![]() |
Re: Machete in lucru - Reme
Quote:
|
Ultimul proiect de restaurare a constat intr-o chestie foarte simpla. Este vorba despre un Ford AC Cobra, produs de Maisto la 1/24, pe care l-am cumparat in targ la pentru suma de 20lei. Macheta arata extraordinar pe afara, insa avea doua probleme, nu avea parbriz si capota motor era pusa in interiorul compartimentului motor.
Ca si operatiuni nu a fost complicat, am desfacut macheta, am fixat capota motor si am desfacut rama la parbriz. Dupa care dintr-un ambalaj de plastic transparent am creat parbrizul masinii pe care l-am lipit cu hobby glue. Voi arata si doua poze cu masina. |
Quote:
|
11 Attachment(s)
Ultimul proiect in materie de restaurari este un Ferrari 348. L-am procurat de pe ma la 7lei.
Stare la cumparare: -Lipsa capota motor spate -Lipsa 2 roti -Podea sparta -Tobe strambe si exfoliate - 1kg de praf si mizeri pe ea si in ea 1. Demontat macheta integral 2. Curatat totate componentele de parf si mizerie => cele intregi au iesit ca noi 3. Completat cu piese lipsa de la o macheta pe care am cumparat-o de la Speedster (Multam man!!!) 4. Polishat integral caroseria 5. Montat elementele ce lipseau de pe vechea macheta 6. Am inceput sa detaliez motorul, am avut inspiratia modelul 1/1 de pe net si am incercat sa il fac asemenator la cele doua galerii de admisie cu debitmetru. 7. Am inceput detalierea interiorului, asemenea modelului 1/1 de la care m-am inspirat. Da o nota mult mai reala acum. 8. Asamblat macheta in totalitate. Acestea fiind zise pe scurt am mai salvat inca o macheta. Multumesc!!! Enjoy!! |
6 Attachment(s)
mai tineti minte Porsche-le 924 Turbo, by Bburago la 1/24, cel vopsit de mine in bleumarin? I l-am dat lui Speedster pe motiv ca nu prea imi placea culoarea si el mi-a dat un 924 Turbo alb de militie. Cum mie nu prea imi plac masinile de interventie am hotarat sa mi-l readuc la viata pe cel de-al doilea exemplar.
Am scos caroseria plina de stickere. Am dezlipit stickerele si minune, sub stickere vopsea impecabila. Am luat geamurile + podeaua cu rotile de la cel de la Speedster. Am punctat cateva mici puncte de vopsea sarita si iata ce a iesit! Pe langa asta am mai adaugat si cateva detalii, la interior butoane si ceasuri si la exterior stopuri, semnalizari spate + semnalizari fata. Sper sa va placa! Enjoy the view! |
9 Attachment(s)
In timpul weekendului am fost prin targ, nu am gasit eu mare lucru, insa am cumparat si o macheta. Este vorba despre o Alfa Romeo GTV Spider, model 1995. Macheta este produsa de Welly la scara 1/24.
Starea in care se prezenta macheta era una acceptabila, avand mizerie pe ea cu tona, vopeaua zgariata pe alocuri, axurile rotilor strambe, parbriz fisurat, puncte de vopsea ciobita. Asadar am inceput sa desfac macheta, fiind mare nevoie de o cosmetizare a caroseriei. Am demontat-o si apoi am luat caroseria si am spalat-o. Dupa uscare am polishat-o, astfel a redobandit luciul de odinioara. Zgarieturile erau superficiale si au fost indepartate, iar punctele de vopsea sarita, au fost reparate. Am indreptat si axele rotilor, acum rotile au cat de cat o pozitie normala. A venit randul inteiorului sa fie spalat si aranjat. Dupa uscare am considerat ca e mai bine sa ii fac niste detalii asemenea interiorului masinii originale. Am montat interiorul! Totul e muult mai bine. Can voi gasii voi inlocui si parbrizul. Enjoy! |
Superba, ar fi interesant sa pui poze si cu masina in starea initiala
|
Quote:
|
asa e, depinde si de unghiul de pozare
|
Quote:
|
8 Attachment(s)
Buna ziua!
De curand in stadiul de a fi o epava, am achizitionat un Porsche 959, produs de SunnySide. Macheta nu se prezenta in cea mai buna stare avand ceva lipsuri si ceva probleme. Lipsuri: Faruri, Semnal fata, Bord, Volan. Probleme: Vopsea matuita si sarita pe alocuri, Abtibilde adaugate pe caroserie. Pretul e achizitie a fost enorm de mic. Cu ceva timp in urma, am luat de la Speedster o macheta de piese a aceluiasi model / producator. O alta problema a acestor machete este mizeria, cea din talcioc, era imbaxita, a lui Serban era ok, insa era aiurea sa nu ii fac cosmetizare. Asadar am decis sa ma apuc de ele. Am desfacut ambele machete. Le-am facut bucatele. Am luat caroseria de pe cea a lui Serban si am inceput sa o punctez un pic cu culoare, apoi polish total, de 3 ori. Acum are un luciu extraordinar. Gemurile machetei de la Serban erau fisurate, asa ca am palat geamurile machetei in talcioc si au iesit extraordinat, au primit si ele un polish si arata muult mai clar acum. Stopurile a fost spalate si montate si ele. Farurile erau prezente pe macheta de la Serban. Ai fost spalate si montate. Interiorul a fost spalat, insa cel de pe masina de la Speedster avea o mic problemuta, si ca sa exagerez putin am spalat si celalalt interior pentru a le compara. Suprinzator dupa spalare cel de-al 2-lea interior arata senzational si a fost montat. Bord si Volan avea masina de la Serban. Fete de usi avea masina din targ, si uite asa a fost completat interiorul. Rotile au fost "imprumutate" de pe cea din targ, fiind originale ale machetei. Prinderile au fost si ele montate si acum totul e ca nou. Sper sa va placa! Ma bucur enorm ca am salvat macheta asta, deoarece mi s-a spus ca ar fi la 1/24 cam singura care ar respecta proportiile reale ale masinii. Bafta! Enjoy! |
Merita niste poze la soare:)
|
Quote:
|
Imi place ce vad .Felicitari!
|
Vine o zi cu soare.
|
Quote:
Quote:
|
Imi place cum reconditionezi machetele, esti atent la detali si revopsitu lor iti iese foarte bine . Spor in continuare la salvarea a cat mai multe machete
|
Quote:
|
Inca una salvata..
Vine inca o cutie :lol: |
Quote:
|
4 Attachment(s)
Subaru Impreza WRX 1/43 by Maisto
schimbare de roti.... |
Ce bine arata cu buzatele alea , scmechere rau :rolleyes2
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
Cel mai recent priect de restaurare cuprinde un Chevrolet Corvette C4, produs de Majorette la scara 1/24. Macheta am achizitionat-o de la Speedster, prietenul si colegul nostru de pe forum. Stare in care se afla era destul de precara.
Defecte: directie rupta si lipita cu superglue, luneta lipita cu superglue, vopsea matuita. Lipsuri: prinderi roti, roti, fata usa dr. Am desfacuta macheta in bucatele. Am spalat-o si am polihat integral caroseria. Astfel a capatat luciul pe care il avea cand era noua. Din fericire nu avea puncte de vopsea sarita. Am avut nevoie de un donator. In trecut am cumparat un C4 Roadster, produs tot de Majorette. A fost ideal pt ansamblu fata si ansamblu spate. Inlusiv rotile au ajuns pe macheta de la Serban. A urmat montarea parbrizului, care a fost polishat. Macheta a fot salvata, insa in propotie de 99%, fiindca am nevoie de fata de usa dr. Enjoy! Acum face parte din Legendele strazilor alaturi de alte modele renumite ale unor diferiti constructori. |
23 Attachment(s)
Si cum proiectele de restaurare continua, mai bagam unul. Este vorba despre un Nissan 370Z, pe care l-am cumparat de la Costi (2010) intr-o stare nu extraordinara.
Defectiuni si Lipsuri: Lipsa roti, Lipsa oglinzi, Vopsita cu oja de unghii, Vopsita cu marker. Am demontat macheta in bucatele. Am inceput sa sterg geamurile cu spirt, solutie de geamuri si apoi polish. Am sters farurile la fel cu spirt, solutie de geamuri si apoi polish. Am gasit 4 roti complete de la un Ford Focus MK1, model Bburago new, roti pe care le-am vopsit pe miez cu rosu, insa a ramas si parte cromata. La motor am mai intervenit cu mici detalii, cu vopsea. Interiorul a fost spalat complet, la fel si bordul, iar fetele de usi au fost si ele spalate si curatate. Fetelor de usi le-au fost facute cateva detalii, butoane de geamuri electrice, lampi ambianta interior. Caroseria a fost cel mai greu de facut. Am incercat sa curat, folosind acetona, insa in timp ce frecam am constatat ca se inmuiase stratul de lac si devenise foate moale, ramanand amprente in el. Asa ca am hotarat sa folosesc mana magica a unui vopsitor care mi-a facut caroseria la locul meu de munca. Caroseria a fost dezasamblata complet si a fost matuita. Vopseaua folosita este acum Glasurit, lacul la fel. A stat la cuptor si apoi dupa 3 ore a fost beton... Dupa vopsitorie am constatat ca trebuie sa ii fac stopurile cu rosu si ceva alb / argintiu in interiorul farului. Am asamblat macheta incetul cu incetul si va zic sincer ca ma bucur enorm ca am salvat-o. Mai am nevoie de oglinzi laterale si are nevoie de alte roti mai late. LE: o poza cu ea cum era cand am luat-o, si 2 poe cu rotile :D separate Enjoy! |
Alta viata..
|
Quote:
|
12 Attachment(s)
ca sa mai reiprospatam topicul, va prezint alt proiect de restaurare!
Este vorba despre al 2-lea Porsche 911 993 Coupe. L-am luat de la Speedster, era in stadiul de epava. Initial l-am vopsit eu la spray, dar a iesit execrabil...asa ca l-am decapat si l-am revopsit integral profesional. Etape de lucru: 1. demontare + dezechipare 2. decapare 3. fuller 4. matuire 5. vopsire in 2K 6. echipare Sper sa va placa ce a iesit! |
Cred ca merge sa schimbi culoarea jantelor de Ford.
|
1 Attachment(s)
Alea-s M Double Spoke II de BMW :P Lansate odata cu M-ul E36. Din pacate in lenea lor astia de la Bburago le-au pus la gramada fara sa mai tina cont de realitate. Dau bine pe 993 (perioada e cam aceeasi parca), dar si eu as merge pe o alta culoare.
Edit: si semnalizarile spate merg revopsite in portocaliu. Ceva in genul asta... |
Quote:
|
A iesit frumos
|
Quote:
|
7 Attachment(s)
Proiect nou in materie de restaurare...este vorba despre un Nissan 350Z, produs de Maisto, care are o poveste la feld e frumoasa ca a multor altor machete.
Candva acum vreo 2-3luni am cumparat de la Costi cateva machete, in acea cutie se gasea si acest Nissan 350Z. Avea insa ceva defecte...Intr-o sambata insa pe cand ma aflam la serviciu am vrut sa mananc ceva in pauza de masa. Asa ca am dat o fuga pana in talcioc. Acolo am gasit o tzigancusa care statea efectiv cu fundul pe macheta. Am intrebat-o cat vrea pe macheta si mi-a zis 1leu. Am luat-o si am inceput proiectul de restaurare. Etapa 1: Demontare + dezechipare Etapa 2: Matuire Etapa 3: Vopsitorie Etapa 4: Curatat interior Etapa 5: Procurat jante Etapa 6: Asamblat interior Etapa 7: Montat macheta Din pacate mai am nevoie de 4 anvelope si sa ii refac parbrizul si luneta. Alte detalii ce mai trebuiesc imbunatatite ar fi detaliile farurilor. Sper sa va placa ce a iesit pana acum... |
Avea scaunel mititica.. :lol:
A iesit bine pana aici! |
Quote:
|
6 Attachment(s)
Pentru ca am mai restaurat ceva...
Chevrolet Corvette C5 1/24 By Bburago Macheta cumparata de la AndreiZR1. Eliminat stickere. Retusat aripa stg. fata. Demontat. Curatat. Reparat prindere roata stg. spate. Montat. Multumit! Enjoy it! |
cum ai reparat prinderea rotii?
|
Sa intre la prezentari!
|
PLace,place!
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:16. |
- Copyright 2026 4Tuning