![]() |
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
Pana nu sare de 10 lei/litru, slabe sanse sa .......... sa scada numarul masinilor din trafic macar cu 10-15% :lol: Credeati ca zic de vreun protest ceva ? Visati in continuare :lol:
|
mda...:)) ma asteptam la astfel de reactii. d-aia se pisa toti tiganii pe noi si fac ce vor, pentru ca sunt uniti, nu ca noi....in loc sa facem ceva impotriva la astia care fac ce vor....dam unii in altii. am mai zis-o si o zic din nou NE MERITAM SOARTA. eu nu mai postez nimic in legatura cu subiectul asta.
|
Eu de ceva timp am devenit fan GPL . Se scumpeste si asta in functie de pretul benzinei dar cel putin merg cu un cost pe km ceva mai mic. E de investit ceva intr-o instalatie buna, secventiala dar eu am de facut cateva mii de km pe luna asa ca se amortizeaza repede!
|
e buna ideea cu gpl-ul, cred ca iesi mai ieftin si decat o masina diesel. eu care am symbol diesel, fiind pana acum foarte economica(anul trecut faceam un drum pana acasa cu 25 de lei, acum a sarit de 30 de lei) daca continua astia cu scumpirile o sa ajung sa platesc un drum cu symbolul cat plateam acu 2 ani cu dacia:(
|
Proteste impotriva scumpirii carburantilor s-au mai facut si nu s-a rezolvat nimic. Eu am sa ma alatur doar unui protest facut "cu cap" si anume:
1. Toti clientii benzinariilor sa saboteze 1 Singura benzinarie la alegere: Petrom/OMV/Rompetrol/ (cred ca astea sunt cele mai mari) 2. Vazand ca vanzarile le scad substantial ei vor fi nevoiti sa umble la pret. 3. Cand pretul ajunge in limita de "bun simt" sa mergem sa alimentam numai de la acea benzinarie - societate- (petrom, omv, rompetrol). 4. Ceilalti competitori vor fi nevoiti sa scada si ei preturile. Cum toate cele de mai sus vor starni controverse (si comentarii) si nimic concret eu voi incerca sa ma reorientez. Daca nu pot sa fac ceva pentru altii sa le fie bine atunci sa fac in asa fel incat numai mie sa-mi fie bine. |
Quote:
Faza cu cate plinru faci cu-n salar mediu da, e reala, si la asta stam cel mai prost intr-adevar. Treaba e simpla, ar trebui sa ne luam dupa sistemul american si gata, si anume un pret mic al carburantilor prin txe in acestia de 30-40% nu de 60-70% cum avem noi acuma! Quote:
Eu nu ma mai stresez cu chestii d-astea, si acuma avand motocicleta de teren care consuma si f putin (5% in oras si pe teren) nici nu ma prea intereseaza fluctuatiile de pret a benzinei, si vad ca nici pe altii nu-i f... grija asa de tare atata timp cat stau cu masina si ard benzina de pomana blocati in trafic! |
Quote:
Cred ca toata lumea e de-acord ca, daca am avea sistemul american, si astfel va garantez eu si pret cum plateste un american(echivalentul a 3.5RON/litru) nimeni nu ar mai face scandaluri, si si statul ar iesi mai bine garantat......atata ca atunci la ce soferi si infrastructura avem am consuma mult mai mut in oras mai ales pt ca am fi blocati tot timpul la orele aglomerate! |
Nope. În ţările europene care accizează, preţul benzinei variază între 6,0 şi 7,5 RON / litru (spre limita superioară la nordici şi spre limita inferioară la englezi, austrieci şi cehi). În ţările industriale mari care nu accizează (Rusia, SUA, China, Africa de Sud) undeva la 3,0-3,5 RON/litru.
Însă ţările europene au puţin petrol sau deloc, deci costurile care rămân după ce scazi accizele, taxele şi TVAul (să zicem 3,5 RON) au justificare. OMV-Petrom se aprovizionează cu petrol de la noi la preţ de pomană, după care vinde carburanţii la preţ de ţară europeană şi bagă diferenţa în buzunar. Asta nu are justificare. Diferenţa de preţ în minus în favoarea lui Rompetrol (care foloseşte 100% petrol importat) demonstrază că până şi Rompetrol a înţeles că nu au justificare. Preferă să lase de la ei câţiva bani ca să aibă clienţi. ~Nautilus |
Quote:
Dar tot statul e de vina, pt ca, trebuia cand au facut contractul HOTII DE LA PSD in frunte cu ADRIAN NASTASE (scriu asta sa stie lumea cine e de vina pt pretul de la noi a benzinei, fara alte implicatii politice) pt ca, trebuia sa stipuleze in contract o anumita cantitate de combustibil minima care sa se vanda in Romania si pt care profitul brut sa nu depaseasca sa zicem 30bani/litru, urmand ca, OMV sa castige mai mult din export, si astfel implicit si tzara, si chiar si statul! Zici de Rompetrol ca e doar un pic mai scumpa, pt ca e din import......frate inseamna ca astia o aduc din Africa, ca la cat e de scumpa si de proasta si daca ar fi sub 5lei eu nush daca as mai lua de la ei....sunt partial patit, nu am ramas chiar in drum, da si masina si motoru de cateva ori mi-au mers ca niste rasnite cu zama lor! :x |
În dimineaţa asta, golanii de la OMV-Petrom au dat înapoi cu cei 6 bani/litru pe care îi adăugaseră la benzină (la motorină au dat înapoi însă doar cu vreo 3-4 bani/litru).
Petrolul Brent a fost tot timpul ~110 USD/baril, cu mici oscilaţii de 1,0-1,5 USD în sus sau în jos pe zi. Deci nici scumpirea, nici ieftinirea nu aveau legătură cu preţul petrolului brut, ci au reprezentat doar un mod de a testa nervii consumatorilor. În cazul ipotetic în care acei consumatori puneau de la OMV şi Petrom, ceea ce înseamnă că lingeau unde au scuipat :) ~Nautilus |
azerii de la SOCAR vor sa puna in functiune 300 de benzinarii, care sa includa vanzarea de benzina, motorina si gpl, dar mafia petrolului nu doarme si mai mult ca sigur acest lucru nu se va putea realiza.
oricum ei vin pentru profit, este posibil dupa 1 an sa creasca usor usor pretul, dar oricum pt termen scurt-mediu suna bine, ramane de vazut ce o sa fie/iasa. |
Cea mai ieftină benzină din România. Azerii au deschis primele benzinării SOCAR
Benzinăria SOCAR deschisă în Botoşani vinde carburanţi mai ieftini cu 4 bani decât cei ai Petrom. Azerii vor 300 de benzinării în trei ani. Compania de stat azeră SOCAR a inaugurat, azi, prima benzinărie azeră din România, în Botoşani. Preţurile afişate în benzinăriile SOCAR din Botoşani sunt cele mai mici practicate de un lanţ de benzinării din ţară. Astfel, benzina 95 fără plumb se vinde cu 5,25 de lei litrul, motorina Euro 5 costă 5,35 lei litrul iar benzina fără plumb + 98 costă 5,7 lei litrul. Petrom, cel mai mare actor de pe piaţă, are o singură benzinărie în Botoşani care vinde sortimentul benzină 95 cu 5,29 de lei litrul în timp ce motorina Euro 5 este comercializată la 5, 4 lei litrul. Până acum, Petrom vindea cei mai ieftini carburanţi din România, în medie. „Mulţumim atât dumneavoastră, cât şi statului român, care ne-aţi dat posibilitatea să investim. Dacă vom vedea că există interes, vom investi mai mult. Există o relaţie foarte bună între România şi Azerbaidjan, iar noi vom ajuta să se dezvolte şi relaţiile comerciale”, a declarat Rovnag Abdullayev, preşedintele SOCAR într-o discuţie cu primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. Staţia inaugurată azi face parte dintr-un prim pachet de 11 staţii deschise de SOCAR în România. Până la sfârşitul anului vor mai fi deschise încă patru iar azerii au în plan un număr total de 300 de staţii în următorii trei ani. Azerii au anunţat că aduc bernzina de la rafinăria pe care grupul o are în Turcia. Cele 15 benzinării au fost cumpărate, la începutul acestui an, de SOCAR de la un retailer de carburanţi din nordul Moldovei, Romtranspetrol Botoșani fiind, ulterior, modernizate. Compania Romtranspetrol a fost înființată în 1999 de omul de afaceri botoșănean Iulian Berescu. Pe lângă România, SOCAR are reţele de distribuţie a carburanţilor în Azerbaidjan, Georgia şi Ucraina. Cei mai mari actori de pe piaţa carburanţilor din România sunt OMV Petrom, Rompetrol, LukOil, MOL şi Agip http://www.money.ro/cea-mai-ieftina-...a_1141906.html |
Şi eu le mulţumesc pentru că există şi investesc, dar sunt la fel de utili ca o aspirină pentru SIDA, fiindcă vând cu 4 bani sub preţul Petrom.
De altfel am scris chiar aici pe topic pe 17.07.2011 (pagina 210) că venirea lor nu este o soluţie, fiindcă ei vor vinde mai ieftin cum au promis, dar numai cu câţiva bani. Cu 4 bani sub preţul Petrom din Botoşani, cu 15 sau 20 de bani sub preţul Petrom la staţiile cu trafic intens (cu cât o staţie are trafic mai mare, cu atât va încerca să vîndă puţin mai scump benzina, fiindcă nu are interesul să reducă preţul ca să atragă clienţi). Nu cu 50 de bani mai ieftin, nu cu 1 leu, numai cu câţiva bani. Astfel încât v-au fraierit şi ei, ca şi OMV-Petrom, ca şi ceilalţi şi aşa cum vă fraiereşte de fiecare dată încrederea în piaţa liberă. "Presiunea concurenţei pe piaţa liberă" e un moft. Şi, fiindcă e un moft, SOCAR trebuie ocolită şi ea, ca şi Petrom. Au pretenţia că sunt altceva decât mofturoşi şi că sunt în stare să facă o concurenţă serioasă, n-au decât să vândă cu o diferenţă sesizabilă de preţ, cel puţin 50 de bani. Altfel, n-au decât să se ducă la Dracu', cu tot cu petrolul şi cu azerii lor. ~Nautilus |
Salutare colegi de forum. Degeaba stati aici si parlamentati ca pretul benzinei si motorinei tot o sa creasca. Daca stam cu mainile in san si nu facem nimic, vom suferi in continuare., si asta pentru ca romanul nu face ce face grecul, sa lupte. Daca vreti sa faceti intr-adevar ceva, luati atitudine, nu, stati acasa cuibariti. O seara buna.
|
Pana la urma e concurenta si romanu se uita si la 4 bani si daca o sa ia clientii de la ceilalti poate o sa reduca si ceilalti pretul tot cu 4 bani ,,
Pana la urma e o picatura intrun ocean cu apa!! |
Era un banc cu 2 evrei care spunea cam aşa: amândoi aveau buticurile alăturate şi vindeau cam aceeaşi marfă. Primul pune un anunţ în vitrină: Avem zahăr. 2 euro/kg. Al doilea imediat pune şi el un anunţ cu 1,9 euro. Primul schimbă anunţul cu 1,8 euro. Al doilea evreu pune şi al alt carton cu 1,7 euro.
Primul evreu se duce disperat la al doilea şi spune: - Frăţioare, hotărăşte-te cu cât vrei să dai zahărul, că dăm amândoi faliment! Eu îl iau de la en-gros cu 1,5 euro! - Cu toată părerea de rău, faliment o să dai numai tu. Eu nici măcar nu am zahăr la vânzare, o să aduc numai după ce te scot pe tine din afaceri. :) Cum aici nu avem decât nişte azeri, să îşi bage cei 4 bani în partea dorsală cu mâna cu care nu mănâncă, aşa cum face un bun musulman. Dacă vor să îi concureze pe alde Petrom, n-au decât să înmulţească cei 4 bani cu 10. Eu nu pun nici de la OMV, nici de la Petrom, nici de la ei. Numai de la Rompetrol, şi când nu e niciunul prin preajmă, de la Lukoil. ~Nautilus PS ai văzut că am prezis destul de exact cu ce preţ vor da benzina, cu luni de zile înainte să existe prima staţie SOCAR în România?.. ;) |
Quote:
|
Un clopotel pentru pisica , fabula de Esop
Odata ca niciodata , neamul soricesc s-a adunat la un mare sfat pentru a hotari ce se poate face impotriva dusmanului comun , pisica. Unii au zis intr-un fel , altii in altul , si , in cele din urma , un soarece tinerel a venit cu o propunere care , se gandea el , va fi pe placul tuturor. “Sunteti cu totii de acord ,” a spus el , “ ca cel mai mare pericol este felul viclean si furisat prin care dusmanul nostru , pisica , se apropie de noi .Daca am putea sa avem un semnal care sa ne anunte cand ea ajunge in preajma noastra , am putea scapa cu usurinta din ghearele ei.Din acest motiv , propun sa achizitionam un clopotel , care sa fie apoi legat cu o panglica de gatul pisicii.In acest fel , vom putea sti intotdeuna cand ea se apropie de noi si vom avea timp sa ne ferim din calea ei.” Aceasta propunere a fost intampinata cu aplauze fierbinti de intreaga adunare soriceasca pana cand , un soarece batran s-a ridicat de pe un scaun si a zis : “ Mda , este o solutie foarte buna.Dar cine va pune clopotelul la gatul pisicii ? “ Soriceii s-au uitat unul la celalalt si nimeni nu a mai scos un cuvant.Batranul soarece a adaugat : “Este foarte usor sa propui remedii imposibile.” |
Săptămâna trecută, staţiile OMV, MOL şi Rompetrol au oscilat între 6,06 şi 6,21 RON/litru la benzinele de 100 (Alto 101, EVO şi MaxxMotion 100), mai punând sau mai dând înapoi 7-8 bani/litru. Lukoil şi Petrom au stat pe loc, cu benzina de 95 la 5,50 RON la Lukoil şi 5,45-5,49 la Petrom.
Azi dimineaţă, Lukoil a ieftinit imediat cu 6 bani/litru (Euroluk 95: 5,44 RON şi Ecto 98: 5,89 RON), fără explicaţii şi fără anunţuri în presă. Deşi petrolul brut s-a apreciat. Explicaţia: statisticile publicate pentru finalul lui septembrie - începutul lui octombrie arată că vânzările de carburanţi (şi alimente) au scăzut cu 7,2% în septembrie, după cum au binevoit să ne informeze Gândul şi Antenele lui conu' Felix. Deci singurul soi de ciomag de care "ei" înţeleg este refuzul de a cumpăra de la ei. Sau cel puţin de a nu cumpăra decât strictul necesar şi niciodată la la OMV sau Petrom. Ei n-au nevoie de clopoţei, intenţiile lor sunt vizibile şi când vor să le ascundă :) ~Nautilus |
Minune, s-a ieftinit benzina fara sa fie declarata criza, in sfarsit e ceva sub pretul motorinei cum e si normal sa fie!
|
eu stiam ca motorina ar trebui sa fie mai ieftina, nu pentru ca am masina pe motorina, dar e mai putin filtrata decat benzina. in fine, nu avem nimic de facut pentru ca pe majoritatea nu ii intereseaza, eu astept sa termin facultatea si plec.
|
Quote:
|
Profitul Petrom s-a dublat în primele 9 luni, până la circa 3 miliarde lei
http://www.capital.ro/detalii-artico...ei-156104.html rezultatul financiar record al Petrom s-a datorat creşterii vînzărilor cu 23%, la 16,2 miliarde lei, ca urmare a preţului favorabil al ţiţeiului şi optimizării activităţii operaţionale.Deci la 16 miliarde sa faci profit net 3 miliarde mi se pare enorm deci profitul brut este undeva la 25% si sa nu mai miorlaie pe la televizor ca pretul titeiului a crescut cand ei au jonglat cu el cum au vrut ei niste gunoaie !! |
Quote:
Pt cei din BT, daca la Socar e mai ieftin, luati de la ei, cand a scadea petromul sub, luati de la ei.....numai asa prin mecanismul de piata libera putma aduce pretul combustibilului cat mai jos.....e fix pe sistemul hipermarketurilor cu ofertele, de aceea eu de ex cum am mai spus bag numai de la Luk in w-end sub pret de petrom si calitate ok :-P |
"Pompă de benzină stricată sau înşelătorie? A alimentat cu 10 litri peste capacitatea rezervorului
Plin cu peripetii pentru un bărbat care a alimentat la o benzinărie din Bucureşti. După ce pompa s-a oprit, afişajul arăta 65 de litri, cu mult peste capacitatea rezervorului. A cerut explicaţii de la angajaţii benzinăriei, dar nu a venit nimeni. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului spun că în ultima vreme s-au mai confruntat cu astfel de cazuri." http://www.antena3.ro/romania/pompa-...ui-143154.html Din film se vede cât se poate de bine despre ce companie e vorba. Una al cărei nume începe cu P, se termină cu M şi are la mijloc ETRO, şi care împarte şpăgi grase jurnaliştilor şi bloggerilor ca să discrediteze pe oricine are ceva întrebări cu privire la modul în care fac ei afaceri. (Bineînţeles, prin magica putere a plicului şi a sponsorizării, şi modul în care motorul merge neregulat şi "fornăie" după ce alimentezi cu combustibilul pentru pocnitori omologat Top 99+ este o iluzie datorată etnobotanicelor. Şi la fel de natural, orice comentariu cu privire la faptul că ei cu firma-mamă OMV la un loc sunt o companie de căcat, care pune apă în motorină şi ai căror angajaţi sunt nişte cretini veniţi de la prăşitul porumbului prin comunele de pe lângă Bucureşti şi îmbrăcaţi în uniforme de clown cu veste roşii ca să le dea o figură mai comercială e doar o formă de exprimare a invidiei, fiindcă noi suntem cocalari care protestează cu monede şi nu înţeleg stilul şi moda de la Viena :) :lol: ) ~Nautilus |
Si in canistra de 10L au intrat 20 de L si a iesit un minus de 300 de ml..:D
Din cate imi aduc aminte de la protestele din ianuarie cei de la OMV au fost cei mai ofensati cand a fost vorba sa facem poze in statie si la pompe dar poate unele din ele sunt FN si de aici apare comportamentul sefiilor de statie!! Aseara am urmarit emisiunea lui Moise Guran si a spus ceva inteligent ca ar trebui sa scumpeasca benzina la 1.5 euro/l de la pragul asta nu mai au cum sa scumpeasca ca depasesc preturile din restul Europei totusi noi avem salarii de cacao si tot noi suferim de lacomia lor!!! |
Irelevant. În iarna trecută, depăşiseră preţul mediu la staţiile din Ungaria şi Austria, iar la ultima scumpire din timpul verii benzina de 95 era peste preţul minim din Elveţia, dar numai cu puţin (adică, dacă ai fi alimentat de la unguri, ai fi câştigat cel mult 30-50 de lei la un rezervor. Nu merita efortul).
~Nautilus |
Quote:
|
Quote:
|
1. Eu n-am mai pus niciun fel de carburant de la OMV sau Petrom de pe 18 decembrie 2010 şi nu mai cumpăr niciodată nimic de la ei, nici măcar o sticlă de apă.
2. Toţi rafinatorii produc 2 tipuri de carburant, de RON 95 şi de RON 98 (şi MON 86-88 ) cu până la 10% etanol (are CO mult mai mare ca benzina obişnuită), şi pe site-ul fiecăruia se poate vedea un PDF cu caracteristicile acestor 2 tipuri de carburant, cu standardele pe care le îndeplineşte şi cu omologarea pe care a luat-o. Cifrele octanice de 99-100 se obţin prin aditivarea combustibilului la distribuitori (şi pe fiecare pompă scrie mic de tot şi ce aditivi se folosesc şi în ce procent). Calitatea combustibilului, care e altceva decât CO, mai depinde şi de procentul de apă din el şi de curăţarea regulată a rezervoarelor. 3. Asta nu înseamnă că la OMV nu te poţi trezi cu apă în motorina Euro 5 şi nici că nu ar fi o firmă de tot căcatul, cu tot cu piţifelnicii lor cu aere şi cu uniformele lor de clowni. ~Nautilus |
Quote:
1. Vezi ca mai exista si MOL in grupul ala vesel....eu de la astia cred ca n-am pus decat de 2-3 ori, o data cand mi-am si spalat masina plina de mazga cu mopul de parbrize de la ei de era sa ma cert cu-n preazelos de angajat. In plus eu nu bag nici de la Rompetrol pt ca zici ca e etanol benzina lor, sau de 75 de imi mergea asa rau masina cand am luat o data de la ei(singura data anul asta).....numai puscaturi in toba pana se incalzea motorul!!! 2.Vezi....deci "same shit" 3.Mai nou numai la statiile fantoma mai poti patii asa ceva, dar au ei alti "aditivi" mai ieftini, crede-ma! |
De la protestul cel mare de anu asta ( ianuarie-februarie, nu mai stiu exact cand) eu n-am mai alimentat de la Petrom / OMV.
In schimb, in 90% din cazuri am pus de la Rompetrol si nu am avut nici cea mai mica problema...cred ca depinde si de statie...daca ai "norocul" sa pui ce este pe fundul pompei... |
|
Quote:
|
Nu am mai intrat de mult timp in discutiile acestui subiect. Vreau atat sa mentionez: sambata 12.11.2011 am alimentat de la MOL cu 5.51 RON/L benzina CO95. In Ungaria, in aceeasi zi, mergand in Ungaria, am vazut litrul de benzina CO95 la 397 Ft (la un oemve), la un curs de 141 ROL/FT reiese 55.977 ROL, denominat rezulta 5.60 RON/L.
|
Quote:
|
Carburantul Rompetrol in general are calitate buna. Eu de obicei de la ei bag si nu am avut niciodata probleme. Plus ca diferenta de pret este de ~ 0.1 lei / litru, adica 5-10 lei la un plin, iti dai seama ce pierdere. Oricum parerea mea este ca Rompetrol este peste medie.
Cat despre benzinele de 95-100, nu stiu cum iti imaginai tu dar bineinteles ca diferenta consta in aditivi, benzina la baza fiind ~ aceeasi. Daca merita sau nu, depinde de masina, merita la cele cu raport de compresie mare, eventual modificate. La cele banale efectul este ~ insesizabil dar pretul este semnificativ mai mare. |
Quote:
Cu rompetrolu m0am fript cu motorina oi data si cu benzina de 2 ori, in sensul ca nu baiuri mari, dar diferenta de consum si randament, deci de la ei nu mai bag in veci, plus ca o vecina tot tare desteapta ce baga numa d-aia de 101 de tot de la astia si-a infundat 2 injectoare la C3-ul e de 1.4! Asta ziceam si eu.....nu merita diferenta aia de cam 10% cat e intre cea regular si premium de la aceeasi statie!!! |
Gixer, stii ca era vorba aia. Cand iti zice unu ca esti beat...mai merge. Dar cand iti zic doi, sau mai multi, du-te si te culca ;)
Tu esti singurul care pica in penibil, tragand cu dintii de LukOil-ul tau. Si eu tot de la rompetrol pun in majoritatea cazurilor, iar cand nu am unul in drum, pun de la Luk. Chestia este subiectiva, si eu cunosc cazuri care si-au parlit masinile de la carburantii LukOil. Dar cunosc si cazuri care pun numai de la Luk de cand au masina si in 90.000 km nu au avut probleme. Idem si cu Rompetrolu. Este vorba de norocul care il ai. Eu unul, simt ca merge altfel masina cu benzina de la Rompetrol, fata de Luk Sanatate. |
Quote:
Si daca e vb de noroc de ce te agiti degeaba sa compari firmele astea 2? REPET: NU AM AVUT NICI O PROBLEMA CU CALITATEA CARBURANTULUI DE LA LUKOIL INSA CU CEA DE LA ROMPETROL DA SI NUNUMAI EU CI SI CATIVA CUNOSCUTI!!! Intr-adevar, mai demult astia de la Luk, recte angajatii mai f.... meciu si bagau apa, ulei ars in benzina si motorina ca sa mai traga si ei ceva, dar de asta am auzit ca faceau si cei de la petrom si rompetrol atuncia....si acuma mai au niste jmekerii cu devansatul orei cand au reducere(la inceputul w-e). PS: Chestie pe care nu cred ca o stiati: petrolul din romania e printre cele mai slabe din lume, e in clasa de calitate 3 din 4, mai rau fiind doar cel din Columbia si Venezuela, iar la polul opus e cel din tarile arabe(cat 2 si 1), si cel mai bun e cel rusesc si din marea nordului si baltica(cal 1) |
| All times are GMT +2. The time now is 12:36. |
- Copyright 2026 4Tuning