Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/227891-protest-impotriva-pretului-carburantilor-discutii-generale.html)

Nautilus 24-04-12 11:16

Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Din 2010 încoace, cât timp benzina se scumpeşte la Petrom, unde n-am mai intrat de mai bine de 2 ani, pentru mine este la fel de relevant ca şi când s-ar fi scumpit pe Marte.

~Nautilus

IULY-CLA 24-04-12 20:19

Bai poate anul asta sau la anu poate da boala falimentului in PETROM- OMV....SA ALIMENTEZE FALIMENTUL LA EI...POATEA ASA MAI SCAD SI EI PRETUL LA POMPA

Mustang 25-04-12 07:32

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4995614)
Din 2010 încoace, cât timp benzina se scumpeşte la Petrom, unde n-am mai intrat de mai bine de 2 ani, pentru mine este la fel de relevant ca şi când s-ar fi scumpit pe Marte.

~Nautilus

Faza e ca astia dau tonul si celorlalti agaricioi. Deh, ai uitat ca se practica preturi de cartel in Romania? :)

umbra09 25-04-12 19:24

sunt curios daca vom face ceva, daca vom reusi sa ne strangem mai multi cand o sa fie litru 10 lei

Mustang 25-04-12 19:33

Nu o sa se intample nimic, stai linistit. Romanul suporta, suporta si ghici ce... suporta... chiar daca in realitate nu mai suporta! Actiunile sale (egale cu 0) vor demonstra ca suporta la nesfarsit sa fie calcat in picioare. Macar din chestia asta se va observa un lucru bun: romanul e constant in a da cu spatele... deci: constant!

Nautilus 26-04-12 01:17

Da, o să se întâmple ceva când va fi litrul 10 lei: lumea va alimenta mai departe, cu fidelitatea căţelului de curte, de la OMV şi Petrom.

:lol:

~Nautilus

Mustang 03-05-12 10:17

Pe 24.04.2012 s-au scumpit carburantii cu 6 bani / litru la Petrom.
Astazi istoria s-a repetat: din nou 6 bani / litru tot la Petrom. Astfel, pretul carburantilor a fost majorat cu 12 bani in maxim o saptamana.

Petrom a majorat preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate în staţiile proprii cu şase bani/litru, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor companiei, de la începutul anului cotaţiile Platts, exprimate în lei, au crescut cu 33% la motorină şi cu 37% la benzină. În acest interval, preţurile practicate de Petrom s-au majorat cu 20% la motorină şi cu 15% la benzină, 'preluând astfel doar o parte din creşterea cotaţiilor internaţionale'.

De asemenea, conform Oil Bulletin, România are cel mai mic preţ la benzină din Uniunea Europeană şi al treilea cel mai mic preţ la motorină, care se situează sub media UE.

Ultima majorare a preţurilor practicate de Petrom a avut loc pe 24 aprilie, când benzina a fost scumpită cu şase bani/litru.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/benzina-si...#ixzz1tnCtnYcK

Santon 03-05-12 10:47

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 5007675)
Pe 24.04.2012 s-au scumpit carburantii cu 6 bani / litru la Petrom.
Astazi istoria s-a repetat: din nou 6 bani / litru tot la Petrom. Astfel, pretul carburantilor a fost majorat cu 12 bani in maxim o saptamana.

Petrom a majorat preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate în staţiile proprii cu şase bani/litru, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor companiei, de la începutul anului cotaţiile Platts, exprimate în lei, au crescut cu 33% la motorină şi cu 37% la benzină. În acest interval, preţurile practicate de Petrom s-au majorat cu 20% la motorină şi cu 15% la benzină, 'preluând astfel doar o parte din creşterea cotaţiilor internaţionale'.

De asemenea, conform Oil Bulletin, România are cel mai mic preţ la benzină din Uniunea Europeană şi al treilea cel mai mic preţ la motorină, care se situează sub media UE.

Ultima majorare a preţurilor practicate de Petrom a avut loc pe 24 aprilie, când benzina a fost scumpită cu şase bani/litru.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/benzina-si...#ixzz1tnCtnYcK

Si nimieni, niciodata n-o sa comenteze pentru ca asa cum drogatului daca-i fluturi in fata o seringa cu marfa face tot ce-i spui, asa si noi dependentii de benzina sarim la cum pocnesc din degete petrolistii.

Solutia... Scootere, motociclete (pt sezonu cald)

Mustang 03-05-12 11:40

Sau biciclete. :)

Santon 03-05-12 11:56

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 5007786)
Sau biciclete. :)

Suntem prea comozi ca natie pentru biciclete... din pacate.

barmarielvi 03-05-12 20:06

Astept prima benzinarie incendiata.

IULY-CLA 03-05-12 20:31

Rahati astia de la petrom vor ca anul asta sa aiba profit mai mare fata de anul trecut , astia nu au auzit de criza,vor sa alinieze preturile ca u.e ,noi avem cumva salarii ca i u.e ,carburantul asta dupa ce e prost calitativ mai e scump CE NE MAI FRAERESC ASTIA CU PRETUL LA CARBURANT DE ZICI CA E AERUL CARE IL RESPIRAM

rover_cabrio 03-05-12 22:38

ce face "FETELE" ne strangem de-o boicotare noua ? si nu numai daca ne strangem sa PARALIZAM benzinariile din bucuresti nu NUMAI UNA ! sa tragem un semnal de alarma !

Mustang 04-05-12 07:19

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 5008687)
ce face "FETELE" ne strangem de-o boicotare noua ? si nu numai daca ne strangem sa PARALIZAM benzinariile din bucuresti nu NUMAI UNA ! sa tragem un semnal de alarma !

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 5007804)
Suntem prea comozi ca natie....

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 5007722)
Si nimieni, niciodata n-o sa comenteze pentru ca asa cum drogatului daca-i fluturi in fata o seringa cu marfa face tot ce-i spui, asa si noi dependentii de benzina sarim la cum pocnesc din degete petrolistii....

Raspunsurile astea sunt suficiente. :)
Asta se va realiza. Degeaba se incearca boicotarea benzinariilor prin plata cu monede, prin blocarea pompelor, etc... cel mai simplu si eficient protest ar fi sa lase toata lumea masina acasa 1-2 luni (exceptiile sa fie cei care au joburile in afara oraselor sau transportatorii).

Ce se intampla cu articolele scoase spre vanzare dar care nu se vand intr-o perioada de timp in magazine? Intra in procesul de "lichidare de stoc" unde se scad preturi cu pana la 70%, corect? Eh, cat timp benzina se cauta si suntem prea mandri sa lasam masinile acasa (indiferent ca suntem saraci si mergem cu o Dacie, sau bogatan si mergem cu Cayenne), ne meritam soarta.

Dupa cum se vede, iesirile in strazi sunt pistoale cu apa pentru mai marii nostri.

Loviti-i unde ii doare cel mai rau: IN PROFIT! Daca vreti sa ii regulati, acolo trebuie sa ii pocniti!

Dar ne reintoarcem la problema principala: poate romanul sa fie solidar? Sau trebuie sa epateze?

Masina mea ramane in parcare de luni. Se inlocuieste cu bicicleta. Si nu pentru ca vreau sa incep un protest: pur si simplu e absurd sa ti se mareasca salariul la locul de munca, dupa care sa te trezesti la sfarsit de luna ca ramai tot fara bani, desi ai cu 35% mai mult decat fosta salarizare. Tragand o linie, observi ca cei 35% marire de salariu au intrat integral in carburant. E penibil!

rover_cabrio 04-05-12 11:40

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 5008899)
Raspunsurile astea sunt suficiente. :)
Asta se va realiza. Degeaba se incearca boicotarea benzinariilor prin plata cu monede, prin blocarea pompelor, etc... cel mai simplu si eficient protest ar fi sa lase toata lumea masina acasa 1-2 luni (exceptiile sa fie cei care au joburile in afara oraselor sau transportatorii).

Ce se intampla cu articolele scoase spre vanzare dar care nu se vand intr-o perioada de timp in magazine? Intra in procesul de "lichidare de stoc" unde se scad preturi cu pana la 70%, corect? Eh, cat timp benzina se cauta si suntem prea mandri sa lasam masinile acasa (indiferent ca suntem saraci si mergem cu o Dacie, sau bogatan si mergem cu Cayenne), ne meritam soarta.

Dupa cum se vede, iesirile in strazi sunt pistoale cu apa pentru mai marii nostri.

Loviti-i unde ii doare cel mai rau: IN PROFIT! Daca vreti sa ii regulati, acolo trebuie sa ii pocniti!

Dar ne reintoarcem la problema principala: poate romanul sa fie solidar? Sau trebuie sa epateze?

Masina mea ramane in parcare de luni. Se inlocuieste cu bicicleta. Si nu pentru ca vreau sa incep un protest: pur si simplu e absurd sa ti se mareasca salariul la locul de munca, dupa care sa te trezesti la sfarsit de luna ca ramai tot fara bani, desi ai cu 35% mai mult decat fosta salarizare. Tragand o linie, observi ca cei 35% marire de salariu au intrat integral in carburant. E penibil!

IDEEA este ca daca mai atragem ATENTIA poate se realizeaza ceva dar pe NIMENI nu intereseaza.....e AGLOMERATIE in BUCURESTI mai rau decat era benzina 4 lei 1 data :)) asta e am trecut la diesel .. am 100 litri pe luna la 4 lei asigurati !

Santon 04-05-12 11:56

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 5009215)
IDEEA este ca daca mai atragem ATENTIA poate se realizeaza ceva dar pe NIMENI nu intereseaza.....e AGLOMERATIE in BUCURESTI mai rau decat era benzina 4 lei 1 data :)) asta e am trecut la diesel .. am 100 litri pe luna la 4 lei asigurati !

DE GEA BA !

Nimeni nu o sa faca nimic niciodata in legatura cu pretul carburantilor.

Singura miscare ce o sa aiba loc pe piata este delimitarea claselor sociale. Cei care isi permit nu sunt foarte atinsi de scumpiri si o sa-i vezi mereu pe strazi cu masini, iar ceilalti cu posibilitati modeste or sa lase masinile in parcare mai des ca nu-si permit.

De iesit n-o sa iasa nimeni in strada si daca se aduna 10,100,1000 n-or sa rezolve nimic oricum.

Cu alte cuvinte, vorba multa si degeaba.
Pretu creste si prostu plateste pana observa ca nu-i mai ajung banii de intretinere(sau de altele lunare) si atunci o sa se mai decongestioneze traficul.

rover_cabrio 04-05-12 12:35

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 5009228)
DE GEA BA !

Nimeni nu o sa faca nimic niciodata in legatura cu pretul carburantilor.

Singura miscare ce o sa aiba loc pe piata este delimitarea claselor sociale. Cei care isi permit nu sunt foarte atinsi de scumpiri si o sa-i vezi mereu pe strazi cu masini, iar ceilalti cu posibilitati modeste or sa lase masinile in parcare mai des ca nu-si permit.

De iesit n-o sa iasa nimeni in strada si daca se aduna 10,100,1000 n-or sa rezolve nimic oricum.

Cu alte cuvinte, vorba multa si degeaba.
Pretu creste si prostu plateste pana observa ca nu-i mai ajung banii de intretinere(sau de altele lunare) si atunci o sa se mai decongestioneze traficul.

ei stiu ..eu unu sunt satul cand ma suna unu sa ii vand ceva EXEMPLU frate nu am bani pana mea e GREU ..dar 24 din 24 ii vezi in masina , LE RUPE la gratare ....bautura carne etc SI TOTI nu 1 ..2 insi si cand e ceva se vaita de innebunesti ...eu miam gasit solutia Diesel si am asigurata motorina la luna cu 4 lei ....tot e bine ...

adrian78bmw 09-05-12 11:06

Profit record pentru OMV Petrom in primele trei luni ale anului. Vanzarile, mai mari cu 21%

OMV Petrom (SNP) a inregistrat in perioada ianuarie - martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), in crestere cu 65% fata de acelasi interval din anul precedent, si vanzari in urcare cu 21%, la 6 miliarde lei.
"In primul trimestru, pretul majorat al titeiului si aprecierea dolarului fata de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare si Productie, n.r), dar, in acelasi timp, au influentat negativ marjele si volumele din activitatea de R&M (Rafinare si Marketing). Pe parcursul trimestrului am inregistrat un progres considerabil in cadrul proiectelor cheie de investitii si am continuat sa ne consolidam performanta operationala, datorita masurilor de management strict al costurilor (...) Conditiile meteo extreme din primele doua luni au cauzat unele intreruperi de ordin tehnic, ce au afectat, intr-o oarecare masura, nivelul productiei din E&P si au influentat negativ vanzarile din marketing. Cu toate acestea, iarna severa a determinat cresterea volumului vanzarilor de gaze si, in plus, am inregistrat marje imbunatatite, in special la gazele extrase din depozite" a declarat intr-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.
Profitul operational calculat inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT) a urcat in primele trei luni cu 51%, la 1,79 miliarde lei (411 milioane euro), de la 1,19 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.
Pretul mediu al titeiului Ural a crescut cu 14% fata de nivelul din primele trei luni din 2011, la 117,49 dolari /baril.
Pretul mediu realizat la titei la nivel de grup a crescut cu numai 9%, la 98,33 dolari /baril, reflectand valoarea mai mare a pierderilor din instrumentele de acoperire a riscului privind pretul titeiului. Acestea au avut un impact negativ de 159 milioane lei asupra EBIT-ului, comparativ cu rezultatul negativ de 56 milioane lei inregistrat in primul trimestru din anul precedent.

IULY-CLA 09-05-12 19:30

Asta e JAPCA PE FATA

umbra09 09-05-12 20:56

eu nu ma pricep la treburile astea despre economie da pana si eu vad ca ei tot urca in profit si dupa orce regula ai analizao ce tot urca si urca odata o sa cada si cu cat urca mai sus cu atat mai rau o sa cada. parerea mea ca deja ar trebui sa se faca placinta cand cad :d

RA_2fast4u 16-05-12 16:27

In sfarsit apare o initiativa de controlare a producatorilor. Mie mi se pare foarte buna ideea, doar sa se poata aplica, si sa nu se intoarca in ceva fel tot impotriva noastra.

http://www.antena3.ro/economic/biz-n...13-167246.html

aalex691 16-05-12 18:10

Si ce daca ? Vor scumpi benzina in continuare... Atat timp cat peco-urile sunt pline mai mereu, ii doare la basca.

Mustang 16-05-12 21:09

Decat sa imbogatesc petrolistii nenorociti care scumpesc carburantii saptamanal, mai bine ii imbogatesc pe aia de la Metrorex si de la RATB. Macar aia nu scumpesc biletele si abonamentele o data pe luna.

adrian78bmw 27-06-12 08:53

Preţul petrolului în continuă scădere. Vezi cotația barilului
Foto: stuff.co.nzPrețul petrolului a scăzut luni pentru a cincea zi consecutiv la Bursa din New York, atingând cel mai mic preț din ultimele opt luni, pe fondul încetinirii economice din SUA și China, iar petrolul Brent în Londra a scăzut la cel mai mic preț în mai mult de un an.

Prețul petrolului în New York a scăzut cu până la 2,4 procente, la 81,21 doalri pe baril, fiind cel mai mic preț de la minimul din 6 octombrie, extinzând declinul cu 8,4 la sută de săptămâna trecută, după ce rata șomajului în SUA au crescut și salariile s-au marit cu mai puțin decât considerau și cele mai pesimiste prognoze.

Cotaţia ţiţeiului Brent cu livrare în iulie a coborât luni la Londra cu 1,5%, la 96,97 dolari pe baril, după ce a scăzut săptămâna trecută sub pragul de 100 de dolari pentru prima dată din octombrie 2011, conform Bloomberg.

Indicele încrederii companiilor în economia Chinei a coborât în mai la cel mai redus nivel din martie 2011, iar un alt indicator al încrederii industriei manufacturiere din China a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimele cinci luni.

Și în Europa există mari probleme, liderii țărilor UE nereușind să se pună de acord asupra soluțiilor de a scoate regiunea din criza datoriilor.

Petrom OMV se face ca ploua si ieftineste benzina cu 20 de bani ca la milogi!!

IULY-CLA 27-06-12 20:02

Japca astia nu stiu si scaderea .....numai adunarea cunosc javrele dracului

Lsavus 27-06-12 21:40

Sa-si dea foc de banii luati in mod abuziv de la noi !!!

buldogu 12-08-12 17:47

1 Attachment(s)
hai sa va arat niste chestii interesante...cum companiile astea de comercializare pe detaliu al carburantului fac profit in draci, iar noua tot ne scumpesc combustibilii!!!!!!!!
Toate cifrele pe care le vedeti sunt din bilantul Ministerului de Finante, bilant facut la sfarsitul anului 2011...si as cam tinde sa cred ca ce zic astia e destul de adevarat...
Cifrele sunt exprimate in LEI.

NU E POSIBIL!! sau...se pare ca este :(

UNDE AJUNGEMMM?????

IULY-CLA 16-08-12 20:30

Daca suntem fricosi ,ia sa le dam foc la benziarii la guvern sa iesim in strada sai ciomagim bine de tot atunci sa vezi cum vin cu picioarele pe pamant

SeRee 21-08-12 18:50

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 5140520)
Daca suntem fricosi ,ia sa le dam foc la benziarii la guvern sa iesim in strada sai ciomagim bine de tot atunci sa vezi cum vin cu picioarele pe pamant

nai cu cine sa faci un protest in romania asta...ei cand aud de politie sau procuratura fug cat ii tin picioarele ...dar nui nimica o sa faca 1l de benzina/motorina 10 ron si o sa vedem atunci cine o sa se mai plimbe cu masina :P

IULY-CLA 25-08-12 18:48

Hotie pe fata fara jena fara frica isi bat joc de noi

squid 26-08-12 12:44

Daca e scumpa o sa scapam de aglomeratie,cu totul :)

Snoopy 14-09-12 09:08

Saptamana trecuta am avut un drum in Moldova,respectiv pana in Suceava.Ce ma mirat a fost faptul ca exista diferente "mari" de preturi intre benzinarii.Langa Gura Humor am vazut cred ca pentru ultima oara motorina la 5.89 ron iar la statiile socar 6.08. In Satu Mare de exemplu sub 6.18 nu exista motorina...

IULY-CLA 15-09-12 21:22

Da si la Tulcea cel mai mic pret e la Mol 6,25

rover_cabrio 15-09-12 21:32

man , mai e putin si ajunge 6.5 lei Benzina 95 ...daca ne uitam in Bucuresti in fiecare dimineata si dupe masa cand pleaca si vine lumea de la munca e BARA la BARA ..si inca nu sau inceput scolile !

daca NE MAI UITAM O DATA vom observa ca in fiecare masina in 90% din ele e o singura persoana la volan exceptand cei ce sunt de la firme si mai vezi 2-4 insi in masini ...

GRESESC cu ceva ???

IULY-CLA 15-09-12 22:43

Da nu toate orasele din tara e Bucurestiul unde masinile circula zilnic goale numai soferul

SeRee 15-09-12 22:58

Vedem cate un om in fiecare masina din comoditate..nu manca si pun benzina/motorina si tot merg cu masina ..cand nu o sa mai vad atatea masini zilnic prin trafic atunci am sa zic cu adevarat ca este scumpa :P

rover_cabrio 19-09-12 00:15

Quote:

Originally Posted by SeRee (Post 5175077)
Vedem cate un om in fiecare masina din comoditate..nu manca si pun benzina/motorina si tot merg cu masina ..cand nu o sa mai vad atatea masini zilnic prin trafic atunci am sa zic cu adevarat ca este scumpa :P

omule , exista un Bulevard in Bucuresti mai principal se cheama STEFAN CEL MARE ....asa ...ca sa intri pe acesta se trece de un Pasaj ..se cheama Bucur Obor ( pentru Bucuresteni )

intre Bucur Obor si Stefan cel mare intersectie cu DOROBANTI sunt 3 KM ...imaginati-va ca in fiecare DIMINEATA este BARA la BARA !! si la fel intre 5-7seara INAPOI ...apoi intre OBOR si IANCULUI .....pana la VATRA LUMINOASA ....CATE 3 benzi bara la bara ..ca sa fentezi tre sa mergi pe CONTRASENS pe sina de tranvai ...ca cealalta sina devine a 4 banda !!!

CAM asta e lipsa de bani a ROMANILOR !!!

andutzu_com 19-09-12 07:33

Si pe langa faptul ca e scump carburantul....nu inteleg cum suporta traficul GREU zi de zi ! Adica mergi o zi,doua,trei vezi ca intarzii la serviciu,faci o ora pe km si tu tot continui sa mergi cu masina.Prefer RATB,METROU si in week merg cu masina ...

rover_cabrio 19-09-12 10:17

Quote:

Originally Posted by andutzu_com (Post 5179116)
Si pe langa faptul ca e scump carburantul....nu inteleg cum suporta traficul GREU zi de zi ! Adica mergi o zi,doua,trei vezi ca intarzii la serviciu,faci o ora pe km si tu tot continui sa mergi cu masina.Prefer RATB,METROU si in week merg cu masina ...

omule ....eu de nevoie am apelat luni la RATB .....s-au schimbat multe :)) eu ceream bilet ..aia NU EXISTA ..doamna vreau 2 calatorii sa iau RATB ..nu mai este
trebuie sa iti cumperi CARD ... miam cumparat card si am incarcat pe el 5 calatorii !!!

andutzu_com 19-09-12 10:28

s-au schimbat ,s-au scumpit abonamentele ( dublat) dar ajung la timp , nu imi mai fac nervi si mai economisesti si bani !

All times are GMT +2. The time now is 18:16.

- Copyright 2026 4Tuning