Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994 (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/90194-masina-mea-opel-calibra-c20ne-1994-a.html)

=Virus= 10-06-10 22:02

Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994

Ai facut masina? Cred ca a sarit siguranta si s-a deplasat pinionul de a V-a. Incearca sa nu mai mergi cu masina pana nu o repari...

DaBotta 13-06-10 11:20

Nu am facut-o inca. Nu am cum sa nu circul cu masina pentru ca nu ma pot lipsi de ea si momentan nu sunt bani pentru manopera.

marian_sro 17-06-10 14:02

ai un capac amarat ca sa vezi ce e la a-5a. roata stanga jos , vreo 5-8 suruburi si scoti capacul de la 5. cel putin asa e la f16.si 99% si la f20. ce manopera?

DaBotta 18-06-10 23:35

Nu mai vizitez nimic in ea. O dau jos , pun cutia de pe NE , usurez volanta si daca ii cazu ii schimb si ambreiajul

Luni imi pun evacuarea pe 60mm cu inermediara si finala borla.

Urmeaza injectoarele de LET + refacut softul , daca nici asa nu o sa mearga ii dau foc. Pun motor de corsa de 1.1 pe ea si am terminat ;))

daflyer_oradea 22-06-10 12:10

merge? sau ...1.1? fii serios, de fapt. te chinui de prea mult timp, si ti-e draga...asa ca nu mai spune asemenea prostii ca te penalizeaza apoi tot ea...

DaBotta 22-06-10 12:14

Pai daca nu as fi tinut la masina asta sigur era demult la remat :).

Acuma masina ii la tobe , imi monteaza traseul pe 60mm. Sunt curios cum o sa mearga si cum o sa sune. Eu sunt la munca si sunt nerabdator sa vedem ce si cum.

Cat despre cutie , se potriveste cea de pe vechiul motor , acuma bani sa fie sa o schimbam , uleiuri si toate cele.

gti 4 ever 22-06-10 12:22

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3460406)
Pai daca nu as fi tinut la masina asta sigur era demult la remat :).

Acuma masina ii la tobe , imi monteaza traseul pe 60mm. Sunt curios cum o sa mearga si cum o sa sune. Eu sunt la munca si sunt nerabdator sa vedem ce si cum.

Cat despre cutie , se potriveste cea de pe vechiul motor , acuma bani sa fie sa o schimbam , uleiuri si toate cele.

vezi ca rematu s-a mutat pe sovata vis-a-vis de tine acolo se caseaza mai nou :-P program nonstop

DaBotta 22-06-10 13:04

Al drequ , acolo in spate la PBuri nu ? :)).

DaBotta 22-06-10 21:28

1 Attachment(s)
Gata mi-a montat evacuarea.

A lasat finala prea iesita dar asta este. Parca se misca masina ceva mai bine , sunetul este gros si frumos.

gti 4 ever 22-06-10 21:57

pfoai am uitat sa facem o filmare mah :x in orice caz suna bene mai ales in limitari :twisted::twisted::twisted:

DaBotta 22-06-10 21:57

Quote:

Originally Posted by gti 4 ever (Post 3461920)
pfoai am uitat sa facem o filmare mah :x in orice caz suna bene mai ales in limitari :twisted::twisted::twisted:

Si mishu sofer :))

GJ 64 GAB 22-06-10 22:24

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3461923)
Si mishu sofer :))

Zgārcitule !

De ce nu pui mai multe poze ?!

DaBotta 23-06-10 21:25

Pai nu pun mai multe poze ca nu am :)). Zilele astea am lucrat non stop , nu am facut poze nici cand a montat-o pe masina ca nu am avut cum , eram la munca.

O sa urmeze mai multe poze , si o filmare

DaBotta 24-06-10 15:51

Se misca mult mai bine masina cu evacuarea asta. Parca nu se chinuie atata sa urce in ture. Inainte in treapta 3 la 2.500 ture daca o acceleram dintr-o data ii trebuia timp sa gandeasca ce are de facut , acuma parca reactioneaza una doua.

Mai nou am alte probleme :))

Saptamana trecuta tot mi se aprindea checkul in bord. Am luat lapetopul am pus diagnoza pe masina si aveam urmatoarea eroare:

INJECTOR VALVE 2 LOW VOLTAGE
Acuma ori ii injectorul pe duca , ori firele care vin din ecu la injectoare is imbatranite si imi pierd pe undeva curent.

Se manifesta in felul urmator. Daca merg in treapta 3 sau 4 accelerata constat incepe la un momentan sa se scuture si sa dea in nas. In momentul in care face faza asta daca pun pedala jos totul revine la normal , nu mai face nici un fel de figura.

Am si ceasul de la AFR , doamne fereste cum face , acuma ii LEAN acuma ii REACH. Am scos vacumul din regulatorul de benzina de pe rampa si l-am infundat si merge ceva mai bine , nu mai face chiar asa figuri , dar tot face. Tind sa cred ca si softul magic ce il are ECU-l asta ii ceva de duzina si ii vai de capul lui.

De 2 3 zile dupa ce ii dau in freza mi se aprinde checkul una doua si ramane aprins. Diseara pun diagnoza din nou sa vedem despre ce este vorba.

Am o intrebare , am vazut la debitmetru ca ii neagra neagra lamela aia care masoara , bine asa era de cand l-am cumparat , am inteles ca se poate curata cu spray pentru curatat discuri , sa incerc sa il curat ? ar trebuii sa mearga mai bine , pt ca daca ma uit la parametrii live pe tester , nu prea ii in parametrii optimi nici debitul de aer nimic.

bobby_gsi2 24-06-10 15:56

Obisnuieste-te odata....... asa e motorul asta mai lenes din firea lui ;) si nu trage bine de la evacuare...e doar efectul placebo si sunetul care te induc in eroare :P

Radu_print 24-06-10 16:27

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3466938)
Se misca mult mai bine masina cu evacuarea asta. Parca nu se chinuie atata sa urce in ture. Inainte in treapta 3 la 2.500 ture daca o acceleram dintr-o data ii trebuia timp sa gandeasca ce are de facut , acuma parca reactioneaza una doua.

Mai nou am alte probleme :))

Saptamana trecuta tot mi se aprindea checkul in bord. Am luat lapetopul am pus diagnoza pe masina si aveam urmatoarea eroare:

INJECTOR VALVE 2 LOW VOLTAGE
Acuma ori ii injectorul pe duca , ori firele care vin din ecu la injectoare is imbatranite si imi pierd pe undeva curent.

Se manifesta in felul urmator. Daca merg in treapta 3 sau 4 accelerata constat incepe la un momentan sa se scuture si sa dea in nas. In momentul in care face faza asta daca pun pedala jos totul revine la normal , nu mai face nici un fel de figura.

Am si ceasul de la AFR , doamne fereste cum face , acuma ii LEAN acuma ii REACH. Am scos vacumul din regulatorul de benzina de pe rampa si l-am infundat si merge ceva mai bine , nu mai face chiar asa figuri , dar tot face. Tind sa cred ca si softul magic ce il are ECU-l asta ii ceva de duzina si ii vai de capul lui.

De 2 3 zile dupa ce ii dau in freza mi se aprinde checkul una doua si ramane aprins. Diseara pun diagnoza din nou sa vedem despre ce este vorba.

Am o intrebare , am vazut la debitmetru ca ii neagra neagra lamela aia care masoara , bine asa era de cand l-am cumparat , am inteles ca se poate curata cu spray pentru curatat discuri , sa incerc sa il curat ? ar trebuii sa mearga mai bine , pt ca daca ma uit la parametrii live pe tester , nu prea ii in parametrii optimi nici debitul de aer nimic.

AFR-ul este normal sa iti faca asa, ar trebui sa intri in panica daca ar sta constant. Cand pui testerul pe el, ia vezi ce linie sinusoidala frumoasa iti apare pe ecran. Asta ii felul sondei lambda de a-ti arata ca functioneaza. Cu cat ii mai "continua" linia, cu atat mai proasta e lambda. Cum ceasul tau de AFR isi ia semnalul de pe firul de la lambda (cel putin majoritatea astora asa fac), e normal sa oscileze, dupa impulsurile pe care le primeste.

Pe de alta parte, nu pot pune punctul pe i la problema ta cu scuturatul la mers constant, da sunt destul de sigur ca nu e de la injector. Ma degraba ceva vacuum care trage aer fals...
Bafta

marian_sro 25-06-10 11:15

debitmetru se curata cu alcool izopropilic sau cu crc de debitmetre.cu ala de frane il cureti de tot.si un debitmetru de sfi in mintile lui nu e asa usor de gasit.

ce diagnoza folosesti? vezi ca la opelscaner ai si valorile bune sa faci comparatie sa vezi ce nu merge. cel putin la ne asa e.
verifica si mufele la injectoare ca eu am gasit oxidate si contacte imperfecte.
ai soft pe ea? probeaza cu un ecu original poate e si pe acolo o buba.

eu cand am spus ca mai bine tinei ne-ul.... creca m-ai injurat.

gti 4 ever 25-06-10 11:19

Quote:

Originally Posted by marian_sro (Post 3468980)
.

eu cand am spus ca mai bine tinei ne-ul.... creca mai injurat.

vrei sa zici ca ne-a injurat... :twisted::twisted:

DaBotta 30-06-10 20:31

Injur eu ziua si clipa in care am luat decizia sa pun pe masina SFI.

Regret enorm lucrul asta , dar asta este.

Probleme peste probleme cu coaja asta de motor. Intr-una se aprinde CHECKul , tot LOW VOLTAGE la INJECTOR VALVE. Nu am timp sa ma ocup de masina , mananca de rupe locu , numai 15 si 16 imi papa. Nu o mai suport.

Imi vine sa o vand , dar nu primesc bani pe ea sa imi cumpar o masina mai de doamne ajuta.

De banii care i-am bagat in coaja asta de motor , imi faceam NE-ul boboc. Si era acuma peste un LET stock , fasaia in voie , axe , admisie , tot ce se poate mai smecher era pe el.

Nu se poate da timpul inapoi ?

electric_style 30-06-10 21:31

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3483708)
Injur eu ziua si clipa in care am luat decizia sa pun pe masina SFI.

Regret enorm lucrul asta , dar asta este.

Probleme peste probleme cu coaja asta de motor. Intr-una se aprinde CHECKul , tot LOW VOLTAGE la INJECTOR VALVE. Nu am timp sa ma ocup de masina , mananca de rupe locu , numai 15 si 16 imi papa. Nu o mai suport.

Imi vine sa o vand , dar nu primesc bani pe ea sa imi cumpar o masina mai de doamne ajuta.

De banii care i-am bagat in coaja asta de motor , imi faceam NE-ul boboc. Si era acuma peste un LET stock , fasaia in voie , axe , admisie , tot ce se poate mai smecher era pe el.

Nu se poate da timpul inapoi ?

daca pastrai NE-ul acum erai departe..!!! lasand d'oparte axa , admisia , si tot ce mai era p'acolo...cred ca puteai urca lejer pana la turbo cu banii alocati xe-ului !!! dar asta e...iti raspund eu la intrebare "NU se mai poate da timpul inapoi?" -NU , NU se mai poate!

gti 4 ever 30-06-10 21:47

hai ma alex capu sus. ce plm fieru ne-o facut pe noi sau noi pe el? tre un mic concediu alocat timp la un mecanic ok si facut bobok . sa o dai sa sau renunti la investitia facuta nu e voie :twisted::twisted: . toate se fac si asa ai parc auto deci pana ai timp si bani las-o sa stea putin :lol:

speed line 01-07-10 14:37

Capu sus usor usor cu rabdare o pui la punct, asta e daca nu ai nimerit un motor in mintile lui..curata injectoarele si vezi daca mai face figuri dupaia. Sti ce mi-ai zis mie cand imi venea sa ii dau foc ca nu mai mergea nimic, totul facea figuri e pacat de munca ta sa renunti ;)

DaBotta 01-07-10 16:54

Injectoarele le-am curatat de 2 ori. Le-am curatat inainte sa pun motorul sus pe masina , si le-am mai curatat odata cand a fost desfacut motorul.

ECU ce il am eu are ceva SOFT , si tare mi ca de acolo is toate probleme , ii ceva cotetz de soft probabil , ceva de duzina si de aia merge asa de prost.

Nu mai stiu ce sa fac , o sa curat zilele astea si debitmetrul ca lamelele is cam negre sa vad cum merge dupaia.

Radu_print 02-07-10 08:18

pai nu gasesti si tu un ecu la cineva, sa faci o proba?

DaBotta 07-07-10 22:23

1 Attachment(s)
Maine primesc de la elyx un ECU stock sa vedem cum merge cu el.

Ce bine le sta impreuna :D

electric_style 07-07-10 22:25

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3501020)
Maine primesc de la elyx un ECU stock sa vedem cum merge cu el.

bafta multa si sper sa rezolvi problema !:-)

gti 4 ever 07-07-10 22:36

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3501020)

si aia mica unde este?

DaBotta 11-07-10 00:17

Asadar , daca tot vremea a tinut cu noi astazi , nu prea am avut mare lucru de facut asa ca m-am apucat sa fac ce mi-am propus demult.

Imrepuna cu un prieten ne-am luat inima in dinti si am zis ca ne apucam sa taiem spoilerul sa montam proiectoarele.
Zis si facut , am ajuns la el , rapid jos spoilerul si dai bataie. Dupa ce am taiat , ne-am apucat de inginerii curate sa facem sa culce proiectoarele si sa stea fixate cum trebuie.
Nu ati vrea sa vedeti interiorul spoilerului pentru ca v-ati soca de ce metode neortodoxe am folosit sa fixam toate treburile :D.
Dupa care am inceput sa vedem cum le putem monta , masina mea neavand de fabrica proiectoare am inceput cautarile pentru relee , una alta.

Noroc cu Vectraul C20LET care avea de fabrica proiectoare , dar cum avea intercoolerul ala imens , proiectoarele nu mai existau asa ca le-am luat de la el , cele 2 relee si butonul pentru ceata.

Am pus relee , butoane toate prostiile , si tot nu mergea , era tarziu deja si am lasat-o moarta urmand ca zilele urmatoare sa le si legam. Am pus bara sus pe masina , am montat tot bordul , dar surpriza nu aveam lumina la bord nimic. Nu gaseam din ce motive nu merge , de draci am tras de butonul de la plasme si am rupt toate lipiturile :(. Asa ca am ramas si fara plasme , acum de voie si de nevoie o sa ma apuc sa imi fac bordul OPC Style. Totusi dupa o reverificare am descoperit ca problema era o siguranta arsa la care nu m-am gandit. Si surpriza , dupaia mergeau si proiectoarele , dar degeaba nu erau legate balasturile , si am zis ca nu mai dam bara jos inca odata. Zilele urmatoare o sa facem si legaturile.
In proiectoare este montat un Kit de Xenon 35W si 15.000 K

Recunosc ca fara ajutorul prietenului meu nu reuseam sa le montez singur.

Niste poze .....
https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00218.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00220.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00221.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00226.jpg
Nu am mai apucat sa fac poze cu bara pusa pe masina. Si maine ii o zi :D

Intre timp am pus si manerele de Vectra B fara butuci. Acum nu mai au hotii cum sa imi forteze butuc de la usa soferului :))

https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00222.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00223.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00224.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00225.jpg

gti 4 ever 11-07-10 12:15

dute ma :-P:-P te-ai dat pe lucru manual? is curios cum bat proiectoarele alea cu 15000k bafta

FLO_GSU 13-07-10 13:58

Sunt tare curios cum o sa mai deschizi tu masina cand vei ramane ,evident intr-o uimire crunta, fara curent in baterie..evident vei incerca sa o incarci, sau sa iei curent de la cineva...intrebare: CUM???
Bafta cu masina....am vrut sa pun si eu 16v pe calibra...ai fost un motiv solid pt care nu am facut-o si nici o o voi face vreodata...ghinion maxim...cred ca ti-a mancat zilele...!!!:rolleyes2
Bafta si sa iti iasa intr-un final un 16v in mintile lui pt ca sincer meriti...la cata munca ai depus...!!!

FLO_GSU 13-07-10 13:58

Sunt tare curios cum o sa mai deschizi tu masina cand vei ramane ,evident intr-o uimire crunta, fara curent in baterie..evident vei incerca sa o incarci, sau sa iei curent de la cineva...intrebare: CUM???
Bafta cu masina....am vrut sa pun si eu 16v pe calibra...ai fost un motiv solid pt care nu am facut-o si nici nu o voi face vreodata...ghinion maxim...cred ca ti-a mancat zilele...!!!:rolleyes2
Bafta si sa iti iasa intr-un final un 16v in mintile lui pt ca sincer meriti...la cata munca ai depus...!!!

banzay 13-07-10 14:35

Intra prin portbagaj :-) Asta sa fie problema? Eu nu mai am nici un maner pe masina, dar am solutii de rezerva. Din pacate cea cu intratul prin portbagaj e exclusa si mai am si gepeleu.

Dabotta, nota 12 pt insistenta! Eu daca aveam atatea probleme cu masina nu cred ca reuseam sa ma mentin calm! Deci, nota mare si la capitolul rabdare! Spor la munca si da-le incolo de fiare ca tot le facem sa mearga cum vrem noi nu? :twisted:

DaBotta 13-07-10 20:50

Calmul si rabdare deja s-au cam terminat. Singurul gand care mai ma tine pe picioare ii urmatorul. Am bagat mi de euro din pacate si momentan merge tot prost. Dar ma gandesc ca mai am de bagat cateva sute , si sa o vand pe bani de nimic la cineva care sa bage acele sute si sa se bucure de miile mele bagate aia chiar nu mai imi surade.

In principiu am gasit care ar fi problema mersului prost , am masurat rezistenta firelor care merg de la ECU la injectoare si au o rezistenta de 25.6 , enorm , imens. Ajunge foarte aiurea curetul si impulsurile la injectoare :(.
Si debitmetrul ar mai fi una din probleme , nici el nu masoara deloc cum trebuie din pacate.

Am legat astazi proiectoarele , cu becurile de 15.000 K , au o culoare interesanta.

Am pus motorase electrice la faruri ca sa am si eu reglaj electric.

Revin mai tarziu cu niste poze

DaBotta 14-07-10 01:25

Pozzzzzzeeeeeee

https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00231.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00234.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00235.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00236.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00237.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00238.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00241.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00242.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00243.jpg

Acum am pe masina Tri-Xenon
Faza Scurta: Xenon 55W - 8000K
Faza Lunga: Xenon 35W - 6000K
Proiectoare: Xenon 35W - 15.000K

Radu_print 14-07-10 11:52

nu vreau sa te dezamagesc, dar chiar nu cred ca problemele tale vin dela firele de care zici :(

salfkm 14-07-10 13:09

De acolo vin Radule problemele pt ca rezistenta injectoarelor este perfecta, 17 ohmi cat trebuie sa si fie,insa daca masori tensiunea de alimentare a injectoarelor la relanti este undeva la 0,25 V si in sarcina mare ajunge undeva la maxim 2,8 V ceea ce e foarte putin,ar trebui sa fie undeva la 5-5,5 V ca injectoarele sa lucreze corect,tensiunea lui fiind mult mai mica e clar ca nu au cum sa deschida cum trebuie injectoarele.Am masurat rezistenta pe care o au firele respective care comanda tensiunea la injectoare si surpriza aproape 27 ohmi rezistenta,ceea ce e foarte mult.Daca era un 2-4 ohmi era egal cu zero aproape dar asa e diferenta foarte mare.Si culoarea firelor este cu tenta de neagra,nicidecum culoarea cuprului cum ar trebui sa fie.

O alta chestie e ca nici debitmetrul saracul nu e chiar sanatos,mai precis senzorul de temperatura din el nu lucreaza cum ar trebui sa o faca,dar asta e pe planul doi ca sa zic asa

Radu_print 14-07-10 15:05

atunci spor la schimbat instalatia electrica :)
dar in continuare recomand una de imprumut, pentru ca imi pastrez opinia pana la proba contrarie :)
daca o schimbati si mere bine motorul, eu dau cate o bere (gasim noi o modalitate).
daca nu merge bine motorul dupa, puneti voi mana de la mana pentru o bere pt mine :)
Mai degraba as marja pe rezolvarea debimetrului.
Firele alea vin direct din calculator, eu chiar ma indoiesc ca toate au picat asa brusc...
si cred ca asta s-ar vedea ca si eroare de voltaj la injectoare in ECU
oricum, fruntea sus tovarase, eu sunt la motorul nr.5 si nu ma dau batut :P

DaBotta 14-07-10 15:15

Pai culmea ii ca eu am eroare INJECTOR VALVE 2 LOW VOLTAGE

Radu_print 14-07-10 15:38

mno asta schimba putin optica :)
nu ii nici macar culmea
m-ati tras pe sfoara, da tot dau berile daca merge bine dupa schimbarea instalatiei ;)

marian_sro 15-07-10 14:09

daca am inteles eu bine tu ai pus ohmetru pe fire , un capat la injector si unu la ecu?daca e asa si ai rezistenta 27ohm e imens.
la grosimea firelor alea ar trebui sa ai rezistenta 0,ceva ohm.

All times are GMT +2. The time now is 19:10.

- Copyright 2026 4Tuning