Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 21-05-13 10:42

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5477080)
este exact ce spuneam eu si nu este eronat , intra oricine avea prieteni sau relatiii, acum nu intra NIMENI . Asta este diferenta de atunci si acum ( acum numai cu bani si daca se poate , daca nu pa , go in Hungary si fa acolo ) scuze ,poate sunt agresiv dar asta este realitatea.
De ce crezi ca Onoriu (oricum nu imi place ce a facut din masina aia , dar este alta treaba ) a fost in Ungaria sa isi prepare masina , pentru ca acolo inca se mai poate face ceva si rezonabil la pret

Nu ne referim la situatia actuala in care ti se iau bani cu japca pe niste lucrari de proasta calitate si in curand vom ajunge sa ne tundem in Bulgaria ca e mai ieftin....Mitsubishi Lancer al lui Cornel Motoc din 1983 era preparat in Anglia pr gr A si el mergea la gr.C cu cu mare succes cot la cot cu Nicu , Werner. Ghe Ana, Ilie Sporea si altii...cam asta era diferenta sa prepari un motor la noi si al prepara afara chiar si atunci

cornel1955 21-05-13 10:44

LA MULTI ANI COSTICILOR SI ELENELOR !!! si aveti grija cum petreceti :lol:

DanSGH 21-05-13 10:48

2 Attachment(s)
Am cautat in calculatorul vechi si am mai gasit 2 imagini cu masina lui John de la Rasnov din 2008, calitatea lor lasa de dorit, dar ...

Dacia-Motorsport 21-05-13 11:16

Va salut pe toti si am sa spun cateva pe scurt, fara suparare.
Noi mecanici nu mai avem.. sa desfiintat tot... Inainte se alerga la curse din pasiune si pentru mirosul de benzina... cum a zis si nea cornel mai sus, (DORMEAM LANGA MASINA SI NEVASTA MA ALERGA CU PARUL, CA NU DORMEAM LANGA EA). Acum ce vezi pe la curse? MITSUBISHI, SUBARU... testere, cipuri si tot asa. "Masini puternice, piloti slabi, pe vremuri era invers". Sa nu mai vorbim de o licenta de pilot si o etapa de coasta... Mazilule sa-ti dea Dumnezeu sanatate tata, ai dus sportul asta in rapa.. dar vad ca iti merge foarte bine si nu te opresti deloc.. BRAVO tine-o tot asa, sa vedem unde ajungem.
Numai bine.

racerVTM 21-05-13 11:37

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5477176)
Noi mecanici nu mai avem.. sa desfiintat tot... Inainte se alerga la curse din pasiune si pentru mirosul de benzina... cum a zis si nea cornel mai sus, (DORMEAM LANGA MASINA SI NEVASTA MA ALERGA CU PARUL, CA NU DORMEAM LANGA EA). Acum ce vezi pe la curse? MITSUBISHI, SUBARU... testere, cipuri si tot asa. "Masini puternice, piloti slabi, pe vremuri era invers". Sa nu mai vorbim de o licenta de pilot si o etapa de coasta... Mazilule sa-ti dea Dumnezeu sanatate tata, ai dus sportul asta in rapa.. dar vad ca iti merge foarte bine si nu te opresti deloc.. BRAVO tine-o tot asa, sa vedem unde ajungem.
Numai bine.

Nu mai avem mecanici pentru ca nu se mai fac mecanici , exista numai contabili , ingineri de doi lei scosi la norma si oameni cu bani care ii fac prin diverse variante , curate si necurate ,
Stiu ca sunt offtopic scuze. dar realitatea este trista si cruda . In cativa ani nu vom mai avea nimic in sportul automobilistic SIGUR asta .Deja ma uit ca nici specatatori nu mai sunt , decat pe unele probe mai turistice si atat.

cornel1955 21-05-13 12:22

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5477176)
Numai bine.

Problema este si altfel privita de mine...pot fi si subaru si mitsu si orice altceva, dar de ce li se da in cap unor tineri pasionati de "oldies", refacute, preparate de tineri entuziasti si chiar la Brasov in aprilie am vazut o Dacia 1300 care mergea foarte frumos si o nova bomba...cu mazilu laso moarta ca mam dat la el dar pe o ureche ii intra si iese pe urechia aialalta....nu sunt pesimist dar cum gavaream mai sus sportul auto la noi este in declin ca toate celelalte si eu ii mai dau maxim 1 an de supravietuire daca nu intervine cineva sa faca ceva inafara propriului buzunar...hai ca e sarbatoare mare azi si macar sa ne treaca supararea ...de maine vom fi iar suparati :lol:

john17 21-05-13 12:28

E motorul original, CIH cu chiulasa de fonta, a fost 2.0 si acum e un 2.2 de Rekord cu axa Kent 310 grade si comprimat, usurate biele, ce am putut face "pe soba in garaj". Planuiam un 2.5 cu pistoane + biele Wossner, dar e lipsa de fonduri. Stiu ca se pierde timp, se castiga in schimb fani :-) Erau oricum urcari de antrenament alea pe care m-am jucat.
Ca sa fie si ceva on topic: pe ce cutie si cum, unde era montat reductorul? La solutia clasica motor fata - tractiune spate stiu ca se monta un angrenaj planetar, "overdrive", dar la o masina de formula nu-mi dau seama unde s-ar incadra un grup de pinioane care sa fie si usor accesibil.

cornel1955 21-05-13 12:38

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5477258)
E motorul original, CIH cu chiulasa de fonta, a fost 2.0 si acum e un 2.2 de Rekord cu axa Kent 310 grade si comprimat, usurate biele, ce am putut face "pe soba in garaj". Planuiam un 2.5 cu pistoane + biele Wossner, dar e lipsa de fonduri. Stiu ca se pierde timp, se castiga in schimb fani :-) Erau oricum urcari de antrenament alea pe care m-am jucat.
Ca sa fie si ceva on topic: pe ce cutie si cum, unde era montat reductorul? La solutia clasica motor fata - tractiune spate stiu ca se monta un angrenaj planetar, "overdrive", dar la o masina de formula nu-mi dau seama unde s-ar incadra un grup de pinioane care sa fie si usor accesibil.

Nu ai cum sa montezi "cutia cu maimutze" la motor fata decat daca 20 cm il impingi in fata...la fel si pt motor spate...are un capac deasupra si cum a zis Tibi in 10 min ai schimbat configuratia...ATENTIE ! este un reductor sau multiplicator pe cutia de baza...nu face minuni decat daca mai schimbi si la CV ceva sau alt grup functie de configuratia coastei sau circuitului...tot cutia de la rusi ramane tare cu capac la spate pe unde ii scoti toate matzele afara in 15 min si schimbi tot :twisted:

racerVTM 21-05-13 12:55

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5477267)
Nu ai cum sa montezi "cutia cu maimutze" la motor fata decat daca 20 cm il impingi in fata...la fel si pt motor spate...are un capac deasupra si cum a zis Tibi in 10 min ai schimbat configuratia...ATENTIE ! este un reductor sau multiplicator pe cutia de baza...nu face minuni decat daca mai schimbi si la CV ceva sau alt grup functie de configuratia coastei sau circuitului...tot cutia de la rusi ramane tare cu capac la spate pe unde ii scoti toate matzele afara in 15 min si schimbi tot :twisted:

reductorul este singura varianta de a modifica rapoartele usor ( sau mai usor ale transmisiei ) dar , schimband sensul de rotire al cutiei de viteze a trebuit si un grup final montat pe invers in cutie ca sa nu ai 4 viteze inapoi si una inainte. Era singura varianta mai lejera pe vremea aia de a avea o masina de coasta si una de circuit ( gen doi in unu ) .Dar cutia de viteza oricum era mare problema si adica a rapoartelor fiecarei trepte. Si acum se foloseste la fel , la coasta se pun cutii de viteza de strada de la masini cu cilindreee mica , acelea fiind scurte sau de la utilitarele pickup ale aceluiasi model de masina ( gen renault kangoo sau vw polo 1,2 ) .

racerVTM 21-05-13 13:15

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5477258)

iti recomand sa nu ii mai urci cilindreea , devine prea lenes in ture . Idea este sa ii modifici chiuloasa la max de comprimare posibila , sa ii pui multiclapeta pe fiecare cilindru , ii pui o injectie dubla , adica exact ce ai tu acum , inca un pusa cu alte injectoare puse in aspiratia fiecarui cilindru ( gen vechile carburi care aveam pentru mersul in sarcina max alte jgloare si trasee ce se amorsau numai la clapeta full deschisa si full viteza a aerului prin carburator . O sa fie inecata nitel in relanti dar cum urci in ture vei simti alta viata in motor .Supape mari si axa cu 310 (315 chiar) avansata cu 5 grade max ( iti merge bine numai de la 4000 rpm in sus ) , niste serpi pe galerie , originali facuti pentru cursa , nu pe genunchi ca nu ajuta la nimic , si taie din pistoane , chiar daca sunt de race pana la max sub bolt. Apoi baga o aspiratie pe motor cu o palnie mare cat poti de mare si deschisa in fata masini care la viteza ridicata iti aduce un aport de presiune in aspiratie , si astea poti sa le faci tu pe soba din garaj , e no problem

cornel1955 21-05-13 14:24

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5477311)
iti recomand sa nu ii mai urci cilindreea , devine prea lenes in ture . Idea este sa ii modifici chiuloasa la max de comprimare posibila , sa ii pui multiclapeta pe fiecare cilindru , ii pui o injectie dubla , adica exact ce ai tu acum , inca un pusa cu alte injectoare puse in aspiratia fiecarui cilindru ( gen vechile carburi care aveam pentru mersul in sarcina max alte jgloare si trasee ce se amorsau numai la clapeta full deschisa si full viteza a aerului prin carburator . O sa fie inecata nitel in relanti dar cum urci in ture vei simti alta viata in motor .Supape mari si axa cu 310 (315 chiar) avansata cu 5 grade max ( iti merge bine numai de la 4000 rpm in sus ) , niste serpi pe galerie , originali facuti pentru cursa , nu pe genunchi ca nu ajuta la nimic , si taie din pistoane , chiar daca sunt de race pana la max sub bolt. Apoi baga o aspiratie pe motor cu o palnie mare cat poti de mare si deschisa in fata masini care la viteza ridicata iti aduce un aport de presiune in aspiratie , si astea poti sa le faci tu pe soba din garaj , e no problem

Foarte corect si oricum nu ai ce sa cauti sub 4-5000 de ture intro cursa...eu nu am avut timp sa bag 4 carburatoare orizontale, mergeam cu 2 carburatoare Lada(unul de circuit si unul de coasta) preparate de Fane Iancovici fara pompa de spritz si cu camera in spate....compresia ajuta mai mult decat marirea cilindreei, iar admisia fortata am avuto la Sf Ana coasta dar am dato jos la antrenamente pt ca era un frig de iti inghetau ciorapii si se producea fenomenul de givraj dupa 2 viraje...altfel te ajuta f mult si asta

racerVTM 21-05-13 15:20

ii pui o injectie dubla , adica exact ce ai tu acum , inca un pusa cu alte injectoare puse in aspiratia fiecarui cilindru

si sigur o sa intrebi cum legi injectoarele duble, electric le legi in paralel cu cele ala masinii tale , ( le suporta finalii din calculatorul masini , bineeee se incalzeste calc nitel mai mult , dar no problem ) si mai instalezi o rampa de benzina separata in paralel cu cea veche direct de la rezervor , nu te legi pe aceasi conducta din rezervor ca nu o sa ai destul debit pentru ambele sisteme , cand zic rampa, inseamna totul , pompa electrica separata , regulator de presiune pentru rampa nr doi separata si tot ce mai inseamna la dublu . Si mai poti face o chestie sa mai aduni ceva cai , sa anulezi incarcarea de la alternator si cat faci o urcare pe o coasta sa mergi fara incarcare . Incarci bateria bine inainte de cursa si e no problem ai tensiune destula . Nu castigi cu anularea alternatorul mare lucru ca si putere ( acolo in jur de max max 5 cai ) dar castigi la greu o repriza a motorului de la ture mici la ture mari bestiala , de nici nu iti dai seama de ce ai facut la motor de sare in ture asa repede .Si ar mai fi ceva , redu turatia la tot ce este invartit de motor , pompa apa , pompa servo ,de exemplu daca tii motorul la 7000 rpm ( nu zic mai mult ) deja totul se invarteste la mai mult de 12 000 rpm , degeaba , si fara rost . Redu diametrul la fulia de la vibrochen mai mult de sub jumate din diametru de fabrica si bineinteles o curea de accesorii mult mai scurta

cornel1955 21-05-13 16:33

Trucuri si iar trucuri vechi de la moshii de odinioara dar care sunt binevenite...eu nu aveam alternator de loc iar la pompa de apa am marit fulia pt ca la ture multe ai racire mai proasta (adica pp de apa "bate pasul pe loc") ...trucuri sunt multe la chiulasa dar asta e alta poveste :lol:...fiecare amanunt se aduna si in final obtii spor de performanta numai din piesle in miscare ;)

cornel1955 21-05-13 16:53

In 1990 am vandut Easterul pe bucati...motorul Lada 1600, rotile complecte, 2 radiatoare de Skoda (aluminiu), caseta de directie "prototip" si alte subansamble unui baiat din Bucuresti...poate apare aici sau poate stie cineva daca a facut ceva cu ele :rolleyes2...asi fi curios numai pt motor pt ca pt vremea aia era o lucrare foarte buna pt niste conditii care nu erau de fabrica, sa nu fi ajuns pe la tigani la fiare vechi...

racerVTM 21-05-13 17:37

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5477518)
In 1990 am vandut Easterul pe bucati...motorul Lada 1600, rotile complecte, 2 radiatoare de Skoda (aluminiu), caseta de directie "prototip" si alte subansamble unui baiat din Bucuresti...poate apare aici sau poate stie cineva daca a facut ceva cu ele :rolleyes2...asi fi curios numai pt motor pt ca pt vremea aia era o lucrare foarte buna pt niste conditii care nu erau de fabrica, sa nu fi ajuns pe la tigani la fiare vechi...

din 1990 pana acum sunt ceva ani buni , nu cred ca mai stie cineva ceva de acel motor.Sper sa fie cineva sa aiba idee de piesele alea pe unde au ajuns , desi slabe sperante

cornel1955 21-05-13 19:19

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5477569)
din 1990 pana acum sunt ceva ani buni , nu cred ca mai stie cineva ceva de acel motor.Sper sa fie cineva sa aiba idee de piesele alea pe unde au ajuns , desi slabe sperante

Normal ca au trecut multi ani, nu am sperante sa se afle ceva, dar ma intrebam si fac public aici macar sa stiu daca a facut ceva cu ce iam dat eu...pt ca de fapt iam dat "inima" unui Easter + cote si schite...poate stie cineva din Bucuresti :rolleyes2 prima masina cea de la avatar am vazuto la treaba dar intro stare jalnica la unul din Iasi sau Bacau ...este poza cu ea pe la mijlocul topicului

TG53 21-05-13 19:23

John,redectorul a fost montat intre carcaca de ambreiaj si cutie,a fost confectionat din otel sudat,cred ca a fost 100mm de lat.pe o parte a fost fixata cutia,pe cealalta parte carcasa de ambreiaj,centrele axalor au fost dezaxate cred ca 80 mm.la postul 3001 este o poza cu masina lui Ponta unde se vede destul de bine,un amortizor care si el afost fixat pe reductor si in spatele pompei de benzina se vede capacul cu suruburi prin care puteau fi inlocuite pinioanele.Daca mai ai intrebari cu drag.
Apropo toata dicutia dupa parerea mea,despre usurarea vilbrochenului este degeaba,usurarea lui nu aduce mare lucru in afara de bani aruncati si timp pierdut eu nu am avut asa ceva niciodata si nici un resitean din acea vreme restul de piese volanta,biele,pistoane,bolturi DA

cornel1955 21-05-13 19:42

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5477673)
J
Apropo toata dicutia dupa parerea mea,despre usurarea vilbrochenului este degeaba,usurarea lui nu aduce mare lucru in afara de bani aruncati si timp pierdut eu nu am avut asa ceva niciodata si nici un resitean din acea vreme restul de piese volanta,biele,pistoane,bolturi DA

Tibi gresesti grav ...usurarea vilbrochenului, a volantei si a bielelor si echilibrarea iti dau reprize incomparabil mai bune...imi pare rau sa aud treaba asta din gura ta dar mai gandestete pt ca noi nu am fost numai piloti care neam asezat pe scaun si "dai frate cat te tine", neam implicat efectiv la constructia masinilor si a trucurilor pe care le faceam atunci...poate la motoare Dacia cum aveati voi este nashpa sa mai si usurezi ca ele crapau de fabrica...lai intrebat pe Tibi Ciurciu la motorul de Lada daca a usurat piesele de mai sus ????...mai gandestete ! si uite poza pt John cu reductorul : ...eram foarte informat pe vremea aia ca erati dusmanii mei de curse cei mai mari in special Eugen, :twisted: , dar cei mai buni prieteni in afara cursei...:lol:

TG53 21-05-13 20:10

Cornele,eu am spus vilbrochenul usurare lui nu aduce prea mult,restul de piese,da nu mai stiu exact,dar cred ca volanta de Daicie a avut 8 sau 10 kile,eu am avut una confectionata din otel ceva peste 2 kile cu coroana cu tot eu am avut d la nemti doua motoare de Lada gata preparate,unul de 1300 varianta veche cu culbutori modificati si axa cu came originala regulamentul vechi si unul de 1600 pe care lam folosit prea putin ambele au avut vilbrochen nemodificat de Dacia nu trebuie sa discutam erai bucuros daca nu se rupea

john17 21-05-13 20:29

Multumesc pt info, interesant, chiar nu am stiut pana acum ca s-a folosit asa ceva pt modificarea rapoartelor de transmisie!
ref la sfaturi - unele deja sunt facute, cu altele nu sunt de acord, mai sunt unele care nu se pot... Dupa ce am topit 3 pistoane la o etapa de regional unde am mers ~16 sec blana cu 5 si, fiind putine masini la start, nici nu apuca sa se raceasca "tuciul" intre manse, un amic bun de-al meu care stie bine cu motoarele, a lucrat in cercetare si a proiectat si chinuit multe pe banc, zice; "felicitari!" eu: "de ce p... mea, ca am faramat-o?!?" el: "nuuu, dar la ce vad eu aici inseamna ca nitica putere ai, dar nu mai reista componentele de serie!". Iar ca o corectie, la mine nu vb de AXE, e o singura axa si camera de ardere "baie" in chiulasa de fonta, chiar nu mai am cum comprima cu pistoane stock! Atat arborele cat si volanta sunt grele ca naiba, am avut o volanta usurata dar, de echilibrata ce-a fost + nitica supraturatie, a zbughit-o la Ranca in 2010 - e film pe youtube cum au sarit maruntaiele prin masina :-) https://youtu.be/bYZViTrEwKc?t=3m28s
Apropo, e de grupa H (fara omologare FIA), initial clasa 3 (1600-2000 cmc), ulterior 4 (2000-3000), acum s-au reconfigurat prin desfiintarea clasei 1 si 3ul e 2000-3000. In fine, a mea nu face obiectul discutiei de aici, tot am zis sa-i fac un topic de prezentare dar cand ma gandesc cati tiriplici o sa-si dea cu parerea sa ma invete...
P.S. in 2008 era o masina de strada cu scaun si rollbar, ma duceam pe roti la curse! :-) Si mi-o luam de numa' de la Logane :-(

cornel1955 21-05-13 20:41

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5477724)
Cornele,eu am spus vilbrochenul usurare lui nu aduce prea mult,restul de piese,da nu mai stiu exact,dar cred ca volanta de Daicie a avut 8 sau 10 kile,eu am avut una confectionata din otel ceva peste 2 kile cu coroana cu tot eu am avut d la nemti doua motoare de Lada gata preparate,unul de 1300 varianta veche cu culbutori modificati si axa cu came originala regulamentul vechi si unul de 1600 pe care lam folosit prea putin ambele au avut vilbrochen nemodificat de Dacia nu trebuie sa discutam erai bucuros daca nu se rupea

E hai ca suntem pe la jumatate de acord dar tre' sa fie ca mine :twisted: si nu poate contesta nimeni ca un arbore usurat si echilibrat nu te poate ajuta....un pic de acolo, un pic de dincolo...se aduna :lol:

cornel1955 21-05-13 20:50

Hai ca am ras de mam prapadit la povestile lui John...ce sa faci coane ? zi mersi ca masina merge si am vazuto pe site-ul tau si FELICITARI !!! pt curajul de a revigora un Opel Manta...puteai sa dai si tu adresa mai devreme sa vedem ce valori intra aici si vorbesc foarte serios...la capitolul pregatire motor si alte trucuri ai gasit locul potrivit si oamenii potriviti...dar pe PM nu aici !

cornel1955 21-05-13 21:09

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5477724)
eu am avut de la nemti doua motoare de Lada gata preparate,unul de 1300 varianta veche cu culbutori modificati si axa cu came originala regulamentul vechi

Asta cu culbutorii modificati la Lada mia venit la fix pt ca cineva in posturile de mai sus zicea ca vorbesc prostii...se modificau culbutorii in functie de axa folosita si varfurile folosite...eu am avut axa de gr A la 1300 si A2 la 1600 si Marin Tiganu' mia zis ce trebuie facut ca nimeni nu se naste invatat...asculti si de aia mai batrani si mia prins bine !

cornel1955 21-05-13 21:54

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5477286)
cutia de viteza oricum era mare problema si adica a rapoartelor fiecarei trepte. Si acum se foloseste la fel , la coasta se pun cutii de viteza de strada de la masini cu cilindreee mica , acelea fiind scurte sau de la utilitarele pickup ale aceluiasi model de masina ( gen renault kangoo sau vw polo 1,2 ) .

Problema cu treptele este sensibila rau...teoretic cum era pe vremea noastra, daca traiam in rusia sau germania la fiecare coasta sau circuit iti faceai un plan de modificare la rapoartele la cutie , la antrenamente cum facea Grigore +RIP , dar el avea posibilitati iar noi nu...la Vidraru '84 , Lada 1300 90 CP , am testat o cutie tot de la Fane Iancovici +RIP, 8/35 grup si pinioane modificate care ma satisfacut, dar la circuit la pitesti a trebuit sa bag cutie de serie 4 trepte ca nu aveam altceva si care nu mia oferit decat locul 2 ...heheheeeee :twisted:

TG53 22-05-13 06:53

solutia cu culbutorii a fost o solutie de compromis,la inceput a trebuit sa folosesti axa originala dar a functionat.Eu personal am avut doua seturi de culbutori cu caracteristici diferite coasta circuit

racerVTM 22-05-13 13:48

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5478062)
solutia cu culbutorii a fost o solutie de compromis,la inceput a trebuit sa folosesti axa originala dar a functionat.Eu personal am avut doua seturi de culbutori cu caracteristici diferite coasta circuit

Culbutorii modificati mergeau decat la motorul de LADA , care era cu axa sus si culbutorii merg direct pe axa ( fiind originala ) era un compromis , dar care dadea roade . Acum John are axa race , nu ii trebuie culbutori modificati , e OK la el .
Vilbrochenul nu se usureaza la nici un motor de cursa doar se reechilibraza la o turatie mai sus , sa nu te trezesti cu el printre picioarele tale cand o duci la ture mari . Daca vrei performanta ( si bani bineinteles cheltuiti ) , trebuie alt vilbrochen de cursa special si ala bineinteles ca este usor si altfel facut si mai ales ca tot ce este de cursa este din otel forjat si nu din fonta ( ca sa nu crape , doar sa se deformeze in caz ca ) .

cornel1955 22-05-13 16:41

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5478396)
....
Vilbrochenul nu se usureaza la nici un motor de cursa doar se reechilibraza la o turatie mai sus , sa nu te trezesti cu el printre picioarele tale cand o duci la ture mari . .

Pai eu am dat jos 2,5 kg din el la Lada si inca mai am ouale la locul lor si nu mia zburat nimic printre picioare nici la 8000 RPM...poate la masinile moderne da este posibil....inseamna ca Marin Tiganu' este un prost de ma invatat toate astea care leam facut...daca tot esti tare in sfaturi dane si noua aici niste realizari ale tale ca sa te credem , ca de vorbe au mai fost unii paici care au ajuns sa vorbeasca singuri...asteptam cu interes o realizare personala cu care te mandresti si sa fim si noi bucurosi ca a mai aparut o valoare printre noi!

racerVTM 22-05-13 18:48

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5478568)
Pai eu am dat jos 2,5 kg din el la Lada si inca mai am ouale la locul lor si nu mia zburat nimic printre picioare nici la 8000 RPM...poate la masinile moderne da este posibil....inseamna ca Marin Tiganu' este un prost de ma invatat toate astea care leam facut...daca tot esti tare in sfaturi dane si noua aici niste realizari ale tale ca sa te credem , ca de vorbe au mai fost unii paici care au ajuns sa vorbeasca singuri...asteptam cu interes o realizare personala cu care te mandresti si sa fim si noi bucurosi ca a mai aparut o valoare printre noi!

Deci , nu ma mai bag in discutii pe aici, deoarece observ ca sunt unii care se dau specialisti , dar nu a pus mana pe o cheie si tot a intrebat si tot a fost invatat de unul si de altul , dar din el nu a iesit nimic mecanic, decat un pilot bun , dar tare in gura ( inca si acum e tare in gura vad ) ( tot vibrochenul de LADA are 7 kg ,de unde sa dai jos din el 2,5 kg ???? , dar ne place sa vorbim pe aici ) Si ca idee sa stii ca sunt doua masini care merg la raliuri cu motoarele mele, si sunt in primele zece, dar nu am chef de laude , asa ca salutare si scuzati ca deranjez monstrii sacrii ai curselor de acum multi ani in urma . cu stima P.R.

cornel1955 22-05-13 19:16

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5478668)
( tot vibrochenul de LADA are 7 kg ,de unde sa dai jos din el 2,5 kg ???? , dar ne place sa vorbim pe aici ) Si ca idee sa stii ca sunt doua masini care merg la raliuri cu motoarele mele, si sunt in primele zece, dar nu am chef de laude , asa ca salutare si scuzati ca deranjez monstrii sacrii ai curselor de acum multi ani in urma . cu stima P.R.

eu dupa memoria mea de monstru sacru stiu ca avea la Dacia 7 kg, la Lada avea 11 kg, si ce stiu ca am usurat stiu sigur ca nu sunt mort....iar daca ai masini pregatite aratane si noua pt ca noi am aratat si daia "suntem tari in gura" altfel si eu pot spune ca am 5 mil parai in cont...:twisted:...iar daca esti implicat in Raliuri ai gresit topicul...asi ruga moderatorii sa lase discutiile astea pt ca vad ca iar apar oameni care sunt interesul cuiva contra acestui topic si jignesc niste oameni care sa vazut ce au facut...

cornel1955 22-05-13 21:28

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5476857)
scuze , dar eu ma retrag , nu imi plac exagerarile . o seara buna

Acum am vazut postul, era vorba de afirmatia mea ca Easterele aveau 420 kg ...omul asta e prost rau de tot si contesta realitatea si regulamentul...mai invatza frate si dupa aia sami spui mie cate kg au avut Easterele care pe 2 am mers si eu...punct si sper sa nu mai apari aici sa strici atmosfera acestui topic :2gun:

racerVTM 23-05-13 06:47

[QUOTE=cornel1955;5478860]Acum am vazut postul, era vorba de afirmatia mea ca Easterele aveau 420 kg ...omul asta e prost rau de tot

masina avea 420 kg dupa parerea ta , dar cu omul de la volan si cu benzina din rezervor ( 30 l) avea 530 kg min (pornind ce la 420 kg spuse ) si nu aveati masini mai usoare decat estoniile . exagerari din nou .Regulamentul spunea sa nu aveti sub 420 kg , nu spunea cat si era in realitate . Eu nu am jignit pe nimeni, am spus decat realitatile. Adevarul supara vad.oricum este ultimul post pe aici .

TG53 23-05-13 06:55

Cornele te rog sa ma crezi,eu stiu ca usurarea pieselor in miscare este foarte importanta,dar eu am scris ca eu personal nu am usurat nici un vilbrochen eu am considerat ca volumul de munca si financiar este mai mare decit cea ce cistigi eu atunci in Resita nu am avut posibilitatea
Raspundemi cinstit la urmatoarea intrebare daca am un motor Lada 1300 gata preparat de sa zicem 120 CP si 8000 ture,cu vilbrochen original,demontezi vilbrochenul,il usurezi si echilibrez,montez la loc cit imi aduce ,putere,turatie,repriza si timp Parerea ta

cornel1955 23-05-13 09:25

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5479080)
Cornele te rog sa ma crezi,eu stiu ca usurarea pieselor in miscare este foarte importanta,dar eu am scris ca eu personal nu am usurat nici un vilbrochen eu am considerat ca volumul de munca si financiar este mai mare decit cea ce cistigi eu atunci in Resita nu am avut posibilitatea
Raspundemi cinstit la urmatoarea intrebare daca am un motor Lada 1300 gata preparat de sa zicem 120 CP si 8000 ture,cu vilbrochen original,demontezi vilbrochenul,il usurezi si echilibrez,montez la loc cit imi aduce ,putere,turatie,repriza si timp Parerea ta

Tibi faptul ca nu ai avut posibilitate este intradevar o scuza, dar eu aveam posibilitati la INMT, Turbomecanica si chiar la aviatie si era pacat sa nu o fac....daca tot era motorul boabe am usurat tot de la cap la coada, pana si fuliile erau usurate...nu am zis ca din usurarea vilbrochenului castigi mare lucru dar eu lam usurat si echilibrat, iar toate operatiunile in final se aduna si ai sa vezi ca se cunoaste la teste...si ca sa precizam adevarul istoric mie monococa din '89 mia iesit la 400 kg si am mai zis ca a trebuit sa o lestez cca 20 kg......cine nu crede nici nu ma intereseaza dar sa nu vina aici cineva sa ma contrazica in prostie la chestii care leam facut personal si nu am nici un interes sa exagerez, de parca el miar fi facut masina...

ROAD EMPIRE 23-05-13 12:12

Vreau sa va prezint un film exceptional facut de un amic care are mari veleitati. Nu doar de mobilizare ( vezi episodul cu protestul contra benzinei),dar si de producator. A facut un material excelent, cu domnul Marin Dumitrescu!
Trebuie sa-l vedeti ! :-)

https://www.4tuning.ro/alte-sporturi-...nal-18602.html

Rusanescu 23-05-13 16:14

Mulţumim, foarte bun filmuleţul.
Iar nea Marin, în vervă, la 95 de ani.

iocodesign 23-05-13 19:58

1 Attachment(s)
se mai stie ceva de masina lui Mihai Pirvulescu

cornel1955 23-05-13 20:04

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5479353)
Vreau sa va prezint un film exceptional facut de un amic care are mari veleitati. Nu doar de mobilizare ( vezi episodul cu protestul contra benzinei),dar si de producator. A facut un material excelent, cu domnul Marin Dumitrescu!
Trebuie sa-l vedeti ! :-)

Excelent si mersi mult Road...Marin Dumitrescu sau Marin Tiganu' cum prefera el sa i se spuna este omul care nu numai pe mine ma invatat multe cand in romania nu se stia aproape nimic de motorul de Lada...ii sunt recunoscator si acum...ia sa dau si eu ceva "la schimb" : Resita '84 sau '85 CPP
1. Ulli Melkus si ma uit ca masinile alea totusi aveau un design excelent
2. Cum sau gasit astia 2 sa se imbarlige unul #79 si alalaltul #97 :lol:
3. Samara a mers excelent cot la cot cu 1300 S si Skoda
Poze No Copyright Cornel Bibiri

cornel1955 23-05-13 21:52

Tibi vreau sati pun o intrebare si eu daca mai tii minte: cate kilograme avea monococa ta de la Hungaroring '86 cand eu eram cu primul Easter pe sasiu care avea 440 cantarit pe cantar electronic tot acolo ??? ni sa dat pe o hartie greutatea pe 4 roti, punte fata si spate si diferenta stanga-dreapta care nu avea voie sa fie peste 5%...

TG53 23-05-13 21:54

Cornele,masina lui Ulli Melkus a avut nu numai un design excelent,dar si un diffusor numit de nemti Kohlenkasten(cutia de carbuni) pe acea vreme nu a existat ici in formula 1

cornel1955 23-05-13 21:58

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5479962)
Cornele,masina lui Ulli Melkus a avut nu numai un design excelent,dar si un diffusor numit de nemti Kohlenkasten(cutia de carbuni) pe acea vreme nu a existat ici in formula 1

Deci pe vremea aia se aplicau la Easter solutii care nimeni nu le crede azi :twisted:...poti sa o mai zici o data! si mai "furam" si noi pe ici pe colo si le aplicam la noi :lol:

All times are GMT +2. The time now is 13:14.

- Copyright 2026 4Tuning