![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
eu mi-am trecut masina pe numele meu acum 1 an.....
intrebarea este....ce taxa/timbru de mediu sau cum ii zice trebuie sa platesc sau in ce conditii intra la impozitul anual acest timbru de mediu.....ca nici nu mai stim dracu cum se mai numesc....... masina e non euro, la financiar te lamuresc bustean, nu stiu nici ei ce sa zica, isi cauta de alta traba sa scape de tine....... unde sa mai intreb, pe ce site gasim informatii complete ? |
Si eu astept ceva concret sa imi inmatriculez masina pe numele meu...de la politie te trimite la anaf,de la anaf la politie si tot asa..
Masina are prima inmatriculare in Ro inainte de 2007 si cred ca e euro 2, dar in carte nu scrie nimic de norma de poluare |
mda...romania...
eu sint curios cat voi avea de platit impozit anual la non euro 2500 cm ( acum platesc 800 lei) eu nu vand masina, ramane la mine. cum se calculeaza saracia asta de timbru...etc. cu timbru postal de 1 leu nu merge de la posta ? :lol: sa stiu draq sa o scot de la fisc sa o las in aer si gata |
|
jakal,nu se va trece nimic in plus la impozit si nici nu va trebuii sa platesti ceva acum.Din cate am inteles eu,in cazul in care tu vei vinde masina mie (ca tot imi place foarte mult) ,eu va trebuii sa ma duc la rar ,sa platesc cei 3000 de lei ca sa aflu cat CO2 / km emana masina dupa care imi va calcula acest timbru pe care va trebuii sa-l platesc ca sa o trec pe numele meu.Asa ca pe scurt,pe tine ca propietar in momentul de fata nu te afecteaza cu nimic si nu trebuie sa scoti nici un ban din buzunar in plus.Asta in cazul in care nu se mai schimba ceva pana este aceasta lege oficiala.
In cazul in care cineva cumpara o masina adusa in tara inainte de 2007 ( la care nu s-a platit taxa de poluare) sau adusa dupa 2007 ,achitata taxa pentru masina insa recuparata prin proces de judecata ,iar aceasta masina nu are trecute aceste noxe in carte ,noul propietar va trebuii sa se duca la rar -> 3000 lei pentru aflarea noxelor -> plata timbru de poluare. Din cate am inteles acest timbru se plateste o singura data pe toata durata de viata a masinii. Daca avem o masina care are taxa de poluare platita si nu s-au recuperat banutii ,la vanzare noul propietar nu plateste nici un fel de timbru ,indiferent ca e non-euro sau euro 4. |
Nu ii chiar asa. Pentru autovehiculele care nu au trecuta emisia de CO2 in carte, taxa se calculeaza cu ajutorul tabelelor afisate si pe 4t. Iar daca nu iti convine, si crezi ca motorul emite mai putin CO2, implicit taxa ar fi mai mica, poti merge sa faci testul, sa platesti 3000 lei, si dupa aia daca ai noroc, sa platesti un timbru mai mic ;)
|
k.lada ,sper sa fie asa cum zici tu ,asa ar fi logic insa ar fi rau pentru vampirii astia.Sa speram ca se vor ghida si dupa niste tabele oficiale acolo unde exista pentru masina propiuzisa si ca sa fie doar la alegerea propietarului daca vrea sa faca acest test.
|
daca dai 3.000 lei doar pe test..probabil nici nu coboara taxa cu atata,deci nu are rost ;))
|
Dar de ce sa dai 3000RON pe test cand la ITP iti calculeaza noxele ? nu exista date acolo? Aia de unde stiu daca te incadrezi sau nu?
|
Quote:
Asta nu vrea lumea sa inteleaga, si de-aia s-a inventat povestea cu masuratul noxelor pe 30 de milioane... (Costa intradevar atat, dar nu te pune nimeni sa te duci sa faci asta). |
1 Attachment(s)
Domnilor, vorbiti prostii. Determinarea noxelor unui autovehicul se face la omologarea de tip (model, motorizare, alta gama de motorizare), si sa se calculeze emisiile de noxe pe km, si nu numai. Se stie ca autovehiculele emit noxe in functie de sarcina, viteza, asa ca pentru determinarea acestora, folosind vitezele medii observate ce se regasesc in trafic urban/extraurban, s-a creat un ciclu de testare, denumit NEDC (new european driving cycle).
Acesta supune autovehiculele la variatii de turatie, sarcina, viteze (accelerari, decelerari, rulare libera), pe un anumit interval de timp, binenteles cu incarcare variabila ca in conditiile reale de trafic/drum, atasez graficul sa se observe mai bine; Colectarea noxelor in timpul testului se face prin insacuire, dupa care se analizeaza continutul gazelor de evacuare colectate. Testul se mai numeste si "test dinamic", si intr-adevar costa banii aia. Asa se determina emisiile cvasi-REALE !!! per km. La ITP se masoara noxele emise (la benzinare, hidrocarburi, CO, CO2, NOx, PPM, si valoarea lambda), la ralantiu, si se compara valorile admise date de producator/norma de poluare in care se incadreaza autovehicolul. Noxele niciodata nu pot fi calculate pur teoretic, ele trebuiesc masurate. La ITP se masoara noxele la ralantiu, LA TOATE AUTOVEHICULELE (cel putin la benzinare, exceptand 2T, si la diesel se masoara cifra de fum, PPM, etc mai putin emisiile de noxe), exista NORMELE/BAREMELE ce trebuiesc facute in functie de norma de poluare, de ex la NON EURO sa treci ITP-ul valoare Co trebuie sa fie sub sau egala cu 3, etc; NU SE DETERMINA VALORI PER KM . |
Quote:
|
pentru multi noua taxa e un vis..si ma refer la cei pasionati de masini mai vechi,care pana acum nici nu visau sa le inscrie in ro
|
Maine la ora 10.00 la sediul ministerului mediului va fi dezbaterea publica legata de noua taxa auto TIMBRUL DE MEDIU haideti sa fim catateni sa ne aparam drepturile.
3.000.000 de romani cu masini inmatriculate inainte de 2007 vor platii aceasta noua taxa pe scurt ai o dacia 1310 di 1990 si vei vrea sa o vinzi noua lege te obliga sa platesti 360 euro,ai un pasat cu motor de 1.8 din 2004 euro 3 vei platii 1600 euro HAIDETI sa ne spunem in mod civilizat off-ul chiar ei ne cheama http://www.mmediu.ro/beta/ministerul...cate-de-presa/ Propun la 9.30 dimineata sa ne intalnim in piata constitutiei si de acolo sa mergem civilazt la dezbaterea publica...anuntata miseleste cu 10 ore inainte de avea loc ca nu cumva sa mergem acolo...TIPIC ORICAREI GUVERNARI |
Am vazut ca a aparut noua formula de calcul pentru Timbrul de Mediu, intrebarea mea este de cand ar intra acesta in practica? Am inteles ca undeva in 14 zile de la aparitia sa in Monitorul Oficial (sa inteleg ca pana pe la jumatea lui februarie legaea ramane cum este in momentul de fata)
Daca cumpar o masina fabricata in 2007 si inmatriculata in 2007 in Romania mai platest vreao taxa? (ma refer la taxa de poluare, timbru sau altceva de genul asta) atat timp cat masina este deja inmatriculata in Romania iar noua taxa a Timbrului nu a intrat in vigoare? Am vb cu un vanzatorul si mi-a zis ca a platit o taxa de inmatriculare in 2007 dar ca nu are chitanta, cica acea chitanta o pot obtine pe baza contractului de vc de la administratia financiara sau ceva de genul asta, este adevarat? |
am fost azi la inmatriculari ca sa inmatriculez masina an fabricatie luna 11 an 2007,acolo totul in regula cu actele doar ca i-mi trebuie de la finante o adeverinta care sa atente ca fostului proprietar(sau primul dupa caz) nu i s-a restituit taxa pe care a platit-o la prima inmatriculare.Am fost la finante si am depus cerere care i-mi va fi eliberata in 5 zile lucratoare,Nu va mai zic ca am stat 2 ore la coada.(cel putin asa este la Iasi de aglomerat).Acum treb sa stept eliberarea acestei hartii ca sa pot inmatricula masina.
|
dany12epz - ai scris foarte bine dar vad ca nu-ti da nimeni o mana de ajutor. ai fost macar ? sa vezi ce si cum... news ???
|
noh,cand se oficializeaza treaba? ca mi-as lua o rabla
|
Quote:
(explicatie - nu pricep ce cauta pe 4tuning cineva pentru care masina veche = rabla) |
baiatu' tuning se face si la masini noi (asta in primul rand)
iar tuningul adevarat implica muuuulti banuti...iar baietii cu masini vechi de obicei n-au multi banuti pentru ca altfel si-ar lua masini noi (mai bune din toate punctele de vedere). Vreau o rabla. Tot ce-i mai vechi de 2000 e R A B L A. |
Quote:
Explicatie luata din DEX. Mai vechi de 2000 spui? Si asta era valabil si acum vreo 3 ani, spre exemplu? Si va fi valabil si peste vreo 2? Lumea are ceva cu anul asta 2000. E ca si "inainte de Hristos" si "dupa Hristos". Ce e mai vechi de 2000 e rabla, ce e mai nou e masina buna. Mai, sa fiu al naibii! Vrei sa-ti arat rable din 2006-2007-2008? Si nu vorbesc de Logan neaparat. Si daca vrei iti arat si masina non-euro antica si de demult care nu are nimic in comun cu denumirea de "rabla". Asta era 1 la mana. 2 la mana, unde scrie ca 4tuning e pentru TUNING? In denumirea site-ului? Din cate stiu eu, 4tuning e pentru masini, se discuta despre masini vechi/noi, despre tuning, despre mecanica, despre birocratia din domeniul auto, despre sisteme audio etc. Sunt aici oameni care si-au prezentat pur si simplu masinile asa cum sunt ele, fara modificari, fara tuning...ar trebui dati afara de pe forum? Probabil tu esti genul de sofer care se urca in masina si pleaca. Daca masina are probleme e rabla, nu se poate repara, nu se poate restaura -> e rabla -> la remat cu ea. Am mai vazut ca tine. L.E.: Sunt baieti care baga intr-o restaurare mai multi bani decat se baga in tuningul ala specificat de tine.;) |
Quote:
1 la mana,nu am spus ca este o regula general valabila..stiu ca un logan de 6 ani este poate sub un audi (pur exemplu) de 13 ,dar adevarul este ca marea majoritate a masinilor care au 15+ ani sunt rable. 2 la mana,stiu ca se discuta despre masini de toate felurile,tunate ne-tunate ,pentru ca asa s-a pomenit a fi siteul,dar adevarul este ca acest site in mod OFICIAL este un site despre tunning. 3 la mana,oamenii aia care baga extrem de multi bani in masini vechi ,adica cei care o fac din pura pasiune,cred ca sunt vre-o 50 la numar (MAXIM) pe acesti site,restul sunt studenti cu bani stransi din greu peste vara pentur o masina... Hai sa nu mai ne facem diferite scenarii.Romania are un nivel de trai scazut,iar buzunarul pasionatilor de obicei este subtire,iar cei cu buzunarul mai gros isi iau direct masini noi si scumpe pe care le cam lasa stock. Pana atunci eu pe 4tunning vad 200 de rable la o masina care intradevar merita atentie. Deci revin la intrebarea mea initiala. Cand devine treaba oficiala ca mi-as lua si eu o rabla..si nu stiu sincer cat m-ar costa inscrierea ei Ma gandesc la Opel Astra G ,mai exact un motor 1.7 (nu stiu care e mai ok,cel TD sau cel DTI) si ce cod motor sa caut sa iasa taxa mai mica. Pareri..anyone? |
Quote:
In ce priveste restaurarile si tuningul adevarat... Eu faceam o comparatie generala a costurilor, fara sa ma refer la site-ul 4tuning sau la tara noastra. Ci in general. In Romania stiu care e situatia. Adevaratii pasionati sunt putini. Poate ar fi mai multi, dar nu sunt bani si tot asa... Si ca sa nu mai fiu atat de off-topic, iti raspund si la intrebarea ta. In primul rand, daca te gandesti la o Astra G, ca sa fie rabla (dupa criteriile tale), cauta una din '98 sau '99. E mai greu dar gasesti.:lol::lol::lol: Acum serios, daca vrei sa iasa taxa mica, trebuie sa fie sub euro 3. Deci da, o Astra G euro 2 ar fi ok. Daca nu, sunt multiple variante ok. Depinde ce-ti place tie in materie de design si cam cate dotari vrei sa aiba. Eu personal, as merge pe Ford sau pe Opel, si in niciun caz nu mi-as lua VW din perioada aia. |
pai clar nu pun problema de vreun vw diesel din perioada aia.
Ford nu agreez deloc din punct de vedere al designului,nu e pe placul meu efectiv. Ideea e ca am vazut mai multe coduri motor pe astra G, x17dtl y17dt ,z17dtl..nu stiu cum aflu care e euro 2 ..si mai ales care ar fi ADEVARATA diferenta de pret intre euro 2 si euro 3 la noua taxa. Cam de prin 98-99 maxim 2000 vreau sa fie masina si ca dotari..servo ,aer si atat :lol: |
Quote:
La mine spre exemplu, ca am masina euro 2, taxa veche era 51 de milioane. Acum e doar 21. E o diferenta. P.S.: Atentie ca masinile din 2000 au slabe sanse sa fie euro 2, majoritatea sunt euro 3. Cam prin '99 se termina norma euro 2, dupa mintile stralucite ale celor de la RAR. |
Eu am auzit (din vorba in vorba :) ) cum ca aia care nu au trecute noxele in cartea masinii o pot face la RAR contra sumei modice de 50RON, iar datele vor fi luate asa cum zicea colegul K.lada de la omologarea de tip banuiesc ca de la producator sau de la RAR.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salutare baieti.Imi spune si mie cineva daca a intrat in vigoare noua taxa auto pt masinile inmatriculate inainte de 2007?
Am nevoie urgenta de un matiz ,am gasit cateva cu AF 2005-2006,pot sa o inmatriculez rapid zilele astea fara alte taxe la stat? sau ma pun astia sa platesc taxa aia care face cat juma de masina? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Matizul respectiv din 2006 ma costa 1150 euro :( .... |