![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
4 Tuning ceva nu e bine la cele doua calculatoare...la motor 1.2 euro 2 din 97 da pe ambele aceeasi taxa....ai bagat anexa gresita cu 3 euro pe cm3 ca in legea veche...pe site la mediu e anexa cu 1,5 euro pentru euro 2......
|
Quote:
Am verificat zeci de calcule facute manual. Sa facem calculul pentru masina propusa de tine, cu motor 1198 cmc, euro 2, din 97 Calculele stau cam asa: conform Legii 9/2012: 1198*3*(100-90)/100 = 359.4 EURO conform proiectul pentru OUG (proiect din 19.02.2013 care nu a fost inca facut public): Benzina =>3*1198*(100-90)/100= 359.4 EURO Motorina =>5,25*1198*(100-90)/100 = 628.95 EURO DECI: Pentru motor pe benzina Taxa este aceeasi Pentru motor Diesel taxa creste cu 75% In cazul masinilor EURO 2 sub 1200 cmc, pe benzina TAXA calculata dupa OUG ESTE = TAXA calculata dupa Legea 9/2012 Intrebare: DE CE? Raspuns: formula este acceasi, iar la motoarele pe benzina sub 1200 cmc coeficientul taxei pentru emisiile poluante pe cilindree este acelasi, 3 Lamurit? |
Quote:
|
BG
Am vazut in seara asta la stiri ...cei care au masinile pe bulgaria nu vor mai circula decat 30 de zile dupa ce va intra legea in vigoare ...mi se pare o porcarie ...iar cele care sunt inmatriculate pe alt stat membru pot circula linistite...intrebarea e de ce??eu care vroiam sa imi aduc din anglia o masina sa o bag pe BG...acum mi au dat planurile peste cap dobitocii astia...
|
Re: BG
Quote:
|
Quote:
Pagina special creata pentru proprietarii de masini nemultumiti: https://www.facebook.com/groups/34422...=group_comment Abonati-va si voi, poate reusim pana la urma sa strangem de-un miting |
Pe Legea nr. 9/2012 "suspendata" s-a castigat constant, pentru ca discriminarea in raport cu art. 110 TFUE nu fusese eliminata (taxa cu caracter vamal etc.). In forma "nesuspendata" taxa a devenit conforma cu Tratatul, astfel incat trebuie sa gasim o formula prin care sa atacam taxa auto pe criterii de neconstitutionalitate.
|
Daca am adus o masina in 2006 si am platit vama (NU taxa de prima inmatriculare, nu alceva), acum la revanzare, cel care o cumpara, mai trebuie sa plateasca aceasta taxa de timbru sau nu? Daca stie cineva ceva sigur, astept un raspuns ! Multumesc
|
Quote:
|
Salut baieti. In decembrie 2012 am dat in judecata statul pentru recuperarea taxei de poluare, iar acum as vrea sa vand masina. Intrebarea este daca pot sa o vand fara ca noul proprietar sa plateasca timbrul de mediu, tinand cont ca procesul nu este inca castigat
|
nu va mai alarmati atat cu "adio numere pe bulgaria", daca esti trecut pe talonul masinii nu ai niciun fel de problema! NU VA MAI INMATRICULATI MASINILE PE RO !!!
|
@Serj_20: mai trage de timp cu ridicarea banilor dupa proces, pana sa vinzi masina. Proces castigat nu inseamna ca ai si ridicat banii.
|
Ok, o sa incerc sa o vand cat mai rapid , pana nu castig procesu'!
|
Quote:
|
Quote:
Unde s-a castigat cand LEGEA 9/2012 A INTRAT IN VIGOARE LA 01.01.2013??? S-a castigat procesul in 30-45 zile? Pana la 01.01.2013 NICI NU SE APLICA ACEASTA LEGE, DECI NU SE PUTEA ATACA IN INSTANTA. Cum pana mea sa ataci ceva ce nu se aplica deci nu platesti dupa ea? Pana la 01.01.2013 se platea, cum bine ai spus, "taxa cu caracter vamal etc.", iar acea taxa putea fi atacata in instanta cu, castig de cauza deoarece facea discriminare conform tratatelor UE (ai punctat foarte bine asta). |
Quote:
|
Quote:
In tot cursul anului 2012, s-a incasat taxa "pentru emisiile poluante", reglementata prin Legea nr. 9/2012. Pana in ianuarie 2012 taxa s-a numit "pe poluare" si s-a incasat in baza OUG 50/2008, abrogata prin Legea 9/2012. Am castigat cel putin 20 procese prin care am evitat taxa instituita prin Legea 9/2012, iar majoritatea masinilor sunt deja inmatriculate fara plata taxei. Ba chiar am avut suficient timp sa castig mai multe procese si pe restituirea taxei incasate in baza Legii nr. 9/2012,, iar daca e nevoie, atasez si hotarari in ambele cazuri. |
Quote:
Legea 9/2012 aparuta in Monitorul Oficial nr.17/10 ianuarie 2012 In M.Of. 79 din 31 ianuarie 2012 s-a dat O.U.G. nr.1/2012 in care era scris: ... Art. 1 Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta aplicarea dispozitiilor art. 2 lit. i), ale art. 4 alin (2) si a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se suspenda pana la 1 ianuarie 2013. ... Asta ma nedumereste pe mine: cum s-au inmatriculat masini anul trecut (exceptand perioada de cand a intrat in vigoare Legea 9/2012 si pana s-a amanat - adica putin peste jumatate de luna) si a trebuit platita taxa conform LEGII 9/2012. Am doi prieteni care si-au inmatriculat 2 masini anul trecut. Una prin mai 2012 pentru un peugeot adus din afara si pentru care a platit taxa de prima inmatriculare (conform vechii legi nu conform L 9/2012), iar una prin septembrie 2012, inmatriculata in RO si pentru care nu a platit nicio taxa. Daca nu se stie sau nu se intelege ca o lege poate fi modificata dupa promulgare/adoptare/intrare in vigoare, voi explica mai pe larg. |
http://portal.just.ro/InstantaDosar....AwMDAzNDI1Mg**
http://portal.just.ro/InstantaDosar....AwMDAzNDI4OQ** Informatiile sunt publice si le puteti accesa sa va faceti o parere. |
Multumesc ANDU41 pentru informatii.
Scuzele mele pentru UNDERC0VER si quick_5hifter |
Quote:
Quote:
|
Sunt atatea pagini scrise aici, si toata lumea asteapta sa vada daca e ghinionist sau norocos dupa noua lege restul nu mai conteaza. Cativa au fost mai revoltati in rest pasivitate maxima. Fiecare trage pe bucata lui cum se zice.
La fel si pe topicul cu pretul carburantilor, au iesit cativa la proteste acum gata, se poate face LEJER si 10RON benzina, ca noi tinem capul plecat, suportam si asa. Prin stilul nostru pasiv o sa ajunga astia exact unde isi doresc cu taxa asta si anume la taxarea ANUALA A FIECAREI MASINI: Peste 1 milion de romani cu venituri mici ar putea fi nevoiti sa-si radieze autoturismele daca misteriosul “timbru de mediu” va deveni realitate, estimeaza expertii auto, citati de DailyBusiness.ro. Acestia estimeaza ca noul bir va lua forma unui impozit platit anual de catre toti automobilistii. “Cum majoritatea sunt Dacia 1300, Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 5, Renault 16, Renault 21, Opel Kadett, va fi mai ieftin sa scapi de masina decat sa platesti impozit”, afirma analistul auto Razvan Marinescu. Asta mai cu seama ca majoritatea proprietarilor de astfel de masini sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse." "Oamenii vor fi practic impinsi de la spate sa isi inlocuiasca masinile vechi si poluante cu altele noi. Dacia si Ford abia asteapta clientii pentru noile automobile Logan 2, Sandero, Stepway si B-Max. :confused::evil_laug |
Nu stiu daca s-a mai discutat sau nu, dar am verificat in ultimele 15 pagini si nimic.
Am cumparat o masina lovita in fata in luna decembrie 2012. Din pacate nu am reusit sa o termin in decembrie de reparat pentru a ajunge cu ea la identificare la RAR asa ca am luat-o pe 22 decembrie 2012 in evidenta la administratia financiara cu gandul ca poate scap sa platesc taxa. Masina a fost adusa in 2008 in Romania si inmatriculata de fostul propietar. Acesta a platit taxa, dar a dat statul in judecata si si-a recuperat banii. Cei de la politie mi-au spus ca trebuie sa platesc din nou taxa din moment ce fostul si-a recuperat banii. Masina a fost 3000 de euro si nu imi permit sa dau inca 2400 de euro la inmatriculare ( motor 2.2 diesel euro 3). Exista vreo chichita in lege prin care sa reusesc sa o inmatriculez daca fac dovada ca a fost luata in luna decembrie masina ? |
Quote:
Majoritatea masinilor sunt TRABANT? OLTCIT? ASCONA? KADETT? Ma, da-le naibii, si Logan-urile unde sunt? Sau Matiz-urile? Sau altele si altele... Prea s-a mancat c***t cu lingura despre masinile vechi, iar eu ma bucur nespus ca smecherasii aia cu masini Euro3 aduse din Germania au mai mult de platit. Nu mi se pare normal ca o masina din 2001 sa plateasca 200 de euro taxa, iar una cu 2-3 ani mai veche 1000. Foarte bine au facut, iar cei care sustin ca se va umple tara de rable, sunt retardati. Daca stam sa gandim ca un samsar, cat de mica ar fi taxa unei masini vechi, n-ar fi nicio afacere sa cumpar dn Germania o masina Euro2 (spre exemplu) cu 300 de euro, sa dau 500 pe drum, iar in tara sa iau maxim 1000 (daca ii iau...). In ce priveste "impozitul" ala anual... Ar fi cea mai corecta varianta, in conditiile in care n-am mai plati niciun fel de taxa la inmatriculare/transcriere, si daca ar scoate si accizele de poluare din pretul carburantului. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si sa-i raspund si celui care spunea ca englezii ne cred o tara din lumea a treia. Aici cam asa e, suntem din lumea a treia daca te uiti la salarii/preturi si altele. Poate ca si in alte parti e ca la noi (in China spre exemplu), unii foarte bogati iar altii foarte saraci, dar macar aia au productie foarte mare. La noi dupa ce ca productia e mica, o mare parte din ea o exportam. Deci da, suntem din lumea a treia, dar cand vine vorba de masini, suntem primii la capitolul lux si putere. Ca romanii sunt snobi nu mai e de mult un secret. |
Quote:
m-a derutat denumirea in engleza a lui DailyBusiness. Da, e un mare bou romanul ala care a scris asa ceva si e greu de inteles cum poate cineva minti in asemenea hal :sad: |
Quote:
Adica o sa se gandeasca toti , ba nu merta sa aduc deaia euro 2 ca e veche si ajunge scump cu drum taxe si alte minuni..nu merita nici euro 3 ca e taxa mare de tot,hai sa-mi iau euro 5 sa fie taxa mica :))))) De parca ne luam masini vechi si ieftine ca nu ne place cum arata alea noi.. |
Quote:
|
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Doresc sa cumpar o masina (citroen c4) 1.4 benzina este fabricata in 2005, iar in 5/2 2006 este cumparata in leasing de la reprezentanta. Ultima rata fiind reziduala in 2012 martie. Propietarul a inmatriculat masina pe numele lui. Daca eu o cumpar acum platesc vre-o taxa? si Cat? Va multumesc |
Quote:
Asta se poate afla cel mai bine la FISC. |
Quote:
Taxa pentru "transcriere" a fost suspendata pana la 31.12.2012. Masina fiind transcrisa anul trecut pe numele proprietarului nu s-a platit la ea taxa de mediu/timbru de poluare. Daca totusi masina, anul trecut, a fost la prima inmatriculare in RO, atunci s-a platit la ea taxa anul trecut, caz in care, cum a scris si Iahim Priest, trebuie sa verificati daca taxa a fost recuperata sau nu. |
comentariu postat de SANDOKAN pe automarcket.ro (stergeti "c"-ul)
http://www.automar"c"ket.ro/stiri/timbrul-de-mediu-2013-prima-formula-de-calcul-oficiala-49259.html STIMATI CONDUCATORI AUTO, VRETI SA PUNEM DE O DEMONSTARTIE IMPOTRIVA ESCROCILOR CARE NE FURA BANII CU ACTE LEGALE SI STAMPILA? CU CE DREPT ISI PERMIT GUVERNANTII SA NE OBLIGE SA PLATIM NOI, CETATENII POLUAREA CARE ESTE FACUTA DE PRODUSELE PRODUCATORULUI DE AUTO? NOI CUMPARAM, AUTO ASA CUM SUNT ARUNCATE PE PIATA, NU NOI LE FABBRICAM MASINILE POLUANTE CI PATRONII PRODUCATORI DE MASINI POLUANTE. LOGIC,GUVERNUL TREBUIE SA OBLIGE PATRONII CARE FABRICA AUTO SA PLATEASCA POLUAREA, NU NOI CUMPARATORII. DAR ACESTI PATRONI SUNT IN MANA CU GUVERNUL, MOTIV PENTRU CETATENII SUNT MINTITI SI PROSTITI SA PLATEASCA CEEA CE AR TREBUI SA PLATEASCA PRODUCATORII, DE AUTOTURISME, CA DOAR SUNT PRODUSELE LOR, NU SUNT FABRICATE DE CUMPARATORI!!! PENTRU CA EI, VAND MARFA POLUANTA, ASA CUM VAND UNELE MAGAZINE PRODUSE ALIMENTATE STRICATE. I N ACEASTA SITUATIE ,AR TEBUI CA SI CONUMATORII DE PRODUSE PERISABILE, SA PLATEASCA TAXA DE MIROS, S-AU DE POLUARE CU MIROS A ALIMENTELOR. DE ASEMENEA AR TREBUI SA PLATIM TAXA DE IRADIERE A TELEFOANELOR MOBILE. DE CE GUVERNANTII NU VERIFICA ,SA VADA, CA SUNT MULTE BLOCURI DIN UNELE ORASE, CARE FAC FOCUL CU LEMNE SI CARBUNI, IAR FUMUL GROS, INEACA TRECATORII SI MURDARESTE FATADA BLOCULUI. TOATA TETAVURA ,CU POLUAREA MEDIULUI ESTE O MINCIUNA, O ESCROCHERIE ORDINARA., CAND LA SCARA UNIVERSULUI, PAMANTUL ESTE VAZUT CAT UN BOB DE OREZ? CAT POATE POLUA UN BOB DE OREZ, INTR-O CUPOLA MARE DE CIRC? DAR INTREGUL UNIVERS? SA PRESUPUNEM CA MASINILE POLUEAZA. STATUL CE FACE, NE FURA BANII LEGAL, SI NICI MACAR NU AJUNG LA SANATATE, PT. CONSULTATIE GRATUITA A CELOR CARE CARE NU AU MASINI SA POLUEZE AERUL. DE 23 DE ANI SUNTEM FEFUITI DE STAT CU ACTE IN REGULA ASTFEL: PANA IN 1989, BENZINA = 2 LEI LITRUL, IAR SALARIILE ERAU DE 2-3-4-5000 LEI. AZI BENZINA = 6-7 LEI, SALARIILE SUNT SE 7OO-1000-15000-2000 LEI MAJORITATEA.. JAFUL CEL MAI MARE SE FACE DE 23 DE ANI DE CATRE BNR ,CARE A FACUTJOCUL BANCILOR, INCAT AZI SUNTEM EXPLOATATI CA SCLAVII EUROPEI. CUM ESTE POSIBIL CA EUROPA SA FIE "RUPTA" IN DOUA. TARILE DIN EST SA FIE EXPLOATATE DE TARILE DIN VEST? CUM ESTE POSIBIL CA UN AUTOTURISM CUMPARAT DE VEST EUROPENI SA FIE 5000 EURO, IAR ACELASI AUTOTURISM SA FIE CUMPARAT DE UN EST EUROPEAN ROMAN, CU 25.000 DE LEI? CUM SE NUMESTE ACEASTA DEOSEBIRE DE PRET? VEST EUROPENII AU SALARII MULT MAI MARI IN EURO, DECAT EST EUROPENII CA ROMANIA IN LEI, UNDE SALARIILE SUNT MULT MAI MICI IN LEI, IAR CUMPARAREA PRODUELOR SUNT PLATITE DE 5 ORI MAI MULT PENTRU ACELASI PRODUS? DOMNULE GUVERNATOR AL BNR, NU PE SPINAREA POPORULUI, FACETI JOCUL BANCILOR? ALE CUI SUNT BANCILE, CINE SUNT IN SPATELE LOR? DE CE ATI LASAT CA LEUL SA FIE DEVALORIZAT , SUB DIFERITE PRETEXTE NEFONDATE LOGIC.? NU SUNTEM TOTI PROSTI ,DOAR CA NU AVEM PUTERE SA NE APARAM DE JAFURILE PROVOCATE IN BUZUNARELE CETATENILOR. DOMNILOR DE LA GUVERNARE AVETI OBLIGATIA SA RETRAGETI JAFUL FINANCIAR DIN BUGETUL CETATENILOR CASTIGAT CU GREU CUM AR FI: - RETRAGEREA IMEIDIAT A TAXA DE MEDIU SI SA O DIRECTIONATI CATRE PATRONII CARE FABRICA AUTOTURSME POLUANTE. DE CE NU LE INTERZICETI SA FABRICE AUTOVEHICOLE POLUANTE? DACA TOT SUNT POLUANTE DE CE NU-I PUNETI PE EI LA PLATA NU PE CUMPARATORI? - DE CE NU INTERZICETI SA CIRCULE AUTOVEHICOLELE POLUANTE PE AUTOSTRADA SAU IN ORASE IN SPECIAL, PT. CA NOXELE AFECTEAZA SANATATEA LOCUITORILOR DE CE PLATIM ,CA SA AVEM DREPTUL SA POLUAM, SA IMBOLNAVIN CETATENII LEGAL? NU AM INTELES LOGICA TAXEI DE MEDIU. - STOPATI ASIGURAREA SI CULMEA, OBLIGATORIE DE 10 -20 EURO, PENTRU CA ESTE ABSURDA SI INECHITABILA INTRE ORAS SI SAT, SI LASAT CETATENII SA-SI FACA ASIGURAREA DUPA CUM CRED EI DE CUVINTA. CE LIBERTATE AM CASTIGAT DE 23 DE ANI, SATRAIM NUMAI IN LEGI OBLIGATORII, TAXE SI IMPOZITE ABSURDE SI FARA LOGICA? - STOPATI TAZELE DE IMPOZIT PE LOCUINTE, DEOARECE SUNEM PROPRIETARI, NU SLUGI LA STAT IN CHIRIE, SA FACETI CE VRETI CU NOI?!!! TERENUL DE SUB LOCUITE ESTE INTABULAT LA APARTAMENTE, ESTE AL NOSTRU. PENTRU CE IMOZITATI LOCATARI, DE CE NE FURATI CU LEGI EMISE TOT DE VOI? LOGIC AR FI SA-I IMPOZITATI CETATENII CARE LOCUIESC PE TERENUL STATULUI, CARE NU ESTE INTABULAT!!!! - STOPATI ABERANTA LEGE CE VA FI DE CURAND PUSA IN APLICARE, PRIVIND, NEPLATA AMENZILOR? CU CE DREPT IMI LUATI PERMISUL? NU ESTE O INCLACARE A REGULULOR DE CIRCULATIE !! . PENTRU NEPLATA AMENZILR SUNT ALTE FORME DE CONSTRAGERE, NU PERMISUL,CARE S-A OBTINUT PRIN EXAMEN SI BANI FOARTE MULTI. DE CE NU LUATI DIPLOMELE DOCTORILOR PLAGIATI? - STOPATI ACEEA FORMA DE IMPOZITATE A CETATENILOR CARE NU-SI LUCREAZA PAMANTUL? CUM VA PERMINTETI SA INTRATI CU BOCANCII IN PROPRIETATEA CETATEANULU? ESTE PAMANTUL LUI, ESTE TREABA LUI CE FACE CU EL, NU-L LUCREAZA, NU MANANCA, SA-U POATE RAMANE PASUNE PENTRU ANIMALE. UNDEI LIBERTATEA DOMNILOR DE LA PUTERE? TAXATI SI IMPOZITATI TOT CE VISATI NOAPTEA, DAR ACOLO UNDE TREBUIE SA TAXATI SI SA IMPOZITATI NU AVETI CURAJUL,SAU VA ESTE FRICA.?: EVAZIUNEA, CAMATARIA, SALARIILE JUDECATORILOR, PENSIILE JUDECATORILOR, EXTREM DE MARI SI NE ATINSE DE GUVERNANTI, SALARIILE SPECIALE SI PENSIILE NEJUSTIFICATE, SALARIILE DIN BNR SI ALTE INSTITUTII DE STAT CARE SFIDEAZA ORCE BUN SIMT.= SALARII NESIMTITE? - STOPATI TAXA DE IMPOZITATRE AUTO,DEOARECE NU-SI ARE ROSTUL. DACA TOT NE FURATI BANI PE IMPOZIT, DE CE MA OBLIGATI SA PLATESC TAXA DE PARCARE IN CURTEA BLOCULUI, DE CE NU SE PAC PARCARI GRATUITE, ACOLO UNDE TERENUL DIN JURUL BLOCULUI ESTE ALPRIMARIEI? - STOPATI IMPOZITUL SI CAS PT. PENSIONARI, PENSIILE SUNT BANI PRIVATI, NU AVETI VOIE SA VA ATINGETI DE EI FARA ACORDUL LOR, MAI MULT CA ACESTI BANI (PENSIE) AU MAI FOST TAXATI O DATA INAINTE DE PRIMIREA SALARIULUIDE CATRE CETATEANUL ACTIV. - STOPATI PARCARILE CU PLATA IN ORAS, ALE PRIMARIEI. DACA PARCARILE SE PLATESC, CE ROST MAI AU IMPOZITELE AUTO? VA ROG JUSTIFICATI LOGIC, PENTRU CE SUNTEM SUPUSI LA TAXELE ENUMERATE MAI SUS.NU CAUTATI PRETEXE, CI ARGUMENTE LOGICE IREFUTABILE. APROPO: CE A FACUT FORFETARA UNUI TAMPIT? A INGROSAT NUMARUL DE SOMERI SI FALIMENTE. DACA TOT SA RETRAS FORFETARA, DE CE FALIMENTARII NU AU FOT PLATITI DE STAT, SA-SI REVINA, DE CE NUMAI CETATEANUL TREBUIE SA PLATEASCAM SI GUVERNANTI NU? - INDREPTATI GRESALA DE A MAI AMENDA INSTITUTIILE SAU ASOCIATIILE LOCATARI. AMENDATI PERSOANA VINOVATA NU INSTITUTIA, PT. CA NU ARE EFECT ASUPRA CELUI VINOVAT. DE CE LUATI BANII CELOR MULTI, MUNCITI, SI NE VINOVATI, IN LOC SA AMENDATI PERSOANA DE LA CONDUCEREA INSTITUTIEI DIN PROPRIUL BUZUNAR? AICI ESTE O ALTA ANOMALIE. MAI SUNT SI ALTE ANOMALII CARE FUNCTIONEAZA LEGAL IN ROMANIA =CLEPTOMANIA. STATUL ESTE O MASINA DE EXPLOATATE A CETATENILOR PRIN TAXE ,IMPOZITE SI ILEGALITATI TAXATE CA LEGALE. |
Quote:
Era vorba de oamenii care inca mai au dacii, golfuri, forduri mai vechi, opeluri vectra A, corsa din anii '90, peugeoturi din anii '90 etc Acestia insumeaza cam 1milion de masini din anii '90 si evident ca daca inca le mai pastreaza sunt oameni cu venituri mici care nu-si permit alta masina. Ei bine in eventualitatea in care se va pune taxa anuala, masinile lor fiind si destul de poluante fata de actualele, va fi mai rentabil sa le radieze. |
Mai jos va prezint datele DE LA RAR privind situatia autovehiculelor inmatriculate la sfarsitul anului trecut in functie de varsta.
1042090 (din care 769110 autoturisme) >20 ani 824574 (din care 649266 autoturisme) 16-20 ani 1232107 (din care 975075 autoturisme) 11-15 ani 1732940 (din care 1398441 autoturisme) 6-10 ani 677031 (din care 543928 autoturisme) 3-5 ani 202030 (din care 149327 autoturisme) 0-2 ani Euro 3 si Euro 4, cele mai multe. Normal (pentru ei) ca au pus niste taxe de mediu "halandala" pentru aceste masini al caror numar este jumatate din "populatia" autovehiculelor. |
Eu mi-am cumparat masina prin 2005 (din 2002 fiind masina). Am platit vama si o gramada de bani pe ea. ok. Acum vreau sa o vand. Dupa ce ca am pierdut o gramada de bani, pretul pe piata e ~4000 eu, iar timbrul e ~1200. Decat sa o dau cu 2800 mai bine o tin si o las la nepoti.
Deci descurajeaza consumul, cumpararile si ne incurajeaza sa tinem masinile vechi. Bun. Punctul 2. Doresc sa imi cumpar un freelander pe post de carausi, si care sa ma duca si la munte, in locul unei dacii obosite care avea rolul de a cara de toate. Eu as vrea modelul 2005-2006. Pret decent 6000eu , dar tinbrul e, atentie, 3000 de eu. Sa o creada ei. Prefer fie sa tin dacia(care nu polueaza deloc :)) ) sau sa iau un model mai vechi, mai poluant, mai uzat, mai cum l-ar numi ei "Rabla". Perfect. Si care e solutia. E evident ca protestele nu vor avea un efect suficient, si nici nu vor fi suicienti oameni motivati sa faca asta. pentru ca stiti idiotenia aceea care o avem toti in cap "lasa, ca asa-i la noi" . deci nu cred ca e ok. Deci taxa intr-o forma sau alta va ramane, pentru ca nu exista posibilitatea de a acoperi gaura din buget care va aparea daca ea va fi scoasa, si toti cei care au platit-o isi vor dorii banii inapoi. Deci datorita unei idiotenii gandite mai demult, suntem condamnati sa o avem in ceva forma. Propunerea, si cea mai echitabila forma de taxare dupa parerea mea ar fi: Introducerea in impozitul anual al timbrului in functie de clinidree si cat polueaza masina. Metoda fiind foarte corecta, si va fi platita atata timp cat masina circula, polueaza si va fi platita de TOATA lumea nu doar "prostii" care vor o masina mai buna. Calculezi cam cat ar trebui platita taxa, si o imparti la timpul estimat de viata al masinii, si asta introduci in impozit. Astfel statul e multumit, lumea nu e cea mai multumita, dar e totusi mai implinita decat cu prostiia aceasta de taxa si totul e in regula. Totusi trebuie sa ne gandim ca cu totii vom dori odata sa vindem/cumparam o masina deci ne vom lovi de aberatia aceasta. Iar felul in care am putea sa ne impunem punctul de vedere, ar fi sa facem o petie, nu online, scrisa. Fiecare cine este interesat scoate la imprimanta hartiuta, o da pe la prieteni o iscalesc cu cate semnaturi pot ei, si le trimitem toate unei singure persoane responsabile (preferabil cineva din bucuresti). E imposibil sa nu adunam cel putin 100 000 de semnaturi. Care predate (cu presa de fata) undeva la ministerul transporturilor, sau la cabinetul primului ministru, nu are cum sa nu aiba un efect. |
Quote:
Acum are statul nevoie "urgenta" de bani. Nu-i intereseaza ca in 5-6-10 ani vor aduna mai multi bani in buget. Pe ei ii intereseaza ACUM. Drept dovada: dupa '89 aproape toate marile uzine au fost vandute la fier vechi. Era mai simplu si mai usor de facut bani in acel moment, fara sa-ti mai pese de viitor. Alta dovada: Acum cativa ani s-a dat porcaria aia de ordonanta, impotriva tratatelor UE, prin care daca aduceam o masina din afara plateam taxa de prima inmatriculare. Ilegala. Dar si-au strans la buget sumele. La vremea aceea. Chiar daca ulterior au trebuit restituie marea lor parte. Sunt sigur ca printre cei ce au platit taxa de 2-500 euro sunt o multime care nu "s-au mai chinuit" sa o recupereze. O solutie simpla si buna de marire a bugetului de stat, o solutie pe care are cine sa o puna in aplicare si doar trebuie sa vrea, ar fi amenzile si confiscarea. Dar nici asta nu ar aduce ACUM bani grei la buget ci in 1-2 ani. Amenzi la greu la pietoni, la soferi, la cei ce arunca gunoaie pe unde apuca (defapt astia le arunca peste altele aruncate de predecesori pe acele locuri), la cei ce urla noaptea pe strazi, la cei ce lucreaza la negru, la cei ce angajeaza la negru. Confiscarea averilor de peste noapte ce nu-si pot dovedi provenienta. Nu inchisoarea ci confiscarea averilor. Si asa ar avea de castigat si statul si "comunitatea" (deocamdata in Romania, suntem la stadiul de individualitate) prin civilizare fortata. Pai am ajuns in tara asta sa ne batem parte in parte cu politia cand nu avem dreptate. Au ajuns politistii ca sa le fie RUSINE si FRICA sa opreasca un Hummer sau Ferarri sau Porsche si sa amendeze soferul ca a trecut pe rosu. Ca de, la volan se afla nepotu lu'..., fata/baiatu' lu'..., etc. lu'... Si asta nu e vina lor ci e vina justitiei. Ei ii prind, iar justitia le da drumul.(mai sunt si cateva exceptii totusi care apara "regulate" in mass-media) Intentionat am scris cu litera mica pentru ca justitia din Romania nu ar trebui sa exista nici macar ca substantiv ci doar ca adjectiv cand se vorbeste de Institutiile de conducere ale statului. Imi cer scuze pentru lungul post, dar iar m-am umplut de ..... patriotism. :D |
Quote:
Deci cu o petitie, guvernantii nostri ne-ar rade in fata, si-ar afisa ranjetele pe la tv ca sa ne arate cat de indurerati sunt ei de buzunarele noastre... |
Quote:
In Romania, dupa '89 altele au fost motivele pt. care a ajuns industria la fier vechi. Iti recomand https://www.youtube.com/watch?v=nh94JRGgDc8 dar mai sunt si altele |
| All times are GMT +2. The time now is 21:36. |
- Copyright 2026 4Tuning