![]() |
Re: Cele mai rapide masini pana-n 100 cp
cele mai rapide nu cele mai lenese.
|
Eu inca consider ca Aveo 1,4 94cp are o acceleratie destul de buna mpt categoria asta de masina, pana-n 100.
|
aveo 1.4 - 4 usi, 0-100 km/h in 11.1 secunde , nu e rau dar nu intra nici macar in top 10-ul de aici.
|
Mazda 323f ba 1.5 16v 90 de ponei .. usoara si destul de rapida parerea mea
|
swift gti 1.3 100 cp 850 kg. suta in 8.4
hey...si eu cu swift-ul meu 2009 1.3 92cp 1075 kg umilesc mare parte din masinile scrise aici.... 11 sec suta teoretic. practic cu gume mai bune pe fatza si cu o toba direct-flow eu scot sub 11. inca un candidat: honda civic pana in '91... 1.5 90 cp 16v sohc. |
nu m-am putut abtine si ma bag si eu. intr-adevar 1.5-ul diesel face 1.4 8v de pe logan..insa..eu am solenza, 1.4 benzina, si loganul diesel nu prea a avut mari sanse...
|
astea sunt masini....logan,cielo,solenza:)))
|
Acuma arunc si eu o intrebare masina trebuie sa fie stock ?
|
Daca ai o fisa dyno (corecta) sa ateste puterea sub 100 cp si performanta bune (0-100 sub 10 secunde) merita, altfel nu are relevanta.
|
e ft posibil si ce zic unii k la 90cp au atins 200+, sau chestii de genul. eu cunosc un prieten care a atins cu un civic de 1.3, 200 pe autostrada in germania. i-a luat 2 vieti sa ajunga acolo, dar ideea e ca avea cutie de pe 1.6. ce vreau sa evidentiez e k depinde mult de rapoartele din cutie nu de caii putere. poti avea 400cp pe o calibra de exemplu (cutie cu trepte scurte, cazul meu propriu) ca singura perf va fi la acceleatie. viteza max nu se va modifica exagerat de mult. nu cred ca gresesc cand spun asta. deci morala...o cutie de viteze poate face diferente mari intre masini.
|
Daca ai o cutie bine calculata poti prinde 200km/h cu motorul oprit :D
|
degeaba pui cutie de viteza lunga daca motorul n-are putere/cuplu sa ajunga la turatia maxima
|
Quote:
|
Quote:
Eu nu prea ştiu maşini care să se ducă īn plafonare īn treapta 5 (6 eventual), le-or fi gāndit şi ei cumva nu? Rezistenţe īnaintare... chestii, trestii... |
honda civic eg 1.3 16.v masina usoara
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
E limitat la 5200 :D
Nu mai are putere de la 4500 din alte cauze :rolleyes2 |
nu am apucat sa citesc toate comenturile de pe post k n am avut rabdare... comentez ceea ce am : Honda Civic eg3-16v-75cp . 0-100=~11sec , top speed: 200 km/h . Masina este stok , n are nik modificat si datele despre rezultate sunt obtinute de mine. la top speed , 200km/h vreau sa zic k este afisajul de pe bord , deci viteza reala e cva mai mica ...probabil 175-180.
|
rzv` si totusi eroare nu cred ca e asa mare asa ca ''next time'' foloseste un gps :twisted:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:37. |
- Copyright 2026 4Tuning