![]() |
Re: Tuning Motor Ford
HEXER +1 (BRAVO),Ford_V6 deci baeatul bravo care stie totul despre turbo in varianta cu carburator! Deci pot sati declar ca eu nu am spus ca nu e posibila varianta cu carburator! si la momentul de fata nu te inpedica nimeni sa iti comanzi din SUA un astfel de carburator!Ca ei si acum mai practica asa ceva!Ba chear am mai vazut pe un sait ungar ceva de genu asta! ca si ungurii mai practica pe LADA...Dar cita putere o sa scoti tu din acel motor nu stie nimeni! La fel ca si fapta ceia la citi 0.? bar o sa lucreze stabil! Si in cazul detonarilor ce faci?! fara un ECU,sensori de detontie si etc. intrun cuvint,o poti face cu o injecti simpla ,cu injectoare de productivitate marita,(un interculer cit de cit(la 0.2 bar nici de el nu ai nevoe)) si 0.2-0.3 bar!cu o crestere de putere ne insemnat de mare!cred ca mai mare o sa fie consumul decit efectul!
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/showpost.php...&postcount=268 |
1 Attachment(s)
Quote:
Cam asa e. Despre senzori asi comenta un pic. In general nu dai mai mult de 5-10% corectie dupa senzoare (lambda, detonatie sau EGT), si la masini de competitie nici nu sunt sonde, nici nu are rol sa fie, acolo o data este facut programul si numai in service o poti reface/modifica. Asta e bine asa din mai multe motive, reactia oricarui calculatori in timpluc cursei este mult prea mare, sonda registraza ca ceva nu e in regula, modifica timplu de deschidere a injectoarelor sau/si aprinderea, asta deja este prea tarziu, deci face mult mai mult rau decat de bine. Despre carburatorul "boxat", idea este ca crburatorul sa fie intr-o cutie, deci peste tot sa fie aceasi presiune in carburator, prin asta nu o sa sufla inapoi benzina ca si aia este sub presiune, aceasi presiune in plus cat este aerul cata de 1 bar normal. Pentru cei mai smecheri ia si o poza cum e "boxat" un carb: |
Quote:
Nuam eu cand aud ca unul vrea Kit devin iritat, ca in general nu stie despre ce vorbeste. Dupa cum vad/citesc are o turbina KKK, presupun ca 24 dupa poza...care marge la 0.5 bar, produce 180cai dar cred ca atata is descoperit si tu. |
5 Attachment(s)
sau asa..pe Taunus V6 (cutia rosie)
cel verde este KIT-ul "MAY" de mai sus, din link(si eu zic k nu e boxat, e doar capac peste carb) :arrow: |
Nu e, la presiune mica nu trebue naparat, sub 0.5-0.6, conteaza in plimul rand cum este conceput carburatorul si cu ce presiune merge pompa de benzina.
Dar cum am zis, daca une acumpezi benzina nu este sub aceasi presiune ce face turbina nu prea functioneaza, asta fac carburatoarele pentru turbo. Dar turbinele astea...sa mor daca nu sunt de camion...cu turbine atat de mari ai un LAG...wow. |
eh..si V6-le face presiune :-P
Hexer, imi pare rau, oricat incerc sa tin pasul..nu mai pot sa inteleg ce scrii acolo, cred k lucrezi pe dincolo sau nush..da' ceea ce scrii nu e romaneste 100%, incerc sa inteleg si sa iau totul k pe un sfat..da' mi-e greu. |
Incerc sa nu scriu jumatate de pagini, dar vad ca multi nu prea inteleg.
Cunisti diferenta intre un carburator normal si un blow thru? Atunci sti ca la acele carburatoare camera, sau locul unde se acumleaza benzina nu este tot timpul la presiune atmosferica, cand turbina face presiune, si acolo este o presiune agala cu asta, in acest fel benzina tot timpul o sa intra in "teava" venturi si de acolo un motor. La carburatoarele simple nu este neaparat o legatura intra venturi si camera cu benzina, dicai daca faci presiune, si asta este mai mare de 1 bar absolut in venturi, unde intra benzina mai mult probabil ca nu o sa intra benzina in motor, dar asta tine de pompa de benaina si cum este conceput carburatorul, De asta trebue pus intr-o cutie de multe ori. |
Quote:
|
pai bun..dar acolo este lista cu componentele necesare..:D
|
Quote:
|
Quote:
La kit-ul May e de 0.5 bar, ma gandesc ca la celalalt e mai mult, exact e am zis. |
aaah....:D
|
acum am si eu o intrebare. am citit primele 6 pagini din acest threat si va rog sa ma scuzati de off topic dar daca schimbi motorul unei masini nu trebuie omologare? adica poti sa pui alt motor si nu te intreaba nimeni nimic sau te intreaba doar daca vinzi masina si mergi la R.A.R. si vad domnii de acolo ca seriile nu corespund? ink o data scuze de offtopic si ar fi frumos sa primesc si un raspuns
numa bine |
te intreaba si RAR-ul mobil, si la ITP si la vanzare/cumparare la RAR knd se verifik seriile :wink:
d c nu accepti PM-uri? :???: activeaza-le si da PM sa vb cva. |
Vreau cuplu mai mare! Ce sa-i fac?
Ma scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte, dar am nevoie de sfatul unor forumisti cu experienta si nu stiu unde ar fi mai potrivit sa postez... Am ales acest post ptr ca este vb tot despre un Ford. Povestea intreaga o gasiti daca dati click pe link-ul urmator: https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/66151-trebuie-faci-intereseaza-primul-rand-cuplu-bun.html |
Quote:
I-a dat fara probleme 1.3 bari si a mers ok. La 1.6 bari i s-a topit un piston. Aerul sub presiune e bagat in carb doar prin chestia aia rosie, care este un simplu capac etans prins pe carb in locul filtrului de aer. Oricum, eu vreau sa fac aceeasi chestie pe V6-le meu. Daca reusesc sau nu....voi vedea:) si apoi va voi spune, ca sa nu mai existe dispute.;) |
5 Attachment(s)
a ajuns carbul
Holley 500 cfm "upgradet" by Bigs. |
uf!... belea!....dar ce cutie ii pui la V6? o sa duca toti cp?
|
Am inceput sa ma gandesc tot mai serios la aspectul asta, chiar am fost la dezmembrari unde am gasit un MT75 la 1000 ron, dar nu mi-a placut cum intra in a 3-a, iar la mult mai putini bani gasesti pe ebay.de cu tot cu cardan. Pe de alta parte am T5-ul pe care l-am vopsit si am si simeringuri si garnituri noi, dar nu stiu daca o sa faca fata, totusi, pinioanele arata bine si sta foarte bine si cu intratul in trepte. Daca motorul o sa aiba mai mult de 200 cp s-ar putea sa-mi trebuiasca alta cutie, dar daca nu, si s-ar putea sa nu depaseasca, cred/sper ca o sa faca fata asta macar pana cand o sa cumpar alta. La cutia pe care o am mi-ar mai trebui un cardan de 2.8
|
1 Attachment(s)
daca ai T5 e super. e in 4 trepte deci ideala ptr. liniute,e facuta doar ptr. motoare V6,e o varianta mai mare a cutiei 2000E zisa "Bullet", a fost pe V-urile de 2.8 si 3.0....si seamana la nume cu T5 Borg Warner....ce motive mai vrei sa o pastrezi? daca T9 duce la 200 cp.....nu-ti fa griji cu T5
|
Eu mi-am pus cutie de Sierra 2.3Diesel, in 5 trepte si am ramas f surprins de cum fuge masina si cred ca o sa reziste si dupa ce pun turbinele.
|
Quote:
Mai mult decat atat, am vorbit in urma cu ceva timp cu un mecanic de forduri, care mi-a spus ca asta ar fi cea mai buna cutie dintre toate cutiile in afara de MT75 si T5 Borg Warner. |
ce lungime are priza, de la caneluri pana la varful care intra in bloc motor? 3,5? 7? merci
|
Quote:
This one is for me? :) |
da........
|
ok, cand ajung acasa o sa masor si iti spun
|
Quote:
Te intreb pentru ca presupun ca a costat ceva bani si . . .500 cfm face un 38/38 Weber lejer ca sa nu mai zic de un 40DFA2 cu difuzoare de 36 |
1 Attachment(s)
Quote:
Costul carbului, cu tot cu shipping si asigurare, a depasit 700$, iar clapetele au diametrul putin mai mare decat al difuzoarelor admisiei (le-am masurat cand a ajuns, dar am uitat), dar asta nu e o problema pentru ca nu atinge, mai ales dupa ce pun flansa adaptoare. Este cel mai mare carb pe care pot sa-l pun la ce modificari vor fi aduse motorului. As mai fi putut pune un 350 cfm, care si asta e mai puternic decat 38/38, dar am zis ca daca vreau economie, atat cat poate fi vorba, o sa-mi pun un 38/38, iar daca vreau performante, iau un 500. Cat de curand imi va ajunge sistemul de aprindere de la Mallory. E vorba de un distribuitor optic care poate sa mearga doar cu bobina de inductie, dar am profitat de o super oferta si am luat si un modul de aprindere electronic, cel mai tare de la Mallory, e vorba de VIIC, care nou costa peste 500$, iar eu l-am luat cu 200$, tot nou-nout, de la un tip care l-a scos la licitatie. Aici trebuie sa recunosc ca am avut ceva noroc, deoarece nu depasisem pretul rezervat, dar omul mi-a trimis invoiceul si uite asa m-am ales cu un super modul. E drept ca nu o sa-l folosesc la capacitatea lui maxima - rezista la 12000 rpm -, dar... mai conteaza? :d |
Poate cineva sa imi spuna in mod sigur daca se potriveste la V6 de 2L axul cu came de 2.3?
Vreau sa cumpar un ax sport si nu este decat pt. motoare de la 2.3 in sus si nu vreau sa dau banii degeaba. |
NU se potriveste!
|
Quote:
si k sa fie lamurirea completa, stie cineva dk chiulasele de 2.3 merg pe 2.0? eu stiam k nu..:rolleyes2 |
Codrin zice axu merge.
De chiulase si galeria de admisie va spun eu din proprie experienta ca merg 100%. |
Quote:
|
Quote:
aproximativ 95 mm |
hm...de la varf pana la caneluri.....9,7 cm.... cu tot cu, caneluri sau fara ... mi se pare cam mult
|
Atat are de la varf (de la inceputul canelurilor) pana la camasa.
|
m-ar interesa de la varf(dinspre motor) pana la inceputul canelurilor....daca se mai poate
|
revenind la motoare V6 si altele am doua scorpio la dezmembrat un 2.9i si un 2.8 . . . daca coafeaza pe cineva una alta gasiti anuntul la bazar ;)
P.S. mandoua manuale cu 5 trepte :D |
ce cutii? T9 ambele? ce pret ptr. o cutie?
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:40. |
- Copyright 2026 4Tuning