) ce urmeaza a fi inmatriculate in RO
|
Salut.In 09.11.2011 am cumparat o dacia pickUp cu 5 locuri diesel, fabricatie 2003 si acum vreau sa o vand. Nu mai stiu daca am platit taxa de mediu atunci la inmatriculare si as vrea daca se poate sa ma ajutati putin. Acum vreau sa o vand si as vrea sa stiu daca cel care o va cumpara ,mai tre sa palteasca aceasta taxa. Multumesc frumos.
|
Quote:
|
Salutare!
Chestia cu partajul este pe bune, nu e doar un zvon si nici nu e greu de facut. Problema este ca serviciile de inmatriculari nu impartasesc in intregime aceasta varianta (merge fara probleme la Cluj, Tulcea etc., iar la Constanta, Bucuresti nu merge INCA). Am fost azi in audienta la Seful S.P.C.R.P.C.I.V. Constanta si am aflat ca se asteapta un punct de vedere de la Guvernul Romaniei privind interpretarea notiunii de "partaj" folosita in actul normativ ce reglementeaza timbrul de mediu, iar raspunsul urmeaza sa apara in urmatoarele 7-10 zile si va fi comunicat in toate judetele tarii. La momentul intrarii in vigoare a legii, s-a vrut a fi vorba de partaj intre fostii (sau actualii) soti sau ca urmare a succesiunii, nicidecum partaj voluntar. Insa, daca legea nu distinge, nici functionarii nu pot sa distinga, de aceea nimeni nu a primit inca vreun refuz de inscriere dupa partaj voluntar..... dosarele asteapta raspunsul, punctul de vedere respectiv si in functie de acesta, se vor accepta sau nu inmatricularile fara plata ca urmare a partajului de orice fel. Cum aflu ceva, va spun si aici. Sunt cu urechile palnie la cel mai mic zvon, dar asta nu inseamna ca nu-l verific la sange :lol: PS: nu intrebati la notar, ca notarul poate face cele doua acte fara probleme.... intrebati la serviciul inmatriculari din judetul unde locuiti, acolo vi se da raspuns daca merge sau nu. Orice notar poate face un contract de vanzare-cumparare auto si un partaj voluntar, dar mai departe nu mai depinde de ei. |
Quote:
|
Daca s-au inmatriculat ca urmare a partajului intre soti (chiar si voluntar) sau ca urmare a succesiunii, era si de asteptat. Daca, insa, este vorba de inmatriculare ca urmare a unui partaj intre 2 prieteni (asa-zisi cumparatori ai aceluiasi autoturism), atunci inseamna ca seful serviciului de inmatriculari din CT nu este informat complet (sau incearca sa descurajeze pe toata lumea, ceea ce eu nu cred, pentru ca este un om de nota 10).
|
Multumesc pentru aceste informatii pretioase si sper sa vi si cu altele in curand.Succes!:-)
|
Quote:
|
Quote:
asta insemnand ca s-a vorbit direct la inmatriculari si i s-a recomandat notariatul... ideea e ca se poate,numai sa gasesti un notariat care sa iti faca partajul...in bucuresti din 10 birouri notariale contactate nu a vrut niciunul sa faca.... |
Quote:
Pai in m..ii lor de parlamentari. Daca tot sunt incapabili sa faca o lege ca lumea si completa atunci sa stea in p..a mea acasa si sa lase pe altii care VOR si POT sa faca ceva. Puteau sa scrie dobitocii in OUG 9/2013 ce se intelege prin partaj (la fel cum e scris la art.2 ce inseamna autovehicul nou, autovehicul rulat, etc.). Ca sa inteleaga tot prostu', de la politisti la secretare in institutii de stat. Nu sa dea o lege, sa o modifice, sa o re re modifice, sa o re(la puterea pi si 14)modifice, pana se va ajunge la o varianta echitabila si completa. De parca nu e de ajuns ca se incalca principii fundamentale ale unei legii cand se vine cu o modificare. Insa se abuzeaza de functiiile ordonantelor stipulate in Prostitutia(a se citi Constitutia) Romaniei. P.S.: scuzati cuvintele cu puncte de suspensie dar abia m-am ras la par zilele trecute, iar acum mi s-a ridicat iar parul pe cap (nu stiu de unde a aparut) cand citesc cati dobitoci se afla inca prin institutii publice din RO. |
Quote:
|
ba fratilor degeaba ii injurati acum...cand au fost alegerile...toata lumea vota PONTA SI PSD-PNL.....
pe toata lumea auzeam pe strada,la televizor,etc...o sa se schimbe treaba,o sa fie mai bine,o sa o S U G E M mai bine....exact asta s-a intamplat.....sau cumva aveati impresia sa o sa se schimbe ceva????NICIODATA... nu am votat in viata mea si nici nu o sa votez vreodata,DE CE???ca sa nu ii injur dupa aia si sa ma simt mintit,pacalit si fraier ca i-am crezut..... atat a iesit lumea in strada si l-a injurat pe basescu,dar nimeni nu a vazut ca in timpul asta nenea ponta cu brigada lui ne-au tras-o mult mai rau.... |
| All times are GMT +2. The time now is 07:51. |
- Copyright 2026 4Tuning