Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

Nastase Bogdan 06-09-09 12:25

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2613295)
MAMA...deci mor ..! se aude incredibil de bine..urca super repede in ture...nici nu zici ca are motor de dacie...bogdane..sigur nu o dai???? am 6000cash:rolleyes2:lol: Noroc cu axa aia sport..app de axa..cat cat ar costa una ca a ta? am un prieten care doreste una;) Mersi ;)

Masina in nici-un caz nu e de vanzare..am in continuare planuri f mari cu ea;):-)
Eu am dat 100 Euro pe axa, principala problema e ca nu gasesti astfel de axa pe toate drumurile..deci mai intai iti pui problema unde gasesti ca banii ii face garantat;)

B08ygs, problema ta nu provine de la repartitor..rolul lui este sa-ti dirijeze un debit mai mare de lichid de frana la puntea spate cand masina e incarcata pentru a avea o mai buna eficienta si de a-ti restrictiona respectivul debit cand masina e usoara de spate(respectiv descarcata) pentru a nu rupe aderenta/controlul masinii la franari bruste.
Problema mersului infranat pe spate provine in cele mai dese cazuri de la pistonase blocate in cilindrii receptori, cablu de frana de mana blocat sau cu revenire greoaie sau reglaj necorespunzator al mecanismelor.

Verifica mai intai toate acestea si apoi te legi de repartitor;)

P.S: eu merg cu el pe direct(stiu ca nu e bine dar ii va veni si lui randul)..

nikolas 06-09-09 22:14

ce frumos urca si se duce masina ;):D treci peste 180km/h?
sanatate!

Nastase Bogdan 07-09-09 06:04

Quote:

Originally Posted by nikolas (Post 2616701)
ce frumos urca si se duce masina ;):D treci peste 180km/h?
sanatate!

Sta fix la 160, cutia fiind in 4 trepte(originala de Dacia Sport) cu raport 0,97/treapta 4.
Cu ce se afla acum sub capota si cu o cutie potrivita in 5 trepte sigur duce 180;)..de stabilitate nu se pune problema, la 160 nu trepida nimic si statea super pe drum.

Nastase Bogdan 09-09-09 06:08

sunt din nou pe Carfil asa ca nu va mai fi lafel..;)
Diferentele le-am simtit de la prima acceleratie si crede-ma ca sunt mari, dar chiar si cu Carfil ma dau ca sa vad cum stau acum;)

tmkrf 09-09-09 06:33

marestei macar jigloarele in cazu ca nu le ai marite deja ... e o diferenta si cu jigloarele marite nu mare dar e ... numai bine si ai grija de masina

Nastase Bogdan 09-09-09 09:35

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2623717)
marestei macar jigloarele in cazu ca nu le ai marite deja ... e o diferenta si cu jigloarele marite nu mare dar e ... numai bine si ai grija de masina

Carfilul e stoc si asa va ramane deoarece il tin pentru mers civilizat si consum bun;)
Astept artileria grea din iarna, pana atunci stau cumintel:-)

banzay 09-09-09 12:57

Frumoasa masina ai! Cand va vad cu masini deastea, mai ca imi vine si mie sa imi iau una si sa ma apuc de ea! Mult respect am pt voi!

Cu confortul cum e? Pe vremea asta cand se mai raceste cum e in masina? Se aburesc geamurile, ai probleme cu temperatura? Niste poze cu interiorul recente ai ceva?

Hai sa stapanesti sanatos bijuteria in continuare!

Nastase Bogdan 10-09-09 08:29

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2624619)
Frumoasa masina ai! Cand va vad cu masini deastea, mai ca imi vine si mie sa imi iau una si sa ma apuc de ea! Mult respect am pt voi!

Cu confortul cum e? Pe vremea asta cand se mai raceste cum e in masina? Se aburesc geamurile, ai probleme cu temperatura? Niste poze cu interiorul recente ai ceva?

Hai sa stapanesti sanatos bijuteria in continuare!

Nu mai vorbim demult de confort la aceasta masina..e un compromis de care nu imi pare deloc rau:-)
Intradevar iarna nu sunt cele mai bune conditii de mers..se aburesc geamurile si e cam frig, dar asta e farmecul la o Dacie si nu intentionez sa-i pun nu stiu ce aeroterme..:rolleyes2

Si..un pas important catre montarea orizontalelor8)

crazyfornova 10-09-09 10:19

pompa de benzina cu debit mare?nu;:X :twisted: ne bagi in boala...auzi

Nastase Bogdan 10-09-09 11:48

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2627145)
pompa de benzina cu debit mare?nu;:X :twisted: ne bagi in boala...auzi

O sa fie necesara..;)
Deocamdata nu am carburator pentru ea si ma oftic cand stiu cum fugea si ce demaraj avea si acum apas cu dezamagire pedala de acceleratie..:sad:..dar saltul urmator va fi in mare contrast, trebuie doar sa mai am rabdare..;)

Muttley 10-09-09 12:12

Pan-atunci intereseaza-te daca nu trebuiesc kit-uri de reparatie. Si din ce am vazut eu, trebuie si flansele dintre galerie si Webere.
Apoi, trebuie sa gasesti o solutie BUNA pentru filtrarea aerului.
Cauta si 4 vacuumetre, sa ai de unde le lua cand va fi nevoie.
Incearca sa pregatesti terenul, ca nu va fi tocmai simplu.

BTL-gordini 10-09-09 14:08

Se pare Bogdane ca treburile merg bine la NIG, se avnseaza continuu,bun lucru. pompa pe care ai luat-o e buna, debit mic sub 1 bar si treaba si-o va face. e bine daca poti sa ai 2 carb. pe masina , ca la unul singur nu eranecesar sa dai atatia bani pe,pompa(o parere proprie).Nu stiu de ce moderatorii au sters un mesaj lasat de mine la tine pe topic,era un adevar care ar fi bine sa-l stim cu toti si sa nu facem si noi greseli. spor la munca

Muttley 10-09-09 14:46

Quote:

Originally Posted by BTL-gordini (Post 2627758)
.......debit mic sub 1 bar.......

Stii ce ma dispera?
Iti reamintesc: ma dispera si ma seaca si ma revolta... nu prostia, nu nestiinta, nu inocenta.
Ma enerveaza tonul tau parintesc, debordand de siguranta, siguranta ca stii ce spui. Citez: "pompa pe care ai luat-o e buna, treaba si-o va face".
Te anunt prieteneste: HABAR N-AI ca pompa e buna, HABAR N-AI ca treaba si-o va face. Habar n-ai ce masoara bar-ul, ori care-i unitatea de masura pentru debit.
Astept cu interes momentul in care ai sa-ti iei si tu o pompa dintr-asta . Si astept acel moment ca sa vad in ce culoare o vopsesti.

aleks 10-09-09 14:59

Muttley, agresivitatea īn postări ţi-a adus numai probleme pe 4t, ia-o mai uşor, vei declanşa o nouă ceartă şi nu merită.

Muttley 10-09-09 15:08

Agresivitatea si sarcasmul (atentie, negratuit!!!) nu-s acelasi lucru. Nimic agresiv in ce ai sters din postul de mai sus.

In fine, de acord cu propunerea ta, ma retrag, nu vreau sa generez o cearta.

TheEnZo 10-09-09 15:14

Bogdane ori esti si tu abonat la prietenu nostru din anglia sa iti cumpere si ti'e dupa ebay 4 bucati din alea bune de la 33mm in sus ? Ultima data cand am vb cu valy eram vreo 4 pe lista :P

BTL-gordini nu incerc sa te critic sau ceva dar sincer nu prea le ai cu pompele electrice , eu cunosc o dacie cu un singur carb dublu , cu pompa de dacie mecanica modificata caruia, ii este extrem de necesara o pompa de benzina electrica ... deci nu trebuie sa ai de la 2 carburi in sus ca sa iti pui pompa electrica de benzina.
La o pompa de benzina se tine cont de debit ( litri/h) si de presiune (masurata in bari), pe bogdan nu il intereseaza o pompa care sa faca presiune prea mare , ci, o pompa care sa isi mentina debitul pe o plaja de turatie cat mai mare .

aleks 10-09-09 15:32

Quote:

Originally Posted by Muttley (Post 2627923)
Agresivitatea si sarcasmul (atentie, negratuit!!!) nu-s acelasi lucru. Nimic agresiv in ce ai sters din postul de mai sus.

In fine, de acord cu propunerea ta, ma retrag, nu vreau sa generez o cearta.

Avem viziuni diferite asupra termenilor sau propozitiilor jignitoare. Ideea nu e să te retragi, ideea e să formulezi frazele mai puţin agresiv şi/sau interpretabil.

BTL-gordini 10-09-09 15:40

Se pare ca nu m-am facut inteles, oricum pe acest forum sunt oameni care nu au nici o leg.cu bunul simt decum sa poarte o disc. amiabila cu cineva. Scuze Bogdane ca s-a creat aceasta porcarie la tine pe topic si i multumesc lu' Aleks pt.interventie.Va las pe voi baieti sa va impungeti tot timpul cavreme e destula.

aleks 10-09-09 15:41

Considerānd discuţia īncheiată hai să ne īntoarcem la maşina lui Bogdan, că ea e vedeta topicului, nu? :)

Nastase Bogdan 10-09-09 20:57

Quote:

Originally Posted by Muttley (Post 2627484)
Pan-atunci intereseaza-te daca nu trebuiesc kit-uri de reparatie. Si din ce am vazut eu, trebuie si flansele dintre galerie si Webere.
Apoi, trebuie sa gasesti o solutie BUNA pentru filtrarea aerului.
Cauta si 4 vacuumetre, sa ai de unde le lua cand va fi nevoie.
Incearca sa pregatesti terenul, ca nu va fi tocmai simplu.

Din cate am inteles de la actualul proprietar al carburatoarelor are kit-uri noi de reparatii pentru ele.
Flansele de care spui au fost facute de el, carburile au functionat f bine pe masina lui;)
Pentru filtrarea aerului m-am gandit la un filtru K&N plat, pe care sa-l fixez corespunzator in dreptul celor 4 trompete.
De vacuumetre nu stiu la ce te referi..explica-mi te rog..:???:

Multumesc pentru urari BTL, succes si tie cu masina si sa stii ca am apucat sa citesc mesajul tau sters si ai dreptate, dar nu trebuie sa ne temem de asta, ca asa nu mai iesim din casa ca cine stie ce se intampla..:rolleyes2

Adi, eu nu m-am abonat pentru alea..eu merg pe reteta mai sanatoasa si am sa iau de la Vali "scrofitzele"..mi se par sanatoase rau8):-)
Multumesc pentru interventie, intradevar colegul BTL nu s-a exprimat corect, dar nu-i bai:-)

Deasemenea multumesc Alex, dar nici Muttley nu e rau intentionat..ajuta cand ai nevoie, dar e mai pretentios in exprimarile persoanelor;)

kta 10-09-09 21:45

Nu stiu daca K&N are filtru pentru 2 carburi duble, care sa se puna peste trompete. De la K&N poti sa iei ceva de aici, si renunti la trompete:

http://knfilters.com/Racing/customcarb.htm

Pentru filtru de pus peste trompete, cauta la Pipercross:

http://pipercross.co.nz/competition_2.htm

Tu vrei probabil ceva de genul: http://www.alfaholics.com/admin/uplo...42d7df4681.JPG

Ai grija cu trompetele, poa' sa faca mai mult rau decat bine.

Muttley probabil voia sa zica cu vacuumetrele ca ar trebuie sa ai asa ceva ca sa reglezi bine carburatoarele. Sunt niste chestii care masoara depresiunea in fiecare camera a carbului (se pun in "gura" carbului). Adica astea: http://www.cbperformance.com/catalog.asp?ProductID=572

vali vtk 10-09-09 21:57

Are si Muttley dreptate, legat de carburatoare am 2 kit-uri de reparatie nemontate(carburile functioneaza foarte bine),legat de flansa eu am facut din ceva car functioneaza fara probleme, dar am vibratoarele de alfa si daca e cazulcu parere de rau aplicam aceeasi metoda ca la tine.Garnitura dintre galerie si chiulasa am material sa o facem (am deja una facuta), ca si aici e problema.

Nastase Bogdan 11-09-09 06:03

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 2629113)
Are si Muttley dreptate, legat de carburatoare am 2 kit-uri de reparatie nemontate(carburile functioneaza foarte bine),legat de flansa eu am facut din ceva car functioneaza fara probleme, dar am vibratoarele de alfa si daca e cazulcu parere de rau aplicam aceeasi metoda ca la tine.Garnitura dintre galerie si chiulasa am material sa o facem (am deja una facuta), ca si aici e problema.

Vali, daca ai stii cat de mult te astept sa te intorci acasa..:D:lol:

Multumesc f mult Kta, sigur imi vor fi de mare ajutor la momentul potrivit;)

b08ygs 11-09-09 10:36

ai postat vreo poza cu aceste carburatoare? ca eu am mai rasfoit topicul tau dar nu am dat de ele:( poti posta o poza 2 cu carburatoarele si cu galeria de admisie:) mersi mult

Nastase Bogdan 11-09-09 11:26

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2630086)
ai postat vreo poza cu aceste carburatoare? ca eu am mai rasfoit topicul tau dar nu am dat de ele:( poti posta o poza 2 cu carburatoarele si cu galeria de admisie:) mersi mult

Nu am pus pentru ca nu sunt la mine..abia in decembrie voi intra in posesia lor..:rolleyes2

GL91ANB 11-09-09 12:24

Am fost zilele trecute in trecere prin Braila si ti-am vazut masina la service.
Felicitari pentru felul cum arata si cum merge din spusele unor prieteni.
Vii maine la Carrefour?

Nastase Bogdan 11-09-09 15:01

Quote:

Originally Posted by GL91ANB (Post 2630471)
Am fost zilele trecute in trecere prin Braila si ti-am vazut masina la service.
Felicitari pentru felul cum arata si cum merge din spusele unor prieteni.
Vii maine la Carrefour?

Am ceva programat pentru dimineata, am sa vad daca pot ajunge si la Carrefour..:rolleyes2
Multumesc:-)

b08ygs 11-09-09 16:59

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 2630271)
Nu am pus pentru ca nu sunt la mine..abia in decembrie voi intra in posesia lor..:rolleyes2

da nici proprietatul nu vrea sa posteze o poza cu bunurile astea:D:oops: chiar sunt curios:)

Nastase Bogdan 11-09-09 17:08

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2631184)
da nici proprietatul nu vrea sa posteze o poza cu bunurile astea:D:oops: chiar sunt curios:)

El este plecat in Anglia iar carburile si admisia sunt acasa, la Braila..

Mandeologul 13-09-09 00:17

Bogdan ai cumva stopuri cu banda de nichel pe margini, sau frantuzesti, cum leo zice... Daca ai let me know!

cicisxn 15-09-09 21:57

1 Attachment(s)
sincronizarea carburatoarelor se poate face cu 4 pixuri incolore ,o placa de lemn pe care se deseneaza gradatii si furtune de perfuzii. Dintre atatia mecanici wannabe cum naiba de nu stie nici unul de asta?

Bogdan,pt sincronizare vorbeste cu YUL si zi-i sa te puna in legatura cu Ionut (Thunderbyte),cel cu confectiile metalice moto de pe Grivita

Pt filtru de aer incearca aici: http://www.knfilters.com/search/univdualstroval.aspx

Iti atasez si un fisier text cu indicatii pt motociclete...te descurci tu ca esti baiat mare.

Nastase Bogdan 16-09-09 06:35

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2634273)
Bogdan ai cumva stopuri cu banda de nichel pe margini, sau frantuzesti, cum leo zice... Daca ai let me know!

Am si de stanga si de dreapta dar nichelul acela de pe margine e deteriorat pe alocuri; se poate reface cu spray sau cu banda de aluminiu;)
Daca vrei iti pot pune cateva poze la tine pe topic si imi spui daca iti plac.

Multumesc pentru informatii Cicisxn:-)

Cat despre masina, se pregateste un nou upgrade pentru frane;)

Muttley 16-09-09 08:38

Quote:

Originally Posted by cicisxn (Post 2642997)
sincronizarea carburatoarelor se poate face cu 4 pixuri incolore ,o placa de lemn pe care se deseneaza gradatii si furtune de perfuzii. Dintre atatia mecanici wannabe cum naiba de nu stie nici unul de asta?

E bine ca stii sa faci manometre cu coloana de lichid din pixuri si perfuzii.

RobertRFG 16-09-09 11:21

Muttley chiar functioneaza treaba care a zis-o cicisxn....

Nastase Bogdan 16-09-09 16:45

4 Attachment(s)
Si upgrade-ul pentru sistemul de franare; "mitrariera" si servo de papuc diesel;)..impreuna cu pompa cu simplu circuit vor face treaba grozava8)

cicisxn 16-09-09 19:20

Bogdane,pune-i dublu circuit. Nu cred ca ai avea de suferit...la cate i-ai facut ar fi pacat sa o dai de pom pentru 1-2-3m de franare in minus.

bolidu' 16-09-09 22:31

eu unul o sa incerc cu o pompa de diesel.......nu stiu de ce tu esti asa incantat de pompa simplu circuit!? la mine cel putin la prima pedala tine jos abea la a doua e sus si teapana.

alex55 16-09-09 22:59

cea mai buna asta simpla..:!:

Sirius 16-09-09 23:01

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 2646037)
eu unul o sa incerc cu o pompa de diesel.......nu stiu de ce tu esti asa incantat de pompa simplu circuit!? la mine cel putin la prima pedala tine jos abea la a doua e sus si teapana.

daca sistemul este aerisit bine pompa cu simplu circuit este foarte buna.

bolidu' 16-09-09 23:02

cu rotile si etrierii de dacie si eu eram multumit.....

All times are GMT +2. The time now is 14:21.

- Copyright 2026 4Tuning