Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Oltcit Club 11RL - BC 99 FNX - The Grimm Reaper (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/52376-oltcit-club-11rl-bc-99-fnx-the-grimm-reaper.html)

julaikos 15-09-11 08:52

Re: Oltcit Club 11RL - BC 99 FNX - The Grimm Reaper

Acu am vazut capota :)) bai nene mai bine o duci la colantat :twisted:

Acc3l3ratoR 15-09-11 08:59

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4586508)
Acu am vazut capota :)) bai nene mai bine o duci la colantat :twisted:

da...stiu...
mai degraba o dadeam cu negru mat.. si iesea mult mai bine...:rolleyes2

Alex_19Mig 15-09-11 09:28

Quote:

Originally Posted by Acc3l3ratoR (Post 4586528)
da...stiu...
mai degraba o dadeam cu negru mat.. si iesea mult mai bine...:rolleyes2

Pai si ce te opreste?
O iei frumos la smirghelt de 600-800 cu apa si un tub de spray mare negru mat.;)
Ca idee lucru rau nu ai facut ca ai vopsit-o negru lucios ca observi mai usor/repede defectele si eventualul chit nefinisat corespunsator.

Acc3l3ratoR 23-09-11 20:07

am vrut azi sa schimb discurile fata ... am vrut ...:sad:
ia ziceti baieti pe unde se scoate discul ca eu pe deasupra nu am reusit sa il scot, ca loveste in caseta de directie ... :rolleyes2

oare se scoate pe jos ... si nu pe deasupra??:?:

alxxdarkot20all 23-09-11 20:16

ia incearca sa dai si prezoanele afara ca sa ai loc sa il plimbi

Acc3l3ratoR 23-09-11 21:25

Quote:

Originally Posted by alxxdarkot20all (Post 4602955)
ia incearca sa dai si prezoanele afara ca sa ai loc sa il plimbi

am scos toate prezoanele...:rolleyes2

julaikos 23-09-11 22:40

dupa ce dai jos prezoanele,tragi de disc putin in sus apoi il tragi fortat(indoi burlanele de caldura daca e nevoie) si il lasi sa se propteasca in caseta,apoi il apleci cu partea de sus spre lonjeron si tragi tare de el,eventual il rotesti

p.s. cu etrierii dati jos de pe cutie!

Acc3l3ratoR 23-09-11 23:27

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4603171)
dupa ce dai jos prezoanele,tragi de disc putin in sus apoi il tragi fortat(indoi burlanele de caldura daca e nevoie) si il lasi sa se propteasca in caseta,apoi il apleci cu partea de sus spre lonjeron si tragi tare de el,eventual il rotesti

p.s. cu etrierii dati jos de pe cutie!

am sa incerc si asta ... dar parca am tras de el pana s-a proptit in caseta si de acolo ....cam naspa...:rolleyes2

julaikos 23-09-11 23:37

pai cand se propteste in caseta atunci incepi si-l rotesti folosind caseta pe post de pivot,de asta am spus ca incepi si indoi tabla burlanului de pe carenajul motorului...altfel nu prea merge...
daca nu te descurci te astept pe la mine :lol:

Acc3l3ratoR 23-09-11 23:46

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4603275)
daca nu te descurci te astept pe la mine :lol:

Buna , buna asta ... :lol:

Acc3l3ratoR 28-09-11 22:03

1 Attachment(s)
Acu avem si frane pe masura... ;)

julaikos 28-09-11 22:21

Ai reusit sa le pui? :)

Acc3l3ratoR 28-09-11 22:57

da ..in sfarsit am reusit .. unul l-am scos pe sus si unul pe jos... (ca am dat scutul jos.. ;))

Te sunase-m ca nu mai stiam in ce ordine se face aerisirea ...... dar am rezolvat ...

julaikos 28-09-11 23:39

Tembelefonul a fost prin casa sa stii,n-a fost cu intentie:rolleyes2

Acc3l3ratoR 29-09-11 00:19

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4612714)
Tembelefonul a fost prin casa sa stii,n-a fost cu intentie:rolleyes2

no problemo ...domnu ;)

Dr.Dre 29-09-11 01:23

zimi si mie cum ai facut discurile asa.au vrun efect sau sunt doar de design.gaurile trebuie date intr-o anumita ordine,da-mi mai multe detalii,ca vreau si eu sa imi fac daca sunt utile ;)

Acc3l3ratoR 29-09-11 08:29

Quote:

Originally Posted by Dr.Dre (Post 4612810)
zimi si mie cum ai facut discurile asa.au vrun efect sau sunt doar de design.gaurile trebuie date intr-o anumita ordine,da-mi mai multe detalii,ca vreau si eu sa imi fac daca sunt utile ;)

utilitatea ar fi ca prin acele garuri se elimina mai usor gazul care se emana intre placuta si disc la franare ... si cica ar face franarea mai eficienta ...

de facut, le-a gaurit un coforumist de pe forumu oltcit.. ;)

Dr.Dre 29-09-11 12:53

Quote:

Originally Posted by Acc3l3ratoR (Post 4613040)
utilitatea ar fi ca prin acele garuri se elimina mai usor gazul care se emana intre placuta si disc la franare ... si cica ar face franarea mai eficienta ...

de facut, le-a gaurit un coforumist de pe forumu oltcit.. ;)

am inteles,atunci cred ca imi fac si eu unele.zimi si mie pe privat ce coforumist ti le-a facut

Acc3l3ratoR 01-10-11 20:29

10 Attachment(s)
Azi am reusit sa montez cu chin ...plafonu ...
a iesit binisor zic eu .... dar am vazut ca s-a cam "cutat"...
si am reusit sa montez si ceasurile pe stalp...

aaa.. si pozele cu discurile perforate montate... ;)

don_eduardo37 01-10-11 22:14

Quote:

Originally Posted by Dr.Dre (Post 4612810)

Uite un pic la poze la discuri cand sunt culcate sa vezi gaurile si una cu un disc montat sa vezi cum au fost plasate gaurile, in interiorul discurilor sunt acele canale, ei, iei cate 3 canale per set, in primul plasezi gaura jos, urmatorul la mijloc si urmatorul sus si reiei la fel aceeasi operatie pana la completarea discului, despre pozitionare nu stiu daca are importanta insa observ ca se pune in functie de gauri, cele trei gauri in linie oblica sa formeze unghiul ascutit spre motor si nu spre toba intermediara* ca reper(, adica in fata, nu in spate. Daca te uiti un pic la ele prinzi imediat smecheria;)

Dr.Dre 02-10-11 00:52

Quote:

Originally Posted by don_eduardo37 (Post 4618341)
Uite un pic la poze la discuri cand sunt culcate sa vezi gaurile si una cu un disc montat sa vezi cum au fost plasate gaurile, in interiorul discurilor sunt acele canale, ei, iei cate 3 canale per set, in primul plasezi gaura jos, urmatorul la mijloc si urmatorul sus si reiei la fel aceeasi operatie pana la completarea discului, despre pozitionare nu stiu daca are importanta insa observ ca se pune in functie de gauri, cele trei gauri in linie oblica sa formeze unghiul ascutit spre motor si nu spre toba intermediara* ca reper(, adica in fata, nu in spate. Daca te uiti un pic la ele prinzi imediat smecheria;)

am prins smecheria,ms de pont ;)

Acc3l3ratoR 02-10-11 10:57

Quote:

Originally Posted by Dr.Dre (Post 4618525)
am prins smecheria,ms de pont ;)

astea de le am eu is facute cu o masina de gaurit in coordonate...

lancer 02-10-11 16:23

eii ideea mea despre discurile astea o stiti ... oricum daca dre vrea parerea mea e sa aiba totusi grija ... cel mai bine din cate am citit e tot pe o masina de gaurit in coordonate asta pentru centrarea discului ... explicatia e una logica ... chiar discul are o bataie pentru departarea plachetilor ... e bine sa se pastreze acea bataie ... nu sa se inlature deoarece nu mai departeaza plachetii dar nici sa se amplifice ... deoarece va duce la vibratii mari in momentul franarii ...

julaikos 02-10-11 23:55

teoretic pistonasele de frana se trag singure in etrieri suficient cat sa nu mai fie forta de apasare intre placuta si disc...eu am luat doua discuri luate la strung pe fete pentru a fi indreptate si nu puteam tine piciorul pe frana...eu zic ca nu e nici o bataie la discuri gandita din fabrica...

lancer 03-10-11 00:27

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4620566)
teoretic pistonasele de frana se trag singure in etrieri suficient cat sa nu mai fie forta de apasare intre placuta si disc...eu am luat doua discuri luate la strung pe fete pentru a fi indreptate si nu puteam tine piciorul pe frana...eu zic ca nu e nici o bataie la discuri gandita din fabrica...

teoretic daca sistemul de franare fuctioneaza impecabil ... garnituri noi, lipsa de oxid ...bla bla ... da pistosale ar trebui sa se traga singure ... dar practic la un sistem de franare care functioneaza bine chiar daca are ceva uzura cum iti explici ca masina sta pe pe o panta relativ mica infranata cu piciorul luat de pe frana ... si e suficienta o mica rotire a roti implicit a discului de franare pentru ca masina sa nu mai fie infranata si se deplaseze ... oricum parerea mea e ca bataia nu e gandita cum stiu unii pe suprafata discului de franare ... in timp s-ar duce, dar poate fi gandita ca un unghi intre planul de prindere si cel al discului ... sau bine ar fi ca bataia totusi sa fie din suprafata prinderilor de la cutie si discul sa fie drept deci in cazul ai putea avea dreptate referitor la bataia discurilor ca nu e gandita bataia la discuri dar e gandita pentru discuri in alta parte ... oricum ca sa revenim la chestia cu gaurirea ...trebuie facuta de asa natura incat sa se pastreze centrarea discurilor ... clar descentrarea acestora nu poate duce la nimic bun ...

Acc3l3ratoR 03-10-11 00:36

Quote:

Originally Posted by lancer (Post 4620620)
teoretic daca sistemul de franare fuctioneaza impecabil ... garnituri noi, lipsa de oxid ...bla bla ... da pistosale ar trebui sa se traga singure ... dar practic la un sistem de franare care functioneaza bine chiar daca are ceva uzura cum iti explici ca masina sta pe pe o panta relativ mica infranata cu piciorul luat de pe frana ... si e suficienta o mica rotire a roti implicit a discului de franare pentru ca masina sa nu mai fie infranata si se deplaseze ... oricum parerea mea e ca bataia nu e gandita cum stiu unii pe suprafata discului de franare ... in timp s-ar duce, dar poate fi gandita ca un unghi intre planul de prindere si cel al discului ... sau bine ar fi ca bataia totusi sa fie din suprafata prinderilor de la cutie si discul sa fie drept deci in cazul ai putea avea dreptate referitor la bataia discurilor ca nu e gandita bataia la discuri dar e gandita pentru discuri in alta parte ... oricum ca sa revenim la chestia cu gaurirea ...trebuie facuta de asa natura incat sa se pastreze centrarea discurilor ... clar descentrarea acestora nu poate duce la nimic bun ...

Prea despici firul in patru , tu nu te mai saturi de atata teorie ...ca teoria ca teoria dar practica ne omoara ...

TU ...m-ai omorat cu teoria .... si aici si pe forumul oltcit ...stiu ... si eu teoria ...:rolleyes2

Eu zic ca a crescut eficienta franelor .... si la (in jur de ...;))80 de cai(cred eu ) la roata ...cred ca e bine ..sa am frane mai bune (si daca n-am , macar efectul placebo functioneaza ;):lol:)

Puterea este calculata ...nu masurata ..... la presiunea de 0.4 bari ... :rolleyes2 (da stiu nu m-am putut abtine sa umblu la actuator .. ;):twisted:)

lancer 03-10-11 02:02

Quote:

Originally Posted by Acc3l3ratoR (Post 4620626)
Prea despici firul in patru , tu nu te mai saturi de atata teorie ...ca teoria ca teoria dar practica ne omoara ...

TU ...m-ai omorat cu teoria .... si aici si pe forumul oltcit ...stiu ... si eu teoria ...:rolleyes2

Eu zic ca a crescut eficienta franelor .... si la (in jur de ...;))80 de cai(cred eu ) la roata ...cred ca e bine ..sa am frane mai bune (si daca n-am , macar efectul placebo functioneaza ;):lol:)

Puterea este calculata ...nu masurata ..... la presiunea de 0.4 bari ... :rolleyes2 (da stiu nu m-am putut abtine sa umblu la actuator .. ;):twisted:)

sincer nu m-am saturat ..:P ..am zis eu ca nu e bine sa ai frane mai bune ..nici gand ...m-ai inteles gresit am zis doar ca eficienta a crescut in conditiile in care discurile normale se supraincalzesc ... cat despre putere ... ce pot sa zic la mai mare ... e un inceput promitator ;) indiferent daca e calculata sau masurata ...de masurat o sa o masori tu cand vei crede de cuviinta... de curiozitate si tot o vei face:)

p.s.
si daca tot ai vb de frane cu spatele ce ai de gand?

julaikos 03-10-11 09:56

buei lasati scandalul :lol: pan la urma daca te urci pe frana si cu discurile gaurite si fara ele gaurite dupa 3-4 franari tot devine elastica pedala de frana :lol:
Oricum discurile de oltcit au un mare dezavantaj,locul unde sunt amplasate,ele trag doar aer cald pentru racire :rolleyes2 de asta e posibil ca un RM cu discuri ventilate de dacie sa aiba o franare fiabila in conditii de stres ;)

lancer 03-10-11 19:32

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4621040)
buei lasati scandalul :lol: pan la urma daca te urci pe frana si cu discurile gaurite si fara ele gaurite dupa 3-4 franari tot devine elastica pedala de frana :lol:
Oricum discurile de oltcit au un mare dezavantaj,locul unde sunt amplasate,ele trag doar aer cald pentru racire :rolleyes2 de asta e posibil ca un RM cu discuri ventilate de dacie sa aiba o franare fiabila in conditii de stres ;)

iulica ... ce se pierde prin incalzirea aia se castiga prin suprafata mare a discului de oltcit fata de cel al daciei... deci tot cam pe acolo e problema ...tot rable se numesc fie ele cu discuri ventilate sau neventilate, gaurite sau negaurite ...ca sunt rablele noastre e alta problema ... si ca una e mai rabla ca alta sau alta e mai putin rabla ...tot acolo e

Acc3l3ratoR 12-10-11 00:14

azi am facut un pic de curatenie prin masina ...si ...
din pacate am vazut ca a napadit rugina si pe portiere...:cry:
mama ei de rugina .... ce inseamna o masina care sta ... (maine s-ar putea sa nu mai stea ...)

julaikos 12-10-11 08:20

Din pacate asta e adevarul,cu cat sta mai mult(afara!) cu atat se distruge mai repede decat daca mergi cu dansa chiar si o data la doua zile...

Acc3l3ratoR 13-10-11 01:38

Avem oltcit turbo ..... :twisted:;):twisted:
Azi am mers cu masina ...si ce pot sa spun ca la 0.4 bari pare mai sprintena decat civicul ...meu(ajunge fara sa imi dau seama la suta ), si ma p-i-s pe ele coliere de aluminiu :sad:... pierde presiune pe undeva (cred ca pe la toate incheieturile (furtunele)) ca nu face fsss pe unde trebuie .... tre sa caut niste coliere de inox ca vad ca alea de aluminiu sunt varza .....

Cat despre frane nu ma pot preciza ca nu s-au rodat inca franele (discurile si placutele sunt noi...)
,dar vad ca tin si nici nu bat :rolleyes2

a...acuma pentru cunoscatori ...cat are de gand banda aia termoizolanta sa mai arda ...ca nici nu a inceput sa fumege ca m-am si saturat de mirosul ala de fibra arsa...:?:

julaikos 13-10-11 12:54

Ce coliere de aluminiu ai ? Că eu n-am văzut pānă acum...Ai frecat cu şmirlgher ţevile unde etanşează colierele? īn legătură cu banda trebuie să o īncingi de cāteva ori bine sus īn ture

Acc3l3ratoR 13-10-11 21:22

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4642544)
Ce coliere de aluminiu ai ? Că eu n-am văzut pānă acum...Ai frecat cu şmirlgher ţevile unde etanşează colierele? īn legătură cu banda trebuie să o īncingi de cāteva ori bine sus īn ture

Parca s-a mai potolit azi mirosul de ars ...dar inca mai fumega dupa ... 45 de km de mers mai normal / mai forja ....
Ah... apropos de miros ...aseara imi da un amic de al meu telefon si imi zice ca am luat foc ....:lol: ca miroase a ars de .... si i-am explicar situatia ...;)

Da azi an dat ceva forje si am vazut ca dupa ce am schimbat colierele de aluminiu cu unele de inox(am gasit in dedeman... ) face overboost pe la 0.6 bari ;) tre sa mai dau drumu la tija de la actuator...

Am auzit si bovu .... (si nu numai eu , ca am cam intors cateva capete azi ... ) m-i se pare ca mai mult se aude Wastegate-ul de la turbina ...

Ce mai ti se face pielea de gaina ... :rolleyes2

Dr.Dre 13-10-11 22:28

felicitari pentru turbaciune :twisted: vezi cum faci un filmulet sa vedem/auzim si noi ce si cum ;)

Acc3l3ratoR 14-10-11 23:13

Cred ca e o problema ....
din cate am studiat eu pe net , nu cred ca se aude bovu... :???:
Ci cred ca e vorba de fenomenul compresor surge - adica aerul prins in admisie se intoarce catre turbina si loveste palele turbinei ...scaotand un sunet ca un balbait...:rolleyes2

Acuma oare cum fac sa modific bovu sa deschida la o presiune mai joasa ..ca am inteles ca tine cam la 2.5 bari (maxim)... :shock:

julaikos 15-10-11 08:25

De unde ai luat vacum pentru el?

Acc3l3ratoR 15-10-11 18:40

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4646005)
De unde ai luat vacum pentru el?

direct de pe gatul de lebada ....

julaikos 15-10-11 19:57

Quote:

Originally Posted by Acc3l3ratoR (Post 4647109)
direct de pe gatul de lebada ....

Pentru bov? :lol::lol::lol: sunt pe jos de ras....VACUM nu Presiune!
Tu ai ceas de boost?daca da,are si scala de vacum?(-2-3-4-5-6-7-8?)daca da,si mai ales daca-ti indica si pe vacum,atunci de pe acelasi furtun tragi si la bov furtun :lol: si nu-i mai da in gusa la masina pana nu legi intrarea bovului pe un furtun de vacum.
Sper ca ai inteles ca despre actionarea lui vorbesc,si nu de unde ai legat intrarea mare a bovului,adica T-ul de pe admisie...

Acc3l3ratoR 15-10-11 21:40

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4647319)
Pentru bov? :lol::lol::lol: sunt pe jos de ras....VACUM nu Presiune!
Tu ai ceas de boost?daca da,are si scala de vacum?(-2-3-4-5-6-7-8?)daca da,si mai ales daca-ti indica si pe vacum,atunci de pe acelasi furtun tragi si la bov furtun :lol: si nu-i mai da in gusa la masina pana nu legi intrarea bovului pe un furtun de vacum.
Sper ca ai inteles ca despre actionarea lui vorbesc,si nu de unde ai legat intrarea mare a bovului,adica T-ul de pe admisie...

pai e pe acelasi furtun la care e legat si ceasu de boost... :???:
ceasul indica bine zic eu ....:rolleyes2 dar mai jos de -1..2 nu am vazut...

am sa uploadez pe youtube niste filmulete facute azi....

All times are GMT +2. The time now is 12:58.

- Copyright 2026 4Tuning