![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Domnilor, cum e cu taxa asta de poluare:
Vreau sa aduc masinile acasa din spania si sa le inmatriculez in romania: MEGANE CLASIC, 1996, 1.9 diesel, euro 2 norma de poluare FORD FIESTA MK6, 2003, 1.4 benzina, euro 3 Se mai plateste taxa de poluare aia exorbitanta, am intrat pe calculatorul dat mai sus si te frige la buzunar, 7700 de ron la megane si 3100 la ford? Taxa asta nu se amanase? Sa inteleg ca s-a amanat doar taxa pentru masinile tranzactionate dar deja inmatriculate in tara? Mno, deja stiu ca masina mea n-o sa mi fie masina mea ca e inca pe numele lu" tata, si asa ramane veci, dar lamuriti-ma cum vine cu taxa asta de poluare pentru masinile din afara, si in plus, parca se mai micsorase, acum 3 ani tot atat era taxa la megane ca am avut atunci o tentativa de a-l inmatricula si a esuat, apai nu face masina cat taxa.:)) |
Calculati cu incredere taxa aici:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...uare_2012.html Am avut de plata si am achitat FIX cat mi-a calculat acest website. Stima. |
Se poate obtine inmatricularea auto fara plata taxei indiferent de masina ,anul de fabricatiei sau capacitate cilindrica.Costurile sunt cu mult mai mici decat taxa.
Stima |
Quote:
|
Deocamdata acestea sunt legile ,asa ca trebuie un mic proces in instanta.
|
Quote:
|
am castigat si eu recursu pt recuperarea banilor , a durat 30 zile de la curtea de apel pana a venit decizia inca vreo 20 zile pana a s a dus decizia la finante. dupa 1 luna jumate a mai urmat inca o asteptare de 45 de zile la finante si dosaru meu e inca pe masa , am fost la ei acum o sapt sa vad de ce se intarzie si mi au zis ca asteapta bani , au fost concedii etc s-a mai intamplat sa se depaseasca cele 45 de zile legale de restituire a banilor???? ce pot face ???
|
Quote:
Un om aflat la restaurant cere nota de plata chelnerul o aduce si se pune omul pe verificat: asta-ok, asta-ok..etc la final DTT-5 lei; "Ospatar, nu imi amintesc sa fi consumat DTT....ce reprezinta?" ospatarul, putin incurcat "Domnule, Daca Tine, Tine!" asa este si cu taxa....daca romanul e fraier si plateste de ce nu? daca se desteapta si ne da in judecata dam banii inapoi...dar multi nu ii cer inapoi, asa ca raman la buget... |
Salutare, ma scuzati daca greesesc topicul, dar sincer nu am stiut unde sa incadrez intrebarea, daca sunt probleme, se poate muta.Multumesc.
Complicat Inmatriculare masina Opel Astra G Coupe 1.6 16v? O poveste complicata: O ruda de a mea si'a achizitionat o masina din afara(Spania), sincer nu stiu daca a trecut'o pe numele lui sau nu(nu stiu cum este legea acolo, nu am vazut cartea masinii/actele sa ma pronunt), un Opel Astra G Coupe 1.6 16v Ecotec 2001.Problema este ca recent a venit in Romania cu o asigurare de "proba" ceva gen 15 zile(unde era valabila doar acolo), el "nestiind", deoarece a mai venit in alti ani tot asa si nu a avut probleme.La un filtru de politie a ramas fara masina, acte(s-a pus sechestru pe masina, acum este la ei-Politia Romana).Intrebarea este, Politia romana va trimite actele acolo sa le poata lua?El a plecat deja inapoi, si totusi nu ar mai vrea sa revina, vrea sa trimita actele inapoi si tatal meu sa o ridice, implicit sa o inmatriculeze pe Ro.Ce acte mi-ar trebuii?Mentionez ca nu s'au luat numere rosii la masina. Inca un lucru, a inm. cineva o masina asemanatoare (motor, an) si a iesit euro4? Si in ultimul rand daca totul este ok ce acte trebuie pentru o inmatriculare aici?(luand in considerare cele de mai sus) Multumesc mult. |
pentru a scapa de taxa de prima inmatriculare pentru masinile inscrise inainte de 2007 exista posibilitatea sa fac contract de vanzare cumparare si dupaia aceea sa fac procura (inputernicire) prin care sa sa ridic talonul personal? (masina nefiind inscrisa pe numele meu) .Daca imi da fiscalul pot sa o bag pe numele meu? adica sa platesc impozitul eu? Daca nu pot ce se poate intampla?
:D |
Legea actuala +ordonanta prevede CLAR ca pana pe 13 ian 2013 NU SE PLATESTE taxa de ptr auto inmatriculate inainte de 2007.
Asa ca ai suficient timp sa-ti de-a fiscalul sa te duci al RAR si sa-ti vanda masina pe bune fara sa platesti vre-o taxa (mai putin certificatul ,probabil numere daca vrei sa le schimbi etc) Stima |
mi-a zis un amic de o modalitate interesanta de evitata taxa la masinile sh. atunci cand mergi sa o inmatriculezi la politie le spui ca vrei sa inmatriculezi masina dupa normele europene. politia o sa refuze tu ii dai in judecata si cica se castiga procesul prin procedura asta. a mai auzit cineva de asa o metoda?
|
Procedura de inmatriculare este cea prevazuta de Legea nr. 9/2012 si Ordinul nr. 1501/20.. Daca incerci sa eviti procedura de acolo, refuzul este intemeiat si nu ai sanse de castig, spun eu. Singura metoda viabila este cea "clasica". Nu inteleg de ce incercati sa reparati ceea ce nu este stricat :rolleyes2
|
Quote:
h t t p : / / w w w . v i o r e l p a p u. ro /blog/?p=90 |
Quote:
Exact ceea ce doresti sa ne spui se face de vre-o 3-4 ani ,adica se poate obtine in instanta inscrierea auto FARA plata taxei.Este o metoda cunoscuta .Te adresezi unui avocat si avocatul iti da o hotarare irevocabila cu care inmatriculezi auto fara plata taxei.Tot avocatul se adreseaza si politiei.Cine este interesat sa-mi dea un PM |
Quote:
Trebuie sa urmezi procedura romaneasca, adica sa intrunesti toate conditiile privind inmatricularea, mai putin plata taxei. A, ca in cuprinsul cererii catre serviciul de inmatriculari faci referire la norme europene care contrazic legislatia interna, asta e cu totul altceva. @ViseZZZ: ce ziceam??? |
Ma scuzati ca ma bag si eu ca musca'n lapte. Doresc niste lamuriri cu privire la legea ce se vrea introdusa in ianuarie 2013 privind plata retroactiva a taxei. Mai pe scurt, doresc sa cumpar o masina 2007-2009, masina deja inmatriculata in Ro. Daca masina a fost adusa de pe alte meleaguri la origini pot sa-l intreb pe vanzator de taxa, daca a platit-o/recuperat-o. Dar in cazul masinilor cumparate din reprezentanta care este situatia? In ce conditii si pentru care masini se preconizeaza a se plati aceasta taxa?
|
Se va plati taxa ptr orice auto(provenienta Romania NOUA ,sau SH UE) ptr care in perioada 2007-2013 NU s-a platit taxa ,sau s-a platit si s-a recuperat sau s-a inscris fara plata taxei.
Verificarea acestor situatii se va face la Administratia financiara asa ca indiferent de unde s-a cumparat auto nimeni nu o sa scape .Tu ca cumparator nu vei putea sa treci auto pe numele tau pana cand nu vei duce la politie dovada ca taxa a fost platita sau daca nu a fost platita dovada ca o vei plati . |
nu inteleg cum vine asta. daca am o masina ce am inmatriculato in 2009 , am platit taxa si am recuperat'o pe motiv ca este ilegala. nu prea vad de ce ar trebui platita din nou. nu are logica si nici nu cred ca este legal asa ceva din moment ce am recuperat taxa in justitie. cumparatorul masinii la randul sa va da statul in judecata ca sa nu mai plateasca taxa...e total aberant
|
Ai dreptate ,dar deocamdata asa zice legea .Si unde-i lege nu-i tocmeala.Avand in vedere ca cel cu o dacie din 2000 va plati 2500 euro daca va vrea sa o vanda ,ce te mai miri ca un A4 sau Ford Focus va plati 1500 euro.Credem ca asa cum s-a amanat cu un an aplicarea acestei legi probabil ca ori se va mai amana inca o data cu 1 an ori cel mai probabil se va schimba .Ma gandesc ca ar putea sa imprumute de la bulgari ceva idei.
|
Deci am achizitionat de curand un bmw e46 din 2002 2.0 euro 4 si inca nu am scos numere rosii si as vrea si eu niste sfaturi in privinta demersurilor spre inmatriculare pe RO gen un inceput pasii si in ce ordine.. gen traducere rar... ce taxe am de platit si in valoare de cat ...Va multumesc
|
Fiti amabili va rog, stie cineva daca OUG pentru suspendarea taxei de inmatriculare s-a publicat in Monitorul Oficial ?
Daca da, stie cineva unde gasesc cererea tipizat de restituire completa a taxei de poluare adresata administratiei financiare ? Stima. |
Data Detalii
12/09/2012 Amână cauza Solutie: lipsă de procedură şi pentru a depune la dosar dovada înmatriculării autoturismului în alt stat membru UE şi pentru a depune răspunsul pârâtului la cererea de restituire a taxei de poluare. 10/10/2012 Admite cererea Solutie: Admite acţiunea. Obligă pârâtele, în solidar, să restituie reclamantului suma de 5.752 de lei, reprezentând taxă de de primă înmatriculare, precum şi dobânda legală, calculată potrivit art. 124 Cod procedură fiscală, de la data expirării termenului de 45 de zile de la data formulării cererii de restituire înregistrată la 07.05.2012, până la data plăţii efective. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 42 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Am apelat la casa de avocatura coltuc, de care am aflat de pe threadul asta, au si cont pe 4t,eu nici macar nu sunt din acelasi oras cu ei, nu a trebuit sa fac nimic, s-au ocupat ei de tot. Deci, aparent se poate. :) |
eu am vorbit cu cei de la coltuc si au fost cam vagi. pe mine ma intereseaza sa inmatriculez masini fara sa platesc taxa. ei eu zic ca se poate dar nu au mentionat cat dureaza 2-3 luni sau 1 an pana ai o decizie definitiva.
plus ca nu sunt din bucuresti si nu inteleg cum pot ei sa ma reprezinte si sa faca procesul in bucuresti daca esti din alt judet. daca reusesc sa lamuresc aceste probleme vor avea o multime de clienti. |
Au fost vagi pentru ca termenele de la tribunal nu depind de ei, nici sentintele.
|
platesc vreo taxa de poluare daca vreau sa cumpar o masina adusa si imnatriculata acum 4 ani ?
|
Quote:
|
da , masina este inmatriculata in .ro , deci nu se plateste , ms de raspuns
|
Quote:
|
in momentu asta pana la 1 ianuarie e suspendata taxa de poluare sau nu ?
|
cititi articolul si/sau vedeti filmuletul si aveti toate raspunsurile la intrebarile voastre.
http://www.capital.ro/detalii-artico...to-172961.html |
|
Quote:
Am vazut si eu azi pe b1tv. Poate cineva care are actele facute ne poate lamuri daca e pe bune sau nu. |
Vedeti si aici - http://www.libertatea.ro/detalii/art...ta-419632.html
|
pana la urma ce taxa sa scos,sa scos taxa pt masinile care se inmatriculeaza pt prima oara in ro, sau doar pt cele inmatriculate pana in 2007
|
In acest moment nu s-a realizat vre-o modificare.Este acceeasi situatie din luna ianuarie 2012 pana in prezent.
http://www.avocatnet.ro/content/arti...a-in-2013.html |
am auzit azi la radio, cum ca s-ar fi scos taxa
este ceva adevarat? |
Ai citit si tu ultima pagina macar ? S-a amanat taxa auto pentru prima vanzare (masinile inscrise inainte de 2007), nu aia de poluare (cele aduse de afara care urmeaza sa fie inscrise).
|
poate sa imi explice cineva exact ce insemana pagina asta din monitorul oficial?
este o pagina din M.O 25.10.2012 partea I 725 |
Am fost eu azi la finante si nu s-a scos taxa. Este vorba de masinile romanesti, inmatriculate inainte de 2007 si pentru care nu s-a platit taxa in legea anulata de astia acum, lege care oricum era suspendata.
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:54. |
- Copyright 2026 4Tuning