![]() |
Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG
Cunosc multe persoane care au renuntat la pompa cu dublu circuit pentru una dinasta simpla..;)..daca e totul buin in ea si sistemul e bine aerisit o astfel de pompa e parfum, ca doar nu vorbim de etrieri cu 2 pistonase si dimensiuni impresionante care sa necesite 2 pompe ca sa transmita lichidul:idea:
Eu merg pe aceasta varianta si va anunt cum stau treburile:-) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si cand am spus de refacut m-am referit sa le faci pe interior nu tiganie cu banda pe exterior..:!: O sa-ti pun poze si vorbim apoi:rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
|
nu era mai usor sa decupezi mitraliera veche ca sa incapa servofrana de diesel pe ea?
Apropo daca tot schimbi mitraliera, poti sa montezi si o cruce cardanica, in locul cuplajului cu bucsi. |
3 Attachment(s)
Cu toata lipsa de finante, care ma tine departe de indeplinirea multor dorinte la masina, azi am gasit suficiente resurse pentru a demara upgrate-ul pentru sistemul de franare:rolleyes2
Astfel, am procedat la demontarile aferente inlocuirii mitralierei, pe cea de Diesel am sudat suportul de bloc de lumini original de 1300, am intarit-o prin cateva puncte de sudura in zonele sensibile am curatat-o bine si am vopsit-o. Si serva va fi curatat si vopsita iar la pompa de frana i-am inlocuit borcanasul deoarece prezenta pierderi de lichid de frana:rolleyes2 Am montat totul la loc inafara de serva si pompa. Pozele sunt din timpul demontarii, vor veni si altele la finalizarea lucrarii. Abia astept sa vad cum va functiona frana la final:D |
Foarte bine ca faci up-grade la sistemul de franare;)
Spor la treaba in continuare |
Quote:
|
ma bucur ca faci upgrade la servo... :))
|
Quote:
Apropo de serva asta de Diesel; stie cineva daca face fata doar vacuumul realizat de admisie sau va fi insuficient pentru 2-3 franari repetate:?:..spun asta deoarece motorul diesel utilizat pe Papuc are pompa de vacuum..:rolleyes2 Astept si parerile voastre, daca a mai pus cineva serva de Diesel in colaborare cu motorul de Dacie;) |
bogdan la papucul 1.6 injectie serva e aceeasi ca la diesel... ca si sistemul de franare de altfel si 1.6 nu are pompa de vacum
|
La diesel are pompa de vaccum pt ca motorul diesel nu face vaccum !
|
merge pusa serva de papuc diesel, a pus un prieten
difera servele de la benzina la diesel |
Quote:
Dar cu jantele astea .... ti-ai dublat respectul pe care il meriti! ;) |
Quote:
Daca a-ti stii cat de rau imi pare de situatia in care ma aflu momentan, de cat de mult imi doresc sa fi participat la evenimentele care au loc in aceasta perioada..ma oftic nu alta, dar asta e..sper sa depasesc dificultatile financiare cat mai repede si sa ma apuc de treburile mult planificate pe care le am cu masina..:sad::arrow: Numai bine tuturor pana una-alta:-) |
bogdan cat au fost butoanele rosi racing?
|
Quote:
|
10 Attachment(s)
Asadar..serva a fost montata de saptamana trecuta, dar din lipsa de timp nu am facut poze..:rolleyes2
Cu toate ca am aerisit doar pompa(saptamana asta sper sa fac si o aerisire totala a franelor) comportamentul la franare e mult imbunatatit, pedala de frana e mult mai sensibila si trebuie sa fiu f atent cum ma arunc asupra ei ca efectul e cu scarttzz..:-) Am facut cateva poze si cu sistemul de aprindere(bobina, modul si delcou) si cu nou achizitionatele fise Bougicord,care au schimba mersul motorului8) Am mai aranjat si la interior(partea de bord/consola) unde am pus la punct cateva detalii, ca tot am demontat pe acolo. In rest, am inceput demontarea si pregatirea plansei de bord frantuzesti care va veni cu 5 butoane pe centru(ca la R12 Gordini);) |
Am facut cateva poze si cu sistemul de aprindere(bobina, modul si delcou)
mai multe detalii?:D am vazut ca sunt de wv audii:) de unde le-ai cumparat? ce bani? si daca au fot ceva de genu plug&play:) fara morficari adaptari ceva de genu:) |
Frumoasa ca intotdeaua...dar mocheta aia, atrage atentia intr-un mode negativ, acum nu imi pot da seama daca este murdara, dar cand totul se vede negru si frumos...podeaua arata ponosita.
Asta ca nu am ce comenta :lol:...caut chichite :D |
Quote:
Totul a ajuns 310 Ron si ceva alergatura.:-) Delcoul este Bosch(Golf 1 sau 2) adaptat pentru Dacie iar mufa e aceeasi si pe Golf 2 si pe Golf 3. Multumesc Andi, ma gandesc si la o mocheta pe viitor..poate cand dau jos bordul si totul de pe dedesubt:rolleyes2 |
si sa meritat investitia? pare o chestie foarte smechera:D
|
Quote:
Gandeste-te ca atunci cand vor fi 2 orizontale pe masina si pompa de benzina electrica aprinderea cu platina va fi tare dezorientata de la 6000 rpm in sus..:rolleyes2 |
uite ca suntem 2 care vrem mocheta la interior :) cand i-am spus eu nici nu vroia sa auda,acum se mai gandeste :D ...andi,trebuie sa-l mai batem la cap!!!
|
Quote:
ai putea sa incerci ceva frantuzesc, ai avea mai multa incredere in unu dinala:D parerea mea:) |
Quote:
Dorintele sunt mari dar trebuie sa le fac cu cap si in functie de ocaziile care apar..si de banii de care dispun..:rolleyes2 |
Dar daca ii pune alt motor atunci nu mai e Dacie si nu mai ara acelasi farmec.Intradevar era mai usor sa puna un motor de straineze ca e plin la dezmembrari dar nu mai avea nici un farmec tot proiectul asta si nici zicala: "Ce poate batrana Dacie"!!! Spor...
|
Asa are si alte roti care nu sunt de dacie, punte cu discuri de renault, pasaje la aripi de golf 2, etc.
|
da tot inima de roman are :)
|
Quote:
|
Quote:
Nu e el fiabil(asta e cea mai proasta treaba la el) dar cu modificari ramai putin uimit de ceea ce poate scoate:rolleyes2 |
Motorul de Dacia nu e fiabil???? Hai in orice piata din tara asta sa vezi Dacii cu sute de mii de km la bord...personal am asistat la o demontare de motor care avea in el ....pamant, si totusi mai mergea
Si eu am cum vrei tu, 2 Dellorto pe masina si daca nu exagerezi cu ele motorul va tine mult si bine |
Quote:
|
Dar Bogdan nu a bagat-o efectiv intr-un regim de curse Cristi, asa o forja la o saptamana poate doua e ok...sunt masini care stau si cate 2 luni fara sa li se curete bujiile si dupa asta merg in 5000-6000 de ture de le ia naiba.Ulei bun si racire buna .
|
Dap...merge un radiator de ulei
|
Quote:
pana si pe drumu de acasa la munca tre sa se nimereasca cate unu cu un frigider de 1.4 sau 1.6 care se gandeste " ce plm sa faca asta cu dacia lui cu saci de cartofi in ea", si se ia la jaruiala cu bogdan. crede-ma, cand stai in scaunele alea sport si auzi balbaila aia si sunetul gros de la toba, NU TE POTI ABTINE SA NU II DAI TALPA!!! sa nu ma intelegeti gresit... io nu sunt ca el!.... pfffuuuu:D:D:D |
de acord cu tine iuli bogdan are piciorul legat de acceleratie si nu prea menajeaza masina cande e vorba de plimbare
plimbare = jaruila maxima:peace: |
Intradevar motorul asta al meu vede 2000-3000 de ture doar pana se incalzeste ca apoi il exploatez asa cum o cere axa asta cu came..ca usor chiar nu poti merge cu ea..:rolleyes2
Pe de alta parte motorul meu primeste doar ceea ce este mai bun; nu fac rabat de la ulei de calitate inlocuit la maxim jumatate de an sau 4000 Km si din cand in cand cate un tratament cu Metabond Old Special;)..in rest imi place sa conduc repede si turat dar prudent si responsabil atunci cand situatia o cere;)..si imi place la nebunie cand sunetul motorului intra in rezonanta, parca se transforma..8) |
| All times are GMT +2. The time now is 22:07. |
- Copyright 2026 4Tuning