![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Trebuie sa va spun ca Nelutzu a ajuns acasa la Resita. Cred ca in curand o sa apara si el pe aici cu mai multe precizari si binenteles cu promisa surpriza! :-)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
exact nu mai stiu,sar putea sa ma insel,dae cred ca este Costica Dobrea,poate sa ne ajute domnul Rusanescu dupa nr.de licenta cred ca Dobrea a avut prima data masina lui Peteanu si dupa aia pe cea de la Werner cu motor Lada
|
Quote:
|
Stiu ca in 1990 Tutuianu a pilotat o masina care a fost a lui Peteanu.
|
dupa cite imi mai amintesc,Costica Dobrea a locuit in Oravitza,unde a fost seful unui magazin de piese auto,si a concurat la inceput ptr. Minerul MoldovaNoua.
cred ca road are dreptate,ela cumparat easterul lui Werner,si pe a lui Peteanu la vandut lui Tutuianu ce este acum cu Easterul lui Sabin Munteanu? |
1 Attachment(s)
Vă anunţ cu tristeţe că aseară - sâmbătă 15 iunie 2013, după multă suferinţă, Gheorghe (Gheghe) FOTESCU, cunoscut în lumea automobilismului ("tatăl traseelor de curse-mulţi ani) şi kartingului românesc, ne-a părăsit pentru totdeauna.
Înmormântarea va fi marţi 18 iunie 2013 la Cimitirul BELLU. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace! |
Quote:
|
Robert Visoiu
castiga prima cursa a monoposturilor GP3 in Spania, a sa , si aduce cel mai frumos rezultat pentru automobilismul romanesc !! Moment istoric !! Bravoo Robert !! Ne putem mandri ca dupa Marinescu, alt roman, Visoiu Robert ridica stacheta si se impune !! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Gheghe,odihnestete in pace
|
1 Attachment(s)
Sper ca postez pe topic-ul bun, poza este de ieri!
Sursa : https://www.facebook. com/photo.php?fbid=572546199454995&set=a.5009486666147 49.109036.500726273303655&type=1&theater |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Din ce am citit prin comentariile de pe facebook, este a doua sportiva pe care a facut-o, prima a ajuns la fier vechi, si ca e asta din poza (poza facuta acum multi ani)
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe "Gheghe" Fotescu.
Nea Cornele, masina prezentata de Dan, este a lu' Grigoras. Pun o poza cu ea de la pitesti, 89, asta a fost ultimul design si asa a ramas pana in ziua de azi. Parerea mea, masina ar trebui dusa intr-un muzeu asa cum este, nu vanduta. Toate cele bune. |
Quote:
|
Quote:
Un muzeu in care sa fie expuse masinile care au facut istorie personal nu cunosc. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Cornele,barcheta lui Werner a fost astfel construita,motor central,tractiune spate din pacate motorul de Alfa 1300afostprea slab,cind simtzea ca il calca pe coada,invirtea un pic de roata de la turbo,si adio locul 1.De fapt tu stii asta
|
Quote:
|
ar fi interesant de stiut daca in masina care este de vinzare mai este motorul si cutia,daca da ce motor si in ce stare tehnica.poate aflam ceva
|
Motorul a fost inlocuit cu unul de familie cu axul in cap (ma raportez la pozele aparute pe net prin 2005 unde se vede clar motorul). Despre cutie nu prea se stie nimic. Din cate am citit in cartea D-lui. Cosmescu, la momentul plecarii din tara Grigoras a maritat motorul turbo lasand doar coaja.
|
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E |
Quote:
|
nu stiu la ultima masina ce motorizare a avut acolo eu vorbesc de masina cu # 1 negru-mat din poza de mai sus 1 pagina, masina care ramane o creatie si un tuning exceptional pt vremea aia si conditiile de atunci !!!
|
Dupa ce a plecat Grigoras din tara se punea problema cine o sa mearga pe masina lui si urmatorul circuit a fost Resita. La start pe masina lui Grigore a venit Gheorghe Ana care a castigat circuitul intr-un mod pe care nu-l calific, a trecut linia de sosire impingand masina (a oprit cu 2 metri inainte de sosire si a impins masina dincolo de linie), ceea ce Grigoras cel care a construit masina nu a facut niciodata. Masina a fost la start in intregime, atunci cum a vandut mecanica de pe ea? Sau o fi disparut ulterior si a vandut-o Grigore care oricum era plecat si nu mai putea fi tras la raspundere. Eu am vazut masina intreaga pe circuit si a castigat in modul mai sus aratat adica cu mult avans.
Numai bine tuturor. |
Quote:
|
Aici puteti vedea mai multe poze cu masina in starea in care se afla in 2005. Ma gandesc ca tot asa ar trebui sa se prezinte si acum. https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tu...e/page-12.html
|
apropo de piloti va rog sa urmariti clipurile cu Vali Porcisteanu al carui tata e bun prieten cu mine si totodata contzaran cu mine ...sta la 2 strazi de mine....uitativa la Daniel Onoriu , pe cei de masini de formula nui mentionez ca se stiu si sunt eroi, totusi Hora este favoritul meu si stiu ca ma vor injura multi...dar are sange... urmasii nostrii de la Easter....cam aici se limiteaza sfera de PILOTI....mai departe incep caii putere si piloti varza :twisted:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:25. |
- Copyright 2026 4Tuning