![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
deocamdata ce am aflat din ziua 3 antrenamente Sébastien Loeb 2:12, Romain Dumas at 2:26. Dayraut monster Mini at 2:29. |
Quote:
|
The Alien Monster LOEB ! The record breaker!!! 8)
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/6QKdnz8i14E?version=3&hl=ro_RO"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/6QKdnz8i14E?version=3&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> |
Quote:
|
Quote:
|
[QUOTE=cornel1955;5515983]Mersi de video...Mai stii cumva cat a scos Monster Tajima anul trecut ? ca sa vedem cu cat a castigat Loeb de a batut recordul ??? mie mi se pare ciudata aceasta cursa dar Peugeot a bagat bani grei acum si este o victorie franceza 100% :lol: ...ciudata este neimplicarea celorlalte firme mari si ma gandeam la un "aranjament" intre ei chestie comerciala...azi se poate orice ...anul asta EU anul viitor TU :lol:[/QUOT
Cine stie cunoaste,nu-i asa?? Monster Tajima cu Suzuki a sa nici nu a concurat in 2013, a lasat locul lui Peugeot si lui Hyundai Genesis sa se bata anul asta . Oricum , Peugeot ii trebuia o bula de aer , altfel se duce in cap cu vanzarile. Mie ce nu imi da bine la socoteli , ei compara acum timpii de anul acesta si de anul trecut cu timpii de dinainte ( cand Tajima le dadea clasa la toti ) cand drumul era jumate asfalt si jumate offroad . Pai nu prea se pune , ca asa de la anul poate baga oricine pe aceasta urcare o masina de F1 si ii bate de le suna antigelul in motoare , la toti Peugeotii si Hyundaistii. Marketingul sa traiasca si sa aduca vanzari mai bune . |
aveti si voi dreptate ! dar hadeti totusi sa nu minimalizam clasa de super pilot a lui Loeb !
Asa ne putem intoarce la recordul lui Walter Röhrl , cand nu era asfalt pe 70% din traseu. Recordul e record ! |
Quote:
|
Quote:
restul carcoteli specific romanesti ! |
1 Attachment(s)
Here are the records !
PS> Francezii au mai castigat de 2 ori la piloti si de 2 ori la constructori, dar niciodata impreuna. In anii `84 -`85 prin Michele Mouton ( cu AUDI) si In `88 - `89 PEUGEOT prin Ari Vatanen si Rob Unser |
ce drac de Peugeot 208 este asta a lui Loeb,a spulberat recordul de anul trecut cu mai bine de un minut si jumatate? traseul a fost deja anul trecut complet asfaltat
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
La noi la curse nu se merge la timp sau la public ??? |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Sa ne intoarcem la ale noastre ! 8)
Aurel Tutuianu ( Minerul Moldova Noua) - Costa Gutaii 1990 |
1 Attachment(s)
Si baiatul lui Catalin ( in 2002 considerat cel mai bun produs din Europa de EST)
|
Quote:
Quote:
:arrow:------------------------:shock:--------------------------:arrow: va salut si va admir pe toti pasionatii de motorsport faceti minuni in acest topic :-P ....eu o sa lipsesc iara o perioada, maine plec spre Pikes Peak-ul europei, la Trento-Bondone cea mai lunga si spectaculoasa Viteza in Coasta din Europa,:arrow: traseul are 17,3Km :rolleyes2 de 4 ori mai lung ca Resita.... :twisted: surpriza pe care am promis e ca pot anunta oficial ca o masina va purta simbolurile si emblema Resitei in aceasta cursa europeana, iar pt prima data acolo la "Universitatea Vitezei pe Traseu Montan" pt ca asa e supranumita acea cursa vor fi si "studenti" resiteni :-P , din fericire nu sant primul roman care participa intr-o echipa acolo(mai sant 2 baieti bravi care fac asistenta la 2 masini F3000) dar ma bucur ca numarul se mareste si astept si ziua in care la start va fi si o masina din Romania.... Va salut si spun si eu ca Nea Cornel, hai sa fim sanatosi ca belelele curg(pe langa noi) ha ha....:peace: Eu, Walter Gottardi, Daniel(fratele meu) si masina prototip GI.Pi Honda :-P http://oi40.tinypic.com/2nqgxvo.jpg |
Bravos, cum s-a nimerit in weekendul cu coasta de la Resita...
|
Quote:
|
Si varianta Onboard.
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/4EsRyhxa5Tg?hl=ro_RO&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/4EsRyhxa5Tg?hl=ro_RO&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> |
Quote:
|
pe mine ma impresioneaza mai mult tinuta de drum,ca pe sine si tractziunea la iesirea din curbe.Stie cineva ce sistem de tractziune inintegrala este folosit
|
Ce poate sa fie decat diferentiale de WRC ,comandate si pilotate electro/hidraulic . Nu patineaza un gram nici o roata fara sa nu fie blocat un dif si sa transmita cuplu la alta roata sau punte, de aici si mersul ca pe sine. Iar cutia semiautomata. Idea ca nici ALS nu are motorul ( anti lag system ) si urca turbinele in ture si presiune instantaneu .Tehnologia WRC spune totul .
|
1 Attachment(s)
ceva frumos . Pace car la cursa Frohburg 1989 - era o Dacia ( cu carlig de remorca chiar ) ????
|
1 Attachment(s)
pe ai nostrii ii descoperim in aceasta poza de la Rennen 1990 ???
|
Quote:
|
interesant site-ul
http://www.puru.de/pff89.html se poate vedea toate participarile si concurentii la extern si Cupa Pacii si prieteniei intre anii 1970 si 1990 |
Racer,in acei ani 80 Dacia 1300 era o masina foarte cautata in DDR,pentru o Dacie noua puteai primi un Easter MT 77 folosit,cu remorca si ceva piese de schimb
|
Quote:
|
Cornele,pe mine mar interesa cine este Ray Puruker si de ce este interesat de sportul cu motor?
|
Quote:
http://www.puru.de/pff86.html |
Quote:
|
Cu scuze pt off topic, fara intentia de a-l discredita in vreun fel pe Loeb, eu prefer varianta "oldies & goldies" - https://youtu.be/TKgeCQGu_ug
Si profit de ocazie sa pun o intrebare tuturor tehnicienilor si constructorilor care posteaza pe aici: ampatamentul scurt este sau nu avantajos pt o masina de coasta? Ma gandesc la o varianta pe baza de Fiat 500/600/126 de exemplu, cu motor de motocicleta. Merci. |
Quote:
|
Pai asa iese ceva "suprapatrat" - mai mult lat decat lung - si mi-e ca se face titirez una-doua... Eu zic ca de usoara tre' sa fie cat de usoara - la D si E oricum exista limita minima regulamentara -, ca doar monoposturile au raport greutate/putere mic! Partea cea mai naspa e ca, si daca as reusi sa construiesc o astfel de tarlie, nu am unde sa ma duc s-o testez si setez, probabil ar dura 5 ani constructia si inca 5 s-o fac sa si stea pe drum...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=VUCLlKmLSDg nu sta pe sosea nici daca o rogi |
| All times are GMT +2. The time now is 09:23. |
- Copyright 2026 4Tuning