Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

Nastase Bogdan 11-08-07 11:53

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

Am vazut ce-ai patit Apline,iti transmit din nou pareri de rau si sfatul meu de a nu renunta.REPAR-O,ca se poate!

Nastase Bogdan 11-08-07 12:49

3 Attachment(s)
Si revenind la masina mea,iata ultimele transformari..
Aseara m-am apucat de curatat bara fata frantuzeasca,pe care am luat-o de la Remat si tampoanele model mare.Azi am reusit sa finalizez lucrarea.
Deocamdata am optat pt un look mai "curat" la partea fata,renuntand la proiectoare.
Vreau sa va spun ca in momentul de fata partea spate si fata lucesc de numa'..se vede si in poze:D ;)

GTXR 11-08-07 13:19

daca vrei un look mai curat in fata scaote alea cromate de pe grila...parerea mea in rest masina e ingrijita rau :D

razak 11-08-07 13:31

GTXR are dreptate , jos cu insertiile cromate de pe grila fata.

Nastase Bogdan 11-08-07 22:30

4 Attachment(s)
Da' ce-au alea mai baieti,ca sunt dragutze..
In dupa amiaza asta am reusit sa-mi montez si sa-mi fac legaturile pt ceasurile de apa si ulei..de acum n-o sa ma mai trezesc ca mi s-a blocat termostatul si-mi fierbe motorul pe autostrada,asa cum am patit cu cateva luni in urma:sad:
Vestea buna e ca am presiune f buna la ulei,da acul peste cap catre valoarea maxima nu numai la rece,ci si cu motorul in regim normal de temperatura atunci cand accelerez:rolleyes2

Mai pun inca 2 poze cu botul masinii,dupa ce-am dat tampoanele cu silicon:D ;)
Apropo..alaltaieri s-a tinut unul disperat dupa mine sa-i vand masina,ca cica ii place tare mult..:oops:

tomita 11-08-07 22:49

doar nu ai de gand sa o vinzi

Nastase Bogdan 11-08-07 22:57

Nici nu incape discutie de asa ceva..nici macar n-am fost curios sa vad cat mi-ar fi oferit..
Asa ceva nu se vinde..se face frumos de tot si apoi se arata la lume,sa vada ce poate iesii dintr-o veche Dacie...

apline5 11-08-07 23:20

cat de mult ma bucur ca alearga lumea dupa dacii sa cumpere ...eu am 2 ....bine una jumate in momentu de fata :D ...
oricum bodgane e bestiala ....stai sa o vezi pe a mea ...cand o sa fie gata
si pe mine m-a alergat unu cu octavia ..stii ca cica hai ca o cumpar ...zic bn dute tare ...asta nu e si nu va fi de vanzare :D

luci_s 12-08-07 00:05

foarte ingrijita batranica,spor in activitati si sa o faci asa cum iti doresti ;) succes..........

Nastase Bogdan 12-08-07 22:59

Merci Luci:-)
Razak,am mai cautat aripi de Golf(1 sau 2) dar sub 40 Ron/Buc nu le da nimeni..
Daca gasesti la un pret sensibil mai scazut da-mi de veste,te rog:-)
Oricum in momentul asta nici nu stau prea bine cu banii iar prioritara este rezolvarea batailor enervante de planetare,care ma vor usura de vreo 90 Ron..:sad:

razak 12-08-07 23:21

Momentan am asa :

1. O aripa golf 2 fata stanga care este ruginita la baza , arcada in sine cred ca este ok. Trebuie sa vad ce e cu ea si iti zic porma daca se merita sa ti-o trimit sau nu [ gratis, dar iti platesti transportul ]

2. S-ar putea sa mai am de la un amic unele praf dar care au arcadele ok

3. 2 aripi intregi, in stare buna la 100 ron ambele.

Daca te coafeaza vreuna din variante da-mi de stire.

GTXR 12-08-07 23:27

sal, nu am nimica cu alea cromate ,dar ma gandeam ca daca vrei look agresiv si curat ,mai bine ar da cu ele scoase...parerea mea nu mio lua de rau

Bogyciu 12-08-07 23:35

Oricum in momentul asta nici nu stau prea bine cu banii iar prioritara este rezolvarea batailor enervante de planetare,care ma vor usura de vreo 90 Ron..:sad:[/QUOTE]

90 bucata sau ambele? Eu am gasit aici in TL la cineva pt rectificat la 100 bucata cu tot cu montaj, eu ma gandesc ca ma cam jecmaneste da la mine e grav rau, o sa-mi plece intr-o zi roata inaintea mea....:-)

Nastase Bogdan 13-08-07 11:22

Ce sa mai zic Razak..mi-ai facut o oferta super!:D
Oricare din primele 2 oferte ma "coafeaza" de minune;)
Pe mine ma intereseaza doar pasajele sa fie ok,in sensul sa nu fie deformate rau sau sa nu aiba gauri de rugina in ele.Cand voi decupa pasajele voi mai lasa si o margine de 1-2 cm din aripi pentru a avea baza de prindere pe aripile de pe masina(cred ca intelegi la ce ma refer).
Eu zic ca cel mai bine ar fi asa: cand ai timp da o fuga la prietenul tau si alege o aripa de dr care-i mai buna(adica cu pasajul ok),dupa care o pui in colet alaturi de aripa de stg pe care o ai tu si mi le trimiti prin Posta Romana cu plata ramburs(adica la primirea coletului eu voi achita transportul+cat vrea prietenul tau pe aripa de la el,daca va fi cazul de asa ceva).
Pentru adresa iti trimit PM,dar mai intai astept raspuns de la tine;)
Oricum,merci mult.

GTXR,nici nu se pune problema sa ti-o iau in nume de rau..accept orice parere fara suparare:-)
Chiar am sa incerc fara,am sa le dau jos sa vad cum arata,mai ales ca s-au cam exfoliat de la pierticele si spalari regulate.
Oricum pt masca fata pregatesc ceva special...am cumparat 2 grile centrale de masca d-asta originala cu care voi acoperii farurile;) ..va arata in genul Camaro SS sau Dodge Charger '69..farurile sub masca fata8)

Bogyciule,la mine le rectific cu 35 Ron/buc,la care se adauga pretul burdufelor noi si a vaselinei.Deci pt amandoua ma duce undeva la 90 Ron.
Si stai linistit,ca rotile nu pleaca aiurea din cauza planetarelor..poate din vreun pivot ai sanse..:lol: oricum,ai grija..

razak 13-08-07 11:30

Am discutat cu amicul ala si a zis ca ar avea bordurile taiate , lucru care nu te ajuta foarte mult.

O sa dau pe acolo zilele astea pt ca ma pregatesc sa bag masina la tinichigerie si vopsitorie si abia apoi ii pun jucariile noi :D.

Fac poza la ce e pe acolo si apoi te decizi . OK?

Nastase Bogdan 13-08-07 11:45

Ok, e bine asa.
Oricum,daca nu gasesti nimic cat de cat bun la prietenul tau trimite-mi te rog doar aripa ta de stg.
Si multa bafta cu masina ta si spor la treaba;) :-)

GTXR 13-08-07 13:59

2 Attachment(s)
sti de ce ziceam sa le dai jos ,poate iti iese ceva de genu :D

Nastase Bogdan 13-08-07 14:18

Ahaa..frumos,imi place;)
chiar azi ma apuc de treaba.voi da jos liniutzele acelea nichelate din jurul "U"-ului,dar voi pastra "U" si emblema mare in mijloc.In plus,maine la munca ma apuc de masurat si taiat acoperitoarele pt faruri..sa vedem ce-o sa iasa..:rolleyes2

razak 13-08-07 14:30

daca nu iti iese bine eu zic sa renunti , sa nu pui ceva pe masina doar de dragul de a pune !

Nastase Bogdan 13-08-07 16:09

Asta-i clar..nu-mi place,dau jos:!:
Oricum,am gandit acoperitoarele de faruri astfel incat sa nu fac nici-o modificare la masca originala,ca daca nu-mi place ce fac..stric si masca?..nu,nu..:no:
Bag poze imediat cum sunt gata montate;)

razak 20-08-07 09:22

ceva news?:)

apline5 20-08-07 09:34

gata ai dat barile jos ?...stii de ce intreb:lol:

Bogyciu 20-08-07 09:55

Chiar asa, ceva noutati??? Tu ai avut prins eleronul in suruburi? Cum ai scapat de gaurile din capacul de la portbagaj?

Nastase Bogdan 20-08-07 10:21

Baieti,deocamdata mai nimic nou..shame on me:oops: ..am fost prins in mai multe treburi "gospodaresti" si cel putin pe partea cu acoperitoarele de faruri am stagnat proiectul la faza de table si bucati de masca taiate,care asteapta masuratorile finale,finisajele si vopsire..
In schimb am mai lucrat la partea tehnica,unde am reusit sa-mi "confectionez" o flansa pt delcoul frantuzesc Ducellier pe care l-am luat de pe un R16(acest delcou avea "piciorul" mai inalt) si a trebuit sa-i fac o flansa la dimensiunile exacte pt a-mi etansa pe bloc.Vreau sa va spun ca merge mai bine motorul cu acest delcou,isi ia mai frumos in ture si trage mai bine:rolleyes2..i-am tras aseara o blana prin oras si am ramas placut impresionat atat eu cat si cel din dreapta mea care era curios cum imi merge masina..:D
Aaa..si am mai facut inca ceva..i-am dat jos ormanentele nichelate de pe masca fata(cele din jurul "U"-ului) si a-ti avut dreptate(Razak si GTXR),intradevar arata mai bine acum fara ele;) merci de sfat:-)

Saptamana asta intentionez sa dau jos planetarele pt a le rectifica si daca tot umblu,voi da jos si cutia pt a schimba rulmentul de presiune,care face un vajait deranjant..

Apline,n-am dat inca jos barele,o voi face cand va fi gata proiectul Gordini,dar oricum nu sunt vesti bune pt tine..de barele astea nu te lipesti:lol:

Razvanele,ai reusit sa faci pozele alea cu pasajele?

Nastase Bogdan 20-08-07 10:37

Pt Bogyciu-da,am avut eleronul prins cu suruburi si dat si cu mastic negru de parbrize..ca sa scap de gauri am inlocuit capota de portbagaj;) ..ca sa iasa ceva frumos,nu..:-)

apline5 20-08-07 11:05

am inteles ....:sad: ...eee glumeam nu mam suparat am si eu 2 bune dar vroiam sa am de rezerva ....

si cu blana prin oras ....vezi poate ramai fara acte in regula pt babuta...
si faza cu delcou vezi sa nu fie altfel configurat ...mai mult ca sigur ...si daca vrei sa "traga" pune un carb serios ...

bogdan stii cumva daca se gasesc praguri stilu vechi fara canelurile alea pe ele ? si stalp central fara gaura aia intre usi sus la plafon ? ca parca nas vrea sa pun dealea

razak 20-08-07 11:35

inca n-am ajuns :( miercuri sau joi primesc peugeot-ul din semnatura :( am achitat avansu , toate actele ok si ei ma plimba :(

Nastase Bogdan 20-08-07 11:45

Apline,nu-i rea vointa,dar iti dai seama ca daca le dau,eu ce fac p-orma..stii cat am alergat dupa ele..
Si mai mult ca sigur ca nu voi rezista prea mult cu ele date jos,ca asa-i Politia Romana..:sad:
Blana i-am dat asa,scurt, ca sa se mai desfunde catalizatorul..:lol: oricum,de mers,merge ea dar nu e chiar spectaculoasa,se poate mult mai bine,insa cu zgomotul tobei sigur am intors cateva capete..;)
Delcoul de R16 e sigur altfel configurat,insa cum l-am reglat eu acum imi aduce numai plusuri in functionarea motorului,ceea ce este cel mai important,nu:?:
La carburator imi sta si mie gandul de mult timp,insa asta-i masina de mers zi de zi si nu caut consum,cu toate ca mi-as dorii mai multa performanta..asta e deocamdata..insa si asa am suficiente resurse cat sa dau rusinica la alte berline;)

De praguri si stalp sincer nu stiu ce sa-ti zic,ca n-am ajuns inca sa-mi caut pragul pt dreapta.Probabil ca vei gasii,dar de Conex:sad:
Daca nu,preferabil e sa-ti iei de uzina,iar triunghiuletul de sus de pe stalp si canelurile de pe prag sa le astupi elegant cu chit,ca sa arate ca cele "old"..

Nastase Bogdan 20-08-07 11:56

Razvan,am citit la tine in topic ca vei ajunge in cursul saptamanii la garaj,pt a face poze le pasaje si aripa,dar dupa ce postasem intrebarea aici,la mine..:oops: astept cu nerabdare pozele.sunt nerabdator sa-mi strang toate tablele,macar sa stiu acest capitol incheiat..:-)
Felicitari pt noua achizitie! asa vei putea lucra mai linistit la Golfulet:-)

razak 20-08-07 12:17

mai urmeaza o achizitie, dar cu ea nu ma grabesc :) vreau o sportiva mai noua sai o balena :D nu sunt inca decis, depinde ce imi pica.

Stiu cum e cu tablele, eu sper sa o bag la tinichigiu mai repede.

Mile_the_one 20-08-07 12:26

Felicitari pt masina, imi place mult...spor la treaba in continuare!

Nastase Bogdan 20-08-07 12:57

Merci Mile si bine-ai venit pe acest Forum:-)

NtzDra 20-08-07 14:12

1 Attachment(s)
Arata bine si asa

apline5 20-08-07 14:17

NU! albastra ...sau daca nu galben gordini

da bogdan am inteles stai linistit ca nu ma supar nus nebun ...am zis asa daca nai nevoie de ele ...

am luat stalp prag contraprag...de uzina ....ma uscat de bani.
oricum conexuri sa nu aud .ramane la mana tinichigiului(am incredere ca am mai vazut lucrari de ale lui)

Nastase Bogdan 20-08-07 15:16

Sa iasa bine Apline ca banii nu mai conteaza apoi..;)
Daca n-o fac albastra,alta culoare n-o fac,asta-i clar:-P

Nastase Bogdan 20-08-07 21:18

6 Attachment(s)
Vin cu cateva poze facute in seara asta la garaj cu flansa adaptoare pt delcoul frantuzesc si cu masca fata fara ornamentele nichelate in jurul "U"-ului(adica ce am putut prinde..):-)

floryn_fresh 21-08-07 09:15

Men daca vrei so faci gordini fa-o , dar sa nu uiti sa lasi garda super la sol si sa evazezi aripile :D ar arata super , Gordini ® ;) spor la munca ... speram ca ai sa ne uimesti cu performantele si la partea tehnica ... ca de e un Gordini ®

razak 21-08-07 12:03

https://forum.4tuning.ro/461-dezmembrari-piese-sh/48278-dezmembrez-golf-1-3-cl-4-5usi.html omu are 2 aripi de mk2 bune la 50 ron discutabil ;)

PS : Ai vazut ce bine da fara draciile alea cromate :D

Nastase Bogdan 21-08-07 13:03

Am vb cu omu' mi le da cu 50 Ron(2 aripi fata).Sper sa o rezolv si cu transportul,in sensul ca am un prieten care ajunge in fiecare weekend in Buc si sa se intalneasca ei acolo:-)
Merci mult pt. pont;)
Si intradevar,fara draciile cromate arata mult mai bine partea fata,e mai serioasa8) :D

apline5 21-08-07 22:23

pune numarul sub bara ...nu e misto asa ,sa se vada bara in splendoarea ei :D

scuza-ma ca intreb ,ai facut modificarea ai ca sa scrie pe delcou "Made In France" ? mi se pare absurd

All times are GMT +2. The time now is 00:38.

- Copyright 2026 4Tuning