Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

ROAD EMPIRE 13-06-13 16:57

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Trebuie sa va spun ca Nelutzu a ajuns acasa la Resita. Cred ca in curand o sa apara si el pe aici cu mai multe precizari si binenteles cu promisa surpriza! :-)

cornel1955 14-06-13 19:11

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5500131)
Trebuie sa va spun ca Nelutzu a ajuns acasa la Resita. Cred ca in curand o sa apara si el pe aici cu mai multe precizari si binenteles cu promisa surpriza! :-)

Extraordinar !!! Tot ne ameninti ca Nelutzu este in drum spre casa, ca a ajuns si nimic...esti mesagerul sau avocatul lui....ce o fi vreun VIP ? ... unde este ? :twisted: ... il asteptam cu drag sa ne povesteasca VTM din Italia ! mai glumim ca sa nu fim sclavii automobilismului si sa devenim habotnici...mai revenim si pe pamant !!

cornel1955 14-06-13 19:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ipcc (Post 5499945)
........cred ca mai multe date ar putea sa ne dea nea Nicu Zaberca, el parca a alergat o perioadă pentru Bocşa.
Si Lelu eu nu stiu sa fie mers în anii 80 până în 90 pe easter, eu stiu ca ulterior a avut o Estonia........

Da Nicu ar putea da info exacte dar este o neregula ... Easterul lui Eugen stiu ca a plecat la Minerul Moldova Noua....atunci cine este mielu' beheheheee din poza urmatoare #49 VTM Valea Domanului 1989 pe masina lui Eugen ???????

TG53 14-06-13 20:34

exact nu mai stiu,sar putea sa ma insel,dae cred ca este Costica Dobrea,poate sa ne ajute domnul Rusanescu dupa nr.de licenta cred ca Dobrea a avut prima data masina lui Peteanu si dupa aia pe cea de la Werner cu motor Lada

cornel1955 15-06-13 20:15

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5501226)
exact nu mai stiu,sar putea sa ma insel,dae cred ca este Costica Dobrea,poate sa ne ajute domnul Rusanescu dupa nr.de licenta cred ca Dobrea a avut prima data masina lui Peteanu si dupa aia pe cea de la Werner cu motor Lada

Asa imi aduc si eu aminte, Ctin Dobre sau Dobrea a mers pe el...pt ce echipa a alergat el ????? Nea Mitica scoatene din ceatza ...HELP !!!...ca e groasa perioada 88-90+ cand sau vandut multe masini sau construit altele, # de licenta sau schimbat si noi am pierdut firul evenimentelor...:lol:

ROAD EMPIRE 16-06-13 05:36

Stiu ca in 1990 Tutuianu a pilotat o masina care a fost a lui Peteanu.

TG53 16-06-13 06:09

dupa cite imi mai amintesc,Costica Dobrea a locuit in Oravitza,unde a fost seful unui magazin de piese auto,si a concurat la inceput ptr. Minerul MoldovaNoua.
cred ca road are dreptate,ela cumparat easterul lui Werner,si pe a lui Peteanu la vandut lui Tutuianu
ce este acum cu Easterul lui Sabin Munteanu?

Rusanescu 16-06-13 08:38

1 Attachment(s)
Vă anunţ cu tristeţe că aseară - sâmbătă 15 iunie 2013, după multă suferinţă, Gheorghe (Gheghe) FOTESCU, cunoscut în lumea automobilismului ("tatăl traseelor de curse-mulţi ani) şi kartingului românesc, ne-a părăsit pentru totdeauna.
Înmormântarea va fi marţi 18 iunie 2013 la Cimitirul BELLU.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace!

ROAD EMPIRE 16-06-13 15:28

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5502260)
Vă anunţ cu tristeţe că aseară - sâmbătă 15 iunie 2013, după multă suferinţă, Gheorghe (Gheghe) FOTESCU, cunoscut în lumea automobilismului ("tatăl traseelor de curse-mulţi ani) şi kartingului românesc, ne-a părăsit pentru totdeauna.

Dzeu sa-l odihneasca!

valentin.nemtanu 16-06-13 16:09

Robert Visoiu
castiga prima cursa a monoposturilor GP3 in Spania, a sa , si aduce cel mai frumos rezultat pentru automobilismul romanesc !! Moment istoric !!
Bravoo Robert !!
Ne putem mandri ca dupa Marinescu, alt roman, Visoiu Robert ridica stacheta si se impune !!

cornel1955 16-06-13 21:08

Quote:

D-zeu sal odihneasca in pace pe Gheghe si ajung la impresia ca cei buni sunt luati primii...DE CE , ????...CU CE AU GRESIT EI ????

cornel1955 16-06-13 21:22

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5502588)
Robert Visoiu
castiga prima cursa a monoposturilor GP3 in Spania, a sa , si aduce cel mai frumos rezultat pentru automobilismul romanesc !! Moment istoric !!
Bravoo Robert !!
Ne putem mandri ca dupa Marinescu, alt roman, Visoiu Robert ridica stacheta si se impune !!

Ne bucuram de stire dar iar ai dat cu batzu' in balta cand un mare om de curse a murit...le bagi exact cand trebuie sa taci pt ca oamenii astia au facut ceva pt sportul romanesc si trebuie cinstiti asa cum se cuvine...si sa ne reculegem ca nu este usor sa pierzi un drag prieten :twisted: ...lasane cu texte dastea standard si vezi de CNIA ca acolo esti tare (interesat)...astea le aflam imediat de pe Net si am si adresa amplului articol dar nu este momentul acum...macar 1 zi sal cinstim si sa ne rugam pt cel ce a fost Gheghe Fotescu !!!+RIP

nelutz69 16-06-13 22:10

Quote:

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace pe Gheghe Fotescu!....

TG53 17-06-13 06:37

Gheghe,odihnestete in pace

DanSGH 17-06-13 22:00

1 Attachment(s)
Sper ca postez pe topic-ul bun, poza este de ieri!

Sursa : https://www.facebook. com/photo.php?fbid=572546199454995&set=a.5009486666147 49.109036.500726273303655&type=1&theater

cornel1955 18-06-13 08:08

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5503769)
Sper ca postez pe topic-ul bun, poza este de ieri!

Pai da si detalii sa stim cu ce se mananca poza asta...este trist dar adevarat !!!...cu postatul ai nimerit gaura...problema este cu facebuk si este bine ca ai luato de acolo si ai bagato aici ca eu personal nu intru pe tampenia aia de fb

DanSGH 18-06-13 09:30

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5503970)
Pai da si detalii sa stim cu ce se mananca poza asta...este trist dar adevarat !!!...cu postatul ai nimerit gaura...problema este cu facebuk si este bine ca ai luato de acolo si ai bagato aici ca eu personal nu intru pe tampenia aia de fb

Pe scurt, este sportiva lui Grigoras, iar tipul care are pagina de facebook Dacia Logan (nu stiu cum il cheama) dupa lungi cautari a gasit masina pe care urmeaza s-o cumpere si s-o reconditioneze, mai multe detalii nu da ca sa nu intre altcineva pe fir, dupa ce o cumpara a zis ca o sa posteze mai multe poze si ce urmeaza sa faca sa faca cu ea.

cornel1955 18-06-13 13:46

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5504036)
Pe scurt, este sportiva lui Grigoras, iar tipul care are pagina de facebook Dacia Logan (nu stiu cum il cheama) dupa lungi cautari a gasit masina pe care urmeaza s-o cumpere si s-o reconditioneze, mai multe detalii nu da ca sa nu intre altcineva pe fir, dupa ce o cumpara a zis ca o sa posteze mai multe poze si ce urmeaza sa faca sa faca cu ea.

Eu ma gandeam ca este a lui Costica Parvulescu...nu seamana cu design-ul lui Nicu ...el era mult mai agresiv (design-ul) :lol:

DanSGH 18-06-13 14:10

1 Attachment(s)
Din ce am citit prin comentariile de pe facebook, este a doua sportiva pe care a facut-o, prima a ajuns la fier vechi, si ca e asta din poza (poza facuta acum multi ani)

cornel1955 18-06-13 16:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5504286)
Din ce am citit prin comentariile de pe facebook, este a doua sportiva pe care a facut-o, prima a ajuns la fier vechi, si ca e asta din poza (poza facuta acum multi ani)

Cred ca mai mare incredere poti avea in topicul asta unde noi stim si am trait realitatea de atunci...nu te contrazic dar hai sati arat stilul "Grigore" pe care eu lam apreciat f mult...un stil agresiv dedicat campionilor...raman la impresia ca masina din poza ta este a lui Parvulescu si trebuie vanduta la pret de Nicu Grigoras :twisted: ...a mai incercat el ceva prin 83-84 cu o ciudatenie de masina si a mers bine la gr. C (a 2a poza)

Dacia-Motorsport 18-06-13 16:50

1 Attachment(s)
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe "Gheghe" Fotescu.

Nea Cornele, masina prezentata de Dan, este a lu' Grigoras. Pun o poza cu ea de la pitesti, 89, asta a fost ultimul design si asa a ramas pana in ziua de azi.
Parerea mea, masina ar trebui dusa intr-un muzeu asa cum este, nu vanduta.
Toate cele bune.

cornel1955 18-06-13 16:55

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5504421)

Nea cornele, masina prezentata de Dan, este a lu' Grigoras. Pun o poza cu ea de la pitesti, 89, asta a fost ultimul design si asa a ramas pana in ziua de azi.
Toate cele bune.

Mersi de info si retrag o parte din cele spuse mai sus...traim in epoca in care se vinde imaginea odata cu produsul...la muzeu nimeni nu castiga nimic...:lol: ...dupa tuning se pare ca a fost un pas inapoi pt Nicu +RIP

DanSGH 18-06-13 17:39

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5504421)

Nea Cornele, masina prezentata de Dan, este a lu' Grigoras. Pun o poza cu ea de la pitesti, 89, asta a fost ultimul design si asa a ramas pana in ziua de azi.
Toate cele bune.

Din nefericire pe cei de la Dacia nu-i intereseaza sa faca un muzeu, au spus acum ceva timp ca fac pe langa Targoviste, parca, dar ...
Un muzeu in care sa fie expuse masinile care au facut istorie personal nu cunosc.

DanSGH 18-06-13 17:44

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5504430)
Mersi de info si retrag o parte din cele spuse mai sus...traim in epoca in care se vinde imaginea odata cu produsul...la muzeu nimeni nu castiga nimic...:lol: ...dupa tuning se pare ca a fost un pas inapoi pt Nicu +RIP

Aveti dreptate, in ziua de azi se vinde imaginea impreuna cu produsul, si uneori, daca nu de cele mai multe ori se vinde imaginea mai mult decat produsul in sine.

cornel1955 18-06-13 17:54

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5504462)
Din nefericire pe cei de la Dacia nu-i intereseaza sa faca un muzeu, au spus acum ceva timp ca fac pe langa Targoviste, parca, dar ...
Un muzeu in care sa fie expuse masinile care au facut istorie personal nu cunosc.

Pe banditii de la pitesti nu ia interesat nici macar sa faca o sectie Easter cum au avut nemtii, cehii la Avia si rusii...uite cum iau dat tzeapa lui Tibi Gedeon si mie care am comandat o masina de la ei de circuit "tuningata" si miau dat una de raliu 1024 Kg....nici cei de la Craiova nu au facut...puteam fi in fatza si in top la Easter....de muzee ???? nai sa vezi la noi in tara asta de 3 lulele :twisted: ...pacat...avem o istorie plina de campioni dar nu exista un muzeu pe specific gen Dimitrie Leonida din Buc...sa le fie rusine celor care ar fi putut face treaba asta :2gun:

DanSGH 18-06-13 19:45

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5504411)
Cred ca mai mare incredere poti avea in topicul asta unde noi stim si am trait realitatea de atunci...nu te contrazic dar hai sati arat stilul "Grigore" pe care eu lam apreciat f mult...un stil agresiv dedicat campionilor...raman la impresia ca masina din poza ta este a lui Parvulescu si trebuie vanduta la pret de Nicu Grigoras :twisted: ...a mai incercat el ceva prin 83-84 cu o ciudatenie de masina si a mers bine la gr. C (a 2a poza)

Imi place foarte mult prima, intrebarea mea este : nu este o dacie 1310 scurtata? intreb pentru ca se observa usa spate, poate s-a scris pe undeva pe topic pe aici, dar sunt foarte multe pagini si nu gasesc. Multumesc anticipat pentru raspuns.

cornel1955 18-06-13 21:07

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5504562)
Imi place foarte mult prima, intrebarea mea este : nu este o dacie 1310 scurtata? intreb pentru ca se observa usa spate, poate s-a scris pe undeva pe topic pe aici, dar sunt foarte multe pagini si nu gasesc. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Caroseria era unicat facuta special de Nicu ...nu era nimic de serie la ea decat forma...era f bine echilibrata chiar la 200 CP...eu fiind "specializat" pe tractiune spate miar fi placut la Dacia o varianta spate cu motor central care nu este greu de realizat dar cu motorizare moto cum este in Italia sau Germania...noi ne chinuiam sa scoatem 100 si ceva de cai amarati atunci si acum exista motoare de serie (Hayabusa) de 200 - 220 CP cutie secventiala si alte nenorociri...din nou uzina nu sa implicat nici dupa rebeliune din 89 :lol:...cauta pe net Andrea Vellei sa vezi acolo meserie cu un Fiat 600 vechi (bine nici ala nu este f600 dar are macar forma din fibra de carbon) :twisted:

TG53 18-06-13 22:47

Cornele,barcheta lui Werner a fost astfel construita,motor central,tractiune spate din pacate motorul de Alfa 1300afostprea slab,cind simtzea ca il calca pe coada,invirtea un pic de roata de la turbo,si adio locul 1.De fapt tu stii asta

cornel1955 19-06-13 05:35

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5504847)
Cornele,barcheta lui Werner a fost astfel construita,motor central,tractiune spate din pacate motorul de Alfa 1300afostprea slab,cind simtzea ca il calca pe coada,invirtea un pic de roata de la turbo,si adio locul 1.De fapt tu stii asta

Stiu Tibi dar daca barcheta ar fi avut atunci un motor de moto 1400-1600 de serie dar ceva de la aia cu ochii mici era locul 1 asigurat pt Werner :lol: ...din pacate in vremurile alea era riscant de procurat asa ceva pt ca te trezeai chemat la militie la "vorbitor" :twisted: ... acum poti construi ce vrei numai bani sa ai ...

TG53 19-06-13 06:37

ar fi interesant de stiut daca in masina care este de vinzare mai este motorul si cutia,daca da ce motor si in ce stare tehnica.poate aflam ceva

BH 59 FIF 19-06-13 10:14

Motorul a fost inlocuit cu unul de familie cu axul in cap (ma raportez la pozele aparute pe net prin 2005 unde se vede clar motorul). Despre cutie nu prea se stie nimic. Din cate am citit in cartea D-lui. Cosmescu, la momentul plecarii din tara Grigoras a maritat motorul turbo lasand doar coaja.

DanSGH 19-06-13 10:29

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5504685)
Caroseria era unicat facuta special de Nicu ...nu era nimic de serie la ea decat forma...era f bine echilibrata chiar la 200 CP...eu fiind "specializat" pe tractiune spate miar fi placut la Dacia o varianta spate cu motor central care nu este greu de realizat dar cu motorizare moto cum este in Italia sau Germania...noi ne chinuiam sa scoatem 100 si ceva de cai amarati atunci si acum exista motoare de serie (Hayabusa) de 200 - 220 CP cutie secventiala si alte nenorociri...din nou uzina nu sa implicat nici dupa rebeliune din 89 :lol:...cauta pe net Andrea Vellei sa vezi acolo meserie cu un Fiat 600 vechi (bine nici ala nu este f600 dar are macar forma din fibra de carbon) :twisted:

Am cautat, o mica "bomba" Fiat-ul, ceva asemanator are si Victor Baldescu, dar MINI cu motor de Hayabusa https://www.youtube.com/watch?v=HwaTEnxO9Jc

cornel1955 19-06-13 11:42

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 5505154)
Am cautat, o mica "bomba" Fiat-ul, ceva asemanator are si Victor Baldescu, dar MINI cu motor de Hayabusa https://www.youtube.com/watch?v=HwaTEnxO9Jc

O stiu pe lui Victor dar ia daici sa vezi adevaraciune...si pilotaj de mare clasa !!!
https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E

cornel1955 19-06-13 12:03

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 5505144)
Motorul a fost inlocuit cu unul de familie cu axul in cap (ma raportez la pozele aparute pe net prin 2005 unde se vede clar motorul). Despre cutie nu prea se stie nimic. Din cate am citit in cartea D-lui. Cosmescu, la momentul plecarii din tara Grigoras a maritat motorul turbo lasand doar coaja.

Uite cine este informat :lol: ... multumim Alin pt info...motorul sa vandut si era normal cu cutie cu tot pt ca asa era setting-ul...pe cutie si motor nu sicria IAP sicria Renault :twisted: preparate in Franta !!!...cu toate astea Werner putea sal faca pe Nicu cu un simplu motor de Kawa sau Honda de 1400 cmc pus pe barcheta nicidecum cu Alfa...oricum Werner sa tinut bine de tot de Nicu si a fost un duel frumos si sportiv, iar Nicu a trebuit sa recunoasca valoarea lui Werner :lol:

cornel1955 19-06-13 12:26

nu stiu la ultima masina ce motorizare a avut acolo eu vorbesc de masina cu # 1 negru-mat din poza de mai sus 1 pagina, masina care ramane o creatie si un tuning exceptional pt vremea aia si conditiile de atunci !!!

ipcc 19-06-13 12:33

Dupa ce a plecat Grigoras din tara se punea problema cine o sa mearga pe masina lui si urmatorul circuit a fost Resita. La start pe masina lui Grigore a venit Gheorghe Ana care a castigat circuitul intr-un mod pe care nu-l calific, a trecut linia de sosire impingand masina (a oprit cu 2 metri inainte de sosire si a impins masina dincolo de linie), ceea ce Grigoras cel care a construit masina nu a facut niciodata. Masina a fost la start in intregime, atunci cum a vandut mecanica de pe ea? Sau o fi disparut ulterior si a vandut-o Grigore care oricum era plecat si nu mai putea fi tras la raspundere. Eu am vazut masina intreaga pe circuit si a castigat in modul mai sus aratat adica cu mult avans.
Numai bine tuturor.

cornel1955 19-06-13 12:53

Quote:

Originally Posted by ipcc (Post 5505267)
Dupa ce a plecat Grigoras din tara se punea problema cine o sa mearga pe masina lui si urmatorul circuit a fost Resita. La start pe masina lui Grigore a venit Gheorghe Ana care a castigat circuitul intr-un mod pe care nu-l calific, a trecut linia de sosire impingand masina (a oprit cu 2 metri inainte de sosire si a impins masina dincolo de linie), ceea ce Grigoras cel care a construit masina nu a facut niciodata. Masina a fost la start in intregime, atunci cum a vandut mecanica de pe ea? Sau o fi disparut ulterior si a vandut-o Grigore care oricum era plecat si nu mai putea fi tras la raspundere. Eu am vazut masina intreaga pe circuit si a castigat in modul mai sus aratat adica cu mult avans.
Numai bine tuturor.

Nicu cand a plecat din tara nu a lasat secretele nimanui....daca traia acum probabil ca ne spunea ca ce folosea el era tehnologie F1...am mai zis si repet..la bancul de test de la uzina se inchidea singur acolo si nu lasa pe nimeni sa intre...nici macar pe Victor Nicoara care era sef acolo...era un tip secretos ca mine si nu vindea nimic....nu cred ca pe masina lui Ana din acea cursa era motorizare Nicu Grigoras....Nicu Grigoras, Werner, Ghe Ana , Costica Parvulescu, Cornel Motoc, Ilie Sporea Resita si mai era un miel care avea bani garla si facea oglinzi venetiene, era schiop de un picior si statea intro vila langa aeroportul Baneasa...nu mai stiu cum il chema, cam asta era gr. C atunci,....chiar si eu am mers cu masina de gr. A la coasta sa fim minim 3 ca altfel nu era grupa constituita....daca am omis pe cineva astept completari...vremuri frumoase si piloti de exceptie , asteptam sa se nasca si altii ca ce avem acum (sa nu fiu rau) ii numeri pe degetele de la 2 maini (excludem picioarele ) :lol:

BH 59 FIF 19-06-13 13:04

Aici puteti vedea mai multe poze cu masina in starea in care se afla in 2005. Ma gandesc ca tot asa ar trebui sa se prezinte si acum. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...e/page-12.html

cornel1955 19-06-13 13:17

apropo de piloti va rog sa urmariti clipurile cu Vali Porcisteanu al carui tata e bun prieten cu mine si totodata contzaran cu mine ...sta la 2 strazi de mine....uitativa la Daniel Onoriu , pe cei de masini de formula nui mentionez ca se stiu si sunt eroi, totusi Hora este favoritul meu si stiu ca ma vor injura multi...dar are sange... urmasii nostrii de la Easter....cam aici se limiteaza sfera de PILOTI....mai departe incep caii putere si piloti varza :twisted:

cornel1955 19-06-13 13:24

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 5505286)
Aici puteti vedea mai multe poze cu masina in starea in care se afla in 2005. Ma gandesc ca tot asa ar trebui sa se prezinte si acum. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...e/page-12.html

mam uitat la poze si am avut dreptate...nu este motorul lui Grigore cel tare...eu lam vazut si poate sunt singurul caruia mi la aratat...ne respectam reciproc alergand la clase diferite...este altceva acolo...si pentru ultima data repet GRIGORE PREFERA SA DISTRUGA TOT DECAT SA SE STIE CE ESTE PE MASINA !!!...era un ciudat si nebun ca si mine dar ciudatii si nebunii se inteleg intre ei :lol:

All times are GMT +2. The time now is 03:25.

- Copyright 2026 4Tuning