Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/227891-protest-impotriva-pretului-carburantilor-discutii-generale.html)

Gixer 10-01-12 23:12

Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:

Originally Posted by RCarlos (Post 4819585)
mai iesim in strada sau numai batem din gura degeaba pe forum?

Da nu vad de ce deocamdata.....inca se pare ca nu e prea scump statul in aglomeratie se pare, deci implicit nici carburantii.....cand o sa pot merge prin oras la ore de vf fara sa opresc de minim 2 ori la cate un semafor, sau cand in intersectiile nedirijate unde nu am prioritate o sa stau sub juma de minut, atunci da, pana atunci......asta este! :???:

RCarlos 11-01-12 22:35

Quote:

Originally Posted by maverick1508 (Post 4819592)
Ce-ai ma nu vezi ce frig e? :rolleyes2

anul trecut am stat frig in peco la proteste in timp ce altii stateau la caldurica in casa si numai comentau pe forumuri...... isi merita soarta oamenii de genul asta

Lsavus 11-01-12 23:40

Fratilor , sunteti in stare sa ne strangem cateva zeci de mii de oameni si sa protestam ?? Aveti sange-n voi ?? Eu as iesi dar sa AM CU CINE si as protesta !!! HAIDETI SA FACEM SCANDAL MARE CE DRACU E IMPARDONABIL E APROAPE 6 LEI LITRU DE MOTORINA !!! CUM PUTETI SA STATI CU MAINILE IN SAN SI SA VA LASATI FURATI IN HALUL ASTA ??? Pe forum nu rezolvam nimic , trebuie SCANDAL MARE !!! Cine mi se alatura ? Haideti fratilor ca doar IMPREUNA mai putem schimba ceva in tara asta condusa de un puscariabil betiv si chior ...

Nautilus 12-01-12 10:37

NU sunt în stare. Dacă ar fi fost în stare măcar de minimul efort de a informa populaţia civilă (prin stickere şi afişe) că e în interesul lor să evite OMV şi Petrom, atunci ar fi fost o speranţă :p

~Nautilus

Gixer 12-01-12 11:04

+9bani!!!.......ieeeeee, eu sper sa mai puna inca vo 30-40 bani luna asta, poate dade cumulat cu situatia taxei, a sistemului sanitar(problema SMURD) si cea de nemultumire generala a exploda boilerul cu mamaliga....:-P

Lsavus 12-01-12 11:51

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4822398)
+9bani!!!.......ieeeeee, eu sper sa mai puna inca vo 30-40 bani luna asta, poate dade cumulat cu situatia taxei, a sistemului sanitar(problema SMURD) si cea de nemultumire generala a exploda boilerul cu mamaliga....:-P

Unde e + 9 bani ??? La ce benzinarii ?? Fir-ar mama lor a dracului de nemernici haideti fratilor IN STRADAAAA !!! Ce e cu dictatura asta ? GATA CU BATAIA DE JOC !

adrian78bmw 12-01-12 11:56

Petrom a majorat din nou preţurile la carburanţi, la mai puţin de o săptămână de la precedenta majorare de preţ şi la câteva zile după ce compania a primit amenda din partea Consiliului Concurenţei.

Petrom nu anunţă modificările de preţ şi nici preţurile medii, ci doar preţurile din fiecare staţie. Astfel, la staţia din Şoseaua Pipera nr 23, benzinele costau astăzi 5,63 şi, respectiv, 6 lei pe litru, cu 7 bani mai mult decât preţul de după ultima scumpire. La motorine, preţurile sunt de 5,96 şi 5,78 lei pe litru, cu un ban mai mult decât preţurile vechi.

Precizăm că majorarea de 7 şi, respectiv, un ban este valabilă doar la staţia în cauză. În medie, majorarea la benzină este de 9 bani faţă de preţul de referinţă, pe care însă compania nu-l comunică.

Aceasta este a treia majorare de preţ la carburanţi operată de Petrom în acest an şi survine după ce Consiliul Concurenţei a amendat toate companiile petroliere cu suma record de 205 milioane de euro pentru că, în 2008, s-ar fi înţeles să scoată de comun acord un sortiment de benzină de pe piaţă. Petrom a primit cea mai mare amendă.

Reprezentanţii companiei spun că majorarea de preţ ţine exclusiv de creşterea cotaţiilor şi nu are legătură cu amenda.

Iată precizările companiei, la solicitarea MONEY.ro

"Petrom este consecvent în aplicarea unei politici de preţuri care se bazează pe cotaţiile internaţionale ale benzinei şi motorinei. În plus, preţurile sunt influenţate de politica fiscală şi de competiţia de pe piaţa locală.
Petrom nu a efectuat nici o modificare de preţ în perioada 5 noiembrie 2011 – 1 ianuarie 2012.
În data de 1 ianuarie 2012, preţurile au crescut datorită exclusiv accizelor: a crescut atât nivelul accizei la motorină, cât şi valoarea accizei la motorină şi benzină exprimate în RON (pe baza unui curs de schimb EUR/RON mai mare decât cel folosit în cursul anului 2011).
Încă de la sfârşitul anului trecut, cotaţiile Platts la produsele petroliere au înregistrat un trend crescător, care s-a accentuat în prima parte a lunii ianuarie. Astfel, în perioada 1-11 ianuarie 2012, cotaţiile Platts la motorină exprimate în RON au crescut cu 8%, iar cotaţiile Platts la benzină au crescut cu peste 7%. În acelaşi interval, preţurile Petrom au crescut cu numai 3%, respectiv a fost preluată numai o parte din creşterea cotaţiilor menţionată".

adrian78bmw 12-01-12 12:01

Deci pana la Paste sub 6 lei nu cred ca vom gasi benzina si motorina!!!
Nu avem ce face atata timp cat nu ies la actiunii mari transportatori
De anul asta 50% din costul cu combustibilul se poate amortiza pe firma deci pe firme ii doar la swla !!

maverick1508 12-01-12 15:11

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4822348)
NU sunt în stare. Dacă ar fi fost în stare măcar de minimul efort de a informa populaţia civilă (prin stickere şi afişe) că e în interesul lor să evite OMV şi Petrom, atunci ar fi fost o speranţă :p

~Nautilus

Astia suntem! O natie de lasi, care barfim pe la colturi si care ne lasam $^$@^^ pe ambele gauri de ORICINE ! Ce stickere si bannere, mai avem putin si ne apucam de scrisorele cu "Va rugam frumos din tot sufletelul nostru de cetateni platitori de taxe si impozite sa ne mai scadeti acolo putin pretul carburantilor traiasca familia voastra". Pana si imnul ne reprezinta. Aici nu merge cu vorba buna intelegeti odata! Ati vazut defapt acum 21 de ani. Ori ne strangem cateva mii/zeci de mii (dar asta cat mai in "liniste" sa nu afle autoritatile si ca sa ne putem duce planul pana la capat) si devastam orasul (ca in alte tari) sa ne facem auziti ori ne desfacem ceva sa ne crăcească si mai tare si ne vedem de viata asta de ca-cat in continuare cat o sa mai putem. Punct.

IULY-CLA 12-01-12 19:10

NESIMTIREA E MARE IN TARA ASTA

ionutz85zkh 13-01-12 10:35

De ceva timp se tot discuta aici ca s-au marit preturile ... dar in afara de discutii nimic, pana la urma facem ceva sau frecam motanu ???? Macar numarul de oameni care am fost anul trecut si tot e ceva decat DELOC !

RCarlos 13-01-12 19:09

eu zic sa ne organizam serios sa facem ceva

ionutz85zkh 13-01-12 19:13

Hai ca oamenii de azi ne-au dat o lectie ... putem si noi sa facem ceva..

adrian78bmw 13-01-12 19:17

Pai cei din Bucuresti puteati sa iesiti impreuna cu ei!!

adrian78bmw 13-01-12 22:22

Reacţie în lanţ A BENZINARILOR: după Petrom, anunţul făcut de Rompetrol, Lukoil şi Mol în această dimineaţă

La doar o zi după ce Petrom, cel mai mare producător şi distribuitor de carburanţi din România, a majorat preţurile la carburanţi cu până la 9 bani pe litru, principalii concurenţi, Rompetrol şi Lukoil au scumpit şi ei benzina şi motorina vândute în staţiile proprii.

Astfel, la pompele Rompetrol un litru de benzină Efix 95 costă, începând de vineri dimineaţă, 5,59 lei/litru, în creştere cu şase bani. Compania deţinută de grupul KazMunaiGaz, din Kazahstan, a scumpit şi sortimentul Alto 101, care are acum un preţ de 6,24 lei pe litru. În cazul motorinei scumpirea a fost de şapte bani, un litru de Efix Diesel fiind vândut cu 5,82 de lei iar un litru din sortimentul Alto 55 cu 6,13 lei pe litru.

Compania precizează pe site-ul oficial că acestea sunt preţurile medii, care pot varia cu până la 5%, în plus sau în minus, la benzinăriile de la nivel naţional.

În cazul Lukoil scumpirea operată a fost de 9 bani pe litru, noile preţuri, pe litru, fiind următoarele: Euroluk 95 - 5,57 lei, Ecto 98 - 6,07 lei, Euro L Diesel - 5,77 lei şi Ecto Super Diesel - 5,94 lei. Compania cu sediul în Moscova precizează pe site-ul oficial că preţurile afişate sunt cele medii în staţii.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii Mol România au confirmat doar că au scumpit şi ei sortimentele de carburanţi la benzinării, fără a preciza însă cu cât, respectiv care sunt preţurile actuale. Mol România nu publică pe site-ul propriu preţurile la sortimentele de carburanţi pe care le comercializează.

La începutul acestei săptămâni Consiliul Concurenţei a amendat şase distribuitori de carburanţi din România cu suma record de 205 milioane de euro în total, considerând că a existat o înţelegere neconcurenţială între aceştia în 2008, când au ei au retras, simultan, un anumit sortiment de benzină de pe piaţă.

În cazul Petrom, majorarea operată joi dimineaţă a fost cea de-a treia din acest an, ea fiind motivată, după cum susţin oficialii companiei, de creşterea cotaţiilor Platts, indici care urmăresc evoluţia preţurilor carburanţilor la nivel global.

Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil România şi actualul reprezentant local al lui Vagit Alekperov, preşedintele grupului petrolier cu sediul la Moscova, a declarat pentru gândul, cu puţin timp înaintea anunţului oficial privind amenda Consiliului Concurenţei, că este conştient că "lumea suferă şi că există o presiune mare privind situaţia preţurilor la combustibili, mediatică sau din partea poporului, care ulterior ajunge la politic, dar asta este situaţia când eşti pe o piaţă în criză". Oficialul Lukoil s-a întrebat apoi, retoric, de unde credem că va fi plătită amenda aplicată companiilor petroliere.

Snoopy 14-01-12 10:12

Acuma ceva vreme eram sigur ca se va sparge "buba" cand preturile vor ajunge catre 6 lei... si uite ca ajung imediat intr-un ritm de concurs. Imi pun intrebarea cum de s-a reusit organizarea acelui boicot la nivel national anul trecut? :)

IULY-CLA 14-01-12 15:58

Domnilor nimeni nu mai vrea sa ias in strada anu asta .....petrolisti astia vor sa-si amortizeze amenda primita tot pe carca noastra ....petrolisti astea sfideaza toate legile AU O NESIMTIRE MARE IN EI SI NE IA DREPT PROSTI LOR
EI PRIMESC AMENDA SI NOI SA LE -O PLATIM AU UN TUPEU FANTASTIC

RCarlos 14-01-12 17:02

iesim in strada sau nu? eu sunt pentru

midnightk 14-01-12 17:23

LA ACEASTA ORA LUMEA PROTESTEAZA IMPOTRIVA ASA ZISEI REFORME DIN SANATATE, A IESIT IN STRADA SA ISI STRIGE NEMULTUMIRILE. UNDE SUNT CEI CARE SE BAT CU PUMNUL IN PIEPT IN LEGATURA CU PROTESTELE IMPOTRIVA TAXEI AUTO SI A PRETULUI CARBURANTILOR? II ASTEPTAM IN STRADA!

IULY-CLA 14-01-12 17:32

DA trebue sa iesim in strada.....eu sunt pentr-u DA

RebirthAngel 14-01-12 17:37

Quote:

Originally Posted by midnightk (Post 4826666)
LA ACEASTA ORA LUMEA PROTESTEAZA IMPOTRIVA ASA ZISEI REFORME DIN SANATATE, A IESIT IN STRADA SA ISI STRIGE NEMULTUMIRILE. UNDE SUNT CEI CARE SE BAT CU PUMNUL IN PIEPT IN LEGATURA CU PROTESTELE IMPOTRIVA TAXEI AUTO SI A PRETULUI CARBURANTILOR? II ASTEPTAM IN STRADA!

asa ca fapt divers..nu am citit tot ce s-a scris pentru ca ii foarte muuult. Dar am si eu o idee, nu stiu daca o sa va placa sau o sa imi sariti in cap, dar.. ce ar fi sa profitam de ocazia asta cu Arafat..sa bagam inca o pastila, sa mai agitam apele. Cei din Bucuresti pot sa scrie pe un banner : "Dupa ce ca ne scumpiti benzina..ne furati si sanatatea" si alte feluri de bannere..Daca fac ei asta o sa urmeze exemplu si ceilalti. Acuma asta ii parerea mea..dar eu zic sa profitam de ocazie si sa lovim 2 iepuri dintr-un foc. Ce spune-ti ???

midnightk 14-01-12 18:29

haideti fratilor sa profitam de situatie sa iesim sa ne strigam nemultumirile...muma lor de hoti ca ne-au lasat in c u r u l gol!

adrianpaul 14-01-12 18:50

hai in piata universitatii!!! toata lumea!!!

catalin266 14-01-12 19:28

HAIDETI TOTI IN PIATA .... COMBUSTIBILUL S.A SCUMPIT .TAXA DE CACAT AVEM .... DRUMURI EUROPENE CARE ARATA CA CELE DE LA TARA ..... HAIDETI AFARA .... JOS SISTEMU

vasilicaRO 15-01-12 10:13

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 3905975)
PROTEST impotriva pretului carburantilor

Mergem in benzinarii si blocam benzinariile fara sa creem probleme.
20 de masini/benzinarie. 6 masini alimenteaza intr-un timp cat mai lung posibil preferabil 20-30 de minute,ceilalti 14 soferi creeaza coada si asteapta astfel incat adevaratii clienti sa nu aiba acces. Cei ce alimenteaza alimenteaza suma de 10 lei dupa care intra in benzinarie alaturi de restul de 20 si filmeaza cat le explica vanzatorilor ca pretul este MULT prea mare. Filmele sunt apoi urcate pe youtube, date mai departe, teoretic vestea se raspandeste si asta se va intampla in curand in toata tara, vor fi obligati sa scada pretul.

Nu stiu daca este cea mai buna solutie , mai exista o alternativa :
PENTRU TOTI CEI CE AU MASINA , CONDUC , AU PARINTI CU MASINI ,RUDE , PRIETENI intrati si citici 2 fraze , DATI UN CLICK SI UN LIKE! HAI ROMANIA!
---https://www.facebook.com/pages/Absent-La-Pompa/285482381508979?v=wall ----

dati mai departe daca se poate

vasilicaRO 15-01-12 10:14

PENTRU TOTI CEI CE AU MASINA , CONDUC , AU PARINTI CU MASINI ,RUDE , PRIETENI intrati si citici 2 fraze , DATI UN CLICK SI UN LIKE! HAI ROMANIA! https://www.facebook.com/pages/Absent...1508979?v=wall

vasilicaRO 15-01-12 10:15

Quote:

Originally Posted by midnightk (Post 4826787)
haideti fratilor sa profitam de situatie sa iesim sa ne strigam nemultumirile...muma lor de hoti ca ne-au lasat in c u r u l gol!

PENTRU TOTI CEI CE AU MASINA , CONDUC , AU PARINTI CU MASINI ,RUDE , PRIETENI intrati si citici 2 fraze , DATI UN CLICK SI UN LIKE! HAI ROMANIA! https://www.facebook.com/pages/Absent...1508979?v=wall

rover_cabrio 15-01-12 22:47

7 Attachment(s)
oamenilor , este timpul DIN NOU sa ne strangem NOI TOTI cei TINERI ...sa iesim si noi in strada impotriva BENZINEI SCUMPE ...care se scumpeste INTRUNA si impotriva taxei auto care nea zapacit pe toti !!!

nu va e fie frica , acum este momentul !!!

cateva poze facute de mine , am iesit impreuna cu SOTIA !!!

rover_cabrio 15-01-12 22:51

1 Attachment(s)
dacainainte va era frica sa IESIM in strada ca eram putini , acum avem tooate motivele sa ne strangem , deoarece maine 16-1-2012 s-a facut apel de catre partide sa iasa toti simpatizantii si membri tineri si varstnici a partidelor , cadrele didactice , studenti ....si mai multe fundatii , pensionari " HULIGANI"

putem sa ne adunam si noi sa mergem cu ofurile noastre , sa stam sa facem un miting in liniste ....daca nici acum nu suntem CAPABILI sa ne pierdem cateva ORE din timpul nostru pretios ..asta meritam !

rover_cabrio 16-01-12 11:06

se pare ca nimeni nu este interesat si din nou numai fricosi !!!

adrian78bmw 16-01-12 11:21

Poate daca am venit unii dintre noi pentru o luna din provincie in Bucuresti am iesi dar in Bucuresti sunt alte interese si lumea o duce bine!!Si mai vad si comentarii de ultrasi de 3 lei ca au iesit in strada pentru noi fraierii!!

RCarlos 16-01-12 11:48

eu diseara ma duc in fata la primarie la Arad..... haideti cu totii sa iesim in strada

Gixer 16-01-12 12:23

Tovarashi conducatori, rog sa fiti informati de securistii care citesc p-aici de urmatoarele: Daca vreti ca sa nu aveti probleme si situatia conflictuala si a protestelor sa escaladeze si sa se generalizeze aveti urmatoarele lucruri de facut:

1. Scaderea taxelor in pretul carburantilor si stabilirea unui adaos comercial maxim impus pana pretul acestora scade in jur la maxim 1E/litru la cel mai scump sortiment la benzina si motorina si GPL maxim juma de E litrul!

2. Scaderea taxei de mediu si a impozitului anual aberant pana la un nivel la care nu mai merita inmatriculatul in Bulgaria, si anume taxa maxim 2000E pt un motor E1 de 5000cmc iar impozitul la acesta maxim 500E pe an.

3. Scaderea TVA-ului la 16% maxim pt alimente, si 20% maxim pt articole de importanta vitala precum hainele, rechizite, si in compensatie cresterea acestuia la produsele de lux la peste 50%(Gucci, Armani, Rolex, Ferrari, S600)
Acest sistem de taxare fiind in TOATA UE si paradoxal unde relaxarea fiscala e mai mare si traiul e mai bun si culmea si incasarile de taxe sunt mai mari dobitocilor de conduceti!!!!!!!

4. Sistem gratuit de sanatate pt toti cetatenii tzarii.....pana si americanii au renuntat la sistemul sanitar deficitar s mai mult particular pe care l-au avut si a fost criticat de toata lumea.

5.Un program pt un minim garantat pt persoanele sarace pt care sa muncesti in folosul comunitatii 8h pe zi pt un 800ron pe luna macar!

TOATE ACESTE 5 PUNCTE MACAR S-AR PUTEA REALIZA DE CATRE O CONDUCERE DEMNA, CU MANDRIE DE NEAM SI DE TARA SI CARE SA NU DEA DOVADA DE ASERVITUTE LA LICHELE SI GUNOAIE DE HOTI PRECUM SUNTETI ACUMA!

bodo 16-01-12 12:42

1 Attachment(s)
pentru un rahat de brad au iesit toti disperatii, pt. Romania va ascundeti dupa deget !!

rover_cabrio 16-01-12 12:49

Quote:

Originally Posted by bodo (Post 4829816)
pentru un rahat de brad au iesit toti disperatii, pt. Romania va ascundeti dupa deget !!

FOOOARTE BINE spune , cuvinte adevarate si GRELE , romanul este un ....mie scarba ...e un NEGRU de sub unghie ....pentru un AMARAT de ......bradul .... mele ...se calca lumea in picioare sa vada ...

pentru o cauza care ne afecteaza pe toti !!! sa va fie rusine la toata lumea ma !!!

bodo 16-01-12 12:53

asta-i mentalitatea unor romani cacateai in ea

bodo 16-01-12 13:03

preluat de pe alt forum
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/WWuPw8-C9sA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

rover_cabrio 16-01-12 13:13

Quote:

Originally Posted by bodo (Post 4829847)
preluat de pe alt forum
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/WWuPw8-C9sA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

doamne ce tampiti , oricum diseara se lasa fooarte rau !!! am inteles ca vine lumea din BRASOV , ies din nou STUDENTII , cadrele didactice , si mai multi SUPORTERI HULIGANI cum ii numeste lumea !!!

si noi cu sotiile si prietenele vom fi din nou in strada !!!

rover_cabrio 16-01-12 13:19

1 Attachment(s)
sti ce imi este cel mai scarba ??? ma uit la imaginea aia si numi vine sa cred cata lume a iesit in strada sa vada acel CACAT de brad sau calcat in picioare ...nu aveai loc sa fumezi o tigara.....

sa nu uitam cum MINERII au putut sa skimbe ceva , o mana de oameni care au manifestat pana la bucuresti AIA OAMENI cu onoare si noi nu suntem in stare sa ne strangem SA CASCAM GURA ca de aia suntem in stare SA CASCAM GURA in oras sa fim alaturi de CEILALTI , sa cascam gurile ca niste .maimute ..la un cacat de BRAD .....

SA VA FIE RUSINE !!!

bodo 16-01-12 13:37

dar in primul rand lumea nu trebuie sa uite pt. ce au venit sa protesteze,nu cum au venit niste retarzi ca altfel nu pot sa le zic,dadeau cu pietre in masina de pompieri,daca ii intrebau reporteri pt. ce au venit se balbaiau

All times are GMT +2. The time now is 14:29.

- Copyright 2026 4Tuning