Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

AudioClass 22-02-08 14:27

re: Club Ford Capri

Acum m-am uitat, tipul motorului "NY J"

Kedy 22-02-08 14:41

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1375974)
Pai seria motor am verificat-o, si corespunde, nu am vazut insa tipul de motor, orikum , repar motorul asta gripat care e in acte, chiar azi am dat la rectificat arborele cotit, si chiuloasele, supape etc.
Singura chestie care ma face sa cred ca nu e 2.0, e ca ,cotele de arbore cotit, la palier sunt aceleasi cu ala de 2.4 , 2.6, 2.8, dar la biela cotele sunt diferite fata de cel de 2.0, cel de 2.0 are la biela 52mm standard, iar ceea ce am eu e de 54 standard, si 54 are motorul de 2.6.
Acum o sa ma duk sa ma uit mai bine la tipul de motor etc etc, ideea e ca mi-ar prinde foarte bine si un manual de service.

Bafta cu proiectul despre carte cred ca o sa gasesti cam greu una.

p.ady 22-02-08 17:05

Quote:

Originally Posted by jaguar211 (Post 1340549)
Salutare caprarilor!
Am reusit sa mai intu si eu pe aici. Observ ca ne-am inmultit si asta ma bucura.
Totodata ma intristez sa vad ca nu scapati de probleme, si nu va bucurati conducandu-va caprele.
Intre timp mi-am facut motorul (set motor) si merge ok. Mi-ar prinde bine cativa caluti in plus dar asta e. Am insa o mica problema cu vasco-cuplajul. S-a blocat si-mi urca apa. Nu reusesc sa gasesc un vasco-cuplaj nicaieri.
Are careva vreo sugestie?
In rest ma bucur de ea in fiecare zi!
Va doresc bafta si sper sa ne intalnim anul acesta cu totii undeva.
Pana atunci "Spor la treaba!"

Apropo de intilnire:

Veniti la Balaton pe 20 August!Intilnire internationala de Ford Capri!
Detalii:

www.nusituningcapri.uw.hu

cosmineloo 22-02-08 17:37

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1376110)
Acum m-am uitat, tipul motorului "NY J"

NY simplu este de 2000. tot pe ala il am si eu in carte

codrin44 22-02-08 23:00

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1375974)
Singura chestie care ma face sa cred ca nu e 2.0, e ca ,cotele de arbore cotit, la palier sunt aceleasi cu ala de 2.4 , 2.6, 2.8, dar la biela cotele sunt diferite fata de cel de 2.0, cel de 2.0 are la biela 52mm standard, iar ceea ce am eu e de 54 standard, si 54 are motorul de 2.6.
Acum o sa ma duc sa ma uit mai bine la tipul de motor etc etc, ideea e ca mi-ar prinde foarte bine si un manual de service.

2.6 are 90mm diam.piston si 66.8 mmm cursa si mai este 2.6 rs cu pistonul mai mare si cursa mai scurta...mai patrat sa zicem. la 2.0 e 84mm pistonul si 60.2 cursa

cv-03-btf 23-02-08 07:59

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 1375274)
BTF, am un prieten ce vrea o capota de MK I, o mai ai de pe masina de piese? ce pret vrei?

schimb capota pe 2 aripi de mk1...noi.. plus diferenta din partea mea..evident.. ;)) discutam pe mess florine..

panaitescud 23-02-08 17:40

nush ce reaq ca nu mai primesc e-mail dup forum...:cry:

nitu_ovidiu82 23-02-08 17:43

stie careva cum se monteaza placutele si toate chestile ce tin de frina de fata?

NWZeu 23-02-08 17:56

Quote:

Originally Posted by panaitescud (Post 1378532)
nu stiu ce naiba ca nu mai primesc e-mail de la forum...:cry:

uite si explicatia:

Quote:

Originally Posted by 4TuningRO (Post 1362230)
poti folosi cu incredere usercp, in stanga sus

acolo vei gasi toate notificarile la threadurile in care ai participat

functia de email pentru topic reply a fost dezactivata deocamdata

nitu_ovidiu82 23-02-08 20:08

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 1375269)
pai in primul rand 2.6 sunt f putine, pe MK 3 nici nu au fost, e ceva rar, Consul/Granada Mk 1, pai fiecare motor are un cod, uita-te deasupra pompei de benzina, sterge bine si spune-mi codul(format din 3 litere).

Dar cum ai cumparat masina fara sa verifici si seria motor?:shock::?:

locatia uite-o in poza mea :arrow:
(In cazul meu codul motor e YY H semnificand un 2.3 V6)

si cum iti iei piese de schimb? pe YYN.
a mea ii YYP si se potriveste cu YYN

AudioClass 23-02-08 20:21

Pana la urma am gasit de toate, ajung pana miercuri, tre sa bag mare ca vineri tre sa fiu in RAR la identificare :P
Multzam pt. sfaturi

zolley 24-02-08 21:42

am gasit un motor de sierra 2.0 benzina plus cutie de viteza in 5 trepte la 200 euro .Nu stiu ce sa fac daca il iau oare il pot inscrie pe un mk 1 din 70 ??? ca nu pare scump !!!:shock::shock::rolleyes2

axxel4you 25-02-08 02:05

7 Attachment(s)
TOTI NE DORIM!!!!
Am un motor FORD V8 de 5800cm3 pe carburator de vanzare
Nu are cutie de viteze si volanta.Am acte de provenienta la el!!!!!
200cp la 3800 tr/min
400Nm la 2800 tr/min
vroiam sa-l montez pe fordul meu capri!
pret:400E id msg axxel4you

C:\Documents and Settings\tga\Desktop\motor 5.8 L\ford\Ford & Aftermarket Transmission Gear Ratios.htm

Ps:Ganditi-va bine daca veti putea sau nu sa-l montati!
Eu postez poze cu un capri care are un motor identic montat!

dan_kamikaze 25-02-08 04:16

azi am iesit la plimbare cu mk3...dar se incing discurile de frana ,asta in conditiile in care nu am franat asa des...e normal?sa ramana ceva blocat?cand franez cam trepideaza volanul...sa schimb lichidul de frana?vreo idee?

axxel4you 25-02-08 06:55

Daca atunci cand pui frana iti trepideaza volanul , incearca intr-o zona mai libera sa vezi cand pui frana in ce parte trage volanul ???!
E posibil daca iti trepideaza doar la frana sa ai un disc de frana ovalizat.
Eu am vazut si am schimbat la o cunsostinta un disc ovalizat pe un capri galben sport.
Mai stiu pe cineva cu un Taunus care meregea pe autostrada si dupa o frana puternica pe ploaie a avut nenorocul sa intre intr-o balta mare si asa si-a ovalizat discul de pe dreapta.
Vb. pe msg .. cred ca mai am un disc de frana prin garaj!

dan_kamikaze 25-02-08 10:28

Quote:

Originally Posted by axxel4you (Post 1381383)
Daca atunci cand pui frana iti trepideaza volanul , incearca intr-o zona mai libera sa vezi cand pui frana in ce parte trage volanul ???!
E posibil daca iti trepideaza doar la frana sa ai un disc de frana ovalizat.
Eu am vazut si am schimbat la o cunsostinta un disc ovalizat pe un capri galben sport.
Mai stiu pe cineva cu un Taunus care meregea pe autostrada si dupa o frana puternica pe ploaie a avut nenorocul sa intre intr-o balta mare si asa si-a ovalizat discul de pe dreapta.
Vb. pe msg .. cred ca mai am un disc de frana prin garaj!

ms mult:-)...vb pe mess.. oricum sa zicem ca am rezolvat cu trepidatia dar de ce se incalzeste totusi:rolleyes2?inclusiv janta frigea:!:...asta dupa cativa km parcursi...fara demarari sau frane bruste:sad:...

axxel4you 25-02-08 12:26

Acelasi motiv! Daca este discul ovalizat o placuta freaca pe el in zona ovalizata si el se incinge, asa cred.

alex_102 25-02-08 17:00

Am nevoie de piese de capri MK3:

chedere
faruri
masca
stopuri
clante
bara fata/spate

toate noi.. existe vreo varianta?

johnny111 25-02-08 18:02

Quote:

Originally Posted by alex_102 (Post 1382422)

chedere
faruri
masca
stopuri
clante
bara fata/spate

Chedere:
1. Periile de geam se pot adapta cele de Oltcit.
2. Chederele de usi, porbagaj: se gasesc la metru in magazinele de piese auto.
Restul, mai degraba cauti in dezmembrari.

codrin44 25-02-08 22:56

Quote:

chedere
faruri
masca
stopuri
clante
bara fata/spate

am manerele dar second iar barele le-am aruncat la fier veki numai sa iti fac inima rea...vb. pe mess daca te intereseaza

alex_102 26-02-08 06:42

pe yahoo ar fi perfect.

ti-am dat pm. multumesc.

AudioClass 26-02-08 07:31

Quote:

Originally Posted by dan_kamikaze (Post 1381359)
azi am iesit la plimbare cu mk3...dar se incing discurile de frana ,asta in conditiile in care nu am franat asa des...e normal?sa ramana ceva blocat?cand franez cam trepideaza volanul...sa schimb lichidul de frana?vreo idee?

Vezi ca e foarte posibil sa ai vreun etrier blocat sau chiar amandoua, verifica si ipoteza asta.

Are cineva vreo capota de mk3 si eventual aripi, neatinse :-P, de vanzare?

AudioClass 26-02-08 18:26

Stie cineva ce inseamna a treia litera de la tipul motor, de ex, la v6 2.0 la mine scrie NY J, ce inseamna J-ul ala, ca am mai vazut motor tip NY dar cu M, sau alte litere.

nitu_ovidiu82 26-02-08 21:20

Quote:

Originally Posted by dan_kamikaze (Post 1381359)

dac trepideaza volanul in timp ce franezi, tre sa schimbi discurile din cate stiu. am patito si eu dar toate smecheria a fost din placute(nu statea fixe in locas)

nitu_ovidiu82 26-02-08 21:26

Quote:

Originally Posted by zolley (Post 1380914)
am gasit un motor de sierra 2.0 benzina plus cutie de viteza in 5 trepte la 200 euro .Nu stiu ce sa fac daca il iau oare il pot inscrie pe un mk 1 din 70 ??? ca nu pare scump !!!:shock::shock::rolleyes2

este in arad un capri gri cu motor de 2000 de siera, so dus la ford , leo spus ca vrea sasi puna motoru numai ca ii trebe hartie{aprobare} la RAR. cei de la Ford au spus ca ii da hrtia numa cu conditi sa puna ei motoru. pana la urma o facut ce no facut si lo pus el, dar o capatat si hartia.

zolley 26-02-08 22:45

Quote:

Originally Posted by nitu_ovidiu82 (Post 1385408)
este in arad un capri gri cu motor de 2000 de siera, so dus la ford , leo spus ca vrea sasi puna motoru numai ca ii trebe hartie{aprobare} la RAR. cei de la Ford au spus ca ii da hrtia numa cu conditi sa puna ei motoru. pana la urma o facut ce no facut si lo pus el, dar o capatat si hartia.

deci asta indeamna ca a reusit sa inscrie motorul de sierra pe capri ??? si bine dar ce capri a fost mk1 sau mk3 ca mk1 nu a avut din fabricatie motor de 2.0 in linie numa in v iar mk3 a avut !!! si la inscriere cred ca se leaga si de asta . eu ma iau dupa tabelu asta cu motoarele!!! OFF:chainsaw: nu ma lasa sa adaug poza cu tabelul imi da eroare de pagina dar il pun sus data viitoare poate va intereseaza si pe voi !

dan_kamikaze 27-02-08 04:17

Quote:

Originally Posted by zolley (Post 1385635)
deci asta indeamna ca a reusit sa inscrie motorul de sierra pe capri ??? si bine dar ce capri a fost mk1 sau mk3 ca mk1 nu a avut din fabricatie motor de 2.0 in linie numa in v iar mk3 a avut !!! si la inscriere cred ca se leaga si de asta . eu ma iau dupa tabelu asta cu motoarele!!! OFF:chainsaw: nu ma lasa sa adaug poza cu tabelul imi da eroare de pagina dar il pun sus data viitoare poate va intereseaza si pe voi !

nu conteaza tipul motorului atata timp cat nu umbli la suportii de prindere...poti sa pui orice marca dar sa vina in suporti...dar trtebuie intrebat inainte sa nu ai surprize cum ar fi omologare k test dinamic care costa in jur de 50 mil lei..:shock:

cv-03-btf 27-02-08 16:24

Quote:

chedere
faruri
masca
stopuri
clante
bara fata/spate

o bara fata am eu... mk2 nu..?? de fapt mai am si una fata si un aspate de mk1/..

codrin44 27-02-08 20:03

pune o poza si dimensiunile la bara fata te rog!

cv-03-btf 28-02-08 06:44

mk1 sau mk2..??

Iulius Caesar 28-02-08 18:15

salut, am si eu o mare problema in care am si eu nevoie de un pic de ajutor daca sunteti amabili sa ma ajutati. Vreau sa imi achizitionez si eu un ford capri cu motor de 1.6 gl si nu ii gasesc seria de motor , daca imi poate spune cineva unde e amplasata. va rog e urgent pt k proprietaru asteapta un raspuns daca puteti. multumesc.

cosmineloo 28-02-08 21:12

daca trebuie cuiva, se vinde cutie T9 pentru 2.8 V6. nu va inghesuiti ca spargeti vitrina.

codrin44 28-02-08 22:16

Quote:

Originally Posted by cv-03-btf (Post 1388444)
mk1 sau mk2..??

mk2 daca-i cromata

cv-03-btf 29-02-08 06:34

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 1390369)
mk2 daca-i cromata

nu e cromata...
apropo..
ieri am cumparat din sf... 2 stergatoare de parbriz..cromate.. merg pe capri mk1.. din pacate unul din brate are prinderea usor decalibrata...

dan_kamikaze 29-02-08 15:47

fratilor am nevoie de ajutor:!:...imi trebuie un motor pt mk3 ul meu:rolleyes2..dar nu stiu ce sa aleg? 2000 v6? sau unul mai mic?:?:cam cat ar consuma un 2000 v6? si mai ales cat m-ar costa unul complet plus cutie...

PS: ... se gasesc garnituri chiuloasa pt motor v4 de 1,5? stie cineva?

BULLDOG 29-02-08 16:55

2 Attachment(s)
Priviti peste ce am dat eu in curtea unei fabrici din Cluj:). Stie cineva ceva despre masina asta? E inmatriculata pe BH cu nr noi.

cosmineloo 29-02-08 20:03

imi trebuie un electromotor de V6 2000 cc, si o aprindere electronica pentru delcoul fsrs plstins tot de V6. 0744319383.

axxel4you 29-02-08 22:13

Motorul de V6 2000cm3 cu carburator original si regalt bine zic eu ,imi scotea in oras 13 afara in jur de 7-9 in functie de viteza , acum in buc nu cred ca mai scoate 13 nici in ruptul capului ca e tot blocat.
S-ar putea sa am eu o cutie cu electronica pentru delcoul de V6 2000...
sau te indrum spre cineva care are sigur si ok la pret zic eu.
id msg axxel4you

silencer 29-02-08 22:38

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1391866)
Priviti peste ce am dat eu in curtea unei fabrici din Cluj:). Stie cineva ceva despre masina asta? E inmatriculata pe BH cu nr noi.

eu sunt mai interesat de animalu de langa.. ce imi poti spune

dan_kamikaze 01-03-08 06:15

deci nu are nimeni un motor v6 2000 cmc + cutie de vanzare????

All times are GMT +2. The time now is 16:03.

- Copyright 2026 4Tuning