Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Bora - 1.9 TDI Variant, Rave Green (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/60000-bora-1-9-tdi-variant-rave-green.html)

rudolf.s 30-01-12 15:14

Re: Bora - 1.9 TDI Variant, Rave Green

@dragos 16 dad: Am masina de 7 ani. As vrea si eu un model mai nou si macar putin mai spatios. Sincer nu mi-as lua seria 7 nici sa castig la lotto. :) Am bagat niste bani in masina, recunosc, dar am si umblat cu ea destul de mult. A sosit momentul sa se bucure si altcineva de ea. In Romania nu cred ca o sa primesc pe ea cat valoreaza de fapt de aceea voi incerca sa o dau in afara pe undeva. Mai vedem.
Vezi ca ti-am scris si eu cateceva la tine. :)

@soosy: €, nu $. 160 € + 22 € transport. TVA inclus, cu pompa de apa. Cumparate de pe www.ahw-shop.de

soosy 30-01-12 22:55

mersi de raspuns
dar din cate vad nici setul asta nu ii complet
lipseste o piesa.....ar trebui sa fie din cate stiu 3 piese + curea
adica ii ghidaj,intindere si ultima cea mai scumpa amortizor de vibratii mai apoi evident cureaua

pana la urma nici nu inteleg...sunt fel si fel de preturi,nu pricep de unde diferentele asa enorme..de la 500 lei la 1000 si ceva...acum ca ii +\- pompa de apa care ii 200 lei....si ii vorba de aceas producator,ruville sau contitech:rolleyes2

rudolf.s 20-04-12 16:50

3 Attachment(s)
Nu am mai postat de ceva vreme, asadar iata niste poze mai noi.

Inainte de a fi intrebat, va spun de pe acum:
- capota veche am dat-o la schimb cu una stock (care intamplator e gri) si vreau sa ii refac badboy-ul dupa care se vopseste la fel cum a fost inainte.
- cromul de pe manere vreau sa il dau jos
- bandourile cromate le voi infolia probabil (deocamdata) cu mov (sau negru?). Nu le schimb cu unele simple de culoarea masinii pentru atunci mai bine as prefera sa renunt la ele de tot. Aici ar fi alta problema: bara fata e turnata cu tot cu bandou iar pe spate inca nu am vazut bara clean de variant, nu stiu cum ar iesi. Sa presupunem ca as reusi sa scot bandourile, asta tot ar insemna ca ar trebui sa revopsesc cele 4 usi + bara fata + bara spate.
- pe fata as mai pune niste distantiere de 10 sau 15 mm pe roata. Nu stiu exact care ar da mai bine.
- pe spate am distantiere de 20 mm pe roata.
- poate in poza nu se vede dar rotile si oglinzile sunt MOV. Nu albastre.
- buzele voi incerca sa le polishez. Nu am avut timp cand le-am montat. Inainte de vopsire le-am indreptat si a trebuit sa le las la vopsitor.

Daca mai sunt intrebari...

rzv_82 20-04-12 20:12

dementiala masina.... imi place mult ...ai putea sa lasi croamele la locul lor...daca vei polisa buzele o sa se asorteze...

kamei 20-04-12 20:20

si capota fara badboy, arata foarte bine asa;)

sandueugeniu 20-04-12 20:34

1 Attachment(s)
- bandourile cromate le voi infolia probabil (deocamdata) cu mov (sau negru?). Nu le schimb cu unele simple de culoarea masinii pentru atunci mai bine as prefera sa renunt la ele de tot. Aici ar fi alta problema: bara fata e turnata cu tot cu bandou iar pe spate inca nu am vazut bara clean de variant, nu stiu cum ar iesi.

Salut.Daca nu ma insel este o bara Rieger de care am si eu iar eu i-am scos bandourile mai precis le-am incarcat cu fibra si totodata am ami si rigidizat bara deoarece este fabricata dintr-un material casant ABS nu poliuretan si se crapa foarte repde la cel mai mic soc.Parerea mea la cit de ingrijita e masina ii sta foarte bine cu un clean look.

golf4_dric 21-04-12 09:22

2 Attachment(s)
uite poza cu bara spate clean ,parerea mea e sa pastrezi bandourile mie unu imi pare rau ca le-am dat jos.

rudolf.s 21-04-12 12:39

Ce surpriza placuta. :) Bari clean chiar la colegi. :)
Nu ati avut probleme gen crapaturi la astupare? Cum au fost astupate bandourile?
@sandueugeniu: Ce ai mai modificat la bara? Cum ai prins-o sa stea in linie cu aripile? A mea atarna si nu se aliniaza nicicum. Prima bara care am avut-o statea mai bine. Asta e a treia deja. :)

Roby_mkr 21-04-12 13:25

si eu am facut clean pe spate , dar in timp mi au aparut mici crapaturi din cauza ca meseriasul nu a fost atat de meserias pe cat l am crezut eu .. ;)

sandueugeniu 21-04-12 15:39

Quote:

Originally Posted by rudolf.s (Post 4991218)
Nu ati avut probleme gen crapaturi la astupare? Cum au fost astupate bandourile?
@sandueugeniu: Ce ai mai modificat la bara? Cum ai prins-o sa stea in linie cu aripile? A mea atarna si nu se aliniaza nicicum. Prima bara care am avut-o statea mai bine. Asta e a treia deja. :)

Nu a fost greu cu aliniatul am cumparat niste cleme de bara stock pe care le-am prins pe marginea de la bara si altcineva m-a ajutat tinindu-mi bara aliniata pina ce am dat gaurile. Acopritul bandourilor l-am facut eu cu chit fibra si stai linistit ca nu crapa pe plasticul ala de Rieger este ABS foarte prost, sau pate e politica Rieger sa vinda mai multe.La barilr stock am scos si la ele bandourile alea fiind barile de iarna ca sunt mai rezistente de poliuretan deaceea nu se sparg asa usor, ei la alea m-am dus la meserias si mi-a pus fibra de sticla .

grasu86 21-04-12 15:44

eu zic asa :

1) fara badboy
2) jos cu bandourile si cu cromul, just 1 paint for body and 1 for rims ;)
3) fara distantiere - o sa atinga pe fata, iar pe spate e ff bine
4) hai pe burta :D inca 2 cm mai jos, ca sa fie bine, ca sa nu fie rau ;)

golf4_dric 21-04-12 16:32

Quote:

Originally Posted by rudolf.s (Post 4991218)

Eu nu am avut probleme deloc pana acum .La bara spate sunt taiate doar marginile centrul bandoului adica cel de sub haion este in bara ,a fost slefuita doar marginea din exterior si astupata cu fibra, partea asta eu am facut o pt ca mesterului caruia i-am dat sa faca spoilerul i-a fost lene :) .In parti nu stiu cum a procedat cert este ca nu am avut probleme .
In legatura cu asezatul nu stiu ce sa zic ,eu am avut probleme pe partea unde este rezervorul , am umplut de mai multe ori rezervorul ochi si a curs pe afara si mi-a fost lene sa dau cu carpa si motorina a lucrat in timp marginea spoilerului si imi iesea cam un cm afara dar am rezolvat o cu o negresa si astupat cu chit de finisaj ,in alte cuvinte o chiestie inginereasca tipic romaneasca .

rudolf.s 21-04-12 20:36

@grasu86:

eu zic asa :

1) fara badboy - badboy am avut atatia ani, si nu se compara cu "fara"
2) jos cu bandourile si cu cromul, just 1 paint for body and 1 for rims ;) - cu cromul e mai dificil. Sincer nu am chef sa mai vopsesc toata masina, oricum vreau sa o vand.
3) fara distantiere - o sa atinga pe fata, iar pe spate e ff bine - pe fata am avut distantiere de 20 pana acum si nu mi-au frecat. Pe spate am avut de 30 mm pe roata si nici acolo nu au frecat. Acum cele de pe fata au ajuns pe spate pt ca am 9J si era prea mult 30. Deci pe fata se mai cere minim 10 mm pe roata.
4) hai pe burta :D inca 2 cm mai jos, ca sa fie bine, ca sa nu fie rau ;) - Ca sa o las mai jos ar trebui sa schimb suspensia. Chiar daca as schimba-o nu as lasa-o mult mai jos pt ca fac km multi si nu e masina de show. Acum e cu 35mm mai jos. Mi-ar placea mai jos dar nu mai pot umbla cu ea.

kitz` 21-04-12 20:43

frumoasa masina....so stapnesti sanatos:D

rudolf.s 13-06-12 15:34

1 Attachment(s)
Apus de soare:

Roly94 13-06-12 17:30

Si faptul ca stickerele au o singura culoare si nu 50 conteaza mult :D

mydream 13-06-12 20:07

frumoasa masina ... sa o stapanesti sanatos ... sunt curios daca au aparut ceva stopuri pentru variant si cu semnalizare pe leduri ? :D

Ps: un polish la buze :)

rudolf.s 14-06-12 11:06

Multumesc!
Stickerele sunt mov ca jantele si oglinzile. Au mai ramas cateva vechi care trebuie sa le dau jos. Au fost cromate candva. :)
Urmeaza si polish la jante dar din pacate nu am nici experienta si nici echipamentele necesare pentru polish, asadar caut pe cineva care se pricepe sa ii las jantele.
Stopuri sunt doar 2 modele si din pacate niciunul nu are led decat pe pozitie si frana. Bine celalalt model are si pe ceata. Eu am pus "bec" cu led si pe mers inapoi si pe semnalizare. Arata ok.

Devu 15-06-12 22:25

Inca un Variant frumos. Nu sunt fan Variant, dar sunt cateva pe forum ce m-au lasat :dribble:. Arata bine cu jante mov, ma bate gandul sa le fac si eu pe ale mele, desi culoarea la masina e mai inchisa...
Felicitari pentru munca depusa.

rudolf.s 28-08-12 15:39

9 Attachment(s)
UNDER CONSTRUCTION!
Preview:

daryiyus 28-08-12 17:24

Prinde forma frumos! Hai mai repede cu vopseaua!

rudolf.s 21-09-12 16:07

3 Attachment(s)
E gata capota. De fapt mai trebuie doar dungile verzi dar nu am mai avut timp sa las masina asadar deocamdata ramane capota asa.
Intre timp am schimbat rulmentul dreapta spate. Era sa nu mai ajung acasa. S-a spart rulmentul si a inceput deja sa caraie rau de tot. Am rezolvat si am avut si noroc. Am cumparat rument Ruville - despre care se spune ca sunt de fapt mai mult ambalatori - si ghici ce rulment era in cutie? FAG! In magazin rulmentul FAG era 425 RON iar pe Ruville (cu tot cu puncte Unix) am platit 290 RON. Deci am avut noroc.
Intre timp masina e la vopsit in Arad:
- bara fata (care a primit intre timp grila tip fagure de plastic)
- bara spate
- hayon
- praguri
- bandouri fara crom
- manere

Peste o saptamana e gata. Abia astept.

sandueugeniu 21-09-12 17:16

Frumoasa.Felicitari.Ma bucur ca la unii s-a terminat criza eu nu am mai achizitionat nimic.Pacat d bara fata.:-)

dragos 16 dad 21-09-12 17:26

am vazut masina pe mobile ,era e vanzare .pacat k o vinzi.este frumoasa rau.felicitari

rudolf.s 22-09-12 13:32

Criza nu a trecut dar tot mai trebuie facut la masina cateceva. :) Bara a fost crapata dar e sudata acuma si e ok. De asta trebuie sa o si vopsesc.
Da, vreau sa o vand si de aceea o si aranjez putin. Vreau sa trec la nivelul urmator, o masina mai noua.

dragos 16 dad 22-09-12 21:57

ce vrei sa iti iei?,motor?:D

rudolf.s 24-09-12 10:24

Motor mai puternic. :) Vreau sa imi iau o Skoda Octavia 2 RS TDI.

rudolf.s 24-10-12 16:30

5 Attachment(s)
Am schimbat ieri rotile. Vine frigul deci sa fie 17"!
Trebuie sa fac rost de un capac de oglinda pe partea stanga (sofer) sa le schimb pe astea mov cu unele in culoarea masinii. Urmeaza sa dau jos si stickerele. Toate!
Tot acum am observat ca imi lipseste si un scut de la motor. Trebuie sa dau o fuga la dezmembrari sa vad poate gasesc si scut si capac de oglinda.

rudolf.s 14-12-12 16:31

O poza de toamna:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...72234775_n.jpg

manolachir 15-12-12 14:48

frumoasa masina :P nu o vinde arata prea calumea

goshy 16-12-12 14:22

Quote:

Originally Posted by rudolf.s (Post 5285292)

LIKE pt golful de langa... simplu si de efect, cu cateva "chestii" pe care cine cunoaste, le recunoaste!

rudolf.s 19-12-12 15:56

1 Attachment(s)
Multumesc. E masina lui tata, deci oarecum si a mea.

rudolf.s 20-03-13 14:59

Am vazut ca nu am mai postat nimic de ceva vreme, dar recunosc ca nici nu s-a mai intamplat nimic cu masina de ceva timp. :) Am schimbat niste capete de planetara, si alte mici reparatii.
Acum am facut rost de alte capace de oglinda pe care le-am vopsit in culoarea masinii si urmeaza sa le montez. Rotile de vara trebuie sa le duc la polish si eventual indreptat pentru ca in 2-3 saptamani ar trebui sa le montez.
Am renuntat deocamdata la stopurile cu led (au ajuns la tata) si am revenit la cele originale.
Masina fiind la vanzare s-ar putea sa nici nu mai pun alte stopuri.

Pana una alta niste poze mai recente.

http://imageshack.us/a/img14/8708/20130316153027.jpg
http://imageshack.us/a/img441/8495/20130316153039.jpg

Mirel1919 20-03-13 15:03

Frumoasa Bora, imi place ca ai bodykit-ul ala si ca ai incercat ceva mai special, conteaza mult ca si toate stickerele sa fie in aceeasi culoare, arata mai bine. De ce vrei sa o vinzi..?

rudolf.s 20-03-13 16:29

Cu jantele mov dau si mai bine. :)
Vreau sa trec la o masina mai noua.

bbbogdannn 20-03-13 17:39

Ce masina vrei? Sa stim la ce sa ne asteptam. O sa o modifici si pe aceea? :D

rudolf.s 20-03-13 17:55

Deocamdata nu sunt 100% hotarat dar probabil Golf V Variant o perioada mai scurta si apoi Golf VI Variant. As cam ramane pe aceeasi linie. Dar, nu se stie niciodata. Poate vine o Skoda Octavia RS Combi... sau altceva. :) In functie de Ministerul Finantelor. :)

soosy 21-03-13 08:56

jantele astea sunt mult mai ok si dau bine decat celelalte...
legat de planuri bafta,ma gandesc ca esti fan combi ca tot pe tema asta mergi,desi un golf5 berlina ar fi ceva mai frumos si aranjat

mareo 21-03-13 09:37

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 5408483)
jantele astea sunt mult mai ok si dau bine decat celelalte...
legat de planuri bafta,ma gandesc ca esti fan combi ca tot pe tema asta mergi,desi un golf5 berlina ar fi ceva mai frumos si aranjat

Golf 5 berlina .... ? :???:

rudolf.s 21-03-13 09:41

Se refera la hatchback, cel in 5 usi. Golf 5 berlina e Jetta. :)
Avand in vedere nevoile familiei si pasiunea mea pentru masini combi nici nu ma gandesc sa nu imi iau combi. :)

All times are GMT +2. The time now is 16:24.

- Copyright 2026 4Tuning