![]() |
Re: Benzina sau Motorina?
dah true, tempomatul e iarasi o chestie geniala, n-am condus masini cu tempomat :shock:, dar am auzit pareri... si nah, daca ai drumuri afara sau pe sosele intinse, chiar e un feature folositor, mai bun decat un dsg sa zicem, desi dsg e o cutie totusi si e mult mai versatila... si faza e ca tempomatul devine inutil in zone cu trafic ca in romania... e o chestie de obisnuinta, mie imi plac sa simt pedala, dsg-ul "te citeste" efectiv, simte cum stai pe ea si adapteaza turatia... mie asta mi-e deajuns la drumurile de pe aici, unde rar si doar pret de cativa zeci de km (sa zicem pe a1 si a2) poti sa mergi liber si nestingherit.
|
Benzina=forta,Motorina=multi km
|
am un aveo de 1.2 de la serv si vreau sa spun ca papa benzina ceva de speriat,daca mergi tare(peste 130 in afara)dar daca mergi normalsi in oras si in afara,consuma mai mult decat rezonabil.
iar cu vectra(1.8 benzina)am venit de la husi pana la bz(225km)cu un consum mediu de 6,8(fara nicio caterinca). si nu am mers ca melcu. |
am avut si eu 1.2 si consuma extraordinar de mult!
|
pai pentru ca motorul 1.2 e facut pentru masini gen peugeot 107 .. nu e facut pentru audi a8 sau bmw x5 :)
E si normal sa consume mai mult un motor mai mic .. pentru ca e mai "stresat" si trage mai greu dita' caroseria! |
eu aveam pe ibiza :D si consuma mult rau...
|
urate motoarele sub 1.4... la corsa 1.2 papa mai mult in oras decat 1.4, pe testate... aia 10 cai in plus de la 1.4 te fac sa apesi mai putin pedala, si de aici consumul mai mic. si vorba aia, 1.2 80 de cp la o masina cum e corsa pare suficient, daramite la ceva mai mare... abia de la 1.4 90 de cai, diesele, benzina, ce-o fii, poti sa numesti o masina ca fiind rezonabila si te poti astepta la un consum mic fara sa fii nevoit sa mergi ca melcul....
|
nu e omule vorba de 10 cai in plus . Consumul nu il dau caii putere! E vorba de cat de mare / mic e motorul si ce anume trebuie sa traga dupa el ! E normal ca un motor de 2000 cmc va trage mult mai usor o caroserie de 800 kg decat un motor de 1200 cmc, si de aceea cel de 2.0 va consuma oleaca mai putin daca se merge in parametrii normali !
PS: nu mi se pare potrivit 1.2 pentru corsa / polo sau alte jucarii din gama asta! O corsa are in jur de 1200 - 1150 kg , e destul de mult pentru motorasul ala ! |
o corsa D are 1130kg => 1.2 80cp nu e chiar putin, posesorii sunt multumiti
in schimb la polo, acel 1.2 in 3 pistoane de 55-65cp e prea slab chiar si pt acea mica masina. dar n ici pe un 1.2tdi (stiu ca era pe audi a2) nu as miza |
dolb, daca ai fi citt postul meu cu prezumptia ca posed ceva cunostinte auto, ai vedea ca am zis practic tot ce spui tu, numai ca nu in mod direct... :P
din moment ce spun ca 1.2 80 de cp nu e ok pt corsa si ca 1.4 de 90 e mai bine, nu e logic ca ceea ce vreau sa spun este ca nu ai nevoie sa apesi pe pedala ca sa consumi pt ca motorul ifi ofera de la turatii mai joase suficienta putere, implicit consum mai mic? Quote:
n-am idee cat ar consuma corsa cu un 2.0, dar suna interesant :lol: |
Quote:
Insa sa ramai uimit ce poate face un 1.4TDI in 3 pistoane, 75cp pe o fabie sedan care are in jur de 1200kg. La 150 cand o calgi inca te baga in scaun, iar 0-100 nu cred ca e mai rapida decat 2.0TDI ( Passat ) insa decat 1.9TDI ( 105 cp ) este. Si are doar 3 pistoane!!! |
eu am mers cu un polo 1.4 tdi in 3 pistoane de 75 cp, cu filtru sport si chip si nu m-a impresionat deloc! nici nu se apropie de passatul de 2.0 :) sincer.
|
Quote:
|
Quote:
Insa acum am trecut la un benzinar care urca pana la 7500rpm si care m-a facut sa uit de "zvacul" dat de diesel ( 2.0TDI ). |
eu am mers cu un hyundai coupe ( benzinar ) de 140 cp sau ceva de genul.. ( cel putin asa mi-a zis proprietarul ) si nu m-a surprins cu absolut nimic.. nu stiu ce tot ziceti de urcatul in ture .. ca eu n-am simtit nimic, nici zvac nici viteza nici nimic.. iar mari performante nu am vazut la ea, comparabil cu 2.0 TDI care pur si simplu mananca asfaltul ( cel putin la golf )
|
Quote:
|
pai nah! normal ca ala n-are cum sa nu iti placa... dar noi comparam benzina cu motorina in aceeasi zona de cai putere si capacitate cilindrica :).
|
Quote:
si normal ca benzinarul de 330cp te-a facut sa uiti de zvacul dat de diesel :)) la 330 de cp cred si eu :)) |
Quote:
|
Impresia" ca te baga in scaun" este data de cuplul mai mare pe care il au diesel-urile.nu va lasati pacaliti de acest aspect!!!nu se compara arderea pe care o are benzina,fata de cea a motorinei.
Si numai asa de curiozitate comparati viteza cu care urca acul de la kilometraj la un diesel,cu cea de la o benzina. o sa vedeti ca cea de la benzina,kiar daca nu ti da impresia ca te baga in scaun,ca si la diesel,urca mai repede decat la cel pe motorina. ma refer aici la masini cu puteri(cp) la fel. un benzinar de vro 120 de cp atinge 100km/h intr-a 2-a.dar un diesel,de aceeasi putere,poate kiar mai mare........in veci:-) |
Re: Benzina sau motorina??
Quote:
am ales benzina! toate masinile mele au fost benzinare argumente pro in cazul alegerii facute de mine: masina e putin mai ieftina la achizitionare reviziile sunt mai ieftine fiabilitatea sporita sound incomparabil cu al tractoraselor :lol: consum la fel cu cel de 1.9 tdi (aici ma refer strict la masina mea) performante mai bune fata de 1,9 TDI (vb de 1,6 FSI) singurul lucru de care se sperie multi este pretul benzinei... eu am mers numai cu OMV carrera 100 si motorul e curat pana la finalul esapamentului (lucru apreciat si de mecanicii care imi fac revizia) asta e, e mai scumpa dar e mai buna...eu m-am obisnuit i rest my case! |
la fiabilitate sporita ai cam dat-o in bara ! :) .. un motor diesel decent tine minimum 400.000 km fara prea mari probleme :) , un benzinar nu cred ca se poate lauda cu asta .
|
depinde si ce vrei sa faci cu masina... pt uz de fiecare zi, un 1.9tdi pe golf e arhisuficient... iar un benzinar de 1.6 care sa sara de 110 ( vezi astra, citroen, kia) e iarasi f bun. performante deosebite da 1.6 de pe proceed, de 126, chiar e minunat. iarasi dieselele de 1.6 , 1.7 care se invart pe la 110, 115 sunt foarte bune pe majoritatea masinilor.
in rest, cand vrei o masina care sa rupa soseaua, clar peste 2.0 , diesel sau benzina... conduc cateodata la firma un mondeo 2.0 de 140 de cai care imi ia volanul din maini cand calc pedala :lol: |
Quote:
|
Quote:
dieselul are probleme cu turbina, de cele mai multe ori... |
eu am zis minimum! asta nu inseamna ca am exclus 600.000, 1 milion si asa mai departe!
|
si motoarele pe benzina sunt fiabile,dar numai ca nu vrea dolbu sa recunoasca.oricum,cu el nu o scoti la capat decat daca zici ca el:-)
si apropo de 1.9tdi de pe golf,a unchiului meu i s au bulit culbutorii turbina,kiar si ambreiajul!!! asta la "doar"160 de mii!!! am vazut golf 5 nou noutz cu blocul motor crapat!(1.9 tdi).si sa nu uitam zgomotul motorului!!golfuri,octavii,passaturi,seaturi,opelu ri pana in 02-03 sunt foarte zgomotoase!!ascultatiu un 2.2 crdi de la accord,sau un avensis sa vedeti diferenta!!sa nu mai vb de benzinare:lol: |
gigi.. daca motoarele pe benzina erau mai fiabile si mai performante decat dieselache :) de ce dracu se pun pe TIR-uri , TAXI-uri sau alte masini destinate TRANSPORTULUI LUNG si care necesita PUTERE :). Dieselu e facut sa DUREZE ! sunt motoare diesel cu milioane de kilometri :) Un benzinar nu suporta atata :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Pentru mine singurul lucru mai bun la benzina este sunetul in sarcina la un motor peste 2000 sau 2500 cmc DOAR in cazul in care masina are toba smechera.
Toate ca toate...da ma umfla rasul cand citesc aici ca benzina e mai fiabila decat dieselu... Eu inteleg ca s-a mai lucrat si la benzine si sunt mult mai fiabile decat pe timpuri, dar nu vor ajunge niciodata sa egaleze diesel-urile la fiabilitate. Daca e sa o luam cu exemple ca la golf5TDI i-a cazut ambreiaj sau turbina...si io am de scris 10 pagini despre benzine la care a cazut cate ceva, sau chiar care au cazut cu totu la putini km... Deci or fi multe avantaje ale benzinei dupa parerea voastra, dar nu aveti cum sa includeti si fiabilitatea ;) |
motoarele diesel trebuie sa suporte compresii marii , aprinderi instantanee si vibratii puternice, de aceea diselu e construit sa reziste si e mai fiabil. chestia cu turbina care se distruge e din cauza forjei. daca o alergi mult trebuie sa fii pregatit sa schimbi turbina. dieselu nu poate atinge performate mari pe circuite sau stiu eu ce, dar pentru ce folosesc majoritatea dintre noi masina adica sa mergem din stanga in dreapta e excelenta. daca vrei neaparat sa faci curse si show sau stiu eu, iti iei un motor mare pe benzina, il modifici faci ce naiba vrei tu si te simti bine. sa stiti ca sunt producatori de evacuari care pun evacuari complete pe tdi-uri si sunetul lor nu poate fi egalat decat de vreun v8 puternic. eu zic ca peste 50-60 de ani motorul alimentat cu benzina va fi o raritate sau piesa de muzeu, pe cand motoru diesel va fi omniprezent, pe langa cele electrice. vor mai fi pe hidrogen cu aprindere interna, dar numai la sedanuri mari sau cu alcooli, dar asta putin probabil avand in vedere pretul unui litru de etanol sau metanol pur.
|
totusi nu as crede ca benzinarul sa devina vreodata piesa de muzeu.
motoarele de motoicleta care urca pana in 18 mii ture. aia nu cred ca o sa dispara vreodata. desi stiu ca aici e vorba doar de masini. si cum se pare ca taxele si impositele cresc pe masura capacitatii cilindrice, motoarele micute si puternice benzinare ar fi o alegere buna. |
Quote:
masinile grele au diesel deoarece dezvolta cuplul maxim la o turatie net inferioara benzinei , iar datorita temperaturii sczute din camera de ardere nu crapa asa de repede in sarcina. si daca tot dai exemple d-astea extreme te rog sa imi dai un pm cand va concura si va castiga primul monopost diesel in F1. |
Quote:
|
Quote:
e vorba de cum is intretinute,amandoua tip-uri de motoare pot duce sute de mii de km |
Quote:
|
Quote:
|
Audi R8 v12 TDI... how about that diesel? :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:49. |
- Copyright 2026 4Tuning