![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
Nu o fi ceva specific e36, dar e trist totusi cand se intampla.
Sfat prietenesc pentru toti: reconditionati-va etrierii pana nu e prea tarziu. Cand etrierul a ajuns deja sa se blocheze, se cam poate considera compromis. Si totusi nu este deloc ieftin: 300 de lei cel mai ieftin (pt fata, pe spate e vreo 4 mil si ceva), cu piesa la schimb. Iar sa cumperi din dezmembrari, e loterie. Si vorba aia: suntem prea saraci sa cumparam sh. La mine s-a blocat etrierul fata/sofer. Am cautat niste DIY-uri, am reusit sa urmez toti pasii, pana la un punct in care am aflat ca am muncit degeaba: pistonul era corodat, iar intr-un sistem hidraulic, corodat=terminat. Cum pistoane nu pot fi cumparate separat pt e36, trebuie sa cumpar tot etrierul. Gasesc un anunt pe bazar, etrieri din dezmembrari la 80 de lei, dau un telefon si intreb politicos cum pot eu totusi sa fiu sigur ca nu e mancat pe dinauntru si nu ii dau banii degeaba? Daca poate sa mi-l dea deja desfacut sau ceva de genu. Raspuns scurt si nesimtit: "Sti ceva, daca vrei sa fi sigur, cumpara-l de nou. Si hai ca pierd timpul cu tine la telefon" A da? FMM de samsar imputit. Deci vorba aia, mai bine previ decat tratezi. Asa ca aici avem un DIY pt e30 (dar etrierii sunt la fel si pe e36/46) pentru reconditionarea etrierilor. Un set de reparatie costa 23 de lei pe autokarma. Cu o singura completare: e mult mai usor sa scoti pistonul cat e inca conectat furtunasul (un prieten pompeaza frana si tu ti etrierul fara placute, scos de pe disc) decat cu aer comprimat (eu n-am reusit deloc cu aer comprimat, dar bine, la mn era si blocat). |
Quote:
cred ca o sa desfac bara, am vazut ca are 4 suruburi ascunse si cva p laterale..e mai simplu decat sa desfac prin interior, pe partea cu motorul |
Quote:
Quote:
Sper sa intre Mihaita sa va explice el... :D A tras un fir din calculator in ceasuri ... a chemat un baiat cu un lapcoc bastept si a facut ceva pe acolo ... inca vre-o 2 chestii si aia a fost :)) In plus mi-a schimbat admisia,radiatorul si mi-a anulat si cutia automata si acum se aprinde si treapta Racheta :)),pentru chestia asta a chemat alt baiat :)) Dupa care a vorbit si pt o mica modificare la calulator cu Catalin WPP care de asemenea a fost foarte de treaba si promt,la 12 noaptea statea dupa mine(fiind vineri),in loc sa se distreze sau mai stiu eu! Am fost foarte multumit de baieti si au facut treaba buna toti! Ghinionul cel mare a fost ca la drumul spre casa pe la KM 40 am facut pana! :))) si aici a venit Sprinter cu Skillzu la 3 noaptea cu toate ustensilele inclusiv roata :))) Dar intr-un final pe la 5 dimineata am ajuns acasa :)) cu multe treburi rezolvate,totusi a fost o zi lunga .. de pe ala 7:30 de cand m-am trezit pana am vazut iar patu` pe la 5 ... :))) Restu` e CanCan! :paper: |
Salut,
Sunt fericitul posesor al unui e36 compact din 1994. Au inceput sa imi rugineasca pragurile, cele mai afectate sunt cele de la aripa din fatza, si doar putina rugina la cele de langa rotile din spate. Se poate face ceva? Am vazut de vanzare aripile fatza cu totul, cam 150 de lei aripa noua, dar trebuiesc re-vopsite. La rugina de la pragurile de langa roata din spate ce ma fac? Multumesc anticipat. |
Quote:
pe spate il repari, mai ales ca nu e mult. cu placere anticipat. :) |
Si cum le repar pe alea din spate? Pot sa fac eu asta? Adica sa le iau la smirghel pana dispare rugina, sa dau cu ceva vopsea de zinc si dupa cu niste spray negru? Sau ar trebui sa merg la tinichigiu? Merci
|
Quote:
|
Intrebare rapida: daca schimb lichidul de frana trebuie aerisit neaparat si ambreiajul sau este pe circuit separat?
|
Quote:
|
ieri i-am schimbat gumele pe fata si am ramas uimit in sensu rau al cuvantului cand am vazut ca nu are discuri ventilate:shock:pai ce dracu e dacie sau opel?mira-mas de el bmw....daca ii pun eu discuri tre sai schimb si etrierii la frana?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
stie cineva unde gasesc clemele de plastic care tin geamurile?
http://www.dvatp.com/media/image/e36...ders_large.jpg asa ceva am nevoie. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Stiti cumva daca electromotorul de E36 2.0i se potriveste la E36 1.8i ?
|
Quote:
|
Geamul pe chedere era foarte bine asezat . Si aveti dreptate , o urechiusa de la cleme aia este rupta . Dar nu gasesc sa cumpar la mine in oras asa ceva . Daca aveti voi de vanzare una nou , doresc sa o cumpar :)
|
Da`mi exact codul ca ti`o comand eu aici si ti`o trimit prin posta
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Compresoarele de clima difera de la o motorizare la alta sau de la 4 la 6 cilindrii?Daca da ce anume difera?Multumesc!
|
Quote:
:arrow: https://forum.4tuning.ro/641-piese-bm...ml#post4025196 PS. Sunt cate 2 la geamurile fata si cate una pe spate. |
Quote:
|
Quote:
Cleme geamuri Bmw E36 - 2,5eur/buc |
Salut! sfatuiti-ma si pe mn va rog... un prieten imi tot spune sa scot catalizatorul si sa-l inlocuiesc cu teava, si am auzit tot felul de pareri si nu st ce sa fac...voi l-ati scos? ....e mai bn fara catalizator, consumul se creste? am un 318 IS! multumesc
|
Quote:
|
Am renuntat eu. Consumul nu a crescut .. ci doar zgomotul e mai puternic. Puterea nu cred ca va creste decat daca ii schimbi si admisia... ca de scos scoate gazele mai repede .. dar daca nu intra la fel de repede .. degeaba. Daca n`ai probleme cu el, lasa-l acolo. Daca vrei galagie da-l jos. Noroc
|
da stiu ca trebuie si un filtru sport ca sa dea randament... eu am toba sport momentan dar m-am saturat de galagie si nu mai vreau, maine ma duc sa-i pun una normala si ala la care ma duc sa o cumpar si sa o montez imi tot spune sa scot catalizatorul dar il las acolo daca este mai silentioasa...nu-mi mai place zgomotul!
app celor care mi-au dat sfaturi in legatura cu pivotii...i-am schimbat in weekend si masina este ca si noua...sfatuiesc sa schimbati doar pivotii nu si bascula pt ca sunt bani pierduti pe bascula (dar sa aveti presa hidraulica) -masina merge ca si noua nu se mai aude nicio bataie nimic si nu trage stanga sau dreapta... Va multumesc! |
as avea si eu cateva intrebari :
ce reprezinta cutia asta ce am gasit-o sub torpedou? (incercarea de a shimba filtrul de polen) https://img192.imageshack.us/img192/9...ag0035h.th.jpg am dat jos torpedoul da nu am gasit nici in ruptul capului filtrul de polen. unde o fi? PS. clima manula cu rotite. https://img232.imageshack.us/img232/9...g0036to.th.jpg 1.De ceva vreme ma confrunt cu o problema. In treapta 1 de viteza daca o calc ma pune in bot. La ce ar trebui sa ma uit ? am verificat tubul ce duce la debimetru si nu este fisurat. 2.Am inchidere centralizata la telecomanda (originala) , am schimbat bateria din telecomanda, se aprinde becul rosu daca apas orice buton, dar nu functioneaza. Acum ceva vreme functiona. |
ai AC, clima sau ventilatie normala ?
|
clima normala, cea cu rotite.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:00. |
- Copyright 2026 4Tuning