Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   23 octombrie - TULCEA - ultima etapa din campionat DRE (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/279915-23-octombrie-tulcea-ultima-etapa-campionat-dre.html)

Vulturica2004 31-10-11 17:05

Re: 23 octombrie - TULCEA - ultima etapa din campionat DRE

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 4681471)
Eh, cosmine..tot respectul pentru eforturile si probabil sacrificiile pe care le-ai facut pt a-ti dezvolta si apoi maturiza proiectul awd care s-a dovedit foarte performant , insa ... o intrebare am la tine:) : Cate rwd incaltate cu hoosier drag(NON-radial) de macar 26" si cu "draglites" pe fata ai vazut anul asta la cursele ro ? Niciuna?!..huh, incredibil:lol:...oare asta o avea vreo influenta legata de performanta rwd ?..oare o avea influenta CAPITALA mai ales la un rwd (dar si la fwd, desigur)?... :lol: .Faptul ca noi suntem niste ignoranti si cumparam "tinichele" de mii de euro pt a ne face o masina performanta la drag fara a plati cateva sute de $ pe niste gume adecvate, nu poate schimba nimic in ierarhia transmisiilor la timpul asta de curse ;).
PS: esti cumva de parere ca un e30 de exemplu, la nivelul celui cu boh la numar (11.2sec cu 60ft slabut) , daca ar fi incaltat cu 28" hoosier si draglites, apoi usurat macar 200kg (*), nu ti-ar bate best-ul tau actual destul de "Dominator" ca sa folosesc terminologia preferata de tine ?:D ... Nu mai aduc in discutie un ambreiaj mai performant, vreo cutie secventiala sau macar crabotata sau un management al motorului foarte performnant ;). Si mai tine cont ca cel putin in cazul locatiei de la Tulcea , pana la jumatatea anului viitor, se va intinde depunerea de cauciuc pana pe la 200+m..:)
Eu sunt convins ca la anul vom vedea si cateva fwd de 10.x sec la cursele de la noi... numai din ro.

(*) -nu fabulez, este f posibil daca nu se vrea a fi si masina de mers in concediu, asa cum este cazul celui dat exemplu

:hug::hug: da-mi voie sa te contrazic ...uite si exemplul Mickey Thompson ET DRAG 26/8.5/15 ...iarata-mi nerusinarea sa-mi cumpar asemenea anvelope :lol::lol: te pup maestreeee8)

lascarica 31-10-11 17:41

Quote:

Originally Posted by Vulturica2004 (Post 4681505)
:hug::hug: da-mi voie sa te contrazic ...uite si exemplul Mickey Thompson ET DRAG 26/8.5/15 ...iarata-mi nerusinarea sa-mi cumpar asemenea anvelope :lol::lol: te pup maestreeee8)

:lol:.. mda.. n-ai avut draglites pe fata =))..oricum, facand o paranteza.. de ce ai pus gumele alea asa late pe fata? si de ce dracu' nu le-ai lasat mai pe la 0.7bar alea pe spate ? :D ..alea in imagine, par a avea 1.0-1.2bar.. :( ... ah, stai ca esti aspirat.. gata, acum am inteles legat de presiune..partial :twisted:

gaju 31-10-11 18:02

2 Attachment(s)
din pacate Madalin nu a venit si cu setup-ul de suspensie adecvat

degeaba ai gume , daca pe puntea spate ai 300 de kg

sunt convins ca la primavara situatia se schimba.

Tavi ,de gumitele astea vorbesti ?

SEBASTIAN 31-10-11 18:11

Ce presiune utilizeaza?

Vulturica2004 31-10-11 18:29

Presiune pe spate am avut 0.8 si a fost ok ..daca le mai scad presiunea incepe tangajul :lol: in rest sunt super multumit de ele,la anu o sa fac multe ...sanatate sa fie ......ca restul ....le facem pe toate !

alexone 31-10-11 18:55

Eu am mers cu cauciucuri 165/80/14 pe fata foarte usoare, foarte inalte si cu tren de rulare f mic. Chiar s-au simtit la ET.

lascarica 31-10-11 18:57

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 4681672)
din pacate Madalin nu a venit si cu setup-ul de suspensie adecvat

degeaba ai gume , daca pe puntea spate ai 300 de kg

sunt convins ca la primavara situatia se schimba.

Tavi ,de gumitele astea vorbesti ?

Da Cristi, de alea vorbesc :lol:(oricum cred ca a fost singura cu draglite-uri *)..nu va mai luati de mine, pentru ca io mare parte a curselor le-am vazut prin lcd-ul camerei video sau prin vizorul celei foto ..:lol:..in rest nu ma uit la masini ca ma invaluie o stare de iritare si frustrare cam idioata, in masura in care nu am si eu troaca mea acolo :(.
(*)- sau in lipsa de fonduri, merg si niste table de 5" latime cu gume inguste..dar nicidecum aluminiu cu et foarte negativ si latime 8" /gume 225 sau mai late :(

vcsomin 31-10-11 22:00

Respect parerile altora, dar raman, cu a mea :D . Un cauciuc nu rezolva mare lucru, fara setup adecvat al suspensiei. Pana acum nu am vazut asa ceva in RO. La nivel de campionat degeaba scoate numai la tulcea, un rwd sau fwd timp bun, si pierde in rest. Avem RWD si FWD de peste 600cp - destul de multe la rwd, dar timpi sub 11 parca vre-o 2 ?
Vedem la anul ;)

SEBASTIAN 31-10-11 22:24

Asa este trenul de rulare are o mare importanta cand esti vitregit si trebuie sa arunci forta de tractiune doar prin doua roti, cu toate astea performanta fara putere nu se poate deci jocul ramane deschis.

GL-22-GTR 01-11-11 13:03

74 Attachment(s)
Restu de poze....

SEBASTIAN 02-11-11 21:13

Si o situatie oarecum inedita
https://www.youtube.com/watch?v=8pUX_...ayer_embedded#!

lascarica 02-11-11 23:48

mda Sebi , pe o suprafata adecvata si cu gume de drag (NON-radiale, evident..nu jumatati de masura) , un rwd mucifica pe 60ft majoritatea awd-urilor...d-aia americanii nici macar nu prea se obosesc sa se consume cu proiecte de drag awd.. pentru drag - direct rwd ! si se ocupa doar de O problema..aderenta intre rotile spate si suprafata de start :D

SEBASTIAN 03-11-11 07:11

Cred ca monstru ala are 2t si 2000cp. Este fantastic cum pleaca.
Subaru pare o jucariuta la start desi in timpul cursei accelereaza si el ceva.

vcsomin 03-11-11 17:16

Diferenta AWD vs FWD sau RWD, este motricitatea f buna, cum pistele de la noi nu sunt inca tratate complet, pun un box de bere la bataiate ca inca 2 ani AWD domina :D , pariu asa amical.

As vrea sa vad un timp apropiat de asta scos de un FWD sau RWD in acelasi conditi, aa cu 1.6 60ft , nu 1.3 cat are exelisis. :lol: , si pe betonul de la unguri (not the best).

https://www.youtube.com/watch?v=Im8o-Zjwtd0

lascarica 03-11-11 19:48

Cosmine, eu am specificat in mod cat se poate de clar mai sus: "pe suprafata adecvata" ... in plus, NICIUNUL dintre e30-urile potente de la noi, nu a venit cu slickuri de drag si cu roti inguste pe fata anul asta...toti au venit cu masinile echipate mai de show, asa..de poze :lol: ..sper sa nu se supere nimeni pe afirmatia mea... Este evident ca nu te va intrece nimeni din rwd, cat timp nu-si vor schimba atitudinea legat de echiparea masinii pt o cursa de drag... este evident ca nu te va intrece nici un rwd atata timp cat vine echipat cu anvelope de coasta ori drag radials ,iar masa masinii va fi egala cu a ta sau a oricarui awd ...ma refer la puteri comparabile... Dar ..poate pana la anu', nu va mai justifica nimeni niste rezultate sub asteptari, cu replici de genul : "eu nu vreau sa-mi bat joc de masina".. fiind vorba despre oameni ale caror venituri le permit fara nici un fel de probleme sa aiba un set de usi pentru curse si unul pt strada si deasemenea un set de roti de curse si unul de strada...
Despre fwd, nu a afirmat nimeni ca va intrece un awd de putere si masa comparabila... doar ca investitia va fi la mai putin de Jumatate.. iar rezultatele nu foarte departe :)

MIHAI_NEBUNU 03-11-11 20:16

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 4689233)
Cosmine, eu am specificat in mod cat se poate de clar mai sus: "pe suprafata adecvata" ... in plus, NICIUNUL dintre e30-urile potente de la noi, nu a venit cu slickuri de drag si cu roti inguste pe fata anul asta...toti au venit cu masinile echipate mai de show, asa..de poze :lol: ..sper sa nu se supere nimeni pe afirmatia mea... Este evident ca nu te va intrece nimeni din rwd, cat timp nu-si vor schimba atitudinea legat de echiparea masinii pt o cursa de drag... este evident ca nu te va intrece nici un rwd atata timp cat vine echipat cu anvelope de coasta ori drag radials ,iar masa masinii va fi egala cu a ta sau a oricarui awd ...ma refer la puteri comparabile... Dar ..poate pana la anu', nu va mai justifica nimeni niste rezultate sub asteptari, cu replici de genul : "eu nu vreau sa-mi bat joc de masina".. fiind vorba despre oameni ale caror venituri le permit fara nici un fel de probleme sa aiba un set de usi pentru curse si unul pt strada si deasemenea un set de roti de curse si unul de strada...
Despre fwd, nu a afirmat nimeni ca va intrece un awd de putere si masa comparabila... doar ca investitia va fi la mai putin de Jumatate.. iar rezultatele nu foarte departe :)

hei hei vezi cu afirmatiile astea cu masinile de show .
eu nu am masina de show da?????
pe mine nu m-a invitat nimeni la nici un show cu masini dastea . de ce oare????!!!!!!
sau ma rog am fost invitat odata dar cand am trimis poze cu masina s-a ocupat locul cu scuzele de rigoare . de ce oare????
sunt lucruri pe care nu le inteleg . sau am eu ghinion nust ce sa zic.
poate luam si eu vreun premiu.

de fapt sigur luam vreun premiu.
pentru cea mai ..... masina hihihihihihihihi
dar pana la urma Drag cars don't have to be preeeeeeeety . those cars have to be fast in straight line

lascarica 03-11-11 20:37

Da ba dilimache, ai dreptate :D... insa legat de echiparea necorespunzatoare(gume de coasta in loc de dragslick), aici nu te includeam pe tine sau altii cu bugete model -deloc :lol: .Oricum, daca tu ai avut ceva de dovedit anul asta, ai dovedit-o cu prisosinta. Bravos :).

gaju 03-11-11 20:56

Noi vom face tot posibilul sa fie aderenta

Tavi - da de ce radialu nu e bun ???

Daca scot un 1,5 cu ele ,dai o bere ???

Totusi , au fost 4 curse pe lipici,prima a fost mai de show , dar deja la ultima cursa a fost deja cam ce trebuie sa fie

La anu insistam undeva dupa a 2 cursa de pe lipici , se va schimba situatia,am mai prins si noi experienta

lascarica 03-11-11 21:32

Mda.. probabil ai scoate un 1.5 cu radialul... cu masina TA :D... nu cu transmisia manuala si calculatoarele stock de pe majoritatea ursilor turbati...Eu sunt de parere ca gumele cu structura de ranforsare radiala, lucreaza mai putin in talon la lansare, deci protectie mai mica a transmisiei si rotatie mai violenta a caii de rulare la start, deci poate rupe aderenta mult mai usor decat non-radial. BINENTELES, aici facand referire STRICT la anvelope specifice de DRAG ,in cele doua versiuni structurale.

SEBASTIAN 03-11-11 21:38

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 4688774)
Diferenta AWD vs FWD sau RWD, este motricitatea f buna, cum pistele de la noi nu sunt inca tratate complet, pun un box de bere la bataiate ca inca 2 ani AWD domina :D , pariu asa amical.

As vrea sa vad un timp apropiat de asta scos de un FWD sau RWD in acelasi conditi, aa cu 1.6 60ft , nu 1.3 cat are exelisis. :lol: , si pe betonul de la unguri (not the best).

https://www.youtube.com/watch?v=Im8o-Zjwtd0

Eu cred ca George cu Camaro are cele mai mari sanse sa obtina un timp de revista si este tractiune spate, dar itnradevar e singurul care calca pe urmele dragsterului .
La el problema de aderenta mare este cand dupa ce a parcurs cursiv 100m incepe sa dea in gol violent.

vcsomin 03-11-11 21:54

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 4689418)
Noi vom face tot posibilul sa fie aderenta

Tavi - da de ce radialu nu e bun ???

Daca scot un 1,5 cu ele ,dai o bere ???

Totusi , au fost 4 curse pe lipici,prima a fost mai de show , dar deja la ultima cursa a fost deja cam ce trebuie sa fie

La anu insistam undeva dupa a 2 cursa de pe lipici , se va schimba situatia,am mai prins si noi experienta

Radialul e bun, plus ca e mai stabila masina, si oricum ofera mai multa protectie la start, fata de un slick rally sau ceva de gen.

Concret 1.28 60ft cu radial aici https://www.youtube.com/watch?v=_zggeYokFFI (pe la 1.18) , iar versiunea mai nou a masini cu punte rigida, si super slickuri de drag a scos, 1.1 60ft, deja vorbim de avioane. :D
Cristi oricum o sa scoata 1.5 IMHO

gaju 03-11-11 22:13

Bine mai Cosmin

Ala e 4x4

Andy a mers 8,7 cu radial

Avantajul la mine e ca am 53-47

IMHO ?????

La George trebuie incalzite si e prea usor de spate
Eu la 1400 kg cu 550 n/m crestere de la 5000 la 5500 nu am rupt aderenta cu 275 ,el o rupe cu 445 , si totusi vb de TH400 care merge 140 km/h in treapta 1.
Cu timpul le va rezolva si bine-nteles practica

SEBASTIAN 03-11-11 22:32

Puterea e putere! Si nimeni nu se joaca cu ea cum vreaa.

gaju 04-11-11 08:59

la 600 whp daca reuseste sa echilibreze masina nu are voie sa rupa aderenta cu 445 , nici la 800 whp

oricum George a facut progrese la cursa la cursa,pacat ca are numai 2 la activ , cu timpu le va regla pe toate

vcsomin 04-11-11 09:24

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 4689613)
Bine mai Cosmin

Ala e 4x4

Andy a mers 8,7 cu radial

Avantajul la mine e ca am 53-47

IMHO ?????

La George trebuie incalzite si e prea usor de spate
Eu la 1400 kg cu 550 n/m crestere de la 5000 la 5500 nu am rupt aderenta cu 275 ,el o rupe cu 445 , si totusi vb de TH400 care merge 140 km/h in treapta 1.
Cu timpul le va rezolva si bine-nteles practica

IMHO = In My Humble Opinion :-)

gaju 04-11-11 09:27

:lol::lol::lol::lol:

SEBASTIAN 04-11-11 14:47

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 4690188)
la 600 whp daca reuseste sa echilibreze masina nu are voie sa rupa aderenta cu 445 , nici la 800 whp

oricum George a facut progrese la cursa la cursa,pacat ca are numai 2 la activ , cu timpu le va regla pe toate

Noi nu facem supozitii despre putere, iar cifrele reale le detine proprietarul asa cum este si normal.
Lucrurile sunt ceva mai complicate decat par dar directia spre care au virat cu proiecul este destul de sigura.

All times are GMT +2. The time now is 07:22.

- Copyright 2026 4Tuning