![]() |
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
si se anunta un nou protest pe facebook ..sa vedem cati vor participa si daca se va rezolva ceva... http://www.*************/event.php?eid=224499544267501
|
poate ai vrut sa scrii asa :D :aici e pagina.
L.E: se pare ca cenzura lucreaza indiferent de cum vrei sa postezi linkul exterior :D. oricum atasati restul de link la pagina respectiva |
pret azi 26.08 benzinarie JET germania
diesel 1,399 euro/litru |
pe 7 septembrie la ora 19:30 in piata constitutiei va fii protestul....
|
incepem iar protestele? eu sunt pentru
|
momentan doar in bucuresti. daca poti ajunge pe data de 7 sept te asteptam !
|
Quote:
|
sunt curios cata lumea o sa se stranga :lol::lol::lol::lol::lol:
|
Quote:
|
daca or sa fie 15 masini o sa fie SENZATIONAL de BINE ...pacat ca in tara asta de ....t nu poti sa faci NIMIK ..ca si cu PRESUPUSA lege cu masinile straine ...toti ASTEAPTA sa vada ce OR sa faca astia dar NIMENI nu spune hai sa IESIM ...asteptati ca e cea mai buna posibilitate
|
eu va scriu nu va zic hai sa iesim ! iesiti ? :)
|
Quote:
|
da. din piata constitutiei se va pleca catre o benzinarie, doua, trei, sapte, noua, in functie de cate masini o sa fim...
|
tare sunt curios, sa vad numarul celor care IESIM impotriva scumpirii repetate a carburantilor, in raport cu salariile din Romania si a CALITATII acestora, si a modului in care ne FURA la pompa
|
Revin si eu in discutie?
Inainte sa aruncati cu noroi in mine pentru ideea pe care o voi prezenta mai jos, va rog insistent sa cititi topicul inca din decembrie 2010, de cand exista el, cand am fost si eu implicat in ideea asta. Acum nu mai poti face NIMIC. Sunt prea multe persoane care prefera sa dea 7 ron pe litrul de benzina si sa stea la coada la pompa, decat sa isi piarda orele in fata unei benzinarii blocand si scriind ca vrea preturi mai mici la carburanti. Petrolistii va vor da in cap mereu cu ceva si vor veni cu contraargumente, in baza unor rapoarte pe care si le fac ei, cu cheltuielile lor, cu taxele pe care (sanchi!) le platesc la stat, la rafinarii, la mamele lor (deh, daca le am la mine intr-o emisiune televizata, cine va veni sa faca si cercetarea acesui raport ca sa il combata cap-coada?! si daca protestatarul vine cu mana-n buzunar, cine da mai bine pe sticla? tot eu, ca am niste foi mincinoase pe care le pot pune in fata camerei de filmat, ca oricum nu ma verifica nimeni - si daca ma verifica, stai ca bag o spaguta sa ii inchid gura... in Romania inca se poate:)). O sa fiu realist: am fost la proteste cu speranta ca se va rezolva ceva... in momentul cand se anuntau mii de oameni, au venit 200. In momentul cand se anuntau 200 de oameni, au venit 20, iar din cei 20 erau doar 10 masini. Acum se vor anunta in Bucuresti 100 de oameni si vor veni 5 cu masinile lor. Morala: 1. romanul nu stie sa fie unit si merge pe principiul: "sa faca tineretul, ca noi am facut tam-tam la revolutie" (chit ca a fost praf in ochi revolutia) / "unde dracului te duci tu, vrei sa ai probleme cu politia?! lasa-i sa faca altii, stai cuminte asa" (cam asa spun aia mari), iar tineretul merge pe principiul "sa faca altul" / "ma doare-n cot de ceilalti ca eu am masina si bani de la taticu', nu ma intereseaza cat e benzina ca nu platesc eu!". Vrem o viata decenta dar nu facem nimic. 2. la ora actuala, la cate proteste au fost in tara (LEGALE!), guvernul nu a facut nimic si nu a dat inapoi deloc... ce va face sa credeti ca o mana de oameni (in comparatiile cu protestele in care au fost mii de pensionari, etc) va schimba mentalitatea guvernantilor si a petrolistilor? Si inca 2 lucruri pe care trebuie sa le tineti in vedere in cazul in care se trag toate masinile personale pe dreapta: 1. carburantii nostri se vand foarte bine pe piata externa (deci export, fara bariere tarifare de export pe care ar trebui sa le impuna guvernantii nostri = 100% profit!), incasarile petrolistilor curg in continuare in conturi si abia 1/4 din consumul de carburant este reprezentat de oamenii de rand, ca noi, care vrem sa lasam masinile acasa. 2. fitosi vor exista mereu, sau persoane care fac naveta sa ajunga la munca in afara Bucurestiului (sa nu puneti un semn de egal intre fitosi si oamenii muncitori). Petrolistii vor face niste rapoarte interne, vor vedea care sunt statiile la care incasarile sunt cele mai mici (pentru ca daca se va resimti o criza financiara la ei se vor interesa de asta) si vor inchide respectivele statii, lasand pretul carburantilor fix acelasi. Pentru cine nu a inteles inca principiul de functionare al afacerilor in Romania: "Reducem cheltuielile, dar preturile nu le scadem, pentru ca nu ne mai imbogatim rapid, ci lent... si nu am vrea ca progeniturile noastre sa mearga cu Loganul la liceu, ci cu GL-u' pe care sa i-l facem cadou de majorat. Lasa sa traiesc eu si familia mea bine, da-i in pielea mea pe restul!" Sfatul meu: stati potoliti... cat timp nu exista unitate si parolism in tara asta, degeaba va strofocati (abia atunci cand se vor anunta 5-6 milioane de romani la un protest, abia atunci veti putea face ceva pentru ca vor veni sigur vreo 100.000). Uitati-va la englezi: aranjau ce aveau de aranjat pe facebook si chiar se prezentau, faceau ravagii in Londra si terminau (chit ca unele erau actiuni huligane)... la noi sunt numai tastaturile si mousii de noi. Iar in curand, chestia asta nu ne va face sa parem decat niste retardati in ochii altora - nu va mobiliza pe nimeni sa faca altceva, decat sa ne jigneasca incontinuu. Am renuntat sa ma mai strofoc pentru binele tarii si a celor din jur, daca pe cel de langa mine nu reusesc de niciun fel sa il misc si sa il determin sa isi miste curul la un protest care s-ar dovedi a fi benefic pentru el. Ce rost are in a ma strofoca? "Devin si eu un sclav al tarii si asta este..." inchei resemnat ideea. |
Spun si aici ce am spus in multe locuri:
"Romanul cand e futut in cur,sare in sus de fericire!" |
maine la 19:30 in piata constitutiei suntem prezenti . va asteptam pe toti de acolo se va pleca catre o benzinarie...doua...trei...
|
http://www.money.ro/carburantii-se-s...u_1093771.html
Parca scazuse pretul barilului dar a crescut dolarul la 3.1 RON .. Un articol interesant No comment http://www.jurnalul.ro/bani-afaceri/...ia-590544.html |
Quote:
|
fix nimic. n-ai cu cine.
|
"Ai fi avut cu cine" între ianuarie şi martie, când firmele şi populaţia obişnuită erau mult mai nemulţumite decât noi.
Cine ştergea mesajele cu şi despre postere şi stickere prin care să fie atras sprijinul populaţiei?.. ~Nautilus |
Quote:
|
Quote:
E cam offtopic dar vedeti asta, le zice bine omu' : https://www.youtube.com/watch?v=WSsBU...lated#t=04m55s |
Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială după trimestrul doi din 2008
http://www.mediafax.ro/economic/pret...-2008-8823169/ |
Stati sa vedeti cum se scumpeste benzina/motorina dupa ce se stabileste acciza ca animalele astea de la BNR au dat un curs la euro de iti vine rau, ca apoi de marti sa scada euro ca de...
|
Euro a scăzut azi cu 3 bani, n-a mai aşteptat ziua de marţi :p Acciza nu va fi mult mai mare fiindcă anul trecut a fost stabilită pentru un curs de 4,2672 lei şi diferenţa nu e extraordinară.
~Nautilus |
BCE stabileste cursul pentru accize si au stabilit un curs de 4.3001 RON deci cu 3.4 bani mai mult decat anul trecut cand era 42650..
|
Preşedintele Benzinarilor Particulari : În 2012 litrul de benzină poate ajunge la 7 lei!
http://www.jurnalul.ro/bani-afaceri/...ei-592480.html Dar DE CE? |
pentru ca meritam :)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
:lol: daca o sa o tina tot asa mergem in Harghita si taiem doi , trei copaci pentru ...
|
Benzina s-a scumpit din nou. Vezi de ce
A doilea jucător de pe piaţa carburanţilor, compania Rompetrol, a majorat preţurile carburanţilor vânduţi în reţeaua proprie. Rompetrol a majorat preţurile cu trei bani pe litru, atât la benzine cât şi la motorine, începând de azi. Potrivit reprezentanţilor companiei, majorarea a fost determinată de aprecierea dolarului în raport cu leul. Este prima majorare de preţ operată de Rompetrol în acest an. Pentru benzine, noile preţuri sunt de 5,51 lei pe litru pentru sortimentul Efix 95 şi 6,16 lei pentru sortimentul Alto 101. Motorinele costă 5,49 lei pe litru pentru Efix Diesel şi 5,8 lei pe litru pentru Diesel Alto 55. Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, nu a operat încă vreo majorare de preţ în această lună. Potrivit datelor BNR, în ultima lună, cursul zilnic leu-dolar e evoluat în intervalul 3,1-3,2 lei/dolar. Cea mai mică valoare a fost atinsă în ziua de 16 septembrie (3,09) iar cea mai mare pe 4 octombrie (3,26). Cursul de astăzi este aproape identic cu cel din 12 septembrie, adică 3,13 lei/dolar. |
Cum justifică Petrom scumpirea masivă a motorinei
Creşterea preţurilor la motorină este determinată de majorarea cererii pentru acest produs, iar România produce mai puţin decât consumă din acest tip de combustibil, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, directorul executiv al OMV Petrom (SNP http://www.money.ro/cum-justifica-pe...i_1129111.html Sa ii asteptam pe rusii de la SOCAR care o sa aduca combustibil turcesc poate mai ieftin |
Prosteala :(, masini tot mai putine la firme, firme tot mai putine... e cererea prea mare :)
|
Efectul de turmă: După OMV Petrom, Rompetrol şi Lukoil scumpesc masiv motorina
La doar o zi după ce OMV Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa românească, a scumpit motorina cu 12 bani/litru, iar benzina cu 6 bani/litru, ceilalţi doi mari actori – Rompetrol şi Lukoil- au majorat preţurile la motorină cu până la 12 bani, iar la benzină cu 5, respectiv 6 bani/litru. http://www.capital.ro/detalii-artico...na-154981.html |
mda...tipic romanesc! in loc sa ne mobilizam toti sa facem ceva.....stam ca niste cretini si comentam pe forumuri. ne-o cam meritam....sincer!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Cine ti-a zis tie ca avem "cele mai mari preturi la carburanti"?? Ai fost recent prin Anglia, Suedia, Luxembourg??? |
Quote:
Avem preturile ca afara, OMV vinde motorina/benzina cu acelasi pret in toata Uniunea Europeana. Nu-i problema lor ca unii din noi nu castiga ca dincolo, nu sunt ei Ministerul Solidaritatii Sociale. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:03. |
- Copyright 2026 4Tuning