![]() |
Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG
Cred ca cel mai bine ar da pe masina asta un volan "muncit", asemeni celui din pozele de mai sus. Daca nu iti place asta, as sugera un Iso Delta de R5 Alpine sau un Motolita clasic. Momo, OMP si Sparco fac si ei niste volane interesante cu tenta retro, dar intr-adevar, sunt scumpe rau. Personal, as alege un Iso Delta (cu sau fara emblema de Alpine, asta ramane la latitudinea ta) :) Si daca tot ai luat-o pe drumul asta, schimba si centurile de siguranta. Viata e frumoasa in hamuri :))
|
1 Attachment(s)
In niciun caz sa nu te opresti la diametrul de 32! Ai cauciucuri de 195, deja e greu.
Un 35 ar fi ok pentru ce ai tu. Alta recomandare - uita-te dupa un volan "infundat", cu tenta de competitii. Eu de exemplu am dat cam mult pe un volan "street" si parca acuma nu-mi mai place atat de mult... |
Quote:
Acum sa si gasesc sa cumpar un asemenea model de volan..sunt f rare:rolleyes2 Muttley, tocmai de aceea am luat un 320, ca sa vad cum ma descurc..in general am totul bine uns si reglat si nu-mi merge greu directia..vom vedea:-) Categoric caut un volan cu miezul ingropat, imi plac mult mai mult pt masinile clasice8)..cel de la FK din poza nr.3 pusa de mine mi se pare f potrivit:rolleyes2 In continuare astept sugestii si poate oferte:-) |
1 Attachment(s)
pacat ca nu stiam ca iti cauti volan acuma 2 zile ... eu zic ca era cam super oferta ... volan Momo,cam ce cauti tu(cred)la 150lei ... dar daca se razgandeste " cumparator`u " , poate ajunge la tine volan`u :)
--> acesta este modelu` :) |
Quote:
|
daca lui bogdan nu-i place si se razgandeste si cumparatorul, ti-l cumpar eu sigur... bogdane, marfa rau consola... chiar imi place... de bun gust si practica
|
Quote:
|
Quote:
Va multumesc pentru aprecierile legate de consola si pt ajutor in gasirea unui volan potrivit:-) |
Bogdane,volanu este al fratelui meu si am sa vobesc azi cu el sa vad daca il mai vrea persoana respectiva...poate o sa ai noroc :)
spor la treaba in continuare :) |
1 Attachment(s)
dilema volanului :confused2
un volan.. e cel din poza... este dupa un reno 18 este din aluminiu , la vremea cand l-am avut pe masina vroiam sa il mai gauresc ceva in genu cum apare in poze si sa ii mai scurtez din butuc vreo 2 cm sa il fac sooooper usor ..nu ca nu ar fi :rolleyes2 diametrul e cam la fel cu cel de berlina |
Quote:
|
Bogdan ai facut super treaba cu masina..dar acum fara suparare...un alt turometru nu gaseai sa pui in locul celui de dacie(cel improvizat)...oricum e super consola...uite un link poate te ajuta cu ceva in leg cu volanul
http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...or-388946.html |
Ocolind problema cu volanu, ca la urma urmei iti cumperi ce iti place tie, zici ca tu urci masina in ture pana pe la 6000 ? Esti sigur ca arata bine turometrul ala care il aveai montat? :D
|
Quote:
Multumesc:-) MBN, turometrul l-am testat la o statie ITP pe aparatura moderna si indica cu maxim 50 rpm mai mult peste 4000 de ture..deci nesemnificativa eroarea:rolleyes2 Am atins 6000 rpm in viteza 1 si 2..mie nu mi se pare imposibil,mai ales cand dai jos de pe volanta un procent semnificativ din greutatea ei..(pana a ramas 1 cm de material intre discuri)..;) |
n-ai mai postat de ceva timp... ce-ai mai mesterit?
|
Quote:
Am sa vin cu poze din timpul lucrarilor;) Numai bine tuturor:-) |
O masina pe masura i-ar trebui un motor pe masura ;).Lasa motorul de dacie si pune ceva serios.
|
Quote:
|
Salut,
Bogdan ce zici de volanul asta? te intereseaza? http://www.leboncoin.fr/vi/56739349.htm?ca=10_s Bafta multa. |
Quote:
|
Quote:
Asadar, in loc sa-mi mai cumpar volan, cu ultimii bani stransi am sa trimit amortizoarele la scurtat si intarit, capitol care mi se pare f important in stadiul actual al masinii:rolleyes2 De motor vorbim pe la anu' cred, sa fim sanatosi pana atunci:-) |
Salut, ce zici de asta??
http://www.leboncoin.fr/vi/56554607.htm?ca=12_s La dimensiuni e la fel ca cel de Gordini - 40cm, doar ca are 4 gauri pe fiecare brat in loc de 3. Asa e si al meu, ar mai trebui doar imbracat in piele (parerea mea e ca la banii astia e o ocazie f rara - daca iti place modelul) ;) |
Quote:
|
Quote:
Ai PM Silviu, multumesc mult:-) |
ia vezi-l si pe asta : http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...rt-398294.html
|
Quote:
|
Quote:
uite aici volanul visurilor tale: http://www.leboncoin.fr/vi/60151228.htm?ca=12_s Bafta. |
Quote:
Oricum, banuiesc ca pretul volanului original Gordini sare de 200 Euro, ceea ce este f mult pt mine..si nici nu stiu cum sa procedez sa iau eu legatura direct cu cel din Franta, cum se face plata..e mai complicat:???::rolleyes2 De luni am intrat in concediu, asa ca am mai mult timp sa ma ocup de masina:D..luni am demontat amortizoarele si le-am trimis la lucrat, si azi am demarat lucrarile pentru demontarea motorului in vederea implementarii axei de TS si apoi si a carburatorului dublucorp de Lada 1500. Am sa va tin la curent cu poze:-) |
Unde ai trimis amortizoarele?
|
Unde am vorbit..la Brasov8)
|
[QUOTE=Nastase Bogdan;2520591]In decursul acestor zile am tot incercat sa dau de Silviu(B 75 UAP) ca sa ia legatura cu proprietarul volanului si sa-mi zica daca a rezolvat ceva cu volanul cu "cercul" de lemn,caruia i-a dat mesaj, dar nici-un semn de viata..:sad:
Oricum, banuiesc ca pretul volanului original Gordini sare de 200 Euro, ceea ce este f mult pt mine..si nici nu stiu cum sa procedez sa iau eu legatura direct cu cel din Franta, cum se face plata..e mai complicat:???::rolleyes2 salut, am eu pe cineva in Franta care ma mai ajuta si pe mine in gasirea unor piese (e femeie, deci nu ii cer prea multe), daca vrei o sa ma interesez cat ajunge volanul si cat este transportul pana in Romania. Te tin la curent cu evolutia lucrurilor si nu dispera, am patit si eu cu un rand de proiectoare pe care le vroiam si ala a raspuns abia dupa 2 saptamani. |
10 Attachment(s)
Merci Bontan,am vorbit si la telefon;)
Azi au inceput lucrarile dis de dimineata, toate au fost bune si frumoase, s-a montat axa de TS iar cand sa se urce motorul pe masina a aparut a TREIA axa, una cu multe grade, care face lejer 7000 de ture..8)8)..asa ca lucarile au sistat pana sambata la stadiul din ultima poza cand vom inlocui si cuzinetii de sprijin la arbore si vom schimba iar axa..;) Cu ocazia acestor lucrari am descoperit si cauza vibratiilor si zgomotelor ciudate pe care le aveam la plecarea de pe loc si la acceleratii mai puternice..tamponul de motor dreapta era rupt si tot acum am inlocuit si semeringul la arbore, care era si el obosit si prezenta pierderi de ulei:rolleyes2 Mii de multumiri lui Iulica, The Enzo si celorlalti care au facut echipa de lucru..si mai au inca de lucru:-) |
Eu am fost fotograful, dupa cateva mici discuti ne'am gandit sa inlocuim axa de TS cu cea cu multe grade , deoarece vroiam sa vedem o rafuiala adevarata la un gratar dintre Bodgan si iuli :P ... si vom continua "cumetria" la Bogdan la garaj samabata de dimineata !
App Bogdane si'a facut Iuli masina acuma iar merge bine ... avea o mica problema ... a gasit un surub care umbla de capu lui prin carburator si de aceea mergea intrerupt :D . |
Si cam cate grade are axa aia care urca in 7000 lejer?
|
Quote:
Spre exemplu: erau odata pe Buzaului si TBC avea 130-140 cu a 4-tra iar axa asta statea in treapta 3 la viteza aia..:shock:;) Adi, ma bucur ca si-a facut Iuli masina, era chiar frustrant ce se intampla acolo:sad: |
Pai din cate am auzit el o avea pe 280....(asta daca am auzit bine)......stii ca viteza aia nu e reala si daca ar fi fost pe GPS cred ca ar fi dat undeva pe la 110-120(oricum pentru un 1.3 e bine)
|
130 km/h cu treapta a-3a?
|
Da.....
|
Quote:
P.S: Fostul proprietar al axei poate confirma ca uita sa schimbe treptele de cat de mult putea sa urce in ture si cei care au fost cu el in masina lafel;)..eu unul am ramas uimit de ce putea sa faca,cum scutura motorul in relanti si cum se ducea in ture si a fost ca un vis implinit sa obtin aceasta axa:D |
100 euro sau mai putin ca mie asa mi-a zis cand am vorbit cu el?
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:31. |
- Copyright 2026 4Tuning