Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

DanSGH 19-06-13 19:48

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5505224)
O stiu pe lui Victor dar ia daici sa vezi adevaraciune...si pilotaj de mare clasa !!!
https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E

Superb!

racerVTM 19-06-13 20:22

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5505289)
apropo de piloti va rog sa urmariti clipurile cu Vali Porcisteanu al carui tata e bun prieten cu mine si totodata contzaran cu mine ...sta la 2 strazi de mine....uitativa la Daniel Onoriu , pe cei de masini de formula nui mentionez ca se stiu si sunt eroi, totusi Hora este favoritul meu si stiu ca ma vor injura multi...dar are sange... urmasii nostrii de la Easter....cam aici se limiteaza sfera de PILOTI....mai departe incep caii putere si piloti varza :twisted:

Onoriu alearga numai de reclama si mai mult se da in curse ilegale pe bani , asa ca nu il numim pilot de valoare, iar Vali Porcisteanu este cam plin de el , ar trebui sa foloseasca si alte masini ( mai ales cu tractiune spate ) si apoi mai vorbim de pilotaj > Hora este un mare maestru si este adevarat ce zici , el este urmasul vostru al Esterelor de dinainte de revolutie. Acolo este maestria cand ai tractiune spate si o glisiera care poate veni sa iti ia capul direct daca scapi masina pe afara de pista . Un mare pilot este si Horatiu Cristea care cred ca este singurul care a mers pe cele mai multe si variate masini cu tractiune spate din Romania

racerVTM 19-06-13 20:35

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5505293)
mam uitat la poze si am avut dreptate...nu este motorul lui Grigore cel tare...eu lam vazut si poate sunt singurul caruia mi la aratat...ne respectam reciproc alergand la clase diferite...este altceva acolo...si pentru ultima data repet GRIGORE PREFERA SA DISTRUGA TOT DECAT SA SE STIE CE ESTE PE MASINA !!!...era un ciudat si nebun ca si mine dar ciudatii si nebunii se inteleg intre ei :lol:

Erau cateva secrete care nu trebuiau aflate , ca de exemplu el avea pe motorul turbo un vilbrochen cu o cursa mai mare decat cea normala de motor dacia ( 1400 cmc ) . Asta o stiu de la un prieten de al lui ( nu dam nume ) la care i-a imprumutat un vilbrochen nou cu palier normal la o cursa ( pe care il avea Nicu il stoc si facut special pentru el la fabrica si uitand ce ia dat ) si dupa ce l-a montat prietenul meu pe motorul lui , ii ieseau pistoanele in sus din cilindrii 2 mm si chiuloasa normal ca lovea il ele . A trebuit sa ii scurtam pistoanele ca sa il folosim , dar nu prea era legal caci cilindreea se dusese dracului adica in sus spre 1600 cmc .Oricum dupa acea cursa ia cerut inapoi arborele cotit . Un alt secret numai de el cica stiut erau pistoanele forjate, bielele de aluminiu ( made Renault France ),supapele cu beriliu si scaune de supapa forjate .Erau secrete si nu erau unele din ele , deoarece oamenii cu care lucra el le mai scapau . Aprinderile le folosea pe cele capacitive ( magneti marelli ) . Erau tehnologii pe vrea acea bune si noi , dar nu chiar de F1.

TG53 19-06-13 22:22

Daca este intradevar masina lui Nicu ansamblul motor cutie lipsesc,nu cred ca mai are o valoare prea mare,avind in vedere caroseria autoportanta din tabla si vechimea masinii undeva pela 25 de ani.daca ar mai fi existat motorul,atunci da poate am fi aflat mai mult despre secretele care au dus la dicutziile de mai sus

cornel1955 20-06-13 08:12

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5505639)
Erau cateva secrete care nu trebuiau aflate ..... ...bielele de aluminiu ( made Renault France ).

bielele erau din titan (Renault)....dintre pilotii adevarati de la noi am omis multi dar este din cauza memoriei care ma cam lasat...pe langa Horatiu lasi mai aminti totusi pe Paul Andronic baiatul bunului meu prieten Horia Andronic+RIP si lista cu piloti adevarati se poate completa...multi nu mai merg din diverse motive, dar inca exista...la capitolul tractiune spate acolo se vede maiestria si mie mia placut foarte mult si nu as dao pe o integrala :twisted:

cornel1955 20-06-13 08:45

Si pt tine RACERVTM poate ne spui si cine esti ca noi banuim, dar asa este frumos si civilizat sa vorbim cu un OM nu cu un ID, iar discutiile vor continua pt ca fiecare sia adus aici contributia cu info si poze...deci este randul tau daca tot ne vizitezi (in ciuda faptului ca ai zis ca nu mai postezi aici...vad ca "te mananca" si e de bine...inseamna ca apreciezi ce gavarim noi aici) si in caz ca te "desconspiri" poti sa lasi la spate discutiile avute cu mine :lol: ...topicul asta este o enciclopedie a sportului cu motor in tara asta si trebuie continuat pana dam ortu' popii :lol:

cornel1955 20-06-13 09:09

Quote:

.Erau secrete si nu erau unele din ele , deoarece oamenii cu care lucra el le mai scapau . Aprinderile le folosea pe cele capacitive ( magneti marelli ) . Erau tehnologii pe vrea acea bune si noi , dar nu chiar de F1.

Nicu nu facea nimic "in atelier" le primea gata facute din Franta de la Renault, iar cei care il ajutau nu stiau absolut nimic pt ca nu faceau nimic:lol:...ei asamblau tot ce venea...pana si "serpii" ii veneau de acolo facuti ca la F1...si eu aveam aprindere electronica cu efect Hall si aia chiar a fost o treaba buna ca nu mai aveai detonatii...unghiul Dwel il reglai prin modificarea ferestrelor platoului (ture mai multe)...nu vreau sai ridic statuie lui Nicu dar asa cum a fost el mai ciudat a aplicat la noi (avand si posibilitati ) cea mai tare tehnologie la timpul ala...

iocodesign 20-06-13 19:49

Quote:

Erau cateva secrete care nu trebuiau aflate , ca de exemplu el avea pe motorul turbo un vilbrochen cu o cursa mai mare decat cea normala de motor dacia ( 1400 cmc ) . Asta o stiu de la un prieten de al lui ( nu dam nume ) la care i-a imprumutat un vilbrochen nou cu palier normal la o cursa ( pe care il avea Nicu il stoc si facut special pentru el la fabrica si uitand ce ia dat ) si dupa ce l-a montat prietenul meu pe motorul lui , ii ieseau pistoanele in sus din cilindrii 2 mm si chiuloasa normal ca lovea il ele . A trebuit sa ii scurtam pistoanele ca sa il folosim , dar nu prea era legal caci cilindreea se dusese dracului adica in sus spre 1600 cmc .Oricum dupa acea cursa ia cerut inapoi arborele cotit . Un alt secret numai de el cica stiut erau pistoanele forjate, bielele de aluminiu ( made Renault France ),supapele cu beriliu si scaune de supapa forjate .Erau secrete si nu erau unele din ele , deoarece oamenii cu care lucra el le mai scapau . Aprinderile le folosea pe cele capacitive ( magneti marelli ) . Erau tehnologii pe vrea acea bune si noi , dar nu chiar de F1.

este vorba de macaneata

TG53 20-06-13 21:09

cine sau ce este macaneata cred ca ar fi bine daca postam ceva sa si scriem despre ce este vorba

Rusanescu 20-06-13 21:31

Tibi,

Este vorba de Cristian MĂCĂNEAŢĂ pilot al echipei DACIA Piteşti.

Rusănescu

cornel1955 20-06-13 22:15

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5506641)
Tibi,

Este vorba de Cristian MĂCĂNEAŢĂ pilot al echipei DACIA Piteşti.

Rusănescu

Da de el este vorba de Cristi care eu il apreciam ca pilot in niste conditii destul de modeste cu toate ca era la UZINA, nu era sponsorizat..bravo lui cum a mers si hai so dam pe fatza Mihai Alexandrescu la Poli Buc iar un pilot adevarat...astia care nu aveam conditii ne numeam "caini"...mergeam numai din mana fara material sportiv de calitate...totusi sa materializat in ceva...

cornel1955 20-06-13 22:30

racerVTM asteptam un raspuns de la tine WHAT'S YOUR NAME...altfel te "sabotez" :twisted::lol:

john17 20-06-13 23:19

Daca tot a venit mai inainte vorba de cei care merg pe masini de formula - jos palaria pt Luci Hora, sunt 100% de acord -, ar trebui mentionat si Andrei Dumitrescu (nepot al lui Nea Marin) care alearga pe o masina facuta mult "in casa" - un Tatuus de formula Renault 2l pe care s-a adaptat in atelierul familiei un motor V6 de 3l, multe componente fiind confectionate chiar de Andrei cu mana lui - cred ca e cel mai aproape de ceea ce faceati voi pe timpuri! :-)
Iar anul asta au fost chiar 4 concurenti la grupele D si E, pe langa cele 2 monoposturi de formula fiind prezente un Radical si inca o "moto masina" Legend Car (dupa mine solutia tehnica adoptata la cea din urma e nitel ciudata, motorul in fata cu arborele longitudinal si transmisie cardanica la puntea spate).
Si daca tot am ajuns la tehnica, oare masina lui Andrea Vellei nu e totusi prea scurta? Vad ca el merge la slalom, ma gandesc insa ca ampatamentul ala nu e prea avantajos pt coasta. Sau..?

cornel1955 21-06-13 06:47

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5506756)
Daca tot a venit mai inainte vorba de cei care merg pe masini de formula - jos palaria pt Luci Hora, sunt 100% de acord -, ar trebui mentionat si Andrei Dumitrescu (nepot al lui Nea Marin) care alearga pe o masina facuta mult "in casa" - un Tatuus de formula Renault 2l pe care s-a adaptat in atelierul familiei un motor V6 de 3l, multe componente fiind confectionate chiar de Andrei cu mana lui - cred ca e cel mai aproape de ceea ce faceati voi pe timpuri! :-)
Iar anul asta au fost chiar 4 concurenti la grupele D si E, pe langa cele 2 monoposturi de formula fiind prezente un Radical si inca o "moto masina" Legend Car (dupa mine solutia tehnica adoptata la cea din urma e nitel ciudata, motorul in fata cu arborele longitudinal si transmisie cardanica la puntea spate).
Si daca tot am ajuns la tehnica, oare masina lui Andrea Vellei nu e totusi prea scurta? Vad ca el merge la slalom, ma gandesc insa ca ampatamentul ala nu e prea avantajos pt coasta. Sau..?

Bravo ! Uite ca pe Andrei lam uitat si am spus ca ma cam lasat memoria dar nici nu mai sunt la curent cu cine alearga si pe ce...."fiatul" lui Andrea Vellei este de fapt o masina facuta pe sasiu tubular cu forma de Fiat 500 sau 600....nu merge numai la slalom mai sunt video multe cu VTM cu el si masina sta impecabil pe asfalt fiind si foarte bine echilibrata (el are vreo 80 kg in fata si motorul vreo 45 in spate :lol:) ....mai "se joaca " el cu ea cu semi drifturi si este foarte greu sa faci alunecari dalea cu gumele care le are, dar masina este reusita si f usoara....din ce stiu vrea sai bage un 1600 pe ea undeva la 300 cp :lol:

TG53 21-06-13 07:20

Eu personal nu il cunosc pe Lucien Hora,dar din cite mia povestit Werner este un pilot excelent,un foarte bun mecanic si un om de treaba.Totusi eu sint putin dezamagit fiindca valoarea lui reala nu o sa o stim probabil niciodata,neavind termeni de comparatie este singura masina sau gresesc?

ipcc 21-06-13 11:53

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5505975)
Si pt tine RACERVTM poate ne spui si cine esti ca noi banuim, dar asa este frumos si civilizat sa vorbim cu un OM nu cu un ID, iar discutiile vor continua pt ca fiecare sia adus aici contributia cu info si poze...deci este randul tau daca tot ne vizitezi (in ciuda faptului ca ai zis ca nu mai postezi aici...vad ca "te mananca" si e de bine...inseamna ca apreciezi ce gavarim noi aici) si in caz ca te "desconspiri" poti sa lasi la spate discutiile avute cu mine :lol: ...topicul asta este o enciclopedie a sportului cu motor in tara asta si trebuie continuat pana dam ortu' popii :lol:

Asa imi place, 10 Domn Cornel

cornel1955 21-06-13 12:43

Quote:

Originally Posted by ipcc (Post 5507026)
Asa imi place, 10 Domn Cornel

apreciez mult si multumesc de "multumiri" dar nu trebuia pt ca aici suntem un nucleu de oameni de curse si toti am adus contributie la astea 226 de pagini sicrise si mi se pare normal ca cineva care apare aici sasi dea numele sa stim cu cine dracu' vorbim...daca se feresc sasi dea numele este tzeapa si nu avem ce discuta cu ei...daia era vorba de "sabotaj" pagina dinainte:twisted:

cornel1955 21-06-13 12:51

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5506852)
Eu personal nu il cunosc pe Lucien Hora,dar din cite mia povestit Werner este un pilot excelent,un foarte bun mecanic si un om de treaba.Totusi eu sint putin dezamagit fiindca valoarea lui reala nu o sa o stim probabil niciodata,neavind termeni de comparatie este singura masina sau gresesc?

Corect Tibi dar uitete la clipuri cu el si iti vei da seama de stilul de pilotaj al lui Lucien...este pilot adevarat si din cate stiu eu sunt vreo 3 masini la noi dar din motive care nu le inteleg, niciodata nu se intalnesc pe traseu toti si exista o disputa intre clasele de alergatori si contestatii de regulament... este prea complicat pt mine si prefer sa nu mai comentez...pe vremea noastra parca era sportivitate 90% si mancatorie 10%....acum sa inversat :lol::lol::lol:

racerVTM 21-06-13 15:39

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5506702)
racerVTM asteptam un raspuns de la tine WHAT'S YOUR NAME...altfel te "sabotez" :twisted::lol:

atunci , Sabotaj sa fie ,
de citit am citit tot si zilnic chiar ma enervam de ce nu se mai scrie mai mult aici , dar nu are rost sa ne dam nume , e mai cool sa vedem ce zice unul de altul nestiind exact cu cine se vorbeste de fapt . Nu am chef sa imi povestesc viata , imi place sa o vad pe a altora cu aceasi inima de RACER ca si mine .

racerVTM 21-06-13 15:46

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5505931)
bielele erau din titan (Renault)....dintre pilotii adevarati de la noi am omis multi dar este din cauza memoriei care ma cam lasat...pe langa Horatiu lasi mai aminti totusi pe Paul Andronic baiatul bunului meu prieten Horia Andronic+RIP si lista cu piloti adevarati se poate completa...multi nu mai merg din diverse motive, dar inca exista...la capitolul tractiune spate acolo se vede maiestria si mie mia placut foarte mult si nu as dao pe o integrala :twisted:

bielele erau de aluminiu ( mai bine zis dural ) iti spun sigur , Si Paul ( Andronic ) a avut biele tot de dural la Teliu in 2012 si le-a rupt ( una de fapt ) cand a dus setarile in jur de 800 cp si a facut praf motorul. Titanul pe vremea lui Nicu era mai pretios decat aurul , dar duralul de curse se gasea pe la Renault si mai avea si o proprietate mare , pe parcusul incalzirii motorului crestea si compresia la motor , dilatandu-se rau biela si crestea puterea si pe parcursul incalzirii motorului . Lucru stiu de putini pe vremea aia si la controale aveai grad de compresie 10 sau mai mult si in cursa cu motorul super incalzit aveai 13 si nu stia nimeni , numai loc in chiloasa sa aiba pistoanele ,atat trebuia, Aici erau secretele stiute si nestiute de uniiiii.

BH 59 FIF 21-06-13 16:07

Daca tot suntem la capitolul TURBO Grigoras, cam pe la ce putere se invartea motorul ala in configuratia si setarile de top? Intreb deoarece informatiile care se gasesc pe diverse forumuri auto sunt contradictorii, vehiculandu-se puteri intre 300 si 450 de cai putere. Este o curiozitate personala, plecata din pasiunea pentru motoarele/chiulasele de R5 Alpine si din faptul ca totusi are si motorul asta limitarile lui. Stiu ca s-au folosit multe "siretlicuri" pentru cresterea puterii motorului (defapt, mai aflam pe-aci ce si cum :) ) dar totusi cifrele vehiculate mi se par mult prea mari.

racerVTM 21-06-13 16:22

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 5507260)
Daca tot suntem la capitolul TURBO Grigoras, cam pe la ce putere se invartea motorul ala in configuratia si setarile de top? Intreb deoarece informatiile care se gasesc pe diverse forumuri auto sunt contradictorii, vehiculandu-se puteri intre 300 si 450 de cai putere. Este o curiozitate personala, plecata din pasiunea pentru motoarele/chiulasele de R5 Alpine si din faptul ca totusi are si motorul asta limitarile lui. Stiu ca s-au folosit multe "siretlicuri" pentru cresterea puterii motorului (defapt, mai aflam pe-aci ce si cum :) ) dar totusi cifrele vehiculate mi se par mult prea mari.

Eu cel putin nu cunosc vreo data exacta vehiculata pe undeva sau certificata de cineva ca martor la vreun dyno test al acelui motor , dar , daca un renault 12 gordini made by renault pe vremea acea aspirat era dus la max 160 cai ( DIN nu SAE ) ( era max dus din motorul de 1600cmc, mai bine zis de 1560 cmc ) la 7000 rpm si daca echipa de raliuri Renault alerga pe motoarele de Renault 11 ( de 1400 cmc si turbo ) cu o turbina de serie dupa cum ei chiar spuneau si aveau in jur de 180 - 200 cp , sa fii sigur ca Turbo al lui Nicu nu sarea de max max 250 cai oricata presiune boost ii facea el dar de alergat in curse sigur il ducea in jur de 180 cp si cu varfuri de 200 cp si ceva cand se juca cu regulatorul de presiune turbo , manual pe care il avea in bord instalat si la indemana .Ideea era ca acel motor avea un cuplu mare fata de aspirate si o repriza buna incepand cu 5000 rpm, cea ce il facea imbatabil in Romania in cursele cu aspiratele care erau de multe ori usor modificate , gen axe sport si carburatoare mari si multe si chiuloase comprimate la max. Acum , daca vorbim de un motor de Renault 5 maxi ,1.4 turbo alpine , ( original Renault Sport ) ala a fost dus la max 350 cai si se alerga doar o cursa doua si era total uzat , avand chiar rulmenti in loc de lagare mai peste tot si doar la arborele cotit lagare . Dar vorbim de altceva acolo .

cornel1955 21-06-13 19:39

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5507234)
atunci , Sabotaj sa fie ,
de citit am citit tot si zilnic chiar ma enervam de ce nu se mai scrie mai mult aici , dar nu are rost sa ne dam nume , e mai cool sa vedem ce zice unul de altul nestiind exact cu cine se vorbeste de fapt . Nu am chef sa imi povestesc viata , imi place sa o vad pe a altora cu aceasi inima de RACER ca si mine .

Am crezut ca putem avea un dialog si sa ne spui cine esti...vad ca nu se poate si esti cu nasu' pe sus si ma iei ca pustii astia cu "cool"...nu mai stii romaneste ????...esti agitator si in nici un caz nu esti Puiu Rusu pt ca el stie si cunoaste... ..este ultimul reply din partea mea si sper si din partea tuturor....sa fi sanatos cu secretele tale inexistente de pilot...am mai avut dastia ca tine paici :twisted:..."sabotajul" acum incepe :twisted:

cornel1955 21-06-13 19:46

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 5507260)

Alin tin sati spun ca Grigore avea 200-220 CP....real....restul sunt speculatii...Renaultul R5 al lui Attila Feriantz (daca am sicris corect) avea 200 CP de serie "mica"de uzina ...era masina de raliu si este off-topic dar cred ca ai inteles esentza :lol:...nu sunt sigur dar si al lui Cornel Motoc era la fel la Gr. C ????

TG53 21-06-13 19:54

din citeva discutzii intre Nicu si Werner stiu ca motorul folosit de Nicu era in stare sa produca 210CP per litru,deci undeva la 300 CP.atit nu a folosit niciodata ,fiindca nu a fost necesar Nicu a fost un pilot inteligent care stia sa protejeze motorul.Nicu si Werner nu au fost prieteni la catarama niciodata,dar sau respectat reciproc,Nicu a avut nevoie de un adversar,altfel ar fi fost plictisitor.In prima faza barcheta a avut motorul de alfa 1300,cam slab,Werner a avut de gind sal inlocuiasca cu unul de 1600,dar dupa discutia cu Nicu a renuntat,efotul financiar ar fi fost mare si fara rezultate
Racer,cea ce spui tu cu dilatarea bielelor este adevarat,dar in cazul motorului turbo nu aduce mare lucru fiindca raportul de comprimara(nu compresia)era undeva pela 8,5 la 1,si prin supraalimentare se modifica exemplu la presiunede 1 barr cca 18,0 la 1

cornel1955 21-06-13 20:23

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5507277)
Eu cel putin nu cunosc vreo data exacta vehiculata pe undeva sau certificata de cineva ca martor la vreun dyno test al acelui motor , .

Aici team prins...pe vremea aia in '84 nu exista si nimeni nu stia de dynotest...matale esti ala cu fierul in mana la avatar care e varza la VTM ...nu spun echipa pt care alergi sa nu te facem de rusine:twisted:...salutari de la Govora si lasane cu electronica matale :lol:...aici vorbim de fiare vechi :lol:

ROAD EMPIRE 21-06-13 20:48

1 Attachment(s)
Puiu Bucur pe circuitul de la Zalau 1986

racerVTM 21-06-13 21:42

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5507475)
Aici team prins...pe vremea aia in '84 nu exista si nimeni nu stia de dynotest...matale esti ala cu fierul in mana la avatar care e varza la VTM ...nu spun echipa pt care alergi sa nu te facem de rusine:twisted:...salutari de la Govora si lasane cu electronica matale :lol:...aici vorbim de fiare vechi :lol:

daca a trecut vremea si acum la un dinamometru se zice dynotest nu inseamna ca trebuie sa jignim pe cineva pe care repet , nu il cunosti si vad nu ai chef sa il cunosti ( asta dupa cum vorbesti ) . Daca atunci se zicea vilbrochen si acum se zice arbore cotit inseamna ca pierzi din diplome si cupe ??? cat am alergat eu la curse( de la cart la orice pe 4 roti ) nu ai mers tu pe sosele in plimbare , asa ca pun eu punct si te las pe tine sa iti continui posturile , ( nu ai avut si nu stii ce este ala fair play si in general un pilot trebuie sa stie sa si piarda cateodata .

racerVTM 21-06-13 22:26

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5507446)
Alin tin sati spun ca Grigore avea 200-220 CP....real....restul sunt speculatii...Renaultul R5 al lui Attila Feriantz (daca am sicris corect) avea 200 CP de serie "mica"de uzina ...era masina de raliu si este off-topic dar cred ca ai inteles esentza :lol:...nu sunt sigur dar si al lui Cornel Motoc era la fel la Gr. C ????

o intrebare se pune, DE CE ? daca avea aceasta putere , pe raliurile si cursele externe era batut de masini cu motoare aspirate de cilindree asemanatoare sau apropiate ??? In Romania inteleg era lider , cu puterea pe care o avea de tinut in frau , deoarece nu avea competitori de puteri prea mari , dar pe extern??

ROAD EMPIRE 21-06-13 22:47

Domnule racerVTM ! ma scuzati ca intervin acuma. Dar daca Grigoras nu a fost bun,Bibiri nu a fost bun,ala nu, ala nu.... dupa parerea dumnevoastra a fost cineva bun ?!!
AAA. SI inca o remarca! Spuneti aici cu o aroganta maxima ca ati mers mai mult in curse decat altii la plimbare. OK ! dar depinde cum ati mers....:arrow:;)

racerVTM 21-06-13 23:09

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5507594)
Domnule racerVTM ! ma scuzati ca intervin acuma. Dar daca Grigoras nu a fost bun,Bibiri nu a fost bun,ala nu, ala nu.... dupa parerea dumnevoastra a fost cineva bun ?!!
AAA. SI inca o remarca! Spuneti aici cu o aroganta maxima ca ati mers mai mult in curse decat altii la plimbare. OK ! dar depinde cum ati mers....:arrow:;)

Stimate impatimit al masinilor si curselor ROAD EMPIRE . Eu nu spun ca Nicu Grigoras nu a fost bun , eu sustin ca a fost cel mai bun , din Romania, pe vremea aceea , dar nu accept exagerarile care sunt sustinute de cativa de pe acest forum, care nu duc la nimic bun,decat la o lauda a acelor vremuri, apuse din pacate. A sustine ca o masina era foarte usoara( de zici ca era tehnolgie de F1) , in acea vreme in care nu prea aveai cu ce inlocui metalul , a sustine ca un motor avea o putere imensa pentru acele vremuri in timp ce realitatea era alta , nu este placut de auzit, poate pentru copiii sau tineri piloti in formare. Din saracul motor de Renault 1400cmc ( sau 1300 ) nu prea aveai ce puteri sa scoti din el decat in jurul la 100 de cai iar ce a facut Nicu Grigoras este o perfectiune , aplicand un turbo si o injectie Bosch ( care la vremea acea) se putea numi SF pentru unii. El este maestru timpurilor apuse si impreuna cu el si multi altii, chiar aici de pe forum . De acea mai bine nu povestim exagerari si mai bine amintim care erau povestile acelor timpuri si peripetiile avute decat sa exageram cu niste chestii la care unii ( care stiu cu ce se mananca prepararea unei masini ) cand le citesc deja spun ca sunt povesti si nu realitati.

ipcc 22-06-13 05:13

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5507576)
o intrebare se pune, DE CE ? daca avea aceasta putere , pe raliurile si cursele externe era batut de masini cu motoare aspirate de cilindree asemanatoare sau apropiate ??? In Romania inteleg era lider , cu puterea pe care o avea de tinut in frau , deoarece nu avea competitori de puteri prea mari , dar pe extern??

Pentru ca in cursele externe la grupa autoturisme se mergea cu masini care aveau omologare ori Dacia avea omologare de la Renault 12 pentru motorul de 1300 deci si Grigoras mergea cu o berlina de 1300 cmc.
Si la Cupa Pacii si Prieteniei de la Resita nu mai stiu anul exact cred ca 86 Grigoras a castigat cu motorisca de 1300, a batut Lazile si pe marele Grigoriev.
Numai bine tuturor.

ipcc 22-06-13 05:35

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5507615)
Stimate impatimit al masinilor si curselor ROAD EMPIRE . Eu nu spun ca Nicu Grigoras nu a fost bun , eu sustin ca a fost cel mai bun , din Romania, pe vremea aceea , dar nu accept exagerarile care sunt sustinute de cativa de pe acest forum, care nu duc la nimic bun,decat la o lauda a acelor vremuri, apuse din pacate. A sustine ca o masina era foarte usoara( de zici ca era tehnolgie de F1) , in acea vreme in care nu prea aveai cu ce inlocui metalul , a sustine ca un motor avea o putere imensa pentru acele vremuri in timp ce realitatea era alta , nu este placut de auzit, poate pentru copiii sau tineri piloti in formare. Din saracul motor de Renault 1400cmc ( sau 1300 ) nu prea aveai ce puteri sa scoti din el decat in jurul la 100 de cai iar ce a facut Nicu Grigoras este o perfectiune , aplicand un turbo si o injectie Bosch ( care la vremea acea) se putea numi SF pentru unii. El este maestru timpurilor apuse si impreuna cu el si multi altii, chiar aici de pe forum . De acea mai bine nu povestim exagerari si mai bine amintim care erau povestile acelor timpuri si peripetiile avute decat sa exageram cu niste chestii la care unii ( care stiu cu ce se mananca prepararea unei masini ) cand le citesc deja spun ca sunt povesti si nu realitati.

Motorul lui Grigore era un alpine care pleca din 160 de cai de pe acele R5 cu motor spate, tractiune spate si in el erau numai piese profi, doar blocul era de Dacia (motoarele astea erau duse in WRC si la 300 chiar 350 de cai atunci).

TG53 22-06-13 06:15

Racer,eu am o intrebare si anume lai cunoscut tu personal pe Nicu,vorbesc nu numai daca lai vazut.
Eu respect decizia ta ca nu vrei sa spui cine esti,cu toate ca nu inteleg de ce

cornel1955 22-06-13 08:49

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5507720)
Racer,eu am o intrebare si anume lai cunoscut tu personal pe Nicu,vorbesc nu numai daca lai vazut.
Eu respect decizia ta ca nu vrei sa spui cine esti,cu toate ca nu inteleg de ce

Nu are cum sa spuna cine este pt ca sar face de rusine...a mers mult prost si fara rost...eu am mers numai 5 ani efectiv si toti stiu asta, dar mia placut sa fiu in fatza si am reusit...el nici macar curaj sa spuna cine e nu are , decat face dezordine aici pe topic....eu propun sa nul mai bagam in seama pe acest individ care se intituleaza pilot si sa ne vedem de fiarele noastre vechi si de povestirile noastre care au atras un auditoriu imens si suntem urmariti de oameni si piloti adevarati :twisted: deci sa vorbeasca de unu' singur cum a si alergat de unu' singur si a iesit pe locul 2 :lol::lol::lol:

cornel1955 22-06-13 09:01

Quote:

Originally Posted by ipcc (Post 5507712)
Pentru ca in cursele externe la grupa autoturisme se mergea cu masini care aveau omologare ori Dacia avea omologare de la Renault 12 pentru motorul de 1300 deci si Grigoras mergea cu o berlina de 1300 cmc.
Si la Cupa Pacii si Prieteniei de la Resita nu mai stiu anul exact cred ca 86 Grigoras a castigat cu motorisca de 1300, a batut Lazile si pe marele Grigoriev.
Numai bine tuturor.

Pai degeaba ii explici ca el nici nu stie pe ce masini a mers Grigore la raliu sau CPP unde se mergea cu altceva si iar sa dat in primire ca e numai vorba de el :twisted: ...aia de gr. C era dedicata pt romania campionat intern Circuit viteza si viteza in coasta... ATAT ! cateva pagini mai sus este masina lui Nicu #101 de CPP si #102 Stefan Iancovici, Gr. A2 ...din pacate amandoi nu mai sunt printre noi...:cry:

racerVTM 22-06-13 09:46

Quote:

Numai bine tuturor.

deci pe cine a batut si cand ??
-1984 locul IV la individual şi locul II cu echipa Romāniei la circuitul de la Reşiţa (ROMĀNIA), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI, cu Victor NICOARĂ
-1986 locul V la circuitul de la Schleiz (R. D. Germană), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI
-1988 locul III la individual şi locul II cu echipa Romāniei la circuitul de la Reşiţa (ROMĀNIA), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI

cornel1955 22-06-13 10:44

1 Attachment(s)
Quote:

Numai bine tuturor.

A avut locul 1 la Resita dar cred ca a fost 1985 sau 1984...nici eu nu mai stiu exact...dar a fost primul atunci si a fost o surpriza placuta pt toti...a mers fara greseala de la cap la coada....am un clasament dar numai pt calificari, nu am si finalul, dar Nicu a avut 1 pe grila si posibil ca tot acolo a terminat :twisted:

cornel1955 22-06-13 11:30

Eu azi "sarbatoresc" al 1000-lea post al meu pe acest topic asa ca voi lua o pauza mica nu mai mica de 1 zi ca nu scapati de mine :twisted: va doresc sanatate tuturor si caut zilele astea ceva poze surpriza cu oameni care au facut istorie la auto in romania si chiar daca sunt vremurile apuse cum abereaza cineva aici tot istorie se chiama si acesti oameni nu trebuie uitati...:twisted:...podul meu e mare si nu stiu unde sa caut :lol:

ipcc 22-06-13 11:31

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5507848)
A avut locul 1 la Resita dar cred ca a fost 1985 sau 1984...nici eu nu mai stiu exact...dar a fost primul atunci si a fost o surpriza placuta pt toti...a mers fara greseala de la cap la coada....am un clasament dar numai pt calificari, nu am si finalul, dar Nicu a avut 1 pe grila si posibil ca tot acolo a terminat :twisted:

Nici eu nu mai stiu anul exact sunt aproape 30 de ani totusi, dar a castigat CPP la Resita si asta o stie o lume intreaga. Eu am fost acolo si am vazut cand Grigoriev la Subingineri a gresit o treapta de viteze si Grigoras la taxat si nu a mai lasat conducerea cursei. A fost o bataie pe cinste acolo erau multe masini la bataie. Oricum este o mare reusita sa bati cu o dacie de 1300 Lazile care sunau si mergeau 9000 de ture la vremea aia. Si inca ceva Gregoriev era omologul lui Grigoras de la uzinele Lada. A fost posibil asta datorita faptului ca Nicu a venit cu o perioda inainte de CPP la Resita si a masurat tot circuitul iar apoi si a facuta o calcatura exacta pentru acel circuit si rezultatul il stim toti.

All times are GMT +2. The time now is 21:03.

- Copyright 2026 4Tuning