![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca este intradevar masina lui Nicu ansamblul motor cutie lipsesc,nu cred ca mai are o valoare prea mare,avind in vedere caroseria autoportanta din tabla si vechimea masinii undeva pela 25 de ani.daca ar mai fi existat motorul,atunci da poate am fi aflat mai mult despre secretele care au dus la dicutziile de mai sus
|
Quote:
|
Si pt tine RACERVTM poate ne spui si cine esti ca noi banuim, dar asa este frumos si civilizat sa vorbim cu un OM nu cu un ID, iar discutiile vor continua pt ca fiecare sia adus aici contributia cu info si poze...deci este randul tau daca tot ne vizitezi (in ciuda faptului ca ai zis ca nu mai postezi aici...vad ca "te mananca" si e de bine...inseamna ca apreciezi ce gavarim noi aici) si in caz ca te "desconspiri" poti sa lasi la spate discutiile avute cu mine :lol: ...topicul asta este o enciclopedie a sportului cu motor in tara asta si trebuie continuat pana dam ortu' popii :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
cine sau ce este macaneata cred ca ar fi bine daca postam ceva sa si scriem despre ce este vorba
|
Tibi,
Este vorba de Cristian MĂCĂNEAŢĂ pilot al echipei DACIA Piteşti. Rusănescu |
Quote:
|
racerVTM asteptam un raspuns de la tine WHAT'S YOUR NAME...altfel te "sabotez" :twisted::lol:
|
Daca tot a venit mai inainte vorba de cei care merg pe masini de formula - jos palaria pt Luci Hora, sunt 100% de acord -, ar trebui mentionat si Andrei Dumitrescu (nepot al lui Nea Marin) care alearga pe o masina facuta mult "in casa" - un Tatuus de formula Renault 2l pe care s-a adaptat in atelierul familiei un motor V6 de 3l, multe componente fiind confectionate chiar de Andrei cu mana lui - cred ca e cel mai aproape de ceea ce faceati voi pe timpuri! :-)
Iar anul asta au fost chiar 4 concurenti la grupele D si E, pe langa cele 2 monoposturi de formula fiind prezente un Radical si inca o "moto masina" Legend Car (dupa mine solutia tehnica adoptata la cea din urma e nitel ciudata, motorul in fata cu arborele longitudinal si transmisie cardanica la puntea spate). Si daca tot am ajuns la tehnica, oare masina lui Andrea Vellei nu e totusi prea scurta? Vad ca el merge la slalom, ma gandesc insa ca ampatamentul ala nu e prea avantajos pt coasta. Sau..? |
Quote:
|
Eu personal nu il cunosc pe Lucien Hora,dar din cite mia povestit Werner este un pilot excelent,un foarte bun mecanic si un om de treaba.Totusi eu sint putin dezamagit fiindca valoarea lui reala nu o sa o stim probabil niciodata,neavind termeni de comparatie este singura masina sau gresesc?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de citit am citit tot si zilnic chiar ma enervam de ce nu se mai scrie mai mult aici , dar nu are rost sa ne dam nume , e mai cool sa vedem ce zice unul de altul nestiind exact cu cine se vorbeste de fapt . Nu am chef sa imi povestesc viata , imi place sa o vad pe a altora cu aceasi inima de RACER ca si mine . |
Quote:
|
Daca tot suntem la capitolul TURBO Grigoras, cam pe la ce putere se invartea motorul ala in configuratia si setarile de top? Intreb deoarece informatiile care se gasesc pe diverse forumuri auto sunt contradictorii, vehiculandu-se puteri intre 300 si 450 de cai putere. Este o curiozitate personala, plecata din pasiunea pentru motoarele/chiulasele de R5 Alpine si din faptul ca totusi are si motorul asta limitarile lui. Stiu ca s-au folosit multe "siretlicuri" pentru cresterea puterii motorului (defapt, mai aflam pe-aci ce si cum :) ) dar totusi cifrele vehiculate mi se par mult prea mari.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
din citeva discutzii intre Nicu si Werner stiu ca motorul folosit de Nicu era in stare sa produca 210CP per litru,deci undeva la 300 CP.atit nu a folosit niciodata ,fiindca nu a fost necesar Nicu a fost un pilot inteligent care stia sa protejeze motorul.Nicu si Werner nu au fost prieteni la catarama niciodata,dar sau respectat reciproc,Nicu a avut nevoie de un adversar,altfel ar fi fost plictisitor.In prima faza barcheta a avut motorul de alfa 1300,cam slab,Werner a avut de gind sal inlocuiasca cu unul de 1600,dar dupa discutia cu Nicu a renuntat,efotul financiar ar fi fost mare si fara rezultate
Racer,cea ce spui tu cu dilatarea bielelor este adevarat,dar in cazul motorului turbo nu aduce mare lucru fiindca raportul de comprimara(nu compresia)era undeva pela 8,5 la 1,si prin supraalimentare se modifica exemplu la presiunede 1 barr cca 18,0 la 1 |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Puiu Bucur pe circuitul de la Zalau 1986
|
Quote:
|
Quote:
|
Domnule racerVTM ! ma scuzati ca intervin acuma. Dar daca Grigoras nu a fost bun,Bibiri nu a fost bun,ala nu, ala nu.... dupa parerea dumnevoastra a fost cineva bun ?!!
AAA. SI inca o remarca! Spuneti aici cu o aroganta maxima ca ati mers mai mult in curse decat altii la plimbare. OK ! dar depinde cum ati mers....:arrow:;) |
Quote:
|
Quote:
Si la Cupa Pacii si Prieteniei de la Resita nu mai stiu anul exact cred ca 86 Grigoras a castigat cu motorisca de 1300, a batut Lazile si pe marele Grigoriev. Numai bine tuturor. |
Quote:
|
Racer,eu am o intrebare si anume lai cunoscut tu personal pe Nicu,vorbesc nu numai daca lai vazut.
Eu respect decizia ta ca nu vrei sa spui cine esti,cu toate ca nu inteleg de ce |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
-1984 locul IV la individual şi locul II cu echipa Romāniei la circuitul de la Reşiţa (ROMĀNIA), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI, cu Victor NICOARĂ -1986 locul V la circuitul de la Schleiz (R. D. Germană), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI -1988 locul III la individual şi locul II cu echipa Romāniei la circuitul de la Reşiţa (ROMĀNIA), etapă īn Cupa PĂCII şi PRIETENIEI |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Eu azi "sarbatoresc" al 1000-lea post al meu pe acest topic asa ca voi lua o pauza mica nu mai mica de 1 zi ca nu scapati de mine :twisted: va doresc sanatate tuturor si caut zilele astea ceva poze surpriza cu oameni care au facut istorie la auto in romania si chiar daca sunt vremurile apuse cum abereaza cineva aici tot istorie se chiama si acesti oameni nu trebuie uitati...:twisted:...podul meu e mare si nu stiu unde sa caut :lol:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:03. |
- Copyright 2026 4Tuning