![]() |
re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
Nu stiam de asta...dar pot sa zic ca sunt deacord cu tine;)
|
Quote:
tu la 140 pe bord o sa ai cam 3600 rpm e grup de pinioane de nova, dar s-a montat si pe cateva berline din fabrica |
Quote:
|
Am precizat mai sus ca poate sa aibe erori si poate mai mult ca sigur. Dar cea ce ma impresionat si am ramas pe ganduri e ceia ce mia spus ,,Bryan" nu stiu ce sa zic masina a fost fabricata in 1999 DEC.
|
nu e nimic sa te puna pe ganduri :) pur si simplu unele dacii au venit din fabrica cu "a 5-a lunga"
de-aia la 120 ai cam 3000 de ture cu a 5-a normala o dacie (si a mea) la 3000 de ture are 100 kmh |
faza cu eroare la ceas sau nu stiu nu prea cred
de exemplu am circulat cu 60 si tot cu atat m-o prins si radarul acum ce sa zic ca stai nene ca radarul e eronat ca defapt 60 nu e ,ca e numa 49 sau nici nu-i 49 ca e 80 ??? cum explicati ca exact cu viteza cu care circulam m-o prins radarul specific cu o dacie din 87 s-au vreti sa ziceti ca aia de la fabrica is niste tampiti hai sa fim serios eu cred ca acolo s-au facut si niste calcule avand in vedere ca dacia e copie de pe renault si ca s-a vandut in mai multe tari pe vremea aceea |
Am mai spus asta si mai in urma...deci atunci cand mergi cu o viteza mai mare apare si eroarea, pe la viteze de pana in 100 el arata aproape corect dar cand ai o viteza sa zic 150 reala el arata mai mult cand ajungi la 160 iti indica mai multi km in plus,decat la 150
|
ok...nu va suparati dar am si eu o intrebare..:
O dacie papuc cu motor de 1.6 pe injectie an fabricatie 2001 pe cardan cate ture ar trebui sa aiba la 100 km/h...Sper sa nu primesc raspunsuri de genu ,,Incearca si vezi".;) |
dacia 1300 an fabricatie 1980 cu carb simplu corp cu jocloare de 1300 viteza maxima pe gps este de 123 km/h ;) nu am testat cu alt carb dar oricum se duce mai mult si pe ceas imi arata 135km/h
|
eu zic ca ar trebui sa iei cu tine un gps cand vrei sa vezi ce viteza prinde masina...asa vei scapa de suspiciuni
|
Quote:
cu cat viteza e mai mare cu atat iti eroare de pe kilometraj e mai mare... |
i-mi spunea unu ca a avut o dacie si ia schimbat axa cu came ceva de genu ca ia pus de 75 nu stu ca nu ma pricep asa bine si ca ii dadea 170km/h e adevarat se poate asa ceva? dacie de prin 95-98'
|
ynp_46 nu conduceam eu :D,cu cat viteza e mai mare cu atat eroarea e mai mare chiar si la masinile straine ex VW Golf 4 (180kmh in bord pe GPS aproximativ170kmh).o sa fac poza sa vedeti......
|
am avut si eu o dacie prin 97' luata de noua...am tinut-o vro 7 ani....in lagatura cu viteza max...la vro 3 luni dupa cumparare am mers cu ia 163km/h probabil mai mergea ...da nu am avut tupeu
|
dacia 1310 motor 1400 cu rodajul facut ca la carte (3000km) viteza maxima pe gpl 155 cu 4300rpm mers vre'o 10 km .. apoi lasata sa respire cu toate ca are radiator mare era la limita cu temp . am uitat sa zic cutia este dupa o unguroaica si pe fata 175.75.r13 si a fost viteza testata cu gps viamichelin orcum in (bord arata mai putin)
|
mama am mers cu o dacie din 98.. masina are 56.000 km reali.. pe gpl.. pe bord arata 110 si mai mult de 3100 de ture nu se ducea.. am incercat sa ma duc cu a 4-a mai mult.. degeaba... intamplarea a fost sa avem un gps la noi.. pe gps arata 13x...
|
a mea pe gpl merge pana la 5000 dar ramai fara supape in 40km plus ca daca nu ai ulei bun poti cala motoru , gazul e uscat nu are ungerea benzinei
|
asta cu "ungerea benzinei pentru ca gazul e uscat iar uleiul este bun", a fost bestiala... ce legatura au una cu alta? da, gazul are ardere uscata...si atat... :)
|
bn desteptule ia pune tu gas pe masina baga ulei dala romanesc si mergi pe gas cu 4000 de ture 40 km sa vezi cum iti sar supapele prin motor ... si fa treaba asta cu benzina sa vezi ca nu are nik ..
|
180 km/ora in drumul spre constanta solenza 2003 , poate daca mai asteptam cu picioru pe pedala se mai ducea , dar la viteza aia o groapa tie fatala
|
Quote:
si pe cayenne am vazut gaz nu se caleaza nimic poate daca pui ulei romanesc muntenia |
Quote:
|
Quote:
pana si aia cu bani au inceput sa vada incotro se indreapta daca le trebuie bolizi in garaje :lol: |
cu solenza dupa 150 nu mai ai control deloc deloc... eu nu as mai risca vreodata sa ma duc cu solenza mai sus de 150..160..
|
Quote:
am gaz, ulei am Mobil 1. ce nu ai reusit tu sa intelegi este ca ce ai spus mai sus e o mare tampenie, adica, n-are logica inceputul cu ....nimic... esti un pic cam stresat, sa stii |
Quote:
|
ma nene... nu mai aberati aiurea astia cu 1310 sau logan, care viteze peste 180 vi se par imaginare.. 180 pentru o solenza e ceva obisnuit.. nu mai deschid subiectul sa va spun cat am luat eu cu solenza cu 240.000 km reali ca iar incepe cearta..
|
Daca tii la viata ta..nu iti recomand sa i dai peste 140/h
|
Ca bine zice TYC....chiar sunt curios cum o face o dacie la 180 la ora...
|
o dacie buna la 180kmh face ca o skodala 180kmh poate chiar mai bine, ar trebuii un moderator sa mai stearga din prostiile astea..........
|
sa sti..ptr ca prea multe aberatii spun unii..asta cu skoda care face ca o dacie buna trebuie tinuta minte si spusa la prieteni.
dar acuma stau si ma gandesc..despre ce dacie e vb..solenza, logan, super nova, 1310??..oricum toate sunt pericol public pe sosea..in rest daca e vb de logan..tot respectul ! |
Io am intrebat serios nu sub forma de ironie...ca am si eu o skoda de prin 93 si face la 140 parca se rupe in doua....si eram curios cum se comporta o 1310....(Si pentru PH-33-RNR: tu ai mers vreodata cu o skoda sa vezi cum se comporta sau vorbesti din auzite ??)Numa' bine si mai lasati-o dracu' de viteza !!
|
dar tu ai mers vreodata cu o dacie perfecta si modificata sau vorbesti din auzite?
|
S-a inventat masina perfecta ????
|
nu,ai dreptate orice masina are un mic defect...:D
|
1 Attachment(s)
Pe A2 mergeam in spatele unei dacii 1300 cu numarul B-42-PPP daca o cunoaste cineva eram cu masina mea 1310 pedala la fund 160 km/h si nu il ajungeam (masina mea este cea din poza este lasata toata articulatia noua si la 150 am luat mainile de pe volan si nu se simtea nimic ) este prima oara cand atinge 160 km/h, de mai multe ori imi era frica peste 145 asa dar m-am enervat rau cand am vazut k nu ajungeam dacia aia
|
Quote:
si prinde 160 de km/h fara probleme acum vrea sa ii puna injectie |
nu vreau injectie tot carburatorul este baza si nu am umblat la jigloare sau pompa de benzina ori filtru sport ceva doar un motor 1.3 la care s-a lucrat bine
|
eu mi-am facut motorul de 1.3 pe 1.4
|
nu stiu de unde MCA a mai avut pedala la logan 1.6 180 km/h cand stim cu totii cand testeti top speedu dam la fund.... deci fratele meu lasane cu "mai aveam pedala" ca nu ai 150 cp la 180km/h sa mai ai pedala;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:28. |
- Copyright 2026 4Tuning