![]() |
Re: General - AUDI vs BMW -
si un x-drive extrem de prost de altfel pe x5
|
Quote:
si un x-drive extrem de prost de altfel pe x5 poti sa spui u cu mana pe inima ca exista vreo tractiune integrala aproape perfecta care sa`ti reziste si dupa 20 de ani? |
nu iau partea la nici unu.clar bmw este peste audi fara indoiala la toate capitolele.dar ambele au modele bune si rele.mclaren are mot bmw,bugaty tehnologia fsi a grupului vag.parti proaste au ambele.eu am avut un e 46 316 1.9 si vreau sa zic ca e un ot de kk consuma enorm .dar calitatea bmw e altceva multe clase mai sus.in bmw totul iti este la indemana e masina facuta pt sofer si pasagerii din ea cu mult cap.eu votez bmw pe orice plan
|
[QUOTE=vacaroz;1593690]400 cp sunt ceva, e o masina grea si cu un cuplu mare, ce te face sa crezi ca ina 150 cp nu mai mergeau?
si un x-drive extrem de prost de altfel pe x5 poti sa spui u cu mana pe inima ca exista vreo tractiune integrala aproape perfecta care sa`ti reziste si dupa 20 de ani?[/QUOTE] da. a mea e din '88 si merge ca focul. quattro adevarat, d-ala full mecanic fara electronice si alte nebunii. |
Quote:
@bara : word!! |
Imi exprim si eu parerea ;)
Depinde foarte mult de modelul comparat... Exemple: 1.Noul A4 este muuult mai frumos decat adversarul lui Seria 3... 2.Audi A6 a ramas in urma, seria 5 LCI fiind mult mai avansata 3.La seria 7 si A8 tine de subiectivitate... ambele modele au suferit doar facelift-uri (sper ca nu ma insel mai ales la A8 ) 4.X5 vs Q7... din nou subiectivitate La modelele sportive S, RS respectiv M... nu sunt diferente mari! |
Quote:
Bravo. Nici eu nu sunt atat de obiectiv .. Daca e sa o luam pe clase: - Prefer A3 in fata seriei 1. - Prefer A4 in fata seriei 3 ... care are un design cam uratel (parerea mea) - La coupe-uri ... prefer A5-ul ... desi si seria 3 coupe e reusit, mai ales fata de sedan. - Seria 5 imi place ca e mai sportiv, mai tineresc ca look, dar prefer A6-le, e mai pe stilul meu. Chiar daca Bmw-ul nu are echivalent, pot sa spun ca imi place mult Allroad-ul - La clasa de lux ale A8 - Pot sa spun ca prefer X5 in fata lui Q7 ... - TT imi place mai mult ca Z4. - imi place mult R8-ul - Imi place si seria 6 ... e o masina frumoasa. Ultimile 2 modele nu consider ca se afla in concurenta. Precum am spus, sunt subiectiv, recunosc, e foarte greu sa fii obiectiv cand esti fanul unei anumite marci ... asta e ... cand iti place o marca, ramai in suflet cu stilul acelei marci ... Totusi, preferintele mele le consider optiuni, nu adevaruri absolute, si precum am mai spus si cu alte ocazii, nu suport genul de fani bmw care doresc cu orice pret sa te convinga ca bmw e cel mai tare. Daca Audi era un asa mare rahat, nu va mai agitati atat... asta e clar |
Originally Posted by zGb
vazusem filmuletul asta pe break.com acum cateva luni si uitasem complet de el dar l-am regasit din intamplare pe forum la noi.... http://www.**************/stiri/video...kmh-11141.html ...bmw-istii? noroc ca soferul stia cu volanul altfel...era p... de suflet! orice masina era, cu un sofer ca ala scapa! ps: cred ca era un sofer mai mult decat obisnuit? si faza a fost regizata! pss: SFW:"Precum am spus, sunt subiectiv, recunosc, e foarte greu sa fii obiectiv cand esti fanul unei anumite marci ... asta e ... cand iti place o marca, ramai in suflet cu stilul acelei marci ... " > SUNT INTRUTOTUL DE ACORD! |
Quote:
|
Quote:
Audi... nu nici pe departe "asa mare rahat"! E o masina buna... |
si BMW are si tractiune integrala? oare cine o fi adus ideea asta cu 4x4 in automobilism si a avut succes la curse cu ea? prin 80 asa...
|
Sunt fan Audi convins.
Daca vrei un argument simplu, intrati pe link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=8zfKR...eature=related |
Quote:
Audi A4 2.0 TDI Putere: 88 kW / 120 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 5,3 l/100km Consum oras: 6,9 l/100km Consum afara: 4,4 l/100km Putere: 103 kW / 140 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,0 l/100km Consum oras: 8,0 l/100km Consum afara: 4,8 l/100km BMW 3er 320 DPF Putere: 120 kW / 163 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 5,7 l/100km Consum oras: 7,8 l/100km Consum afara: 4,5 l/100km Putere: 130 kW / 177 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 4,8 l/100km Consum oras: 6,0 l/100km Consum afara: 4,1 l/100km Mercedes Benz C Class 2.2 Putere: 90 kW / 122 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,9 l/100km Consum oras: 9,3 l/100km Consum afara: 5,6 l/100km Putere: 110 kW / 150 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,9 l/100km Consum oras: 9,1 l/100km Consum afara: 5,7 l/100km NEW Mercedes Benz C Class 2.2 (w204) Putere: 125 kW / 170 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,8 l/100km Consum oras: 9,2 l/100km Consum afara: 5,3 l/100km Audi A6 2.0 TDI Putere: 103 kW / 140 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,3 l/100km Consum oras: 8,7 l/100km Consum afara: 4,9 l/100km BMW 5er 520 DPF Putere: 120 kW / 163 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 5,9 l/100km Consum oras: 8,0 l/100km Consum afara: 4,7 l/100km Putere: 130 kW / 177 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 5,1 l/100km Consum oras: 6,5 l/100km Consum afara: 4,3 l/100km Putere: 145 kW / 197 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,5 l/100km Consum oras: 8,5 l/100km Consum afara: 5,3 l/100km Mercedes Benz E Class 2.2 Putere: 100 kW / 136 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,3 l/100km Consum oras: 8,6 l/100km Consum afara: 5,0 l/100km Putere: 125 kW / 170 PS Carburant: Diesel Consum mixt: 6,3 l/100km Consum oras: 8,7 l/100km Consum afara: 5,0 l/100km DON'T SHOOT ME, ASTA AM GASIT!!! |
Ai gasit gresit.
2.0TDI vine cu 140CP si 170Cp. Mai cauta :D |
si ce vrea sa se arate cu asta? ca X scoate XYZ cai din a.b cmc. mda. o dovada buna. gata, imi iau audi/bmw.
|
Quote:
vezi ca asta e de 10 ani, fanule ! s-au mai schimbat treburile de atunci ;) |
Quote:
@ bluey... trebuia sa caut mai atent... |
ca sa revin in forta, cu dedicatie pentru Jamal
https://www.youtube.com/watch?v=J5LvpheXlQg |
9 Attachment(s)
Quote:
Intr-adevar este o chestiune de gust, insa nu mai blamati interioarele BMW, ca nu aveti fundamente... |
Quote:
multi dintre noi folosim pe partie schiurile sau placa.. si nu este imperativ sa urcam cu masina pe partie dar multi ne putem lovi de urmatorul caz cand vrem ca masina sa ne ajute! https://www.youtube.com/watch?v=oA5jk...eature=related sa vb de circuit? 335i vs s5 https://www.youtube.com/watch?v=Q7JkYNUE9gU M3 vs RS4 stock... https://www.youtube.com/watch?v=axb19DwhqUk si desi e un exemplu subiectiv va prezint si asta: https://www.youtube.com/watch?v=m0UzlPI5e6E& imi pare rau ca nu am gasit filmarea cu vip-u cand tragea s3-ul pe zapada.. ;) acum sa terminam totusi cu exemplele de pe "tutubule" ca exemple si contraexemple putem sa gasim tot timpul. am vrut sa scriu un roman (exagerez bineinteles) despre bmw vs. audi insa am sa va spun scurt parerea personala: -DE CE BMW? pt ca e singura firma de automobile care imbina eleganta cu sportivitatea in cel mai placut mod. e o masina agresiva dar in acelasi timp docila. arata ca o felina cuminte insa parca abia asteapta sa zgarie. dupa parerea mea te poti duce la fotbal cu ea dar si la un lobby "high class". nu stiu despre calitatea materialelor folosite la audi, nu sunt expert, nu am descompus fiecare material in parte... dar stiu ca nu ma plang de calitatea materialelor folosit la bmw. -PERFORMANTE? eu personal sunt ft multumit de tractiunea spate... (momentan conduc un e30 pt fun si un e38 pt daily basics) dak ai sisteme, esti safe... n-ai sisteme, esti fun... dak ai 4x4 ai mai mult control dar nu prea mai esti BMW (precizez ca nu am condus bmw 4wd decat x5 4.8is-e53 si 530xd-e60). performante pe 402m..e o chestie atat de relativa... tine de ce cauciucuri folosesti, ce combustibil, ce ulei, de cond meteo... tine de capacitatea soferului de a impinge masina la limita si de a o folosi la capacitati maxime... acum tragand linie.. aleg BMW pt ca ma simt ca acasa in masina... stii sentimentul cand te duci la parinti/bunici sau la casa de vacanta? e ok.. e a ta.. e frumoasa...e cum ai vrut tu sa fie...dar NU E ACASA! asa ma simt eu in alta masina! nu neg ca nu imi place audi (sau altele dar stau lipit de topic acum)... ador cum sta lipit de shosea un s3 sau rs4 pe viraje... imi place mult a8-ul vechi (era cat pe ce sa cumpar unul)... mi se pare genial designul q7-elui... dar stiti ce? desi tin cont de toate avantajele si dezavantajele ... NU E BMW! si.. ca incheiere.. cineva a spus in urma cu cateva pagini, o opinie superficiala, ca posesorii de BMW ajung sa isi ia audi... sunt cazuri! sunt oameni care prind o ocazie/ care prind oferta... sunt oameni pt care fierul e fier si treb doar sa te foloseti de el.. sunt oameni care nu au sentimentul de acasa mentionat mai sus... in cazul meu e ca urmatoarea masina tot BMW va fi! p.s. ati vazut vr-un BMW cu leduri ca la audi? (mentionez ca imi plac la nebunie pozitiile de la r8/a4/s5... insa nu as pune niciodata la BMW asa ceva) |
ba voua va da bmw sau audi sa mancati?
|
Quote:
|
Quote:
|
:) ce misto is topicurile astea :D cele mai distractive de citit.
ca sa fiu on. cam astea ar fi alegerile mele. a3 vs seria 1. merg pe bmw a4 vs seria 3. merg pe a4 fara sa ezit nici o secunda a5 vs 3coupe. aici e foarte greu. daca le`ash combina ar iesi masina perfecta:) deci imi plac amandoua la fel de mult per total a6 vs seria 5. merg pe seria5. a8 vs seria 7. merg pe seria7 q7 vs x5. desi e mai mic prefer x5, daca ar fi x6 si mai bine:D tt vs z4. merg tot pe bmw r8 - frumos dar prefer altceva din clasa lui. seria 6 - nu prea ma incanta. cred ca astea sunt toate. asta e parerea mea mai vreau sa zic ca daca am preferat una fata de alta nu inseamna neaparat ca e cu nu stiu cate zeci de mii de clase peste sau nu stiu cum spun altii pe aici. sunt ff apropiate si ca performante si ca eleganta etc. |
Quote:
Quote:
da am avut din 2002 eu am zis ca atunci cand se strica,pana atunci is bune dar cand se strica poti sal arunci la gunoi ca au parca boala in ele si nu numa eu am patit asta mai am 2 prieteni unu cu un a3 din 2004 si altu cu un a4 2.0 cum am avut eu si cand sor stricat parca o intrat boala in ele,asta poate ca si din cauza ca nu o fi avut grija d eele proprietarii anteriori dar parca bmw-u rezista mai mult,este o parere pe care miam formato nu am preluat-o pt ca am avut si am trecut prin astfel de situatii ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nu s-au schimbat in mod cert. Intotdeauna BMW-uri raman mai multe pe strazi si dupa ce dispare generatia. Uite si dovada: http://www.*********** (2256 vs 1538 ) Oare chestia asta nu spune nimic? |
Quote:
|
Quote:
gata cu OFF o comparatie pe care am avut ocazia sa o fac recent am mers cu un seria5 e60 525 si un a4 1.8t quattro, din pdvd al tinutei de drum bemveu e mai rigid, parca sta mai lipit de asfalt in viraje iar a4 e unpic barcutza dar e mai confortabil pe gropi, piatra cubica etc unde bemveu iti scoate dinti din gura |
Quote:
|
Quote:
|
pai si audi n-are fani ?
:???: si crede-ma .. nu stiu pe unde mergi tu , dar iesi un pic afara(din incapere), n-ai cum sa compari numerele.. :) |
Quote:
|
Nu obisnuiesc a posta in topicuri de genul astuia din cauza ca nu-mi plac din cale-afara discutiile la limita flame-ului,insa aproppos de mult-controversatul subiect "quattro vs x-drive" aici deviat pentru cateva posturi in q vs x la "sportive", poate n-ati bagat de seama,insa sunt vreo 2 335xi in bucuresti...De ce nu incercati live sa vedeti care-i mai bun?...sunt sigur ca sunt printre voi si posesori de RS4...;)...Cineva spunea mai sus ca nu exista sau ca nu tine sistemul de tractiune integrala de la bmw pe motoare puternice/performante sau ca nu ofera performanta ca un quattro...eh, 335i ...poate stiti cat merge din soft(pe la noi nu am informatii ca ar fi facut cineva...deocamdata)....si se pare ca tine...si se mai pare ca in multe situatii trage sensibil mai bine decat M3 E90....deci ...eu cred ca e in stare si bmw sa faca un central visco bun si un lsd comparabil de eficient ca torsen folosit de audi;).
|
Quote:
Iti dai seama ca la o resoftare cuplul va creste foarte mult si puterea va fi livrata mult mai violent. Ramane sa vedem cat tin??? Oricum si rs6 vechi se resofta (ar33cop are unul cu soft) si transmisia tinea foarte buna. Dar nu se pune problema la Audi daca tine. Bmw inca e mic pe teritoriul asta. Daca la capitolul fun si drift sunt mult in fata in momentul in care se aduce in discutie integrala trebuie sa invete de la cei mari. |
[quote=bluey;1597375]Asa tine si cutia de transfer de la calibra dar cat????
Iti dai seama ca la o resoftare cuplul va creste foarte mult si puterea va fi livrata mult mai violent. Ramane sa vedem cat tin??? Oricum si rs6 vechi se resofta (ar33cop are unul cu soft) si transmisia tinea foarte buna. ..................................quote] Calibra este Opel din cate stiu si parca aici vorbeam de segmentul premium...unde uzual nu se acorda mai mare atentie numai finisajelor,ci si organelor esentiale. Si aproppos...Cat stii ca "tine" cutia de transfer de la calibra?...pai ar trebui sa stii ca NU PREA tine...unii zic 240cai maxim daca vrei sa si brutalizezi plecarea...240-204=36 ...36 daca n-am eu lacune la capitolul aritmetica,inseamna vreo 17-18% din puterea initiala....presupunand ca transmisia unei masini clasa premium cu pretentii de sportivitate,nascuta in era tuningului,va permite macar o crestere de 25-30%(sunt sigur ca mai mult...insa vreau sa fiu rezonabil) si nu de 18% precum opel de acum 16ani(cand erau ...mai putin avute in vedere eventuale upgrade-uri,mai ales la masini ce nu erau lansate pentru omologare in vreun campionat),ajungem la o putere estimata de ~360-390cai cu un raspuns foarte bun pe toata plaja datorat celor doua turbine....Lucru care pe mine ma face sa pariez pe 335xi contra lui rs4 la capitolul performante dinamice;) |
informatia pe care am primito de la quattro gmbh e urmatoarea.motorul cu componentele de serie tine pana in 750 de cai.daca imi aduc bine aminte si despre cutie ziceau la fel.insa de motor sint 100% sigur pt ca asta ar fi telul meu in cazul in care nu se trezeste un nebun sa mi-o cumpere.si nu o vand pentru ca nu sint multumit de ea.din contra parca dupa fiecare drum facut sau forja sau cursa sau mai stiu eu ce...sint tot mai incantat,dar vreau sa incerc si un supercar cu 2 usi.
|
Quote:
eu zic sa vezi cam cat rezista 335i sau xi cu interne de serie softat....mai deloc....verifica informatia la vishnu in america ;) sunt singurii care deocamdata au facut 335 TARI....a....sau DINAN |
| All times are GMT +2. The time now is 18:22. |
- Copyright 2026 4Tuning