Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   Despre vopsea si vopsire/lacuire (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218145-vopsea-vopsire-lacuire.html)

brotacel 31-10-11 17:35

Re: Despre vopsea si vopsire/lacuire

sal, ce este mai pun de pus pe jenti lac ceramic sau elasticizant ?

turbojack 03-11-11 22:33

Lac ceramic, evident.

fredy46 14-11-11 14:08

Vopsire eleron si montare

Salut

Am cumparat recent un eleron second hand pentru Mondeo mk1, cel original RS, fara stopul de frana. El pare facut dintr-un fel de cauciuc foarte tare, este vopsit visiniu (masina mea este argintie).

- il pot vopsi doar curatand cu un smirghel fin vopseaua lui (care e intacta) si apoi sa dau cu un spray, fara sa am surpriza sa se cojeasca?

- cand a fost desfacut talpile pe care se aseaza pe hayon au fost taiate nu tocmai drept cu un cutter. cu ce as putea completa acolo, sa aduc la acelasi nivel? siliconul acela negru tine pe cauciuc? sau daca aveti alte idei...

Multumesc

lancer 17-11-11 14:40

Re: Vopsire eleron si montare

ca sa fii sigur doar matuieste bine vopseaua de pe el ... asa se pastreaza suportul de vovsea de dedesubt ... oricum ideea cu sprayul nu prea tine ... mai bine o vopsire profesionala ... eventual cuptor ...are vantaje net superioare fata de un simplu spray + ca vopseaua din spray cam interactioneaza cu vopselurile auto ...substante diferite

in loc de silicon negru mai bun e un fel de cauciuc ... gasesti pe la firmele care monteaza parbrize ...e tot la tub seamana cu siliconul dar nu e silicon ...la uscare devine un cauciuc mai moale un pic

fredy46 17-11-11 15:18

Ar fi mult mai bine cu pistol, stiu, dar.... scump :)
Solutia de lipit parbrize se gaseste si in magazine?

djmix7388 17-11-11 22:56

Salut. Am citit aproape tot topicul dar nu am gasit nimic de vopsitul iarna :sad:. Pana acum am reusit sa dau masina cu spritzkit si sa o slefuiesc cu P360 cu apa. NC Spritz scria pe cutie parca, sper sa fie bun. Vopsea si lac am luat de la Klar (vopsea-mp-dublustrat-pe-baza-de-solvent si lac-acrilic-13-1-2k-hs). Intrebarea mea este daca pot vopsi iarna, la ce temperaturi minime si cam ce timpi de uscare au vopseaua si lacul in aceste conditii?

wheelman2009 18-11-11 15:41

@djmix7388 treaba cu vositul iarna pe frig intr-un garaj e cam nasoala, din experienta iti spun ca am vopsit pe frig fortat de imprejurari 3-4 grade ( era masina lu fratimiu si nu aveam cum sa-l refuz) si desi am folosit diluant rapid si am lasat-o mult intre straturi 30-40 min. tot a iesit coaja de portocala dar i-am dat cu polish si in final a aratat bine, tu acum ai spus ca ai dat cu P360 peste filler dar eu sper ca nu ai de gand sa dai cu vopsea peste 360, eu in general dau de 2 ori cu filler si peste prima mana dau cu 360, dar la a 2-a dau cu P600/P800, deci daca nu ai luat mult din filler merge acum sa dai cu P600 peste el, daca in schimb ai luat mult din el trebuie sa-i mai dai unul si apoi sa dai macar cu P600 si apoi vopsea si lac, vezi ca la Klar au si diluant rapid D-15 deci cu el sa diluezi vopseaua si putin si lacul si intaritorul de lac il iei bineinteles rapid, lacul pe care l-ai luat tu L 13-1 HS nu e recomandat pentru vopsiri integrale, dar merge si vezi sa iei intaritor rapid H 13-15, ca si temperatura minima eu zic ca daca sunt macar 5 grade te poti aventura sa o vopsesti, cu vopseaua nu ar trebuii sa ai probleme, ii dai 2 maini si o lasi aprox. 30-40 de min. intre straturi si apoi ii dai lacul, prima mana sa o dai mai gazata ca altfel pe frig o ia instantaneu la vale, il lasi macar 30 de min si dai a 2-a mana pe care o dai plina si cu mare atentie sa nu o scurgi, de reglaj pistol, presiune de lucru etc. nu mai vorbesc ca sa mai discutat, asa ca bafta si spor la treaba.

djmix7388 18-11-11 16:40

Mersi mult. Am dat doar o mana de filler, apoi cu P360 si exact asta aveam de gand: mai dau o mana de filler dupa, apoi cu P800. Am citit pe undeva ca s-ar da si vopseaua cu P800 inainte de lacuire. Diluatul l-am luat deja, D-20. Asa mi l-a recomandat la magazin:raving:. Uitasem sa specific ceva. Am avut o aripa revopsita (asa am luat masina) si dupa primul filler, am gasit a 2-a zi fillerul crapat (doar pe aripa aia). Problema este ca daca dau cu smirghel pe vopseaua aia, se lipeste de parca ar fi de plastilina asa ca am mai dat inca o mana acolo si unde are panarama de vopsea tot crapa. Pur si simplu ca niste crapaturi de pamant pe timp de seceta. Deja ajung sa muncesc mai mult la aripa decat la restul masinii :weirdface

dexter_20 18-11-11 18:14

Quote:

Originally Posted by djmix7388 (Post 4723564)
Mersi mult. Am dat doar o mana de filler, apoi cu P360 si exact asta aveam de gand: mai dau o mana de filler dupa, apoi cu P800. Am citit pe undeva ca s-ar da si vopseaua cu P800 inainte de lacuire. Diluatul l-am luat deja, D-20. Asa mi l-a recomandat la magazin:raving:. Uitasem sa specific ceva. Am avut o aripa revopsita (asa am luat masina) si dupa primul filler, am gasit a 2-a zi fillerul crapat (doar pe aripa aia). Problema este ca daca dau cu smirghel pe vopseaua aia, se lipeste de parca ar fi de plastilina asa ca am mai dat inca o mana acolo si unde are panarama de vopsea tot crapa. Pur si simplu ca niste crapaturi de pamant pe timp de seceta. Deja ajung sa muncesc mai mult la aripa decat la restul masinii :weirdface

Iti face reactie. In cazul asta trebuie sa slefuiesti stratul de vopsea pana dai de chit/filler si apoi sa dai filler de care ai tu

aleks 20-11-11 11:33

Quote:

Originally Posted by fredy46 (Post 4720880)
Ar fi mult mai bine cu pistol, stiu, dar.... scump :)
Solutia de lipit parbrize se gaseste si in magazine?

Mergi la o firma de parbrize, in magazine nu se gaseste, e un produs specializat pentru utilizare profesionala.
Fara matuire, apoi una-doua maini de filler si iar matuire nu poti vopsi eleronul, nu pentru ca nu s-ar prinde vopseaua pe el, ci pentru ca nu va rezista si pentru ca se vor contura toate imperfectiunile de dedesubt, aproape invizibile inainte de vopsire.
Deci: DA, poti sa-l faci singur, cu spray si fara pregatire adecvata, dar iese ţigăneală.

fredy46 20-11-11 15:29

Ms pentru sfaturi. Am incercat azi cu spray (ce-mi mai ramasese de la capace, dar bineinteles ca n-a ajuns) si mi-am facut o idee de cum ar iesi. Probabil o sa ma interesez in oras cat costa vopsit + montat la un service si scap de griji.

djmix7388 20-11-11 20:07

1 Attachment(s)
Ok. Am vopsit-o azi. Erau vreo 4-5 grade. 3 straturi vopsea si 3 lac. Am pus o poza dupa stratul al 2-lea de vopsea. Am observat ca se face precum "coaja de portocala" dar sper sa iasa la polisare. Eu plec la facultate si sunt nevoit sa o las in garaj o saptamana. Sper sa nu am vreo surpriza neplacuta cand ma intorc. Banuiesc ca nopatea asta e decisiva:shock: La ora 21 sunt deja -2 grade. Multumesc pentru sfaturi si voi reveni cu niste poze.

aleks 20-11-11 20:16

100 de lei e un pret decent, 150 cu tot cu montat e suficient...

aleks 20-11-11 21:09

Probabil ai avut un compresor care nu duce o totala, n-are suficienta presiune sau nu o poate sustine suficient...
Daca e coaja de portocala de la lac, e ok, iese la polish, daca e de la vopsea...
Totusi, la 3 maini de lac, pe frigul asta, cred ca ti s-a scurs din greu, o sa ai nevoie de polish, numai ca o sa fie cam dificil, nu se usuca el cum trebuie decat la suprafata...

dexter_20 21-11-11 17:06

Sper ca dai jos izolatia inainte de a pleca la facultate. Altfel, ai sa plangi cand vei indeparta banda

djmix7388 21-11-11 18:33

oops!!! ce metode de dat jos sunt?

aleks 22-11-11 00:17

Tragi de banda acum, daca e banda proasta o sa dai cu degresant lipiciul jos de pe piese peste o saptamana, cred ca asta a vrut sa spuna dexter:lol:

dexter_20 22-11-11 15:44

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4731782)
Tragi de banda acum, daca e banda proasta o sa dai cu degresant lipiciul jos de pe piese peste o saptamana, cred ca asta a vrut sa spuna dexter:lol:

Exact. Eu am patit-o (am lucrat dupa altii) si chiar e pierdere de timp sa freci cu degresant, dar nu ai ce face

brotacel 23-11-11 17:20

sal baieti, cu o duza de 1,2 sau 1,5 merge vopsit o masina integral

aleks 24-11-11 02:07

Quote:

Originally Posted by brotacel (Post 4735928)
sal baieti, cu o duza de 1,2 sau 1,5 merge vopsit o masina integral

Ne anuntai sau intrebai?
Teoretic e mica de 1,2 si mare de 1,5, mai ales pt lac...
Practic, daca stii pistolul si ai experienta,sunt convins ca poti..

brotacel 24-11-11 13:44

scuze era intrebare, pai nu am mai vopsit ar fi prima data, stiu ca trebuie 1,3 sau 1,4

B 58 MAL 26-11-11 19:38

pana la urma ce -ai facut ?

fredy46 27-11-11 09:43

Momentan am incercat sa repar talpile cu spuma poliuretanica. Se pare ca pe moment e ok. Am pus spuma, am lasat 24 ore, apoi am taiat excesul. Dupa taiere am vopsit toata talpa sa nu se manance spuma. Cu vopsitul eleronului nu stiu ce voi face, in orice caz asta se va intampla la primavara, acum e prea frig sa ma apuc de vopsit si montaj. Voi reveni cu poze si el montat pe masina :D

aleks 27-11-11 21:37

o sa se duca dracului spuma aia urgent, din pacate
mai bine pui chit, mastic, orice. sigur ca ideal e sa il repari cu fibra, dar macar asa, intermediar...

wheelman2009 28-11-11 15:27

@djmix73 e cam tardiv raspunsul meu dar fillerul de pe aripa aia se incretea, crapa pentru ca vopseaua aia veche era sensibila la solventul din filler, vad ca ai rezolvat-o dar o solutie ar fi fos sa incerci sa cureti cat mai mult din vopseaua aia veche si sa dai fillerul cat mai gazat, subtire si sa-l lasi sa se usuce bine si apoi sa-i mai dai daca mai era nevoie, legat de coaja de portocala nu ai cum sa scapi de ea mai ales daca e frig ca nu se intinde bine lacul , ti-am spus eu am vopsit pe frig cu pistol bun, regulator de presiune, compresor mare, intaritor si diluant rapid si tot a iesit coaja de portocala, dar stai linistit ca iese la polish, oricum din poze vad ca a iesit binisor, bravo.
@brotacel ca sa-ti raspund la intrebare eu unul dau vopseaua cu doza de 1.3 si lacul cu 1.4 din pistoale diferite cu setari diferite, iar daca dau o vopsea 1k ( cu lac in ea ) o dau tot cu ala de 1.4, ce ai tu 1.2 e mica si e pentru retusuri nu vopsiri integrale, iar 1.5 e deja prea mare, dar daca nu le ai decat pe astea doua, eu unul as incerca cu aia de 1.5 cu reglajul volumului de vopsea ceva mai redus, oricum inainte sa te apuci sa dai pe masina fa cateva incercari pe o tabla sa vezi cum merge, iar daca nu ai mai vopsit integral o masina pana acum incearca sa te acomodezi cat mai bine cu pistolul, deci incearca mai multe setari sa vezi care iti convine tie cel mai mult, eu unul sincer sa fiu nu as vopsii integral o masina decat cu pistoalele mele cu care sunt invatat, ca altfel as face experiente si nu prea e cazul la vopsiri integrale.bafta.

brotacel 28-11-11 16:57

ms wheelman2009 o sa incerc sa vad

badmafia87 01-12-11 05:02

Re: LAC auto rezistent

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 4464626)
Salut,va rog sa-mi recomandati un LAC auto foarte rezistent,imi voi sabla jantele si vreau sa le dau un lac dupa ...habar nu am care sunt varfurile pe piata si as dori sa stiu ce as putea utiliza,bineinteles produse de care pot face rost de pe piata din romania ...nu cine stie ce produse folosite de nasa;))))
Va multumesc.

335 sau anti scratch(la care se regenereaza jgarietura la temperatura de peste 50 de grade) de la Glasurit sau 2002 tot Glasurit dar nu este pe piata in Romania (2002 nu se zgarie nici cu cuiul) singurul inconvenient este ca sunt cam piperate la pret in rest calitatea este 100%

florin46p 07-12-11 16:21

unde gasesc in timisoara vopsea

salut
as vrea sa imi vopsesc motocicleta si nush de unde sa imi iau vopsea,unde gasesc un magazin in care sa imi pot alege eu culoarea dintr-un catalog si nu dupa cod,as vrea sa o fac un auriu sau un galben perlat sa arate cat mai bine .
singurul loc unde am gasit pana acuma o fost policolor era undeva la 2 mil litrul si inca 150 lei intaritor,lac si diluant,daca mai stie cineva si alte firme eventual mai bune,dar sa nu fie exagerat de scumpe as fi recunoscator .
multumesc mult

djmix7388 14-12-11 18:09

3 Attachment(s)
Am spus ca pun poze cu rezultatul si iata-le in sfarsit. E putin in coaja de portocala lacul dar asta e. Pozele sunt facute cu 2 telefoane: primele 2 - sony ericsson, si ultima cu nokia x2.

bobe 16-12-11 12:15

Re: Textura pentru vopsea

Quote:

Originally Posted by Lil' D (Post 3876070)
Azi am vorbit cu ceva distribuitor Kober...nu au asa ceva, dar a recunoscut ca sunt mai slab "dotati" pe partea de vopsele auto. Continuam cautarile cu 3M.

Finisajul asta asteapta la mine de cel putin un an...deci inca vreo luna in plus de cautari nu cred ca o sa ma deranjeze :lol:

Du-te la STANDOX in spate la fabrica de bere,aduc vopsea structurata pe comanda;)

fredy46 03-01-12 19:21

Pana la urma l-am vopsit cu spray :D Deh... e criza...

https://img502.imageshack.us/img502/8...000169r.th.jpg

cyllabogdan 09-01-12 23:11

am citit pagina cu pagina sperand ca gasesc raspunsu fara sa intreb dar nu lam gasit .deacea as vrea sa va intreb .de craciun miam dat masina cu vopsea deacea care se foloseste la decorat geamurile cu bradutii reni si etc. dupa o saptamana am vrut sa o sterg dar nimik am zgariat toata masina banuiesc ca lacul oricum am facuto lata .acum as vrea sa vopsesc toata masina negru mat .vas ruga daca vreti bine inteles cum ar trebui sa procedez si care ar fi etapel precizez ca vopseaua mata nu am mai folosito :(.va multumesc

71-LEX 10-01-12 15:29

salut...
vreau sa imi revopsesc masina deoarece a sarit vopseaua/lacul pe alocuri si ma gandeam ca daca tot o revopsesc sa fac ceva mai special cu relativ putini bani ca deeh....masina este un verde inchis...si ma gandeam daca as reusi sa imit un efect de cameleon. as vrea sa dau peste vopsea un lac cu perla mov.am vorbit cu diferite persoane si mi-au spus ca ar merge numai ca trebuie ceva mai mult lac pentru a da de mai multe ori.
acum astept sfaturi/pareri/opinii...multumesc.

wheelman2009 12-01-12 15:23

@cyllabogdan treaba cu vopseaua mata sa mai discutat si daca citeai vedeai ca nu vopseaua e mata ci lacul care fie il iei mat fie iei lac normal + agent de matuire, oricum daca nu ai mai vopsit pana acum o masina si vrei sa incepi direct cu o vopsire integrala nu vei reusii decat sa strici materialele, indiferent cate sfaturi vei primi.
@71-lex treaba cu efectul de cameleon pe care sa-l scoti din perla bagata in lac nu prea o sa iasa, vei avea o vopsea foarte stralucitoare ca o sorcova cu tenta verde, galbena in functie de ce nuanta sunt fulgii si cam atat nu se vor schimba nuantele in functie de unghiul si intenstatea luminii ca la o vopsea cameleon originala, din ce stiu se pare ca ar fi unii care dau un oarecare efect de cameleon dar nu stiu cat de bine, oricum vezi ca fulgii astia sunt de diferite marimi si nuante si nu prea se gasesc pe la noi, americanii sunt bolnavi cu kandy paint, practic ii amesteci in lac si apoi se aplica pe masina, dar mare atentie ca iti trebuie un pistol foarte bun care sa atomizeze extrem de bine ca altfel iese nasol, iar daca ai fulgii mari ii scoti sita ca se infunda si nu iti trebuie mai mult lac, ii dai tot 2-3 maini de lac si atat, deci nu ai nevoie decat de fulgii respectivi si un pistol foarte bun, preferabil un LVLP de marca cu o doza de 1.4.

cyllabogdan 12-01-12 18:51

multumesc mult voi apela la un profesionist :-)

71-LEX 14-01-12 00:21

mersi de raspuns...pana la urma cred ca o sa raman la culoarea ei sau ii fac un verde mat :D .poate o iesi bine.

gabriel2367 16-01-12 22:38

In legatura cu efectul cameleon e o discutie lunga . Pe scurt , nu se poate prepara din nici in fel de pigmenti , perle sau xiralici din comert . Se cumpara ca atare si costa de la 400 la 1200 euro , in functie de producator . Se aplica , atentie , numai pe un substrat negru , pentru a obtine efectul maxim . Aplicarea profi se face in trei straturi plus egalizarea finala , asta tot pentru siguranta obtinerii unui efect maxim , daca tot vorbim de o caruta de bani . Nu puneti botul la tot felul de sfaturi non profi . Cameleonul nu este o vopsea in adevaratul sens al cuvintului , dar se comporta ca atare . Este o suspensie de cristale prismatice micrometrice care descompun lumina alba in culorile curcubeului cind aceasta este inghitita de stratul negru de dedesubt . O parte din aceste culori se intorc catre ochi , datorita unui tratament chimic aplicat acestor cristale .

madatzuhk 31-01-12 20:36

Vopsea Bleu Ottoman

4 Attachment(s)
Vand vopsea auto metalizata KLAR, culoarea este bleu ottoman facuta de renault.
Mentionez este intreaga si sigilata.
Tel: 0784 15 07 92

Pret: 130 lei cutia !

tracky 11-03-12 19:54

Rugina dupa 2 luni ??

In urma unui accident a trebuit sa schimb capota cu una aftermarket si am vopsit-o la un service cu pretentii din Bucuresti . Imi puteti spune cum de mi-a aparut rugina dupa 2 luni de la vopsire ? Ce sa le fac alora de la service ?

mihai18bz 12-03-12 19:30

Re: Rugina dupa 2 luni ??

Ce poti face ? Sa te duci la ei, sa le mai dai o data bani sa o vopseasca din nou :D

All times are GMT +2. The time now is 12:16.

- Copyright 2026 4Tuning