![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
va rog frumos nu generalizati cu soferii de dube, ca nu sunt toti asa, in special atentie la cei de la DHL, aia chiar sunt kamikaze, dar totusi mai conduc si eu duba si mai am multi prieteni de la care am invatat sa sofez si nu fac cum ati spus voi.
Cu respect, numai bine. |
Quote:
Quote:
Ia vezi cum te-ai exprimat aici. Ce intelegi tu de aici? :D Ca tu esti de vina daca te loveste el in lateral. Formularea corecta era sa il lovesti tu in lateral ca sa il scoti vinovat, nu cum ai scris tu. ;) |
Deci, incep o propozitie cu "deci". Nu conteaza cine pe cine loveste in lateral, vinovat e ala care a schimbat directia de mers.
PS: ma mir ca nu comenteaza si altii... PS2: de acolo inteleg ca el a schimbat banda si m-a lovit in portiera/lateral => e vinovat. |
pai nu e asa cum zici tu dripci cu lovitul lateral
|
Quote:
Cumva proprietatea publica de sub balconul de la etajul 1 ti-a fost retrocedata ? Vecinul tau mai cu mot trebuia sa iti faca dacia aia cazan alba GULER si sa iti sparga toate geamurile de la balconul tau de la etajul 1. |
Quote:
|
da e moral locul lui, adica nici unul din oamenii de la bloc nu vor parca in acel loc, tine de bun simt oarecum.
dar nu poti interzice unuia care nu e din zona sa parcheze acolo. |
am si eu cativa vecinei. i-am numit: "grupu loganului vesel"
consta in 4 loganuri: 3 identice, 1 mai "avansat", luate in acelasi timp. activitatea lor preferata e sa stea langa masini de vorba cu usile, portbagajele deschise, sa mangaie la ele si sa le admire. eventual cateva manele... iarna e amuzant cum isi curata masinile de zapada: cu degetul pe la spatiile dintre capota-aripa etc si la grila. au si locuri marcate, desi sunt sigur ca nu sunt platite. si cine indrazneste sa parcheze in locu lor? si normal ca mie unul nu imi convine, eu vin si imi caut loc de parcare, dau ture de bloc si ei au tras 2 linii de vopsea, au scris numerele si gata e locu lor... mi se pare absolut nesimtire sa iti marchezi locul de parcare fara sa il platesti. sau, hai sa marcam frate toti si gata... si oricum, chiar daca il platesti, nu e intotalitate al tau... intre 9-16 e al oricui |
1. nu ai dreptul sa marchezi tu locul... ca nu esti caine :lol:
2. da, ziua e public... oricine poate parca. 3. asta e preluata/continuata de pe vremea lui Ceasca, ca asa se purta... cu loc marcat cu pensula si scris nr. de inmatriculare. In mod sigur loganistii au avut Dacia 1300 inainte, prima lor masina pe care au tinut-o 20-30ani :lol: (a nu se intelege ca am ceva contra masinii, am ceva contra oamenilor de gen) 4. ia un spray si "coloreaza" marcajele lor ;) 5. in functie de "dimensiuni", un mic scandal nu strica... daca esti "tare", te pui pe locul lor si le transmiti "frumos" ca de azi e al tau :lol: |
pentru unii e mai greu sa inteleaga cum e cu locurile de parcare. Spre exemplu..eram intr-o zi la masina si vine un vecin, mutat recent, in dreptul meu. Da geamul jos...si ma intreaba .. eu acuma unde parchez ? Eu...ii arat un loc la 3 masini mai in colo si imi vad de treaba la care el .. foarte ofensat...cum ba nene...tu cu 3 masini (1 tata, 2 eu) le ti in parcare si eu nu pot sa parchez una pe locul meu :)) m-am spart de ras cand l-am auzit..degeaba i-am explicat ca eu cu 3 masini platesc taxe de ... 3 ori mai mari ca el. Precizez ca nici una din cele 3 masini nu e cazan care sa ocupe locul in parcare degeaba. Si inca o faza din asta...suna interfonu pe la ora 23:00 aud in interfon : Coboara si muta una din cele TREI (accentuat treiul) masini sa pot parca si eu UNA (accentuat din nou) [Continuarea nu mai conteaza]. Nu ii inteleg care e problema lor.
|
1 Attachment(s)
sunt prosti pur si simplu...
frate chestia asta cu locurile parca e un fel de ierarhie... sa ai masina aproape de usa si esti al dracu... pe mine ma doare fix in *** unde parchez atata timp cat nu merg mai mult de 100m. asta e, stau la bloc, nu la casa sa-mi pun masina in fata usii... nu-mi convine daca n-o vad de la geam, in caz ca suna alarma sa vad despre ce e vorba, desi nu suna niciodata... sa tinem cont: nu stau la genul de bloc mic cu 4 etaje unde vecinii se cunosc intre ei poftim exemplul: (la grupul loganistilor se mai alatura 2 masini, o fabia si un bmw care n-are legatura cu ei) |
amphe.. da ce drq te faci cand stai la casa.. si toata..dar toata strada este ocupata de masini pe care le detine un parc auto de vis-a-vis? si n-ai unde sa parchezi si tu gioarsa ta.. mai ales acu cand e caldura si mai lasi un geam deschis :|
|
ma duc la ei si le spun sa-si mute UNA din masini de pe strada, pentru ca stau acolo. si daca nu, incerc si cu o plangere... dar la cum merge totul in tara asta... mai bine tac si indur
|
Din ciclul draga soferule....draga sofer care iesi din OMV pe interzis...daca ma vezi ca intru...macar ai TU bun simt si da cu spatele...si nu ma fa sa dau cu spatele inapoi in strada. Si cand iti spun ca iesi pe interzis nu te umfla in pene la mine ca poate data viitoare nu ma grabesc si cobor la tine...deci...
sry dak sa mai scris despre asta da am patit azi faza si era sa ma bat cu vak...si tot el imi spune ... "nu fi ma sofer nervos..."...MORRON |
Quote:
|
Quote:
Cel mai bine, poti intreba la Administratia Financiara, ADP sau Primarie... depinde cine se ocupa de locurile cu plata. Ei au toata legislatia si iti pot da detalii. Oricum, daca omul e prost sau nesimtit, poti sa vi tu si cu Constitutia Romaniei si tot nu ii pasa. Eu m-am certat si mai aveam putin sa am iau la bataie cu unii care nici macar nu aveau locul platit si imi aratau un tabel facut de asociatia blocului :lol: Tupeul face legea la noi... |
Draga soferule (de Logan in general):
1 nu mai merge si ziua si noaptea cu proiectoarele aprinse ca ese sunt facute pt ploaie, ceata, ninsoare, e.t.c. 2 cand ma vezi ca vin tare din spate si mergi pe banda a doua desii banda unu este libera nu mai accelera sa imi arati mie ca poti ajunge chiar si la 160 Km/h este clar ca am un motiv mai mult sau mai putin intemeiat sa merg mai repede decat tine. 3 ai girja ca masina din fabricatie are oglinzi retrovizoare si semnal in care tre sa te asiguri si sa dai semnal inainte de a schimba banda pe care te deplasezi 4 fa tot posibilul si nu mai face dreapta cand esti incadrat pe a treia banda de circulatie care este dedicata tramvaiului ca este posibil sa primesti o bara bine plasata daca nu in caroserie sigur in cap 5 incearca soferule Prahovean sa nu ma mai injuri ca am numere de Bucuresti si te claxonez la semaforul cu ceas electronic cand adormi sau uiti sa pleci ca daca nu esti atent la semafor ai de traversat un oras ca bucurestiul mai putin de 5 ore nu ai cum sa faci din Pantelimon in Militari 6 respect motociclistilor (vreau si eu) noi va ferim atunci cand va putem vedea daca voi ajunge-ti instantaneu dintr-o intersectie in alta nu prea avem cum sa va vedem si se intampla sa mai si cadeti si diferenta este ca pe voi va apara un costum de piele acei soferi constienti pe noi o bucata masiva de metal. 7 daca tot intrii printre masin si ajungi primul la semafor in orice coada atunci cand este verde dute inainte sa te claxonez si fii sigur ca o voi face daca tot ai intrat in fata. Ar mai fii de spus multe insa astept sa le recalculez. |
Draga soferule...daca tu mergi pe banda 2 si mai is 100m pana la o trecere de pietoni si eu incerc sa trec de tine intrand pe banda 1 si apoi pe banda 2... (ca ma grabesc si tu mergi pe banda 2 cu 30km/h...ca scoala desi nu esti)...NU ACCELERA ca vaca sa imi arati ca ai dacia 1310 pick'up :)) (ca asta avea vak....) ...voi nu ati patit din astea???
Cocalarul dupa...statea la semafor in fata mea si se uita periculos in oglinda retrovizoare...se uita asa tinta la mine si eu la el :)) ma amuzam de nu mai puteam...se simtea asa bine...e reisar :)) ma facut la o sutaliniuta :)) ...era asa plin de el cocalaru :)) a facut dreapta in intersectie...neam despartit amiabil, eu salutandul cu o muie fluturata pe geam... |
Quote:
|
da frate apache, si eu cand mai vad pe unu ca se tine in dreapta mea ca bou, incurcandu-ma si incurcand traficul deasemenea, nu il las nici d'al naibii sa treaca de mine! si stii ca sunt nebun de fel :D
|
cred ca multi dintre noi facem asta:))
|
Draga soferule, nu mai confunda ambalarea motorului meu la semafor cu o provocare de o liniuta. Poate ralanti-ul meu este mai mic si ma enerveaza ca trepideaza.
Daca ma vezi la semafor pe banda 1/3 si plec tare de la semafor nu inseamna (nici acum) ca vreau sa ma dau cu tine. Inseamna ca vreau sa trec inaintea ta, deoarece, pe banda 1 sunt parcate alte masini si, din bun simt pe care NU il ai, ai putea sa ma lasi si pe mine sa ma bag pentru ca nici tie nu ti-ar conveni sa stai dupa toata coloana, pentru a-ti putea continua drumul. |
Quote:
|
Te urcai pe trotuar? :lol:
|
nu mai, el era pe banda 2
|
fasso tu ai o intalnire la care trebuie sa fi in seara asta la 22.00 kaufland! be there!
|
Quote:
|
Incident cu sofer taran si pasageri asemenea petrecut sambata noaptea (in mod desigur intamplator aveau tot Dacie ca si un alt caz celebru):
Mergeam pe Ms. Averescu spre Podul Grant, venind dinspre Arcul de Triumf, pe banda din mijloc, in timp ce mai in spate pe banda din dreapta era o Dacie alba cu 2 baieti in fata si 2 fete in spate. Dau sa ocolesc o groapa (capac de canal scufundat, cam 20cm adancime) si intru probabil o jumatate de metru in banda lui. Avea spatiu de manevra, nu ne-am atins, dar eu am dat in groapa si el incepe sa se dea in spectacol, cu flashuri, claxoane etc, tasneste pe langa mine, mi se baga in fata si o calca la podea, in timp ce fetele din spate faceau semne deloc prietenoase pe geam. Dupa intersectia cu I. Mihalache fost 1 Mai, taranoiul incetineste incercand sa depaseasca 2 taxiuri, cate unul pe fiecare banda, ei nu-l lasa, el iarasi flashuri etc si pune faza lunga (avea un singur far functional pe faza lunga). Gadil putin acceleratia Leutzului, trec in goana pe langa el, il depasesc, ma bag pe banda din dreapta si franez usor ca era in fata o alta masina, un Peugeot. Taranoiul ofticos imi pune iar faza lunga si isi imboldeste putinii caluti-putere sa ma ajunga. Intre timp il depaseste si un SUV negru, ceea ce ii aprinde si mai multe LEDuri in locul unde ar fi trebuit sa aiba creierul, vine din urma in goana, ma prinde cand am incetinit sa virez dreapta pe "breteaua" care coboara spre Giulesti, si urla din mers o urare de natura erotica la adresa mamei si a rudelor ei decedate :lol: dupa care isi continua drumul inainte spre Crangasi. Cel mai amuzant element a fost faptul ca a urlat atat de tare incat l-am auzit distinct, peste zgomotul traficului si al motoarelor, de la cel putin 50-60m distanta, eu fiind pe la jumatatea rampei si el pe pod. Profit de forum ca sa-i adresez un mesaj, in cazul in care stie sa foloseasca un calculator: Draga soferule agricultor de asfalt, imi pare rau ca m-am dat cu tractorul tau in mijlocul tarlalei personale care (crezi tu) ar fi strada. De asemenea, mi-ar parea rau sa aflu ca ai aparut disperat la Urgenta cu o ruptura a corzilor vocale, sau, Doamne fereste, vreo embolie pulmonara, ruptura de diafragma etc Atatea pareri de rau mi-au facut sete. Ma duc sa-mi iau un Red Bull :) ~Nautilus |
Quote:
|
Mergeam linistit pe banda 1 si ascultam ceva muzica. In spatele meu, un tuciuriu intr-un bmw luat second din germania, cu numere straine. In partea din dreapta, nu era bordura, cum ar fi de obicei, in schimb un fel de mini parcare, cu cateva masini parcate. Tuciuriul trage dreapta de volan, accelereaza chitit sa se bage in fata mea, cu toate ca nu avea timp. Accelerez, trag claxon, cretinu franeaza si se baga inapoi in spatele meu.
A urmat o perioada in care mai sa dea in vreo 15 masini doar ca sa se bage in fata mea. Trantea frana, doar doar intru in fundu lui. Dupa ce s-a enervat rau ca eu tot il evitam si franam mult prea devreme, mi-a blocat tot drumul sa nu mai pot sa trec. Aveam loc sa ma bag oricum, dar am preferat sa opresc. Eu radeam de abia mai puteam. Cand ajunge la botul masinii mele, am inchis geamul+usile. Facea spume si ma injura de tot neamu. Eu tot radeam. A dat sa plece, eu am trecut pe langa el. Maimute ca asta se tot gasesc in trafic, important e sa iti pastrezi calmul. |
Quote:
el a gresit ca s-a bagat ca un berbec prost, dar tu, constient fiind de ce greseala face, trebuia sa-l lasi sa se duca la dracu cu tot cu masina lui.... |
Pentru ca vezi tu, am zis "cu toate ca nu avea timp". Nu avea timp decat daca intra in mine! Asa ca am preferat sa accelerez decat sa franez. In alea 1 secunda cat am avut timp sa reactionez.
Nu s-a enervat, s-a *** pe el de frica ca era sa se suie pe masina parcata pentru ca nu l-am lasat eu sa se suie pe mine. De aia s-a enervat, cum imi permit eu sa nu ma chinui sa il las pe el sa se bage in fata mea cu atot-puternicul lui beamve. Si sincer, daca franam sa il las sa se bage, tot lovea cu spatele masina parcata, dupa care cine stie, derapaj prin fata mea iar eu in el. Chiar nu avea timp. Dar oricum ideea e asa: draga soferule, daca tot faci o tampenie si scapi, stai dracu in banca ta si nu te cobori din masina, ca poate ti-o iei si in gura de la ala/aia pe care era sa-l/i accidentezi. |
nu trebuia sa accelerezi, ci sa franezi/incetinesti sa-l lasi pe bou in treaba lui.
nu e cazul celui de sus, dar unii poate chiar se grabesc. uite ieri eram deja intarziat 15minute intr-un loc si dau pe o strada sens unic latime cat pentru 2 masini de un bou cu logan care mergea cu 40km/h pe mijloc. la ~200m in fata semaforul verde cu aproape 15sec. dau blituri peste blituri nimic. ma pun in curu' lui dau claxon ca prostu nimic. zic in fine, poate am noroc la semafor macar de un galben. ce sa vezi, se pune galben si cand ajungem rosu. ma pun langa el, deschid geamu si il inreb politicos daca are oglinzi si urechi. se uita la mine si imi adreseaza o injuratura. chit ca ma grabeam, am profitat de faptul ca numai el era pe acea strada si cine a mers in spatele meu cu 20km/h dupa? |
draga soferule de Logan(nu stiu ce dracu' am de dau numai de prosti cu loganuri):daca eu circul regulamentar pe o stradutza cu sens unic si tu vi ca un animal din fatza pentru ca esti smeker si esti pe interzis, n-ai sa vezi in viata ta sau a mea ca o sa ma dau eu la o parte ca sa treci....natura mea este sa fiu al dracu cu prosti ca tine!mi s-a intamplat astazi cu un idiot cu un logan albastru in capitala prostiei din trafic, adica Targoviste!mergeam linistit pe o stradutza cu sens unic , cand la un moment dat apare un logan in fatza mea!in sfarsit, dupa nenumarate flash-uri si claxoane si injuraturi de tot neamul ce i-am adresat, am ajuns bot in bot!Schumaher din logan deschide geamul dulapului si imi spune rastit:da ba in spate ca sa ies si eu!eu politicos , ma dau jos din masina, ma duc la portiera lui(deja ridicase geamul mai mult de jumate, credea ca il si troznesc:lol: ) si ii spun: te rog frumos sa dai cu spatele iar la intrarea pe stradutza asta sa te uiti atent pe dreapta la un semn....ala se numeste INTERZIS, ceea ce inseamna ca tu acum circuli neregulamentar si ceea ce rezulta ca nici mort nu am sa dau eu cu spatele ca sa iesi tu cu dulapu'!putin transpirat, se uita in spate, apoi dupa 3 secunde se hataraste sa dea cu spatele ca sa ma lase sa-mi vad de drum!asadar, dupa ce ca sunteti prosti, macar nu mai fitzi tari in gura pt ca odata si odata se gaseste unul care sa nu aiba rabdarea pe care am avut-o eu ;)
|
Mie mi se pare ca unii din voi aveti ciuda in special pe posesorii de logan si cum greseste unu ,repede il taxati.
Hai sa va povestesc ceva intamplat mie cu unul din asta care are ciuda pe posesorii de logan (am logan ). Vroiam sa ies cu al meu logan de pe o strada pe alta, bineinteles nu aveam prioritate si asteptam sa treaca toata lumea,cand deodata vad in stanga mea un opel corsa care mergea fooooarte incet (undeva pe la maxim 30 km/h) si care era departe.. Buuun, la cat de departe era el si cu ce viteza se deplasa ar mai fi putut sa iasa inca 10 masini dupa mine (dar nu mai era nimeni). Ies eu , la care ala acelereaza sa vina pana in spatele meu asa din senin , eu pun avariile in semn de multumire si el claxoneaza vreo 10 secunde si imi arata degetul al' mai lung. Buuunn, am zis " frate o fi prost ,nu intelege ca i-am multumit?" ,ma uit mai atent si vad ca era un copchil sfrijit care nu-s purta semnele de incepator. A trecut incidentul , si dupa vreo 2 saptamani vine in parcare la carrefour unu la mine si-mi zice asa direct " auzi ma , tu crezi ca prinzi viteza cu dulapu asta ,sa imi stai in fata? (exact asa a zis,nu prea am inteles exact ce vroia sa zica), in momentul cand am auzit ca un pustan ce n-are bani de mancat la mcdonalds imi zice mie ca-i masina mea asa si asa si asa , mi s-a urcat tot sangele in cap. Mai zice el ce zice (in timpul asta eu zambeam ) la care vede ca nu ma agit si imi spune ca il stie pe nush care in politie si ca-mi ia carnetu, ca nu stiu ce citatie imi trimite el acasa :)) buuun, primul lucru care mi-a venit in cap a fost " ii dau lu asta 20 de randuri de palme dupa care fug ,ca cine stie cu cine o fii " ....dar NU, m-am facut ca plec ,dar l-am urmarit pana acasa..astept pana pleaca si intreb pe cineva a cui e masina si imi explica "e a lu nea' Danutz de la apartamentul 13". Ma duc eu fain frumos la usa la dansul si imi raspunde un domn trecut de 40 de ani ,ma intreaba care-i problema si eu ii povestesc ce amenintari am primit si ce gesturi mi-a aratat copilul lui. Omul se aprinde la fata si striga "vlaaaaad", la care se deschide o usa de dormitor din care se auzeau impuscaturi (vladutz al nostru se juca pac pac counter-strike).. il cunosti pe baiatu' asta? S-a ingalbenit smecherie ,nu mai era mare si tare. Vladut "aaaa,iiii,uuuu " ,momentul a durat 3 secunde dupa care taicasu jap 3 (trei) palme peste fata. Iese si maica-sa din alta camera de unde auzise discutia si incepe " ca sa ma mai faci tu absente la scoala si sa ma mai sune dirignta ta , eee sa vezi tu dracia dracului daca nu treci clasa ce jar mananci" , taicasu complecteaza " ca unchitu deaia ne-a imprumutat bani sa luam masina asta? sa ti-o dau tie sa imi vina lumea la usa, apai nu o mai pupi in vecii vecilor...las ca discutam noi dupa aia "...discutia s-a aprins, tatal copilului si-a cerut scuze iar eu am plecat....oricum baiatu a luat-o pe coaja rau de tot pentru ca se auzea de pe scara blocului cum inca tipau in cor si maica-sa si taica-su la el ". MORALA.. DACA ESTI COPIL PROST,CU MASINA IMPRUMUTATA DE LA TATA PENTRU O TURA,LIMITEAZA-TE LA A FI COPIL PROST CU MASINA IMPRUMUTATA DE LA TATA PENTRU O TURA |
ma da' nu ii inteleg p'astia! eu cu masina mea imi permit sa fac accident chiar daca e platit totu de tata! dar e masina mea! cum ar fi sa imprumut masina de la tata si sa i-o zgarii macar? regula e simpla: odata ce nu e masina ta, poa' sa fie si a lu tactu ca trebuie sa mergi linistit si cu grija!
|
=)))))) super tare apache :lol::lol:
|
genial procedat, dar eu in locul tau tot ii dadeam randurile alea de palme:)
|
chiar tare... bravo...
asa... si exact in perioada asta cand nu trebuie sa lovesc masina pentru ca in 3 saptamani am drum in strainatate de facut apar din ce in ce mai multe porcarii pe strada. blonda proasta+giratoriu: intra ea in giratoriu, n-avea semne de incepator n-avea nimic, accelereaza si la un moment dat franeaza unu din dreapta sa-i dea prioritate. asta infige picioru in frana, eu mai sa intru in ea. ma opresc la 2-3cm de bara ei, dau claxoane ca bou' se apuca si aia din spate care mai mai sa intre in mine sa dea claxoane blondei. sta asta 2 secunde, se hotaraste sa plece. se baga pe banda 1, eu sa trec pe langa ea pe 2. cand ajung cu botul in dreptul coltului masinii ei, asta trage tare de volan pana la jumatatea strazii. ma bag peste linie continua, cu claxoanele de rigoare, ma uit la ea mai avea putin si musca din volan la cum statea, timp in care prietenul ei, un ganditor dinala de vro 120kg imi adresa cuvinte frumoase. am zis ca n-are sens si mi-am continuat drumul... daca acel om vede: BA BOULE INVAT-O MA LA TARA SA CONDUCA MA, NU PRIN DITAI INTERSECTIILE SA NE LOVIM NOI MASINILE... |
ionut iti dai seama ca atunci in parcare la carrefour ma calareau toti demonii sa il pocnesc pe ala DAR m-am gandit ca el dupa numarul masinii m-a recunoscut .
Asta ce inseamna? inseamna ca erau sanse destul de mari sa imi gasesc masina zgariata ..si pentru ce ? pentru ca m-am descarcat 30 de secunde? Asa mai bine stiu ca am scapat de un destept din trafic,pentru ca pe cuvant de onoare ca dupa ce s-a intamplat la el acasa....slaaabe sanse sa mai pupe masina 6 luni de zile. Si asa sunt sanse sa imi gasesc masina zgariata din cauza lui, dar e mult mai putin probabil...pentru ca stie baiatu unde fac primul pit-stop daca se intampla asa ceva Later edit : draga soferule..cand intrii in sens giratoriu semnalizezi stanga...cand iesi dreapta... .era sa ma urc pe unu azi care a trecut ata prin sensul giratoriu...nici macar sa se prefaca si el ca face un cerc acolo..nimic nene ..dunga s-a dus |
| All times are GMT +2. The time now is 17:12. |
- Copyright 2026 4Tuning