![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Oricum, eu prefer benzina, in ciuda faptului ca diesel consuma mai putin, motoarele diesel au evoluat mult, dpdv al performantelor se tin bine dupa benzinare si asa mai departe. Mie imi place benzina :D |
Quote:
Discutia despre performanta nu are rost, si tocmai asta se petrece aici, cei care au diesel sustin ca sunt si performante, lucru idiot imo. Ori vrei consum redus, ori vrei performanta, nu se poate sa le ai pe amandoua la masini cu ardere interna. Pentru asa ceva, iti trebuie o masina electrica. |
Quote:
nu stiu exact ce reprezinta 80-120 mini.da te urc in masina cu mine si-ti arat ca intr-a 4 de la 80 la 120 nu fac 10 secunde. 80-120 in a 5-a..scuza-ma , la 1.8 a 5-a de la 80 pleaca din ~1800rpm..ce dumnezeu sa traga un aspirat intr-a 5-a de la 1800rpm??? uitete atent la date.1.8 ultima viteza e a 5-a iar la 2.0d ultima e a 6-a.fa o comparatie intre ele de la 80-120 in ultima viteza si spune-mi ca un motor din 85 si capacitate mai mica se tina la 3sec in spatele unui 2.0d generatie noua. oare de ce imi vine mie greu a crede? PS : 1.8 face 0-130 in 17sec si de la 80-120 16sec?? PS2 : 1.8 cu 113cp si 165NM face 0-100 in 9.7sec si un 2.0d de 150cp si 330NM face 0-100 in 9.3 secunde. nu ti se pare ceva suspect prin toate datele alea?? |
Quote:
Ce-mi place cand se ataca benzinarii inraiti, si eu care ma simteam inapoiat ca gandeam exact la fel si mi-am schimbat coneptiile abia in 2006... Nu va mai respiram in ceafa, ca n-avem cum ... din fata! (nu te supara nu sunt rautacios) Poti sa cauti date cate vrei si sa-ti mai dau cateva pt 0-100km/h respectiv 0-1000mm 320i 170cp - (2010) - 8.2 sec /28.9 (inj directa) 320d 177CP (2007)- 7.8 sec 320d 163cp (2005) - 8.3 sec/29.3 320d 163cp (2010) - 8 sec / 28.7 (ef dinamics) Conform BMW, 320d 163Cp>320i 170Cp , totusi io zic ca e placebo :)) Le-am pus pe astea din 2010 pentru ca se pot verifica la bmw pe site http://www.bmw.ro/ro/ro/newvehicles/...ical_data.html |
Bine, trebuie sa fii inteligent sa compari un turbodiesel cu un benzinar aspirat, mai ales ca se compara cel mai bun motor diesel de 2l cu un motor pe benzinade 2l mediu.
Si asa pierde rau dieselul daca-l comparati-l cu aspiratul de la Honda de 2l :)) |
Bine, tre sa fi tare harnic sa nu dai un clic in urma sa vezi ca asta e raspunsul meu la "320i din aceeasi generatie iti da fum" si la "cuplul e placebo" de aia faceam comparatii la aceleasi puteri, ale "ultimelor zgarieturi" de la bmw cu date usor verificabile si din surse sigure.
2l benzina de la bmw nu as spune ca e mediu, intre masinile de strada. Da si tu linkuri cu suprema honda, ca eu n-am gasit pe masini de strada decat performante modeste. Totusi hai sa nu o dam in jigniri ca nu stii tu cat de inteligent sau de prost sunt. |
Pai la diesel ai avut grija sa alegi topul motorului de 2l, adica cel de BMW.
Exemplu de 2l benzina Honda 2l aspirat, TypeR 200 CP, S2000 240 CP. Alt exemplu - Renaul Clio Sport 2l aspirat 197 CP. |
Comparatia este oarecum incorecta, nu se compara turbo cu aspirat. De remarcat este ca nici cu turbo diesel nu ajunge la performantele benzinarului aspirat. Discutii de raceri, plm :).
|
Quote:
De remarcat ca nu, repet NU l-am ales pe cel mai performant spre comparatie ci pe cel mai apropiat de 320i, 320d ef dynamics (care e orientat spre consum), bmw mai are peste asta inca 2 diesel-uri peste, adica 320d 183Cp si 123d de 200cp. Asta din urma desi are cu peste 250 de kg in plus fata de clio, are acelasi 0-100 si 0.3 s mai bine la 0-1000. Nu stiu cu honda care-i treaba ca nu am timp sa stau sa caut |
Quote:
RVL, eu am facut alegerea invers am trecut de la diesel la benzina ( cei drept mult mai puternic ) si consider ca a fost alegerea perfecta, un diesel fie el varful tehnologiei nu va urca in ture ca un benzinar, nu se va auzi ca un benzinar si nu-ti va oferi placerea de a conduce ca un motor atmosferic, vei simti doar acel zvac si nimic mai mult. Apropo de acel zvac am condus G6 2.0TDI versiunea common rail cu DSG si acel zvac a disparut complet, asta a fost impresia lasata mie. |
Si eu am auzit ca nu mai este la fel de vioi common rail-ul de la vag de 2.0 ca vechile PD-uri legendare de 1.9, nu se mai simt asa violent si nici la fiabilitate nu ar fi la fel de grozave.
|
Pai de la motor de aproape 4l cum vrei sa mai simti ceva la 2.0? :)
Fiabilitatea CR la VAG - are cateva particularitati - e prea nou introdusa ca sa punem un verdict asa clar - VAG e cu ani in urma concurentei care a introdus CR in jurul anului 2000 si e posibil sa mai treaca un timp pana sa-l perfectioneze Cred ca l-au facut mai lin intentionat, nu ca nu au putut altfel. |
Si VAG are CR de mult, doar ca nu pe 2.0 tedy. A6-le 3.0 TDI are CR din 2004 si posibil sa existe mai de mult. Au trecut de la PD la CR din cauza costului de fabricatie mai mic la CR nu ca ar fi fost miezu.
|
Nu e miezu, nici un motor nu e miezu, cel putin niciunul cu combustie...
PD e practic pe acelasi principiu cu injectia clasica doar ca pompa de injectie e "sparta" in bucati si pozitionata in acelasi corp cu injectorul, are avantajul presiunilor de injectie mai mari dar e mai complicat si pune mai multe probleme dpdvd al uzurilor, mai ales cu combustibili din ce in ce mai putini grasi. Este si mai ieftin, intr-adedevar dar nu cred vag a baga cr pentru bani in a6 in timp ce a mentinut pd pe entry-level |
1 Attachment(s)
:rolleyes2
|
Quote:
Motorul de top biTurbodiesel BMW 2l 204 CP vs Motorul de top Honda 2l aspirat 240 CP. Motorul de 2l benzina aspirat BMW nefiind un motor de top. |
Da niste link-uri sau macar zi tu niste cifre despre honda aia, la zona ingusta a cuplului sunt absolut convins ca nu prea straluceste printre motoarele de putere asemanatoare.
Ai specificat ca e vorba de bi-turbo...probabil pentru ca nu stii de ce sunt 2 turbine... scuze daca ma grabesc cu presupunerile. |
Intre timp am vazut ca e pe honda s2000 si datorita cutiei scurte si masei proprii mici se comporta onorabil.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
La 240cp - vmax 240 e destul de scurt, alte masini ating asta la 200cp si aerodinamici mai slabe.
|
Quote:
Acum zi care sunt alea "alte masini" cu performantele mai mari. |
nu am mers cu s2000, chiar sunt curios ce senzatii ofera.
vis a vis de ce ati discutat voi mai in urma, personal nu m-a impresionat type r. adica nu mi se pare ca ofera senzatie mai tare decat gti si ma refer stock vs stock, modificate gti-ul este cu mult peste type r. asta este parerea mea personala. inca un ex nevativ in ceea ce priveste honda este accord. inainte de toate am vrut sa imi cumpar un accord, dar nu mi-a placut mai deloc, adica a fost sub asteptari cu mult la ce motor se anunta 2.4 vtec 190 cp 16v. mi s-a parut lesinat, crezand ca are probleme primul accord am mai incercat inca unul tot dar aceeasi treaba. de ex insignia mea ofera senzatii mai tari ca accord-ul 2.4 si este diesel cu o putere mult mai mica. de la infinity mi-a placut fx35(parca), te simte-ai foarte bine la volan, motorul urla ca un motor si senzatia era una deosebita. asta da masina. |
Quote:
pai vag, mercedes, bmw s.a ating 240 la 200cp pe caroserii medi , gen a4, c, seria3 Ca performante trebuie sa o compari cu aceeasi clasa cum ar fi z4, care la 231cp (2003) i-o da din orice pozitie si 0.3 sec pana la suta, si la topspeed, cu toate ca are mici dezavantaje contra lui cum ar fi: raportul masa/putere (mai slab cu 0.1kg/cp la z4), latime si inaltime mai mare cu 3cm si 1,5cm, putere totala mai mica (10cp), cutie mai "lunga" se vede din top-speed. Stii de ce castiga z4? Sufera de placebo numit cuplu maxim la turatie mai joasa ce se traduce printr-o curba de cuplu cu o medie mai mare, rezulta putere medie pe plaja de turatie MAI MARE la z4. Nu ma incanta capacitatea mai mica, mi se pare mai bun un TSI la benzina sau un bmw 2.0 biturbo diesel eventual si asta impins la vreo 250cp |
Am si eu o intrebare la cei care au diesel: dimineata la rece cum parcurgeti primul km de oras sa spunem? Subturat sau nu, ca din cate am vazut cam la toate dieselurile ca sa schimbi din trI pe II trebuie sa ai cel putin 2700 ca sa nu intri in tr aIIa subturat. Apoi mai prinzi un semafor, un stop si iar se repeta povestea. Dupa ce se incalzeste motorul nu mai conteaza dar cat e rece? :???: Si cat e rece toti zic sa nu o turezi prea tare, ori daca nu faci asta(cel putin cat schimbi treptele) se cheama ca mergi cam subturat, nu?
|
Eu merg la relanti :D
Se cheama subturat? :)) Cat e rece se recomanda sa nu treci de 3500rpm ca la orice masina turbo, nu are legatura ca e diesel sau nu. La diesel recomandarea e sa nu mergi subturat din cauza egr-ului care are tendinta sa se infunde (pentru cine mai are EGR pe masina :D ) indiferent daca e cald sau rece motorul. |
Quote:
|
in mare parte la orice masina(indiferent ca e aspirat sau turbo) cat e rece e recomandat sa nu ii dai forja(asta in cazu in care vrei sa te tina masina mai mult).
dupa ce se incalzeste cu aspiratu poti sa mergi cum vrei , dar cu un turbo trebuie sa mergi ceva mai turat.turbina e pusa acolo sa fie folosita nu se faca panze de paianjen :D.am auzit destule cazuri de femei cu diesel-uri turbo care au ajuns in service cu probleme la turbina din cauza ca au mers subturat. |
Nici cu aspiratul nu e bine sa mergi "cum vrei", pe langa faptul ca un mers subturat nici macar nu iti aduce beneficii la consum, nici bine nu ii faci motorului, se depune calamina si alte cateva neajunsurii, e drept nu la fel de daunatoare ca deteriorarea turbo-ului la motoarele supraalimentate.
|
Mersul subturat la diesel nu face rau doar EGR-ului, aceeasi calamina care se depune acolo se va depune si turbina=>turbina dezechilibrata=>ax rupt sau lagare distruse.
In general cel mai sanatos la diesel este intre 2000 si 3000, asa merg cat e rece, de obicei chiar pun pilotul in tr2 sau 3 pe la 2200-2500, asta ma face sa nu imi vina sa o calc. Cel mai important pentru orice motor cat e rece este sa calci pedala de acceleratie cat mai progresiv si cat mai putin. E absolut gresit sa mergi cu masna la ralanti, producatorul spune ca nici pe loc nu trebuie tinuta mult asa, in viteza nici atat. |
Quote:
|
Quote:
|
Golf GTI are 200 CP nu 240 ca S2000 iar la aerodinamica cred ca sta mai prost ca S2000 si are top speed 235 kmh. Varianta ED 30 are top speed 245 km/h desi inca are 10 CP in minus si acelasi dezavantaj la aerodinamica. Audi A4 DTM Edition - 220 CP => 247 kmh top speed. Audi TT 1.8T 225CP are top speed 243 kmh in conditiile in care e si quattro = pierderi mai mari. Exemple mai sunt asadar afirmatia conform careia 240 kmh top speed la S2000 nu e cine stie ce nu e prea deplasata imo.
|
voi vreti top speed de la o masina cabrio ? :lol:
|
Quote:
am şi eu o īntrebare, cānd le-ai testat, ai călcat pedala pānă acul turometrului a ajuns la linia roşie nu? cunosc cazuri care se urcă din diesel pe benzină şi zic că benzina e puturoasă şi leneşă... nu trage ca dieselul... dar cānd mă urc cu ei īn maşină să văd cum merg, oamenii ăştia testează benzina pānă la 2500 rpm, că poate sare vrun ralanti īn baie, poi normal că nu trege la turaţia respectivă! eu unul folosesc īn depăşiri destul de des cele ~6500 rpm ale otovehiculului, nu mă rog de cel pe care īl depăşesc să frāneze ca să pot trece. iar īn altă ordine de idei, da sunt fan otto, dar nu aş refuza un BMW E9x 3-Series 330d xDrive nicicānd şi nu pentru consum ci pentru cei 520 Nm oferiţi! |
Quote:
Oricum ma bucur sa comparam un aspirat cu turbo, invers ar fi sarit toti fanii vag de cur in sus :)) |
Pai eroarea la kilometraj difera de la o masina la alta, unele au eroare mai mica, altele mai mare, daca la S2000 265 inseamna 245 real nu e la fel la toti dar din moment ce producatorul o declara la 245 kmh top speed sigur 100% ia atat real, ca nu o fi 265 pe ceas e partea a doua dar nu vad relevanta. App, postasem de muuul (nu cred ca-l mai am) un film cu un GTI resoftat + bov (astea erau singurele modificari) cu ~ 270 kmh pe ceas, film facut pe A1 de o cunostinta deci e real 100%, filmat cu un Nokia 6230i sau 8800 dar nu mai tin minte.
|
Quote:
http://www.ultimatespecs.com/car-spe...V-4Motion.html si e limitata... Cu ce te incalzeste ca are 2000cc? La impozit dar o masina dee genu nu ti-o iei cu ultimi bani disponibili si de regula nu e singura asa ca nu prea te uiti la impozit. @skynet cabrio au hard topuri si exista multe cabrio mai rapide chiar si super-car-uri |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:08. |
- Copyright 2026 4Tuning