Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Daciile vechi de raliu... niste poze... (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/3554-daciile-vechi-raliu-poze.html)

Gycone 11-02-07 10:59

Re: daciile vechi de raliu... niste poze...

10 Attachment(s)
Niste poze ce am gasit si eu in calculator

Gycone 11-02-07 11:04

11 Attachment(s)
Si inca cateva...

sprinter 11-02-07 15:14

Ma din ce vad io majoritatea sunt renault gordini..... aici era vorba de dacii .. si masinile cu care au concurat pilotii romani .... opricum sunt marpha pozele

goodz 12-02-07 13:47

thanks celui care a deschis acest topic! sunt fan 1300, am si eu una. merci pt poze si readucerea aminte a istoricului raliului roman

dogy_10 12-02-07 20:34

ce rau imi pare ca s-a desfintat divizia de raliuri dacia, poate o reinfinteaza, ar fi un lucru benefic, m-am uitat la pozele astea si am ramas inpresionat, multe au fost facute inainte ca eu sa ma nasc, ar fi frumos ca dacia sa sustina iarasi raliul, poate termina proiectul S2000 ca pana acum nu am vazut doar nishte poze si un filmuletz, tare mult as vrea sa vad o dacie in campionatul mondial

popasan 26-02-07 16:44

daciile vechi de raliu... niste poze...

3 Attachment(s)
Am gasit si eu o sportiva la mine in oras:D
Stie cineva ce motor avea Grigoras pe masina cand participa la competiti???

AAlpine1 26-02-07 17:51

mie imi plac evazeuri si carligul de remorcare......

sprinter 26-02-07 19:45

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 772329)

Hmm pe scurt un 1.4 turbo .... bloc motor de dacie

Ace Axel 27-02-07 17:43

Quote:

misto ... pakt k nu e intretinuta...

bz23mat 27-02-07 23:21

imi spune cineva ce greutate are dacia sport standard?

JUST-DO-IT 01-03-07 09:41

greutatea sport standard e de 900 kg stiu exact ca m-am uitat in talon...am si yo o sportiva.....da saraca are nevoie de ceva restaurari

Michael_1st 09-03-07 20:56

.....vad ca de mai multa vreme nu sa mai discutat intens de acele dacii vechi de raliu...pacat k era un subiect f interesant .....sper sa revina in atentia membrilor.....:sad:

Reme 15-03-07 20:35

Quote:

misto dar cred ca re bordul schimbat ;) sa aiba grija de ea ca nu o vad prea bine deja incepe sa cada...

platon911 30-04-07 19:37

Raliul Dunarii,,,,,,,,
https://www.youtube.com/watch?v=YUlMXPczry4

Rasputin 30-04-07 21:34

Misto filmul mi-a placut Polonez-ul 2000.:-)

canny 30-04-07 23:16

pt cei care faceau misto de masina de mai sus
masina aia alerga cand noi ne dadeam cu biciclete, iar carlig si alte cele no coment pacat de masina
iar referitor la polonez 2000 am ras si eu de mam spart, 1 sec, pana am auzit de 180 caluti, atunci parca... mai suna cumva

apline5 01-05-07 01:34

Re:

Quote:

Originally Posted by B-34-SGM (Post 112894)
1 la mana, nu ne cunoastem deloc, sa imi vorbesti cu ma.

2 la mana, avea un motor similar cu cel care a fost montat pe Renault 5 Turbo Maxi, care a fost urcat pana la 380 CP. Motorul era de 1.4.
Cauta pe net data despre Renault 5 Turbo Maxi, informeaza-te apoi vorbim.

Daca suntem romani nu inseamna ca suntem prosti si nu stim sa facem masini competitive cu motoare purnice. Grigoras a fost un inginer foarte bun, si un pilot foarte bun. Masina lui inca mai exista undeva in Pitesti, dar motorul nu se stie ce s-a intamplat cu el. A disparut dupa plecarea lui Grigoras din tara.

Cand Dacia Nova noastra de 400 CP a batut Clio RS la raliu, s-au gandit francezii sa inchida Setcar Racing, sa nu fim noi mai destepti ca ei.
Acum nu am avem sectie de competitie la fabrica. Jucam cum canta francezii, mare pacat...

Exista o Nova in Pitesti care alerga la raliu, cu motor de 1.9 aspirat, care are \"numai\" 280 CP.

francezii au facut si ei masini bune de competitie dar se stie k ei sunt cam javre si nu au acceptat superioritatea tehnica a romanilor . Trebuiau sa ia atitudine .bine k mai exista baietii care n-au uitat k se poate face ceva frumos si rapid dintr-o dacia cum esti tu SGM si altii.

mikkai 01-05-07 02:31

Superioritatea tehnica a romanilor?Parca ai zice ca romanii au vandut R12 francezilor si nu invers.Pai romanii puneau piese de pe renault-urile lor.Ca sa nu mai vorbim ca si Dacia tot a lor era intr-un fel.Doar nu vroiai sa puna motor supraalimentat pe R12 cand deja vremea lui era trecuta.

alex MG ZR 160 01-05-07 04:51

francezi au inchis Setcar ca acele masini Dacia Super Nova (400cp) erau cu motoare provenite din VW si erau niste prototipuri care aveau mai multe componente de la multe firme concurente. Era ceva care nu apartinea grupului Renault , deci cum ai spus ei sunt propietarii jucam cum canta ei.

apline5 01-05-07 22:46

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 878707)
Superioritatea tehnica a romanilor?Parca ai zice ca romanii au vandut R12 francezilor si nu invers.Pai romanii puneau piese de pe renault-urile lor.Ca sa nu mai vorbim ca si Dacia tot a lor era intr-un fel.Doar nu vroiai sa puna motor supraalimentat pe R12 cand deja vremea lui era trecuta.

DA.ai dreptate .dar nu ai inteles ce am vrut sa spun.am vrut sa spun k noi romanii modificam mai bine k francezii masinile lor deci eram superiori.

DACIA-Wrc 04-05-07 00:43

acuma vad ca dacia aia neagra de alba are volan ca al meu, sau ma rog eu il am cum este pe masina
sunt mandru ca detin un asemenea volan...de la un vecin batran...de pe vremurile cand daciile erau masini, sau incercau sa fie.
nu`l vand, il las pe dacie, va muri o data cu ea

adi-b-14-zhj 04-05-07 10:28

daciile astea au fost niste legende pacat ca sau pierdut asa dinn cauza propietarilor sau multe au ajuns la remat pacat pt ca la industrie aveam inaite de 89 puteam sa le dam cu flit oricui mai ales in raliuri iar masini precum sgm sau tau ,cox ,cpa ne demonstreaza ca spiritu inca traieste si sunt dovada vie ca putem reinvia vechii daciiiin adevarati bolizii de liniute .
mie unu miau placut ff mult daciiile de raliu mai ales dupa filmulete si alte poze in concluzie eu sunt sigur ca o sa vdm in viitor mai multe dacii preparate cu un tuning de calitate si nu kisch

Loo by North Side 23-05-07 20:40

daca tot e vorba de dacii...ce se mai aude de logan s2000....???? mai apare sau a fost doar un proiect aruncat la sertar???

Trickz 23-05-07 21:13

adica tu chiar credeai ca o sa ajunga pt public? sry de off dar nu mai pot de ras:D:D

IL Capo 24-05-07 00:17

baieti....daciile VECHI (!) de raliuri........

Hyena 24-05-07 08:33

cine a vazut filmu asta si daca stie cum se numeste uitativa aici https://www.youtube.com/watch?v=DU2r-PdbTg0

DACIA-Wrc 24-05-07 08:45

filmul raliul.
cauta aici poate gasesti ceva interesant :P

https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/41582-filmul-raliul.html

Hyena 24-05-07 08:59

da... m-am trezit tarziu :( si pe odc nu il are nimeni asa dispar filmele....

mikkai 24-05-07 13:07

eheee daca n-ai fost pe faza... L-au dat pe b1 saptamana trecuta.

fiderzen 24-05-07 14:05

hyena,eu iti lasasem mesaj sa te uiti la film :))...cam tarziu te`ai trezit :lol:

SmK 20-07-07 16:15

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 878707)
Doar nu vroiai sa puna motor supraalimentat pe R12 cand deja vremea lui era trecuta.

intra pe www.publiclibrary.org , Electronic database (in partea stanga a ecranului), dupa care dai click pe Auto Repai Reference, user lib , parola access, cauta la anul 1975, Renault12. In stanga intri pe "Engine and engine rebuilding", dupa care "Engine mechanical", si probabil ca ai sa fi la fel de surprins cum am fost si eu vazand "Turbocharger" si "Intercooler" pe acolo . . .
intr-adevar, e doar "turbo" . . .

mikkai 21-07-07 13:33

Ce scrie acolo despre turbo este de fapt demontarea si montarea turbinei la renault fuego turbo.Chiar scrie sub poze in stanga.Iar francezii nu aveau de ce sa faca un 12 turbo pentru ca deja foloseau 5 turbo in raliuri.

BC 37 ALB 24-07-07 13:40

frumusetile de pe vremuri .......

SmK 26-07-07 08:55

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 1007907)
Ce scrie acolo despre turbo este de fapt demontarea si montarea turbinei la renault fuego turbo.Chiar scrie sub poze in stanga.Iar francezii nu aveau de ce sa faca un 12 turbo pentru ca deja foloseau 5 turbo in raliuri.

aaa, da . . . o fi fuego turbo, desi io l-am gasit cautand niste treburi pentru o Dacie din '78 si m-am uitat la R 12. Cat despre R5turbo, nu stiam sa fi fost folosit in raliuri in '75, ca de atunci e schita aia cu instructiuni, adica pentru R12 din 75, da o sa mai caut si io, ca asa invatam, din discutii, documentari . .

mikkai 27-07-07 13:28

In 75 nu exista inca renault 5 turbo.Abia in 82 a aparut alpine turbo dar nu stiu cate masini supralimentate existau in raliu pana in anii 80.

StreetStyle22 28-06-08 03:54

mama ce grav arata ! Sportive dar greu de intretinut.. :D Tari daciile..

Dacianus 11-02-09 00:48

Re: Daciile vechi de raliu... niste poze...

raspund si eu cam tarziu,
primadata incep ca toata lumea cu un salut si ma bucur ca am gasit acest forum

despre masina lui grigoras pot spune ca am vazuto prin 198x la oradea, la o cursa pe circuit, unchiul meu arbitra atunci si cand a vazut masina si cine conducea a si spus ca el castiga (totusi a castigat la limita pe locul doi fiind tot o dacie sport de culoare alb albastra cu numere de caras severin care a iesit cam la o sec sau doua dupa grigoras)
pe vremea aia culoarea era cea gri din pozele care le putem gasi pe net

masina din imaginile puse de UniculSGM sunt imagini reale ale unei masini care a alergat in circuitul national acuma daca este sa nu a lui grigoras asta probabil ca stie numai proprietarul masini si mai cativa din anturaj

https://www.youtube.com/watch?v=HC0w-...eature=related

in primele secunde ale acestui clip putem vedea ca masina din poze este una reala si nu o replica la linia de start la o cursa pe circuit de la pitesti

de prima data cand am vazut masina in realitate imi doream sa am una la fel , acuma nu o pot avea pe cea reala dar ma bate gandul sa fac o replica , intre timp am crescut :) am un mic service auto si stau in franta iar costurile unei daci sport nu sunt asa de mari iar piese nu duc lipsa ci doar de date technice si niste poze mai detaliate

daca are cineva poze mai detaliate si mai clare ias multumi f mult
ma gandesc in vara sa ma apuc de acest proiect cand am sa vin din concediu
astept detalii

mikkai 11-02-09 22:20

sa copiezi e usor, sa faci singur, mai greu...

alex MG ZR 160 16-02-09 01:18

Quote:

Originally Posted by Dacianus (Post 2056296)
raspund si eu cam tarziu,
primadata incep ca toata lumea cu un salut si ma bucur ca am gasit acest forum

despre masina lui grigoras pot spune ca am vazuto prin 198x la oradea, la o cursa pe circuit, unchiul meu arbitra atunci si cand a vazut masina si cine conducea a si spus ca el castiga (totusi a castigat la limita pe locul doi fiind tot o dacie sport de culoare alb albastra cu numere de caras severin care a iesit cam la o sec sau doua dupa grigoras)
pe vremea aia culoarea era cea gri din pozele care le putem gasi pe net

masina din imaginile puse de UniculSGM sunt imagini reale ale unei masini care a alergat in circuitul national acuma daca este sa nu a lui grigoras asta probabil ca stie numai proprietarul masini si mai cativa din anturaj

https://www.youtube.com/watch?v=HC0w-...eature=related

in primele secunde ale acestui clip putem vedea ca masina din poze este una reala si nu o replica la linia de start la o cursa pe circuit de la pitesti

de prima data cand am vazut masina in realitate imi doream sa am una la fel , acuma nu o pot avea pe cea reala dar ma bate gandul sa fac o replica , intre timp am crescut :) am un mic service auto si stau in franta iar costurile unei daci sport nu sunt asa de mari iar piese nu duc lipsa ci doar de date technice si niste poze mai detaliate

daca are cineva poze mai detaliate si mai clare ias multumi f mult
ma gandesc in vara sa ma apuc de acest proiect cand am sa vin din concediu
astept detalii

foare tare filmele.

Mircea_cta 14-03-09 18:46

Sincer nu stiu cum ash putea sa va furnizez filmul insa ..."Raliul" din 1984 e la mine :rolleyes2.
Deci nu e pierdut cum spunea cineva pe aici..:D

Your's Mircea
Constanta ;)

All times are GMT +2. The time now is 05:57.

- Copyright 2026 4Tuning