Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

GOGU_VL 09-04-11 10:25

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by nebundlegat (Post 4239755)
as avea si eu cateva intrebari :

ce reprezinta cutia asta ce am gasit-o sub torpedou?

8292 9 404 804 - Unitatea de control de la inchiderea centralizata.

Sparkle_81 09-04-11 10:42

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nebundlegat (Post 4239755)
as avea si eu cateva intrebari :

ce reprezinta cutia asta ce am gasit-o sub torpedou? (incercarea de a shimba filtrul de polen)
https://img192.imageshack.us/img192/9...ag0035h.th.jpg

am dat jos torpedoul da nu am gasit nici in ruptul capului filtrul de polen. unde o fi? PS. clima manula cu rotite.
https://img232.imageshack.us/img232/9...g0036to.th.jpg

1.De ceva vreme ma confrunt cu o problema. In treapta 1 de viteza daca o calc ma pune in bot. La ce ar trebui sa ma uit ? am verificat tubul ce duce la debimetru si nu este fisurat.
2.Am inchidere centralizata la telecomanda (originala) , am schimbat bateria din telecomanda, se aprinde becul rosu daca apas orice buton, dar nu functioneaza. Acum ceva vreme functiona.

Chestia aia ce ai gasit-o sub torpedou face parte din alarma masinii !
Pentru filtru polen , arunca un ochi pe poze si pe diy ( este luat copy-paste facut de Florin de pe un alt forum ).

GL91ANB 12-04-11 16:57

Se potriveste suspensia de E36 6 cilindri la 4 cilindri ?Ma refer la arcuri si amortizoare

trafy-vr6 12-04-11 16:58

La mine s-a potrivit de pe 2.5 pe 1.8

se potriveste electromotorul de 2.0 la 1.8 ?

21UKS 12-04-11 17:02

Quote:

Originally Posted by GL91ANB (Post 4249182)
Se potriveste suspensia de E36 6 cilindri la 4 cilindri ?Ma refer la arcuri si amortizoare

SE POTRIVESTE, DAR VA FI MAI RIGIDA.....IN SPECIAL FATA CARE ESTE PROIECTATA SA SUPORTE UN MOTOR MAI GREU.... DACA NU ESTE NOUA S-AR PUTEA SA PICE BINE....:lol:

trafy-vr6 12-04-11 17:04

oricum o sa stea mult mai inalta de fata..la spate nu am vazut diferenta...

FireBlad3 13-04-11 07:26

Quote:

Originally Posted by GL91ANB (Post 4249182)

eu am pus arcuri spate de 2.0 pe 1.6 sedan, se potrivesc perfect....la inaltime sunt aproape la fel

Sparkle_81 13-04-11 07:49

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4250702)
eu am pus arcuri spate de 2.0 pe 1.6 sedan, se potrivesc perfect....la inaltime sunt aproape la fel

Spatele este la fel , fata este cu diferenta !

FireBlad3 13-04-11 07:54

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4250758)
Spatele este la fel , fata este cu diferenta !

dar amortizoarele cum sunt ? se potrivesc ?

Sparkle_81 13-04-11 08:07

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4250776)
dar amortizoarele cum sunt ? se potrivesc ?

Daca te referi la cele de pe spate , da se potrivesc . Compatibilitatea lor consta in greutatea suportata (arcuri + amortizor ) : limuzina = coupe , cabrio = touring , compact = compact .

Daca ne referim la fata , stiu ca este conditionat de gruatatea motorizarii : 4 cil, 6 cil , diesel .

FireBlad3 13-04-11 08:17

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4250805)
Daca te referi la cele de pe spate , da se potrivesc . Compatibilitatea lor consta in greutatea suportata (arcuri + amortizor ) : limuzina = coupe , cabrio = touring , compact = compact .

Daca ne referim la fata , stiu ca este conditionat de gruatatea motorizarii : 4 cil, 6 cil , diesel .

da, la cele de spate ma refeream, o sa le schimb curand cu unele noi.
informatiile sunt f binevenite pt cei care au buget mai mic si apeleaza la dezmembrari

Sparkle_81 13-04-11 08:20

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4250825)
da, la cele de spate ma refeream, o sa le schimb curand cu unele noi.
informatiile sunt f binevenite pt cei care au buget mai mic si apeleaza la dezmembrari

Oricand , cu placere ;) !

Voie buna !

eduard_1 14-04-11 14:22

Stie careva??? mi-am montat o toba de 2,0 pe masina si imi face rezonanta la 3000 ture in sus....cum scap de rezonanta aia? fara sa mai schimb toba...
Multumesc!

VN23TDR 14-04-11 15:41

Quote:

Originally Posted by eduard_1 (Post 4255120)
Stie careva??? mi-am montat o toba de 2,0 pe masina si imi face rezonanta la 3000 ture in sus....cum scap de rezonanta aia? fara sa mai schimb toba...
Multumesc!

Schimba vitezele sub 3000 ture :D Glumesc .. incearca sa pui niste tampoane de cauciuc acolo unde se prinde toba de caroserie.

eduard_1 14-04-11 18:18

da .... ar fi o varianta sa merg pana in 3000 de ture :))).... sa revenim la lucruri serioase :P ... unde anume zici sa-i pun tampon de cauciuc? acolo la finala unde sunt tampoanele de la toba?

21UKS 14-04-11 19:22

Quote:

Originally Posted by eduard_1 (Post 4255718)
da .... ar fi o varianta sa merg pana in 3000 de ture :))).... sa revenim la lucruri serioase :P ... unde anume zici sa-i pun tampon de cauciuc? acolo la finala unde sunt tampoanele de la toba?

probabil ca la montarea tobei s-a modificat putin pozitia tobei si atinge ceva rezultand vibratiile respective......poti incerca pe o groapa sau elevator sa o turezi si sa vezi unde anume atinge si vibreaza...e posibil sa atinga doar cand o turezi....eu am patit ceva asemanator cand mi-am pus un ornament la sfarsitul tevii si cand o turam si probabil de la balans imi atingea in bara ( ornamentul fiind mai gros decat teava atingea din cand in cand in bara)..eu am lipit o bucata mica de cauciuc pe bara si a fost ok...:lol:

FireBlad3 15-04-11 07:38

Baieti, spuneti-mi si mie : sticla din fata de la faruri la e36 este lipita de far? sau are vreun fel de cheder care izoleaza sa nu intre apa?...mi s-a format condens in interior si as vrea sa desfac sa usuc farul..

21UKS 15-04-11 07:43

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4257218)
Baieti, spuneti-mi si mie : sticla din fata de la faruri la e36 este lipita de far? sau are vreun fel de cheder care izoleaza sa nu intre apa?...mi s-a format condens in interior si as vrea sa desfac sa usuc farul..

se desfac clemele alea de pe margine (3 pe o parte si 2 pe cealalta a farului) si au o garnitura intre sticla si far....cel putin la ale mele asa este...(bosch).....asta daca nu a mai fost umblat in ele si lipite cu silicon. eu acum in iarna am umblat in ele si nu mi s-au aburit-umezit deloc dupa ce am pus la loc sticlele....:lol:

FireBlad3 15-04-11 07:52

Quote:

Originally Posted by 21UKS (Post 4257227)
se desfac clemele alea de pe margine (3 pe o parte si 2 pe cealalta a farului) si au o garnitura intre sticla si far....cel putin la ale mele asa este...(bosch).....asta daca nu a mai fost umblat in ele si lipite cu silicon. eu acum in iarna am umblat in ele si nu mi s-au aburit-umezit deloc dupa ce am pus la loc sticlele....:lol:

am observat clemele care tin sticla...cred ca au mai fost desfacute farurile pentru ca au fost scoase sticlele rotunde din interior.
urme de silicon nu am observat pe margine si banuiesc ca siliconul se pune atunci cand garnitura este prea uzata si nu mai etansaza..

21UKS 15-04-11 07:59

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4257246)
am observat clemele care tin sticla...cred ca au mai fost desfacute farurile pentru ca au fost scoase sticlele rotunde din interior.
urme de silicon nu am observat pe margine si banuiesc ca siliconul se pune atunci cand garnitura este prea uzata si nu mai etansaza..

in mod normal, da. sau poate sa fi pus ptr siguranta, dar cred ca s-ar vedea urme de silicon. eu le-am desfacut de mai multe ori ca am facut pe rand niste modificari.....scos sticle....angel rosu.......pus niste ornamente din tabla in spatele inelelor... si nu am treaba cu garnitura aia ...este ok. oricum si daca ai silicon tot pe acolo trebe sa intri, asa ca taiat cu cuter-ul si apoi pus din nou silicon transparent (cat mai putin fiindca in timp se ingalbeneste si se va vedea)

FireBlad3 15-04-11 08:06

am inteles..farul stanga vreau in primul rand sa-l desfac sa usuc condensul pt ca se vede urat si pe termen lung probabil va afecta becurile, iar in viitorul f apropiat vin si inelele angel eyes care am vazut ca difera in functie de modelul farurilor (cu lupa sau fara)..

trafy-vr6 15-04-11 08:08

Am si eu o problema, am lasat masina " pe dreapta " timp de 3 luni si acuma am rotile blocate pe spate, stie careva de ce ? nu a stat nici in viteza, nici cu frana de mana trasa....ce trebuie sa fac sa isi revina ?:))

21UKS 15-04-11 08:09

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4257280)
am inteles..farul stanga vreau in primul rand sa-l desfac sa usuc condensul pt ca se vede urat si pe termen lung probabil va afecta becurile, iar in viitorul f apropiat vin si inelele angel eyes care am vazut ca difera in functie de modelul farurilor (cu lupa sau fara)..

eu nu stiu sa fie diferente intre faruri....stiu ca sunt ptr e36..atat

FireBlad3 15-04-11 08:20

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4257281)
Am si eu o problema, am lasat masina " pe dreapta " timp de 3 luni si acuma am rotile blocate pe spate, stie careva de ce ? nu a stat nici in viteza, nici cu frana de mana trasa....ce trebuie sa fac sa isi revina ?:))

ai discuri pe spate sau tamburi ?cel mai probabil de vina e frana de mana...am patit si eu odata dar lasasem frana trasa cateva zile...cu putina acceleratie s-au deblocat fara sa ramana infranate....in cazul in care nu se deblocheaza cand incerci sa pleci va trebui sa desfaci rotile sa verifici..

Quote:

Originally Posted by 21UKS (Post 4257284)
eu nu stiu sa fie diferente intre faruri....stiu ca sunt ptr e36..atat

da, teoretic asa ar trebui sa fie pentru ca inelele vin lipite pe rotundul farului, nu prea au treaba cu lupele...va trebui totusi sa ma interesez de unde le iau vizavi de aspectul asta

trafy-vr6 15-04-11 08:22

este cu tamburi. multumesc

VN23TDR 15-04-11 09:12

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4257280)

Poti sa le usuci si fara sa le desfaci.. dai capacele jos din spate si bafa caldura cu un feon acolo. Cat despre condens, daca zici ca au fost desfacute, probabil nu s-au etansat la loc. si eu le-am desfacut de mai multe ori pe ale mele.. si cand imi facea condens bateam cu palma in sticla .. sa se aseze mai bine si sa preseze chederul ala. Pe viitor , poti sa dai 2 - 3 gauri mici in spatele farului, undeva in plastic , sa se aeriseasca..

Cat despre inelele de angel eyes.. daca vrei sa pui CCFL nu difera deloc ca dimensiuni. Iti incap la fel de bine indiferent daca ai sau nu lupa.

VN23TDR 15-04-11 09:17

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4257301)

Loveste roata cu ceva.. daca ai aliaj , dai cu piciorul in roata pana-si da drumu.. daca-s de tabla poti sa bati si cu ciocanul.. Am mai intalnit cazuri de roti blocate .. in general iarna chiar daca nu aveau frana de mana trasa si prin metoda asta s-au deblocat. Noroc

FireBlad3 15-04-11 09:18

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4257301)

cu placere

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4257414)
Poti sa le usuci si fara sa le desfaci.. dai capacele jos din spate si bafa caldura cu un feon acolo. Cat despre condens, daca zici ca au fost desfacute, probabil nu s-au etansat la loc. si eu le-am desfacut de mai multe ori pe ale mele.. si cand imi facea condens bateam cu palma in sticla .. sa se aseze mai bine si sa preseze chederul ala. Pe viitor , poti sa dai 2 - 3 gauri mici in spatele farului, undeva in plastic , sa se aeriseasca..

nu am avut pana acum condens in far (e vb despre farul stanga)...de vreo 1,5 luni au aparut picaturile, posibil de la aparatul de curatat cu presiune pt ca am insistat de cateva ori in zona farului....dar repet, pana acum nu am avut probleme si nu am desfacut sticlele...

FireBlad3 15-04-11 09:20

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4257414)
Cat despre inelele de angel eyes.. daca vrei sa pui CCFL nu difera deloc ca dimensiuni. Iti incap la fel de bine indiferent daca ai sau nu lupa.

da, angel eyes CCFL vreau...multumesc pt info

VN23TDR 15-04-11 09:42

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 4257432)
cu placere

nu am avut pana acum condens in far (e vb despre farul stanga)...de vreo 1,5 luni au aparut picaturile, posibil de la aparatul de curatat cu presiune pt ca am insistat de cateva ori in zona farului....dar repet, pana acum nu am avut probleme si nu am desfacut sticlele...

"cred ca au mai fost desfacute farurile pentru ca au fost scoase sticlele rotunde din interior"

Pai ai zis intr-un post mai sus ca au fost scoase sticlele din faruri.. deci automat au fost desfacute..si probabil ai undeva un loc mic prin care iti intra apa cand o speli.. majoritatea am patit asa cu triplele , cu farurile.. etc. Baga un jet de aer caldut in far sau dai 2 - 3 gaurele mici in spate.

FireBlad3 15-04-11 10:17

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4257493)
"cred ca au mai fost desfacute farurile pentru ca au fost scoase sticlele rotunde din interior"

Pai ai zis intr-un post mai sus ca au fost scoase sticlele din faruri.. deci automat au fost desfacute..si probabil ai undeva un loc mic prin care iti intra apa cand o speli.. majoritatea am patit asa cu triplele , cu farurile.. etc. Baga un jet de aer caldut in far sau dai 2 - 3 gaurele mici in spate.

da, au fost scoase sticlele din interior, dar de catre neamt, nu de mine...cu siguranta e p undeva vreun loc mic prin care au intrat vaporii de apa...
am schimbat si stopurile pe spate pt ca unul era ciobit si unul din stopurile nou puse(din dezmembrari) la fel are apa in el...pe spate chiar nu am vazut vreo modalitate de a scoate apa...dar nu se observa

trafy-vr6 15-04-11 10:23

am vazut ca e36 in general are probleme cu stopurile...nu prea fac contact becurile alea. Eu din 3 perechi care le-am avut, nici unul nu a fost bun..la fiecare nu mergeau anumite becuri. Acuma am unele care la fel fac..le-am curatat cu WD40, peria de sarma, degeaba...am schimbat si soclurile alea...

FireBlad3 15-04-11 10:27

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4257616)
am vazut ca e36 in general are probleme cu stopurile...nu prea fac contact becurile alea. Eu din 3 perechi care le-am avut, nici unul nu a fost bun..la fiecare nu mergeau anumite becuri. Acuma am unele care la fel fac..le-am curatat cu WD40, peria de sarma, degeaba...am schimbat si soclurile alea...

la mine functioneaza perfect cele pe care le am acum, dar ai dreptate, unul din cele schimbate mai facea figuri contactul la stopul pe frana...in rest nu au fost probleme

VN23TDR 15-04-11 10:29

Stopurile fac de obicei condens pentru ca apa de ploaie sau spalat care curge de pe luneta / portbagaj se scurge exact peste stopuri.. si daca nu sunt izolate bine toata apa intra in ele. Eu am pus un pic de silicon acolo si am scapat de problema... + ca daca innegresti stopurile nu se mai vede :))

RIcKO 16-04-11 00:25

stie cineva ceva despre Camber plates ? as vrea sa modific camberul pe spate ...adica sa fac sa imi stea rotile asa /...\

dice36 16-04-11 02:08

1 Attachment(s)
Pentru spate ai nevoie de "Adjustable Rear Lower Control Arms" si arata ca in poza.
Pentru fata sunt flanse reglabile "camber plates" sau mai exista varianta cu saibele jos la amortizor daca nu vrei o setare prea agresiva

VN23TDR 16-04-11 13:24

Quote:

Originally Posted by dice36 (Post 4259659)
Pentru spate ai nevoie de "Adjustable Rear Lower Control Arms" si arata ca in poza.
Pentru fata sunt flanse reglabile "camber plates" sau mai exista varianta cu saibele jos la amortizor daca nu vrei o setare prea agresiva

Unde gasesc si eu bratele alea ?

eduard_1 16-04-11 17:04

1 Attachment(s)
imi puteti spune si mie niste date despre cutia asta ZF1053 401 098, si ma intereseaza daca am cuplu mai mare pe masina mea decat cutia ei originala...318 IS, motor M42! (sunt pe cale de a o vinde si nu stiu ce sa fac) va multumesc!

RIcKO 16-04-11 17:29

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4260462)
Unde gasesc si eu bratele alea ?

+1

unde gasesc la noi in ro asa ceva si la ce bani ? ...vreau asa ....

xxdadixx 16-04-11 18:49

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4260855)
+1

unde gasesc la noi in ro asa ceva si la ce bani ? ...vreau asa ....

Jante iti vand eu.

All times are GMT +2. The time now is 07:37.

- Copyright 2026 4Tuning