Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

rdy4ever 29-04-11 21:33

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

[QUOTE=mistreku;4290307][QUOTE=gyovannniy;4289966]
Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4288499)

+1, da' nu inteleg de ce te zbati cu explicatiile, sincer.. e clar ca nu stie despre ce e vb acolo.

pe partea cealalta, nu cred ca ai vreo pierdere de putere in fulia aia, sincer sa fiu. adica daca e vreo pierdere (cu compresor pe off), cat naiba sa fie? 1bhp? nu cred ca se merita deranju'..

@miky: e cureaua care antreneaza exclusiv compresorul de AC si pusa de BMW in acest scop. daca el a decis ca nu ii mai trebuie AC, nu vad de ce nu ar putea s-o dea jos. doar ca "a pus-o fabrica"?

Si pe principiul lui maine-poimaine il auzim ca nu mai are nevoie nici de servo, ca si aia ii mananca caii putere, isi scoate releul de la abs, etc.
Sincer mi se pare o prostie sa dezafectezi A/C in loc sa dai 1 mil sa iti umple butelia de freon, mi se pare ca e chiar mai ieftin. Sunt chestii care tin de domeniul ridicolului. Pai daca tot a scos cureaua de ce nu a dat jos si compresorul, sa mai usureze masina?:))

mistreku 30-04-11 00:34

[QUOTE=rdy4ever;4291321][QUOTE=mistreku;4290307]
Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 4289966)
Si pe principiul lui maine-poimaine il auzim ca nu mai are nevoie nici de servo, ca si aia ii mananca caii putere, isi scoate releul de la abs, etc.
Sincer mi se pare o prostie sa dezafectezi A/C in loc sa dai 1 mil sa iti umple butelia de freon, mi se pare ca e chiar mai ieftin. Sunt chestii care tin de domeniul ridicolului. Pai daca tot a scos cureaua de ce nu a dat jos si compresorul, sa mai usureze masina?:))

pai in cele din urma, asta a facut.. a lasat cureaua acolo. ideea e el a cerut o parere FARA SA JIGNEASCA pe nimeni si inginerii s-au apucat sa-i explice ca sare masina in aer doar daca se gandeste la asa ceva si sa-l ia la misto in jigniri. mi se pare penibil, si mult dincolo de ideea de forum (unde teoretic se face o baza comuna de cunostiinte, bazata pe experienta userilor).

in fine, 4tuning oricum e orice numai forum nu. numai atitudini de 2 lei, cunoscatori cat incape si in general, vocabular de autobaza. nici nu ma mira ca multi dintre cei care intr-adevar aveau ceva de spus si de impartasit s-au tirat si nu mai posteaza.

pt cei care cautati intr-adevar suport in rezolvarea problemelor legate de BMW si in general, un mediu mai amical si destins pt discutii, recomand www.bimmerforums.co.uk . am avea multe de invatat de la ei, macar la partea de exprimare si atitudine pe forum.

regards!

69WRX 30-04-11 20:45

nu credeam ca o sa vad vreodata pe cineva care sa renunte la clima doar ptr ca nu are freon in instalatie...o sa te coci peste vreo luna in masina...

rdy4ever 30-04-11 21:34

Numai eu observ ca s-a f***t quote-ul? Admin?

VN23TDR 01-05-11 19:36

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 4293052)
nu credeam ca o sa vad vreodata pe cineva care sa renunte la clima doar ptr ca nu are freon in instalatie...o sa te coci peste vreo luna in masina...

Care peste vreo luna frate ? Weekendul asta am fost pana la iasi si am nimerit pe drum ieri la dus pe la ora 13:00 - 14:00 o caldura de 29 de grade, astazi la intoarcere la fel.. 27-28 grade .. fara clima eram mort ca batea soarele foarte tare.. Cum inchideam clima lesinam de caldura..

Provenzano 01-05-11 19:56

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4294870)
Care peste vreo luna frate ? Weekendul asta am fost pana la iasi si am nimerit pe drum ieri la dus pe la ora 13:00 - 14:00 o caldura de 29 de grade, astazi la intoarcere la fel.. 27-28 grade .. fara clima eram mort ca batea soarele foarte tare.. Cum inchideam clima lesinam de caldura..

+1 e Moarte fara clima:lol::lol::lol:

rdy4ever 01-05-11 21:41

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 4294916)

Parca v-ati nascut toti in masina cu clima. Nu mai exagerati in halul asta. Daca ai clima, f bine. Daca nu ai te descurci asa cum poti, geamul deschis, trapa.. nu la drum lung e rau fara A/C ci in oras, bara la bara. Sa vedeti cum e la ora de varf in metrou la Victoriei vara, ca ti-ai dori sa fi chiar si intr-un trabant, doar sa fi singur.

a3ds 02-05-11 01:19

Astia care zic de clima n shit, ca nu esti nascut cu "clima", e suficient un AC banal, nu bizonisme sau trizonisme. Se poate trai fara ac, desigur, se poate trai si fara curent electric, fara apa curenta. E vorba despre ce nivel de asteptari ai, unii sunt fericiti ca au ce manca in fiecare zi si ca nu ii mananca simba. Altii vor Iphone 4 si AMG.

Provenzano 02-05-11 01:33

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4295166)
Parca v-ati nascut toti in masina cu clima. Nu mai exagerati in halul asta. Daca ai clima, f bine. Daca nu ai te descurci asa cum poti, geamul deschis, trapa.. nu la drum lung e rau fara A/C ci in oras, bara la bara. Sa vedeti cum e la ora de varf in metrou la Victoriei vara, ca ti-ai dori sa fi chiar si intr-un trabant, doar sa fi singur.

cine a zis ceva de nascut cu clima ??? mi-am exprimat parerea ca e mult mai bine daca ai clima. daca nu ai asta e,doar nu o sa te omori ca nu ai ac/clima.traim totusi in secolul vitezei....

rdy4ever 02-05-11 22:41

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 4295548)
cine a zis ceva de nascut cu clima ??? mi-am exprimat parerea ca e mult mai bine daca ai clima. daca nu ai asta e,doar nu o sa te omori ca nu ai ac/clima.traim totusi in secolul vitezei....

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 4294916)

it's not what you said, it's the way you said it :D

Provenzano 03-05-11 00:31

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4298268)
it's not what you said, it's the way you said it :D

wowww.....english...:shock::shock::shock:

rdy4ever 03-05-11 00:40

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 4298537)
wowww.....english...:shock::shock::shock:

no, serios??

Provenzano 03-05-11 00:44

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4298549)
no, serios??

nu crezi ca e de ajuns? sincer? numai bine.

21UKS 03-05-11 00:51

cand am descoperit threadul asta am citit cu placere vreo cateva zile afland lucruri destul de interesante......cand am ajuns si eu la zi, ca sa zic asa......ati inebunit cu totii...:D...astea-s discutii de oameni mari???...pasionati BMW???....deja se vorbeste ca sa discutam discutii cum se zice. Lasati-o incolo de curea de AC si de rautati....faca fiecare ce vrea cu masina lui si daca putem sa-i dam un sfat e ok, daca vrea sa-l urmeze iar e ok si hai mai departe.......;)

oz_off 03-05-11 08:08

+1. am citit fiecare pagina in parte a acestui thread afland lucruri interesante chiar si suplinind si eu lista cu ponturi. dar totusi..hai sa lasam certurile si discutiile offtopic pentru alt thread. inainte imi facea placere sa primesc cate un mail care ma anunta de un nou post, acuma ma gandesc ca iar cineva vorbeste aiurea.

multumim si numai bine!

eduard_1 04-05-11 21:51

Quote:

Originally Posted by 21UKS (Post 4298559)
cand am descoperit threadul asta am citit cu placere vreo cateva zile afland lucruri destul de interesante......cand am ajuns si eu la zi, ca sa zic asa......ati inebunit cu totii...:D...astea-s discutii de oameni mari???...pasionati BMW???....deja se vorbeste ca sa discutam discutii cum se zice. Lasati-o incolo de curea de AC si de rautati....faca fiecare ce vrea cu masina lui si daca putem sa-i dam un sfat e ok, daca vrea sa-l urmeze iar e ok si hai mai departe.......;)

+1....m-am saturat sa tot citesc ce scriu "mecanicii astia de la BMW :lalala: " ...e de tot cacatul ce faceti...in loc sa dati niste sfaturi voi va dati mari cunoscatori in ale BMW-ului si incepeti sa va certati NORMAL pt ca e normal sa te deranjeze cand un "mecanic" desta te ia peste picior! Ar fi cazul sa va abtineti de la aerele astea de superioritate :chillpill ! O seara placuta!!!

rdy4ever 06-05-11 21:13

Nu stiu in ce masura este un lucru cunoscut sau nu, dar eu abia azi am observat ca in portbagaj pe partea dreapta este un cablu pt deschiderea manuala a capacului rezervorului de benzina. Arata ca o capsa ce tine mocheta si are desenata o pompa de benzina pe capat.

D-I-U 06-05-11 22:15

mi-am rezolvat problema bordului cu spray de contacte:Dnoroc pe mine,dar ce ziceti bujile DENSO is bune la bmw-uri sau sai pun bosch?

a3ds 07-05-11 11:04

BMW recomanda NGK.

Sparkle_81 07-05-11 11:14

Quote:

Originally Posted by D-I-U (Post 4308199)
mi-am rezolvat problema bordului cu spray de contacte:Dnoroc pe mine,dar ce ziceti bujile DENSO is bune la bmw-uri sau sai pun bosch?

NGK - NGK - NGK - NGK - NGK - NGK - NGK

Cred ca ai prins idea !!!

oz_off 07-05-11 17:13

am si eu nevoie de niste informatii va rog: care sunt semnele ca trebuiesc schimbate bujiile? sau ce simptome are masina daca sunt defecte...la cati km se schimba? rog sa raspunda doar cei care sunt siguri de informatiile astea. multumesc anticipat

sharpe 07-05-11 17:37

Quote:

Originally Posted by oz_off (Post 4309690)
am si eu nevoie de niste informatii va rog: care sunt semnele ca trebuiesc schimbate bujiile? sau ce simptome are masina daca sunt defecte...la cati km se schimba? rog sa raspunda doar cei care sunt siguri de informatiile astea. multumesc anticipat

pentru cele normale,NGK BKR6EK se recomanda schimbarea lor la 30.000 km, pentru seria Iridium la 50.000.Recomand si eu NGK si daca aveti un pic de buget, atunci investiti intr-un set de Iridium-uri,se merita pe termen lung (20.000 Km in plus intre schimburi,consum mai scazut cu 0,5-0,7litri la suta de km,accelerare mai rapida a masinii)
semne nu prea dau bujiile,cel putin nu evidente
niste semne mai discrete ar fi ridicarea consumului de carburan cu aprox 1 litru la suta de km(daca sunt duse rau bujiile), masina e mai lenesa in accelerare sau eventual cand bagi brusc piciorul in ea are "ezitari" la urcare in turatie
eventual ar trebui sa verifici/schimbi si filtrul de aer (ala e recomandat sa se schimbe undeva la 10.000 de km la praful care e la noi)
cele 2 filtre : aer si combustibil pot sa influenteze foarte mult mersul masinii,ca si bujiile

SM 88 VOX 07-05-11 18:58

Recomand NGK Iridium IX. Cod BKR6EIX.

D-I-U 07-05-11 22:50

ms de raspunsuri,ma mira faptu ca BMW recomanda bujii japoneze cand mai toate electricele sunt de la BOSCH......WAS IS DASS??:tenisclap

D-I-U 07-05-11 22:55

alta intrebare................iridium alea sunt cu filetul normal???? cu filet lung am pe o mazda mx-3 si daca e buna treaba le iau de pe mazda si le pun pe pisic

the_rifle 07-05-11 23:54

Quote:

Originally Posted by D-I-U (Post 4310404)
ms de raspunsuri,ma mira faptu ca BMW recomanda bujii japoneze cand mai toate electricele sunt de la BOSCH......WAS IS DASS??:tenisclap

Daaaaa si pe mine ma mira ca folosesc bujii japoneze... credeam ca doar turbine japoneze folosesc si la bujii jaboneze le e rushine...
Propun sa deschidem un topic in care sa ne miram toti de diverse lucruri...

mistreku 08-05-11 00:35

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4310480)
Daaaaa si pe mine ma mira ca folosesc bujii japoneze... credeam ca doar turbine japoneze folosesc si la bujii jaboneze le e rushine...
Propun sa deschidem un topic in care sa ne miram toti de diverse lucruri...

ironie gratuita.. sincer..

the_rifle 08-05-11 01:44

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 4310543)
ironie gratuita.. sincer..

Eeehh asa e felul meu ce vrei sa fac... De schimbat nu mai am cum sa ma schimb la varsta asta...

Deci sa inteleg ca ironia e un lucru urat. Lipsa de caracter cum s-ar zice.... Am si eu defectele mele ce sa fac... Ce te deranjeaza ? ironia sau faptul ca e gratuita ?

Insulta-ma :) BHa ironicule !!!!

mistreku 08-05-11 12:31

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4310593)
Eeehh asa e felul meu ce vrei sa fac... De schimbat nu mai am cum sa ma schimb la varsta asta...

Mi-e teama ca ai dreptate. Nu te stradui prea tare, mai avem nevoie si de bufoni.

Quote:

Deci sa inteleg ca ironia e un lucru urat. Lipsa de caracter cum s-ar zice....

Nu, din contra. Ironie fina e o chestie frumoasa, care denota inteligenta.

Nu te flata, nu e cazul cand e o tentativa ieftina, din dorinta de afirmare ca cel mai interesant satean pe 4t.

Quote:

Am si eu defectele mele ce sa fac... Ce te deranjeaza ? ironia sau faptul ca e gratuita ?

Insulta-ma :) BHa ironicule !!!!

Toata lumea le are, insa spre deosebire de majoritatea, tu reusesti si sa le pui in valoare excelent! Brilliantule. :)

the_rifle 08-05-11 17:07

Mi se rupe penisul de ce grohaie un mistretz...

StelarPhunk 09-05-11 10:08

as dori sa stiu ce tip de ulei se pune in grup si unde pot gasi? mersi

mistreku 09-05-11 11:57

Quote:

Originally Posted by StelarPhunk (Post 4313437)

Astea snt toate aprobate de BMW ca uleiuri de transmisie: http://www.opieoils.co.uk/c-687-bmw-gear-oil.aspx

the_rifle 09-05-11 14:56

Quote:

Originally Posted by StelarPhunk (Post 4313437)

In functie de diferentialul ce l-ai pe masina... Conteaza daca e open sau blocant. Cel mai bine schimbi uleiul la Bavaria avand in vedere ca uleiul in grup se schimba extrem de rar. Unii nu schimba uleiul in dif nicioadata pe intrega durata de viata a masinii...

eduard_1 09-05-11 21:16

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4314135)
In functie de diferentialul ce l-ai pe masina... Conteaza daca e open sau blocant. Cel mai bine schimbi uleiul la Bavaria avand in vedere ca uleiul in grup se schimba extrem de rar. Unii nu schimba uleiul in dif nicioadata pe intrega durata de viata a masinii...

Si care e explicatia? Dc nu schimba nicodata uleiul in diferential? Ca si in diferential este uzura....logic ar trebui schimbat nu?

the_rifle 09-05-11 22:25

Da asa e. Si eu gandesc ca si tine dar asta spune producatorul...

StelarPhunk 10-05-11 10:39

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4315185)
Da asa e. Si eu gandesc ca si tine dar asta spune producatorul...

da.. oricum e cam relativa treaba asta..
producatorul spune ca e pe viata dar tot el iti da (de ex) la uleiul de motor sa se schimbe la un anumit numar de kilometrii...
si la masina iti da cam 4-5 ani garantie.. cred ca asta inseamna pt ei 'lifetime'
am gasit ca pt diferential ar fi uleiul Castrol Saf-Xo 75W90
Daca gresesc cu ceva va rog sa-mi spuneti...

mistreku 10-05-11 14:13

Pai iti da lifetime la uleiul de transmisie, nu la cel de motor. Uleiul de motor trebuie schimbat regulat, indiferent de masina. Nu cred ca exista ulei de motor garantat pe viata.

sharpe 10-05-11 17:06

stie careva trucurile la OBC-ul mare?
cum se regleaza consumul (mie acum imi da un consum mult mai mic si nu e din cauza ca nu e OBC-ul masinii sau nu e de 6 cilindri obc-ul) cum se schimba limba in engleza si care sunt testele alea ascunse

a3ds 10-05-11 17:26

Cauta ma in urma, e un tutorial, parca smecher de mic ala l-a pus.

GOGU_VL 10-05-11 18:09

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4316729)
Cauta ma in urma, e un tutorial, parca smecher de mic ala l-a pus.

AKA GOGU :lol:
Da, e undeva mai in urma, cu ceva pagini ;)

All times are GMT +2. The time now is 14:15.

- Copyright 2026 4Tuning