![]() |
Re: Matizu' meu
Urmeaza sa fac geamurile electrice: in prezent am o macara si ambele motorase... trebuie sa mai iau o macara si comenzile.
|
Cand faci legaturile electrice sa imi faci si mie o schema cum montezi releul ca sa nu mai distrug butoanele :lol:
|
O sa incerc... numai ca de data asta o sa ma chinui sa fur meseria de la maestru - taica-miu. :)
Estimez ca in 2 saptamani se va face treaba asta. :) |
Ok, nu ma grabesc dar chiar nu stiu cum sa pun relee sa nu mai distrug butoanele. Nu m-ar deranja asa tare daca nu m-ar lasa cu geamul jos cand imi e lumea mai draga :rolleyes2
Sa nu ma uiti cu schita/schema, te rog! ;) |
Salut! As dori sa stiu si eu de unde ai cumparat turometrul si daca este pentru 3 pistoane si ce pret are:D.scuza-ma daca ai mai spus dar am cautat si nu am gasit:|.multumesc mult
LE:Am gasit dar oare se mai gasesc? |
Greu de crezut ca mai gasesti "marca" asta.
Insa iti recomand sa mergi la sigur cu turometrele Pilot. Acolo vei gasi pentru 3 cilindri la un pret de 180 ron (maxim). Urmeaza sa imi iau si eu unul de la Pilot - asta dupa ce termin cu toate nebuniile. |
Multumesc mult!Succes cu Micul Gigant!
|
Merci.
|
Pregatim flanse pentru spate... tot pentru stabilitate crescuta... sa vedem daca va iesi ceva ok. :D
|
Flanse sau distantiere?
Stiu ca flansele sunt niste adaptoare pentru jante cu alta distanta intre prezoane, deci nu stiu cu ce ar putea ajuta la stabilitate.. nu ? |
Quote:
|
Flanse. Nu trebuie neaparat ca flansele sa fie facute pentru jante cu distanta mai mare intre prezoane. ;)
|
Daca tot faci flanse de ce nu treci la 4*100 ca sa ai mai multe sanse sa gasesti jante mult mai usor?
|
Momentan, fac un test. :D
|
Maine, Barzaunele va intra la operatii delicate: inlocuirea rulmentilor stanga fata si montare de motorase / macarale pentru geamuri electrice.
Peste o saptamana vom avea distantiere pe spate (pentru ca asta era termenul corect - my bad), iar rotile vor iesi in exterior cu aproximativ 2.5 cm pe fiecare parte. Incep sa ma gandesc serios la roluirea aripilor. |
5 Attachment(s)
Geamurile electrice, done.
Inlocuire rulmenti fata stanga, done. Schimbare bascula stanga fata, done. Poze de la migaleala... calitate slaba, but I don't give a fuck. :D 2 poze sunt cu filtrul k/n. :D |
Ramasesei dator' cu o schema electrica:-)
|
Robert, ai un PM.
|
Ieri s-a facut si revizia... s-au pus si distantierele.
Masina s-a "cracanat" cu 4-5 cm in urma acestei operatii, iar rotile pe spate sunt acum pe aceeasi linie cu cele de pe fata. Impresia pe care o lasa acum masina? Jante cu un J mai maricel. :D |
Nu lovesc la gopi acuma? Pune niste poze si pentru noi:-)
|
Quote:
si legat de matiz.. imi place, ai inceput sa fii electrificat.... si portbagaj..si geamuri..... bv..succese |
Quote:
Cu 4 persoane in masina probabil ca as avea una mica bube, deci trebuie sa ma duc la niste baieti priceputi sa imi roluiasca aripile spate. Promit sa pun poze maine sau poimaine. :) Quote:
Multumesc - va continua. |
5 Attachment(s)
Poze cu rotile spate mai iesite.
Scuzati jegul de pe masina. :D |
Arata foarte bine! :)
Pun o intrebare care sper sa nu fie cu suparare [daca e, imi cer iertare (mai si rimeaza)] Cat te'a ajuns afacereea cu flansele? |
RZD-ule... tati... nu e nicio suparare.
1. ca sa fiu cinstit: ai avut dreptate - strungul m-a corectat cand i-am spus ca vreau distantiere si mi-a zis ca sunt flanse... eu l-am ascultat si m-am contrazis pana cand mi s-a dat cu tifla-n nas si mi s-a aratat ce inseamna o flansa. Ce am eu: distantiere. Nota 10 pentru sesizari. 2. distantierele... nu m-au costat nimic - tipul avea o datorie la taica-miu si l-am batut pe taica-miu la cap sa imi faca ... pana i-a spus tipului. Singurele costuri pe care le-am suportat au fost prezoanele de Nubira si piulitele tot de Nubira. Un total de 40-50 ron. Ca idee insa: obligatoriu trebuie sa roluiesti aripile (sau arcuri sport). Cu 4 persoane in masina (sau 3 persoane si bagaje) imi atinge pasajele la denivelari. |
foarte frumos, dar acum cere necesar alte jante:D...ceva mai late
dar arata foarte bine si bafta in continuare |
Quote:
Bafta! |
Amortizoarele vor fi pe gaz. Din ce am inteles, la Matiz amortizoarele in cauza sunt mai rigide si lucreaza mult mai lent decat cele pe ulei - arcurile sport ar salva treaba. Dar din pacate, asta m-ar costa mult mai mult decat daca as umfla aripile spate, deci cred ca raman la ideea a doua: umflarea aripilor.
Merci. |
Quote:
|
Daca e sa umflu aripa, o voi face apeland la fibra.
|
De cat sunt distantierele? Prezoanele de Nubira au mers fara nici o problema la masina, poti da mai multe detalii despre cum au fost inlocuite?
Sfat. Nu umfla aripile fara suspensie sport! Va fi un mare s.h.i.t! |
Nu pot sa spun ca am experienta in domeniul fibra, dar nu prea mi se pare fericita combinatia tabla-fibra.. fibra trebuie prinsa bine pe aripa, cu suruburi sau nituri ceva, apoi mai trebuie batuta peste ca sa fie prinsa bine de tabla. Cu toate ca sa zicem, ca cineva ar face treaba asta bine, tot nu ar avea rigiditatea unei aripi complet din tabla.
Am gasit aici o metoda de roluit aripile, care nu necesita vopsire. Sper ca n'am scris baliverne, incearca sa te mai interesezi la persoane care au mai facut treaba asta si daca sunt sau nu multumite :) http://www.archenemy.co.uk/photos.htm |
@Robert - nu stiu sa zic exact de cat sunt distantierele. Tot ce pot sa spun e ca rotile au iesit cu aproximativ 2.5 cm pe fiecare roata. Prezoanele de Nubira au mers de minune. Eliminarea prezoanelor vechi (de Matiz)... cu ciocanul.
Din pacate, trebuie sa umflu aripile fara sa pun suspensie sport momentan. Daca am 4 persoane in masina, imi ating rotile de pasaje la fiecare denivelare. Prima data o fac sa nu mai frece si dupa aia (cand o sa am banii necesari) o sa ma bag la o suspensie sport. @ RZD: dupa cum am spus mai sus: stiu si eu de fenomenul asta, numai ca tabla de Matiz e slaba, o ia rugina repede (mai ales la pasaje). In momentul cand o sa se faca roluirea, s-ar putea sa am surpriza sa sara vopseaua din cauza ruginei care exista in cantitate mica (sper eu) ce se afla in aripile spate. Din acest motiv nu sunt momentan hotarat. Ideea e ca trebuie sa mai astept cel putin 2 luni pana cand voi face modificarea la masina, in felul asta. Sa speram ca nu va fi nevoie sa mai iau 4 persoane in masina in viitorul apropiat. :) |
cat de sigure sunt aceste flanse ? vreau sa imi pun si eu la tico jante pe 14 dar trebuie sa apelez la flanse ... si parca nu ma incanta :)
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Am o cunostiinta care asa si-a umflat aripile la un Cielo. |
Quote:
Se poate face, şi arată şi al naibii de bine după :) |
Quote:
|
In curand... noutati pentru Barzaune.
Insa si niste mici probleme: trebuiesc vopsite pasajele spate. |
5 Attachment(s)
Noutati: suportul inca e in constructie.
A fost de test... La primavara va fi vopsit corespunzator. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:53. |
- Copyright 2026 4Tuning