Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Old School (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school.html)
-   -   Masina mea Old School - Lada 1500 (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school/74054-masina-mea-old-school-lada-1500-a.html)

aditza579 21-02-12 06:06

Re: Masina mea Old School - Lada 1500

Am intrat un pic pe site-ul fostei fabrici Faur, sa vad ce a mai ramas din ea si am ramas placut surprins, sa vad ca inca mai executa axe cu came de orice fel. Asta scria pe site dar cred ca un telefon dat la ei ar lamuri situatia.

b08ygs 01-03-12 23:13

https://www.youtube.com/watch?v=czYk8...eature=related

Sigur o sa-ti placa aparitia acelor Lada 1500:D ce frumos se miscau in comparatie cu Daciile...

faustino 02-03-12 11:36

Bravo mah....uite cum aratau "Ladele" si cum aratau Daciile....singura realizare "racing" cred ca erau sigurantele de la capota portbagajului...plus ca "Ladele" pareau echipate mai de fabrica asa....in schimb Daciile din filmuletul asta pun pariu ca multe erau proprietatea personala a pilotului
Totusi vb de anul 1987....nu tu suspensie, nu tu jante....unele au barele pe ele....

b08ygs 02-03-12 16:55

Quote:

Originally Posted by faustino (Post 4910358)
Bravo mah....uite cum aratau "Ladele" si cum aratau Daciile....singura realizare "racing" cred ca erau sigurantele de la capota portbagajului...plus ca "Ladele" pareau echipate mai de fabrica asa....in schimb Daciile din filmuletul asta pun pariu ca multe erau proprietatea personala a pilotului
Totusi vb de anul 1987....nu tu suspensie, nu tu jante....unele au barele pe ele....

Da adevarat:lol: capre de masini dar suntele erau frumoase, in cateva clipuri de la acelasi user aparea si Grigoras cu "Dacia de asistenta Turbo":lol:

k.lada 02-03-12 20:56

Merci pt video, vazut, placut, ramas impresionat (asta pe scurt) :D
Nu incap termeni de comparatie, deoarece, constat cu tristete, pe la noi nu s-au prea fabricat in serie mare anumite repere (pt Dacia si orice automobil) gen arbori cu came modificati, putini aveau acces la asa ceva, cei care au avut, pana a existat posibilitatea le-au copiat, si cu asta am ramas. In schimb, la vecini, cu bani, se gasesc de toate, si se fabrica toate oficial, exista trei furnizori. Poate daca nu pleca Nicu Grigoras, era alta poveste acum, cine stie ? :lol:

pasbogdan 07-03-12 21:06

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4884715)
1870 e un pret mai mult decat decent pentru o dracovenie dinaia,mai ales ca te cam scate din multe belele...ia cauta pentru orice alta masina sa vezi daca la 400 de euro te lipesti de vreun lsd

De acord!La Samurai cer de la 800 in sus.Iar o punte spate cu blocant trebuie sa ai rabdare de chinez batran sa gasesti sub 300

k.lada 26-03-12 21:32

1 Attachment(s)
As revenii cu o intrebare, intrucat baia de ulei are o forma ciudata, si se intampla ca la forte laterale mari sa se balaceasca uleiul prin baie, e fezabil sa desprind tabla aia, si sa pun doua table gen sita (gaurele cu diam 8-10mm), dupa care s-o sudez la loc, binenteles in asa fel incat partea de jos sa poata comunica ? Alta solutie nu vad pentru un antival, pompa vine prea in jos si acopera toata partea neprotejata de tabla aceea.

Sunt deschis la orice sugestii, idei, inventii, cu conditia sa contribuie pozitiv ! :lol:

SEBASTIAN 26-03-12 21:56

Ridica si niste pereti verticali si daca poti fa in ei portite cu balamale.
Analizeaza corect ce am spus inainte sa zambesti, e un pont scump.

popasan 28-03-12 13:26

1 Attachment(s)
Foarte buna idea cu balamale in peretii antivalului :D
P.S. Asta e pentru R5 Alpine (Precio: 194 Euros + IVA)

k.lada 30-03-12 15:58

Intr-adevar buna ideea, o sa vad daca se poate intr-un fel sau altul implementa :D
Legat de preturile de dincolo, ei au $$$ , noi avem minte, si mintea+munca compenseaza :D :lol:
Mai am inca o saptamana de "stat pe bara" si o sa reiau in forta lucrarile :D

SEBASTIAN 30-03-12 16:36

Sa nu le subestimam inteligenta si nici experienta.

k.lada 20-04-12 18:08

3 Attachment(s)
Am reusit sa achizitionez doua carcase de filtru de aer, setul complet de garnituri la motor :D Cea mare care are capacul taiat se va folosii initial, si sper ca o sa-i pot face un capac din fibra, "custom":lol:

danny125 20-04-12 19:14

Quote:

Originally Posted by k.lada (Post 4990333)
Am reusit sa achizitionez doua carcase de filtru de aer, setul complet de garnituri la motor :D Cea mare care are capacul taiat se va folosii initial, si sper ca o sa-i pot face un capac din fibra, "custom":lol:

Foarte frumos...ce mi-ar placea si mie pe masina 2 carburatoare dintralea :dribble:

Xdriver 22-04-12 09:59

Poti cauta la unguri orice piesa pt Lada, deoarece ei au avut f multe pregatite pentru raliu si chiar pentru drift si le gasesti la preturi rezonabile.

k.lada 22-04-12 12:27

@Xdriver, asa am facut si o sa fac, intr-adevar la ei se gaseste orice, si pe original, numai bani sa fie :lol:
@danny125, se gasesc cu 400 lei perechea :D Doar o galerie trebuie sa iti fabrici pentru ele.
Weekendul a fost full, de suruburi, prezoane... Dupa ce 2 zile am alergat dupa cateva prezoane M6 care sa aiba configuratia 35mm filet, 5mm degajare si 10 mm filet, negasind nicaieri, numai la comanda, minim 40 de lei, si necesar firma, am hotarat ca mi le manufacturez eu Am reusit pana la urma cu o filiera, portfiliera, menghina, niste suruburi M6 lungi cu degajare maare.
Am reusit sa curat panoul cu instrumentele, cablajele, trebuie sa schimb becurile ca-s innegrite (o sa bag LEDuri albe, sper sa gasesc cu soclu de bec) e ca nou totul. In schimb am o problema cu unul dintre releele care comanda martorul de la frana de stationare, becul nu arde intermitent, nici nu se aprinde. Trebuie sa iau ceva releu de motoreta, ca asta e foarte mic si e legat de cablaj cu banda de fabrica :lol:

john17 22-04-12 13:06

Ala e un releu cu bimetal inseriat cu becul daca tin bine minte, poti sa-l desfaci sa vezi daca nu poate fi reparat sau cel mult sa incerci unul de moto pt semnale led. Sau sa lasi becul sa lumineze continuu ca la majoritatea masinilor...
Interesante "jgheaburile" din carcasa de filtru, alea care ghideaza aerul spre carburi!

k.lada 08-05-12 11:10

Exact, este un releu cu bimetal. Am pus unul normal deocamdata in locul lui :D Nu il pot anula, deoarece becul arde continuu cand nivelul lichidului din rezervor este sub minim, asa nu as stii ce se intampla :D Partea stanga este asamblata de tot, acuma izolez dreapta. I-am luat compresia cu scula proaspat achizitionata (co owner):
Cil Bar
1 10.8
2 11
3 11.2
4 10.4
Eu zic ca e ok pt un motor nedesfacut, original de la mama ei din '79. Mai e loc de bine ( chiulasa refacuta si eventual segmentat motorul), dar vedem pe parcurs :lol:
Totodata mi-am cumparat ceas comparator si stand magnetic (toate Draper), sa pot regla jocul la culbutori cat mai precis, si pt alte chestii de finete

k.lada 06-06-12 21:18

4 Attachment(s)
Prea multe nu s-au facut intre timp, ca deh, timpu-i limitat... :D
Am prins un pic de avant decand am fost la Teliu cu niste prieteni... Asa ca am trimis arborele cotit la rectificat, a iesit la R1, un lucru ceea ce e foarte bun :D Pe langa asta am cumparat un set de supape originale, inca in ambalaj original cu vazelina pe ele, se vede ca sunt "de origine" pentru ca au capatul cozii tratat, un set de cuzineti biela+palier R1 tot originali. Cuzinetul axial e pe R2 (made in ukraina) sa pot mentine jocul axial in limitele prescrise de fabricant. Ghidurile de supape au fost scurtate frumos, dupa ce termin treaba cu porturile merge la planat-presat ghidurile noi-frezat scaunele supapelor. Pentru ca nu am incredere in nimeni, mi-am cumparat pasta pt rodat supape (60ml grosiera 60 ml fina) si un dispozitiv de fixare care e pe drum, sa ma ajute. Segmentii i-am comandat, Kolbenschmidt pe R1, segmentul "de ungere" find tip SLF (multi piece steel rail) fata de cel original dintr-o bucata, sunt si aia pe drum, odata cu segmentii vine dispozitivul (colierul acela reglabil) cu care sa montez usor pistonul in cilindru. Posibil sa-mi iau si un set de pistoane Goetze...
Blocul motor a fost spalat in interior de 2 ori, s-a curatat foarte bine, aproape bec si luna si a fost vopsit :lol:

Urmeaza sa montez arborele cotit sa pun comparatorul pe el, sa vad de jocul axial, si eventual sa masor cat mai trebuie sa iau din plan sa vina pistoanele "la nivel"...

Intinzatorul cu rola sta de 4 luni in stadiul de concept, sper sa il materializez altundeva, la 100 lei ( prelucrare cu tehnologie clasica), o sa mai cercetez piata sa vad da de gasesc pe cineva cu un cnc care sa-l faca mai lesne...

Si atasez o poza... ce-s in stare unii carpaci... mi-a fost sudata patina mica din chiulasa, piesa care costa 15 lei :rolleyes2

aditza579 06-06-12 22:23

Salut. Am vazut ca ai comandat segmenti de la Kolbenschmidt. Ziceai ca impreuna cu acestia iti vine si colierul acela. E tot de la Kolbenschmidt si acesta? El vine la set sau s-ai luat separat? Merci anticipat! Urmaresc cu interes acest topic pentru ca-mi place ce faci.

k.lada 06-06-12 22:58

Dispozitivul acela vine separat, este marca Toptul parca. Vroiam sa-mi iau cleste pt montat segmenti, dar sincer parca e mai bine sa montez segmentii cu mana pe piston, cu cleste sunt mari sanse sa le rup :lol:

julaikos 06-06-12 23:16

Tot la mana am bagat si eu si au intrat ok,m-a ajutat mult si faptul ca buza inferioara a camasii are o tesitura care face mult mai usoara sarcina de a comprima segmentii cu coada de la o lingura de plastic ceva...

k.lada 07-06-12 13:31

Asa e, dar cu timpul trebuie sa ne perfectionam :))
De-acum incolo o sa montez segmentii pe piston cu mana (am mai mult simt asa decat cu orice ceste), si de montat ansamblul in cilindru cu dispozitivul :D mult mai simplu, practic si rapid asa :D

red_fury 16-06-12 15:13

Frumoasa laduta! A avut si tata un Moskvich 1500 care imi placea foarte mult...dar a ajuns la cineva din Caracal.

b08ygs 18-06-12 19:38

https://www.youtube.com/watch?v=gUl1K...eature=related Cu dedicatie!!! Asa sa ajunga si masina ta:D

k.lada 19-06-12 06:31

Merci merci, e mega misto filmuletul :lol: Mai e mult de strans din buci/ multa munca/multi bani pana va ajunge asa :oops: :lol:

alin_bmx 08-07-12 13:44

Smechera masina,apreciez faptul ca nu ai un plastic de masina peste 2000,e un adevarat tanc lada aia,de curiozitate cat inghite la 100 de km afara?Si inca ceva...e masina de zi cu zi sau doar pentru distractie?

k.lada 08-07-12 14:21

Multumesc pentru aprecieri !
Este o masina de "weekend", am folosit-o prin oras de cateva ori in cazuri exceptionale, in rest mai mult sta decat ruleaza pe drumuri :lol: De luna viitoare voi avea mai mult timp de ea, sa o mai plimb un pic, ca de cand sta tot bag piese noi in ea.
Ca si consum, extraurban ia undeva intre 7 si 8l, la un mers nu tocmai batranesc. Insa dat find faptul ca nu e o masina pentru uz zilnic, consumul este irelevant pentru mine, iar dupa ce o sa fie gata motorul cu axa/orizontale, va fi total irelevant :lol:

alin_bmx 08-07-12 15:13

Am vazut carburatoarele si am zis ca nu e singura masina,de obicei lumea se plange si la unul...ma batea si pe mine sa'mi pun 2 dar nu prea ma ajuta fiind masina de zi cu zi si nu mai spun de pretul benzinei...asta a fost factorul principal care mi-a scos asta din cap. :)) Cam la cati cai a ajuns Laditza?

k.lada 09-07-12 17:10

Deocamdata e cu motorul ei original, de 75 cp, avand ca si imbunatatiri carburator Ozon 2 vacuumatic, aprindere cu senzor Hall si cam atat. Motorul de 1.6 inca nu e gata, astept sa-mi soseasca deocamdata pistoanele, si dupa ce asamblez blocul si aduc chiulasa de la facut, trebuie sa cumpar axa... Cu carburatoarele si axa+celelalte imbunatatiri, ar trebui sa aiba teoretic cel putin 100 cp ( de fabrica are ~80 cp), am vazut un grafic dyno, cu o axa de care doresc sa achizitionez, un motor construit de profesionisti, ajunge cam la 135 Cp.

k.lada 14-07-12 23:00

4 Attachment(s)
ntre timp multe s-au intamplat
Am inlocuit suportii de motor cu cele de Niva, care sunt mai tari, amandoi suporti erau deformati si unul era rupt de tot, am inlocuit si suportul cutiei de viteze, care era foarte slabit, si cutia atarna :lol:
Pe langa astea am achizitionat conductor cu sectiune de 35 mm2, sa pot muta bateria in spate, papuci, mufe de cuplare din alama sa pot face conexiunile dintre instalatia electrica a masinii si cablul achizitionat, prin introducerea lor in mufe, sertrizarea si cositorirea lor. Am cumparat rulmentii pt alternator, ultimele bucsi necesare sa inchei capitolul acesta, releul de semnalizare l-am inlocuit, cablul de kilometraj este si el inlocuit, astept sa termin cu cablarea sa pot monta bordul. Azi am reglat motorul, in special culbutorii, mai e loc de bine ( sa fac mecanismul acela care imi permite sa reglez jocul cu ceasul comparator), insa nu se poate compara deloc cum merge acuma, un pic zornaie lantul, si in rest e incredibil de silentios, cum nu a fost niciodata 8)
Printre altele, mi-au sosit pistoanele Kolbenschmidt si segmentii Kolbenschmidt (initial am crezut ca pistoanele vin fara segmenti), sper sa imi fac timp sa asamblez macar blocul motor complet la motorul de 1.6

alin_bmx 20-07-12 15:48

Frumos,dai inainte.
Un Weber 40 dcoe cum ai tu unde gasesc si eu? (scuze pt offtopic)

k.lada 22-07-12 13:30

Merci !

Se mai gasesc pe forumuri, daca dai anunt, insa un recomand sa montezi o singura bucata, ca merge destul de prost asa, trebuie sa montezi doua bucati (o pereche), si atunci scapi de o bataie de cap.
Incet imi sosesc piesele, saptamana asta a ajuns garnitura de chiulasa metal-fibra, si sapt viitoare sper sa ajunga bielele, sa ma apuc de montat :twisted:

alin_bmx 22-07-12 17:12

Inteleg,mersi pentru sugestia in ceea ce priveste carburatorul ala,cred ca raman o perioada la al meu si pe parcurs poate trec pe twin.La mine e masina de zi cu zi si nu vreau nici sa consume in draci ca daca mai aveam alta mai ziceam...

popasan 09-08-12 20:12

Masina mea Old School - Lada 1500

2 Attachment(s)
Comanda dumneavoastra :-)

k.lada 09-08-12 22:36

ATAAAAAAAAT !!! :lol::lol::lol: Merci tare mult, ne auzim maine la telefon pt restul de detalii :D
Pe langa aceste minunate capace pt carburatoare (pentru care tin neaparat sa ii multumesc dl. Popasan :D:D:D ) , masinuta a primit si o oglinda originala :lol:

Muttley 09-08-12 23:35

Quote:

Originally Posted by k.lada (Post 5102787)
mi-au sosit pistoanele Kolbenschmidt ... la motorul de 1.6

Intreb si eu ca vitelu' pudic: ce alezaj x cursa are motorul asta?

k.lada 10-08-12 08:09

Motorul original e 79x80, acuma e la R1, deci 79.4x80 :lol:

Muttley 10-08-12 10:16

FOARTE interesant.
Si, ca sa fortez norocul, m-ar mai interesa daca poti/ai timp sa masori:
- diametrul boltului (asta e usor);
- distanta dintre axul boltului si partea cea mai de sus a pistonului.

Si ca sa intelegi de ce intreb... la 1.6-le de Dacie, alezajul e 77. Niste pistoane de 79 ar mari cilindreea cu aproape 100cmc, ceea ce ar fi prea misto.

Mersi!

k.lada 10-08-12 14:55

Foarte interesant... stiam de cineva care a montat pistoane de Dacie intr-un motor de Lada 1200/1300 cu camasi presate in bloc, dar nu am avut curiozitatea sa il desfac (masina a trecut prin mainile mele pt refacut dupa ce si-a schimbat proprietarul), ca la cat de praf era si ce batai avea, direct remat scria pe motor.

Legat de informatii, diametrul boltului e 22 [mm], mai exact 67x22 [mm];
Distanta de la ax pana la capul pistonului, adica inaltimea de compresie e 38 [mm].

bolidu' 12-08-12 19:14

Quote:

Originally Posted by Muttley (Post 5132733)
FOARTE interesant.
Si, ca sa fortez norocul, m-ar mai interesa daca poti/ai timp sa masori:
- diametrul boltului (asta e usor);
- distanta dintre axul boltului si partea cea mai de sus a pistonului.

Si ca sa intelegi de ce intreb... la 1.6-le de Dacie, alezajul e 77. Niste pistoane de 79 ar mari cilindreea cu aproape 100cmc, ceea ce ar fi prea misto.

Mersi!

Si cu camasile cum ramane? Nu devin prea subtiri in urma alezarii la 79???

All times are GMT +2. The time now is 12:57.

- Copyright 2026 4Tuning