Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

rdy4ever 02-04-11 23:09

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Nu o fi ceva specific e36, dar e trist totusi cand se intampla.
Sfat prietenesc pentru toti: reconditionati-va etrierii pana nu e prea tarziu.
Cand etrierul a ajuns deja sa se blocheze, se cam poate considera compromis. Si totusi nu este deloc ieftin: 300 de lei cel mai ieftin (pt fata, pe spate e vreo 4 mil si ceva), cu piesa la schimb. Iar sa cumperi din dezmembrari, e loterie. Si vorba aia: suntem prea saraci sa cumparam sh.

La mine s-a blocat etrierul fata/sofer. Am cautat niste DIY-uri, am reusit sa urmez toti pasii, pana la un punct in care am aflat ca am muncit degeaba: pistonul era corodat, iar intr-un sistem hidraulic, corodat=terminat. Cum pistoane nu pot fi cumparate separat pt e36, trebuie sa cumpar tot etrierul. Gasesc un anunt pe bazar, etrieri din dezmembrari la 80 de lei, dau un telefon si intreb politicos cum pot eu totusi sa fiu sigur ca nu e mancat pe dinauntru si nu ii dau banii degeaba? Daca poate sa mi-l dea deja desfacut sau ceva de genu. Raspuns scurt si nesimtit: "Sti ceva, daca vrei sa fi sigur, cumpara-l de nou. Si hai ca pierd timpul cu tine la telefon" A da? FMM de samsar imputit.

Deci vorba aia, mai bine previ decat tratezi. Asa ca aici avem un DIY pt e30 (dar etrierii sunt la fel si pe e36/46) pentru reconditionarea etrierilor. Un set de reparatie costa 23 de lei pe autokarma.
Cu o singura completare: e mult mai usor sa scoti pistonul cat e inca conectat furtunasul (un prieten pompeaza frana si tu ti etrierul fara placute, scos de pe disc) decat cu aer comprimat (eu n-am reusit deloc cu aer comprimat, dar bine, la mn era si blocat).

FireBlad3 03-04-11 09:29

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4218226)
eu unu n-am demontat niciodata radiatorul de clima, asa ca nu iti puteam spune pas cu pas ce tre sa faci, ptr ca nici eu nu stiu exact...stiam doar ca tre sa scoti masca, bara, ventilatorul, si apoi radiatorul care e prins sus pe tragar.plus ca e treaba cu conductele de racire si freonul...daca nu ti-a fost de ajutor chestia din manual, asta e...nu trebuia sa fii ironic.

scz dc s-a inteles altceva, dar rasp tau chiar mi-a fost de folos...manualul explica pas cu pas...am nevoie sa dau jos radiatorul de la clima pentru o eventuala lipitura la un colt sau schimbare..conductele de freon sunt deja goale si nu-mi fac probleme pt ele, sunt in stare perfecta, o sa trebuiasca sa schimb garniturile probabil...

cred ca o sa desfac bara, am vazut ca are 4 suruburi ascunse si cva p laterale..e mai simplu decat sa desfac prin interior, pe partea cu motorul

sharkylete 03-04-11 12:18

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 4218787)
PVM FTW! B-) ce a fost?

Nu stiu ce inseamna chestiile alea dar cred ca tot un fel de explicatie vrei ... :))))

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4218969)
Deci...?? Ce-avea?

Nu stiu exact ce sa va spun :)))
Sper sa intre Mihaita sa va explice el... :D
A tras un fir din calculator in ceasuri ... a chemat un baiat cu un lapcoc bastept si a facut ceva pe acolo ... inca vre-o 2 chestii si aia a fost :))
In plus mi-a schimbat admisia,radiatorul si mi-a anulat si cutia automata si acum se aprinde si treapta Racheta :)),pentru chestia asta a chemat alt baiat :))
Dupa care a vorbit si pt o mica modificare la calulator cu Catalin WPP care de asemenea a fost foarte de treaba si promt,la 12 noaptea statea dupa mine(fiind vineri),in loc sa se distreze sau mai stiu eu!
Am fost foarte multumit de baieti si au facut treaba buna toti!

Ghinionul cel mare a fost ca la drumul spre casa pe la KM 40 am facut pana! :))) si aici a venit Sprinter cu Skillzu la 3 noaptea cu toate ustensilele inclusiv roata :)))
Dar intr-un final pe la 5 dimineata am ajuns acasa :)) cu multe treburi rezolvate,totusi a fost o zi lunga .. de pe ala 7:30 de cand m-am trezit pana am vazut iar patu` pe la 5 ... :)))

Restu` e CanCan!
:paper:

catalinmz 04-04-11 08:06

Salut,
Sunt fericitul posesor al unui e36 compact din 1994. Au inceput sa imi rugineasca pragurile, cele mai afectate sunt cele de la aripa din fatza, si doar putina rugina la cele de langa rotile din spate. Se poate face ceva?
Am vazut de vanzare aripile fatza cu totul, cam 150 de lei aripa noua, dar trebuiesc re-vopsite. La rugina de la pragurile de langa roata din spate ce ma fac? Multumesc anticipat.

mistreku 04-04-11 08:52

Quote:

Originally Posted by catalinmz (Post 4225328)
Salut,
Sunt fericitul posesor al unui e36 compact din 1994. Au inceput sa imi rugineasca pragurile, cele mai afectate sunt cele de la aripa din fatza, si doar putina rugina la cele de langa rotile din spate. Se poate face ceva?
Am vazut de vanzare aripile fatza cu totul, cam 150 de lei aripa noua, dar trebuiesc re-vopsite. La rugina de la pragurile de langa roata din spate ce ma fac? Multumesc anticipat.

pai alea din fata se vin cu tot cu aripa, deci daca schimbi aripile, nu ar trebui sa ai probleme. pragul propriu-zis se termina in dreptul usii, unde se termina si usa adica.

pe spate il repari, mai ales ca nu e mult. cu placere anticipat. :)

catalinmz 04-04-11 08:57

Si cum le repar pe alea din spate? Pot sa fac eu asta? Adica sa le iau la smirghel pana dispare rugina, sa dau cu ceva vopsea de zinc si dupa cu niste spray negru? Sau ar trebui sa merg la tinichigiu? Merci

21UKS 04-04-11 10:47

Quote:

Originally Posted by catalinmz (Post 4225468)
Si cum le repar pe alea din spate? Pot sa fac eu asta? Adica sa le iau la smirghel pana dispare rugina, sa dau cu ceva vopsea de zinc si dupa cu niste spray negru? Sau ar trebui sa merg la tinichigiu? Merci

dupa cum se vede nu esti in domeniu...:lol:..asa ca mergi la un tinichigiu ca e mai sigur:lol:....si vezi si ala sa stie ce face ca eu am fost mai demult cu un seria 5 la unu mai ieftin si am regretat pana am vandut masina....a trebuit sa pun ornamente de fibra ca sa nu se vada opera de arta...:lol:

rdy4ever 05-04-11 04:13

Intrebare rapida: daca schimb lichidul de frana trebuie aerisit neaparat si ambreiajul sau este pe circuit separat?

sharkylete 05-04-11 10:26

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4228289)
Intrebare rapida: daca schimb lichidul de frana trebuie aerisit neaparat si ambreiajul sau este pe circuit separat?

Nu au treaba una cu alta!

D-I-U 05-04-11 10:58

ieri i-am schimbat gumele pe fata si am ramas uimit in sensu rau al cuvantului cand am vazut ca nu are discuri ventilate:shock:pai ce dracu e dacie sau opel?mira-mas de el bmw....daca ii pun eu discuri tre sai schimb si etrierii la frana?

GOGU_VL 05-04-11 12:27

Quote:

Originally Posted by D-I-U (Post 4228854)
ieri i-am schimbat gumele pe fata si am ramas uimit in sensu rau al cuvantului cand am vazut ca nu are discuri ventilate:shock:pai ce dracu e dacie sau opel?mira-mas de el bmw....daca ii pun eu discuri tre sai schimb si etrierii la frana?

Pai ce motor ai ?

myky99 05-04-11 16:46

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4229072)
Pai ce motor ai ?

1.6......ce alt motor are discuri simple:lol:

GOGU_VL 05-04-11 17:11

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4229631)

Pai asta ma intrebam si eu :lol: cand a cumparat masina, nu le0o fi vazut ? :lol:

mihaitzaa 05-04-11 17:23

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4229631)

1.8 i ;)

vectra_gts 05-04-11 18:36

stie cineva unde gasesc clemele de plastic care tin geamurile?

http://www.dvatp.com/media/image/e36...ders_large.jpg

asa ceva am nevoie.

21UKS 05-04-11 21:29

Quote:

Originally Posted by vectra_gts (Post 4229879)

asa ceva am nevoie.

nu am putut vedea imaginea, dar daca te referi la alea din capatul parghiilor pe care se sprijina geamurile le gasesti orice magazin de piese auto......cred ca sunt cativa lei/bucata cu siguranta cu tot

myky99 05-04-11 21:48

Quote:

Originally Posted by mihaitzaa (Post 4229692)
1.8 i ;)

pe tine nu te cred:))))))))) te sun maine pt surubu ala:D

rdy4ever 05-04-11 23:32

Quote:

Originally Posted by D-I-U (Post 4228854)

poti sa pui ventilate fara sa schimbi etrierii, asa cum si cei care au discuri pline pe spate le pot inlocui cu ventilate. poti pune ventilate simple, cu striatii, etc. cum te tine buzunarul.

VN23TDR 06-04-11 10:20

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vectra_gts (Post 4229879)

asa ceva am nevoie.

Nici eu nu vad poza. Dar, la fel , daca sunt clemele alea de plastic ce culiseaza costa ~ 8lei bucata la orice magazin de piese auto.

Daniel_Toa 06-04-11 10:48

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4231618)
Nici eu nu vad poza. Dar, la fel , daca sunt clemele alea de plastic ce culiseaza costa ~ 8lei bucata la orice magazin de piese auto.

Eu am geamuri electrice si un geam se lasa jos, dar cand se ridica ... se ridica prost . Am dat fata de usa jos , si am vazut ca un , crac ' de la macara era scapat din clema aia . L am bagat la loc , dar daca ridic geamul in sus , scapa din clema respectiva . De ce ?

Sparkle_81 06-04-11 10:57

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4231719)
Eu am geamuri electrice si un geam se lasa jos, dar cand se ridica ... se ridica prost . Am dat fata de usa jos , si am vazut ca un , crac ' de la macara era scapat din clema aia . L am bagat la loc , dar daca ridic geamul in sus , scapa din clema respectiva . De ce ?

M-ai trebuie " directionat " spre calea dreapta !!!

D-I-U 06-04-11 11:22

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4229072)
Pai ce motor ai ?

1.8i pe curea din 93

D-I-U 06-04-11 11:24

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 4230975)
poti sa pui ventilate fara sa schimbi etrierii, asa cum si cei care au discuri pline pe spate le pot inlocui cu ventilate. poti pune ventilate simple, cu striatii, etc. cum te tine buzunarul.

am inteles domnu:D.........ms mult de raspuns

VN23TDR 06-04-11 13:08

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4231719)

Clemele alea cedeaza dupa un timp.. de batranete.. de uzura etc. In momentul in care ti-a cazut e posibil ca tu cand l-ai pus la loc sa nu-l fi asezat bine in chederul ala din usa pe care coboara geamul..chederul dinspre balamale. Dai fata de usa jos , iar , si te uiti inauntru acolo sa fie geamul pus pe cheder , si mai important sa fie chederul asezat la locul lui in fagashul ala de tabla. La fel am patit si eu si nu intelegeam de ce nu urca drept. Oricum schimba si tu clemele alea si verifica chederul.. alt motiv nu cred ca e.. Bafta

trafy-vr6 06-04-11 13:31

Stiti cumva daca electromotorul de E36 2.0i se potriveste la E36 1.8i ?

21UKS 06-04-11 16:05

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4232075)
Clemele alea cedeaza dupa un timp.. de batranete.. de uzura etc. In momentul in care ti-a cazut e posibil ca tu cand l-ai pus la loc sa nu-l fi asezat bine in chederul ala din usa pe care coboara geamul..chederul dinspre balamale. Dai fata de usa jos , iar , si te uiti inauntru acolo sa fie geamul pus pe cheder , si mai important sa fie chederul asezat la locul lui in fagashul ala de tabla. La fel am patit si eu si nu intelegeam de ce nu urca drept. Oricum schimba si tu clemele alea si verifica chederul.. alt motiv nu cred ca e.. Bafta

clemele alea nu se rup de tot...adica se rupe doar o ureche din aia in care se agata siguranta si cand geamul nu culiseaza perfect pe lacasul lui si forteaza un pic in cleme aceasta sare.....deci schimba-le si apoi vezi cu gemul sa mearga cum trebuie si pe unde trebuie.....:lol:

Daniel_Toa 06-04-11 18:38

Geamul pe chedere era foarte bine asezat . Si aveti dreptate , o urechiusa de la cleme aia este rupta . Dar nu gasesc sa cumpar la mine in oras asa ceva . Daca aveti voi de vanzare una nou , doresc sa o cumpar :)

trafy-vr6 06-04-11 18:40

Da`mi exact codul ca ti`o comand eu aici si ti`o trimit prin posta

Daniel_Toa 06-04-11 18:42

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4232832)
Da`mi exact codul ca ti`o comand eu aici si ti`o trimit prin posta

Cred ca asta este codul , nu ma idee

Sir 10 06-04-11 20:45

Compresoarele de clima difera de la o motorizare la alta sau de la 4 la 6 cilindrii?Daca da ce anume difera?Multumesc!

VN23TDR 06-04-11 23:58

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4232841)
Cred ca asta este codul , nu ma idee

Da, se rup urechiusele alea. Vezi ca vinde tipul ala "jmekerdemic" de la el din posturi am luat poza. Le are deja comandate. Uite link

:arrow: https://forum.4tuning.ro/641-piese-bm...ml#post4025196

PS. Sunt cate 2 la geamurile fata si cate una pe spate.

Daniel_Toa 07-04-11 07:27

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4233990)
Da, se rup urechiusele alea. Vezi ca vinde tipul ala "jmekerdemic" de la el din posturi am luat poza. Le are deja comandate. Uite link

Multumesc frumos .

GOGU_VL 07-04-11 10:43

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 4233990)

Aici e tipul ala ;)
Cleme geamuri Bmw E36 - 2,5eur/buc

eduard_1 08-04-11 11:56

Salut! sfatuiti-ma si pe mn va rog... un prieten imi tot spune sa scot catalizatorul si sa-l inlocuiesc cu teava, si am auzit tot felul de pareri si nu st ce sa fac...voi l-ati scos? ....e mai bn fara catalizator, consumul se creste? am un 318 IS! multumesc

FireBlad3 08-04-11 12:04

Quote:

Originally Posted by eduard_1 (Post 4237456)
Salut! sfatuiti-ma si pe mn va rog... un prieten imi tot spune sa scot catalizatorul si sa-l inlocuiesc cu teava, si am auzit tot felul de pareri si nu st ce sa fac...voi l-ati scos? ....e mai bn fara catalizator, consumul se creste? am un 318 IS! multumesc

Daca renunti la catalizator o sa traga mai bn motorul, dar implicit si consumul va fi putin mai mare.....eu personal nu am renuntat la catalizator

VN23TDR 08-04-11 12:34

Am renuntat eu. Consumul nu a crescut .. ci doar zgomotul e mai puternic. Puterea nu cred ca va creste decat daca ii schimbi si admisia... ca de scos scoate gazele mai repede .. dar daca nu intra la fel de repede .. degeaba. Daca n`ai probleme cu el, lasa-l acolo. Daca vrei galagie da-l jos. Noroc

eduard_1 08-04-11 12:52

da stiu ca trebuie si un filtru sport ca sa dea randament... eu am toba sport momentan dar m-am saturat de galagie si nu mai vreau, maine ma duc sa-i pun una normala si ala la care ma duc sa o cumpar si sa o montez imi tot spune sa scot catalizatorul dar il las acolo daca este mai silentioasa...nu-mi mai place zgomotul!
app celor care mi-au dat sfaturi in legatura cu pivotii...i-am schimbat in weekend si masina este ca si noua...sfatuiesc sa schimbati doar pivotii nu si bascula pt ca sunt bani pierduti pe bascula (dar sa aveti presa hidraulica) -masina merge ca si noua nu se mai aude nicio bataie nimic si nu trage stanga sau dreapta...
Va multumesc!

nebundlegat 09-04-11 09:51

as avea si eu cateva intrebari :

ce reprezinta cutia asta ce am gasit-o sub torpedou? (incercarea de a shimba filtrul de polen)
https://img192.imageshack.us/img192/9...ag0035h.th.jpg

am dat jos torpedoul da nu am gasit nici in ruptul capului filtrul de polen. unde o fi? PS. clima manula cu rotite.
https://img232.imageshack.us/img232/9...g0036to.th.jpg

1.De ceva vreme ma confrunt cu o problema. In treapta 1 de viteza daca o calc ma pune in bot. La ce ar trebui sa ma uit ? am verificat tubul ce duce la debimetru si nu este fisurat.
2.Am inchidere centralizata la telecomanda (originala) , am schimbat bateria din telecomanda, se aprinde becul rosu daca apas orice buton, dar nu functioneaza. Acum ceva vreme functiona.

trafy-vr6 09-04-11 09:54

ai AC, clima sau ventilatie normala ?

nebundlegat 09-04-11 09:57

clima normala, cea cu rotite.

All times are GMT +2. The time now is 22:00.

- Copyright 2026 4Tuning