![]() |
Re: Teribilişti vs depăşiri
Quote:
Bravo, apreciati in continuare gunoaiele astea de legi si o sa vedeti ca daca nu cumva vine sf lumii inainte, in maxim 5 ani o sa se interzica masinile de tot(deja s-a inceput cu taxe mari, si legi tampite si aberante) nici nu o sa mai ai voie sa iesi pe strada ca poate daca cumva esti infractor si poti sa faci v-un rau cuiva :shock: Stiti care e rahatul de ipocrizenie la "cilivizatii astia"? Daca lovesti pe unu si mai ca-l ranesti neacordandu-i prioritate platesti o amenda de cateva sute de E, iti creste valoarea asigurarilor urmatoare pe 5 ani, si iti ia permisu pe vo 6 luni, da daca te prinde cu 200 pe autostrada pe 0 trafic, iti confisca masina si te si baga la puscarie, plus ca daca ai carnetul facut la ei ti-l mai si anuleaza. Halal civilizatie, decat asa, prefer mai bine legislatia noastra, si chiar de ar fi si mai permisiva pana la scapa cine poate! |
Nu am citit tot topicul din simplul motiv ca ma ia capu'!!!!!!!! pt ca majoritatea celor care au scris aici sunt aceiasi frustrati pe care ii intalnesc zilnic in trafic, care se mandresc cu loganul lor ca e facut de renault( ce dracu e de mandrit la asta?? francezii stiu sa faca branza si romanii nu stiu sa faca nimic. cum au ajuns impreuna sa faca masini???) , aceiasi frustrati care atunci cand isi aleg optiunile la o masina prefera proiectoarele in locul unui A/C de exemplu si care merg cu ele aprinse ORICAND NUMAI CAND E CEATA NU (cocalari retardati ce sunteti!), aceiasi care stau cu mana pregatita pe claxon la semafor asteptand nerabdatori sa se faca verde si as putea continua asa probabil vreo 4 zile fara sa ma repet. ma bucur ca cineva mai deschide discutii de genul asta chiar cu riscul de a-i sari cimpanzeii in cap, poate in felul asta intr-un final se vor schimba si cocalarii nostrii din trafic, desi ma bufneste si pe mine rasul cand spun asta. cand voi, COCALARILOR veti disparea, romania va fi altfel iar noi restul vom intineri probabil cu 20 de ani.
|
Quote:
|
Ca sa ne reamintim putin, postez niste articole din codul rutier, sunt convins ca o sa ne reamintim de multe dintre ele (uitate dealtfel):
SECTIUNEA a 2-a Reguli pentru circulatia vehiculelor 1. Pozitii īn timpul mersului si circulatia pe benzi Art.41. - (1) Vehiculele si animalele, atunci cānd circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, īn sensul de circulatie, cāt mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie. (2) Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza īn ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. Īn cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra īn numerotarea benzilor de circulatie. (3) Daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea, precum si mopedele vor fi conduse numai pe pista respectiva. Art.42. - Cānd circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule īn functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avānd obligatia sa revina pe prima banda ori de cāte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane. 3. Depasirea Art.45. - (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece īnaintea altui vehicul ori pe lānga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule īn care s-a aflat initial. (2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza īn depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula īn fata sau īn spatele lui nu a initiat o asemenea manevra. (3) Atunci cānd prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire. (4) Nu constituie depasire, īn sensul alin.(1), situatia īn care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decāt vehiculele care circula pe alta banda īn acelasi sens de circulatie. (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stānga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a īncadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stānga se depaseste prin partea dreapta. (6) Tramvaiul aflat īn mers poate fi depasit si pe partea stānga atunci cānd drumul este cu sens unic sau cānd īntre sina din dreapta si marginea trotuarului nu exista spatiu suficient. Art. 49. (1) Limita maxima de viteza īn localitati este de 50 km/h. (2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere. (3) Pe anumite sectoare de drum, tinānd seama de īmprejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele. (4) Limitele maxime de viteza, īn afara localitatilor, sunt: a) pe autostrazi - 130 km/h; b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) - 100km/h; c) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h. Cu siguranta circulatia pe drumurile publice ar fi mult mai civilizata daca se respecta reglementarile legale. Daca am incerca sa sensibilizam si sa educam participantii la trafic care nu respecta aceste reguli, sa nu ne mai dam atita importanta, toti am fi mai linistiti si mai relaxati la volan. Sa conducem fara incidente ;) |
@ alexutzzzu1
Referitor la depasirea pe dreapta trebuie sa te contrazic putin. Cei ce locuiesc īn SUA stiu de ce. Īn SUA este permisa depasirea pe dreapta si nu sīnt accidente ca īn Europa. DE CE ? SIMPLU: Conducatorul are OGLINDA SI ĪN DREAPA si īn moment cīnd vrea sa schimbe pe banda din dreapta ESTE OBLIGAT sa se asigure īn oglinda. Din pacate, īn Europa stiind ca depasirea pe dreapta nu este permisa, nu se asigura nici dracu. Dupa īncheierea unei depasiri pe stīnga, conducatorul se asigura DOAR ĪN OGLINDA INTERIOARA īnainte de a reveni pe banda din dreapta si asta este total gresit, motiv de ce trozneste īn situatii din astea. Luam situatia AUTOSTRADA: 2 Benzi pe sens + intrare. O depasire are loc īn sectorul unde se afla o intrare. Masina 1 intra pe autostrada si accelereaza. Masina 2 este pe banda 1. Masina 3 depaseste masina 2. Īn timpul depasirii, masina 1 ce intra pe autostrada accelereaza si intra īn fata masinii 2 care este depasita de masina 3. Cīnd masina 3 doreste īn urma depasirii sa revina pe banda 1, NU VEDE ca paralel cu ea se afla masina 1 care intrase pe autostrada ĪN FATA MASINII 2 DEPASITE deoarece soferul masinii 3 se asigura decīt īn retrovizorul interior si nu se uita ce-i īn dreapta lui, nu foloseste retrovizorul exterior din dreapta. Rezultatul: ............... BUUUUM ! Īn SUA unde este permisa depasirea si pe dreapta, fiecare se asigura OBLIGATORIU si īn oglinzile exterioare stīnga si dreapta dependent de manevra pe care o face. Īn europa, datorita legislatiei, un conducator auto se concentreaza 95% numai la partea stīnga si IGNORA mai mult sau putin inconstient partea din dreapta motiv de ce o astfel de depasire implica un pericol incalculabil. |
corect, legat de ce ai spus cu asiguratul in oglinzi e valabil in orice situatie, nu neaparat depasire sau revenire pe banda. nu m-ai contrazis cu nimic pt ca nu am spus ca in toata lumea depasirea pe dreapta este interzisa pt ca nu cunosc legislatia fiecarei tari in parte si m-am referit strict la romania. si la noi chiar sunt de acord cu interzicerea depasirii prin dreapta pt ca m-am convins pe pielea mea ca romanii nu stiu sa se asigure si aici nu ma refer doar la oglinda din dreapta, nu se uita in nici una din cele 3 oglinzi, e trist si enervant, dar asta e situatia.
|
Quote:
|
Quote:
Nu mai vorbim, ca pe vremea aceea īn afara de autostrada Bucuresti - Pitesti nu era nimic iar pe un drum national plin de gropi OFF ROAD, pt. ce sa te asiguri īn dreapa dupa ce depasesti? Pur si simplu nu era necesar. Ei bine, marea parte a conducatorilor auto si-au facut permise pe vremea aceea si se mai merge pe aceasi mentalitate, uitīnd īnsa ca nu mai merge pe drumurile de atunci si nici nu sta īntr-o dacie care abea se tīrīie cu 60 pe un drum distrus plin de balega ca atunci. Sa nu uitam ca si marea parte a instructorilor de scoli de soferi, tot atunci au facut permise si īn ziua de azi dau mentalitatile si conduita gresita mai departe elevilor, ignorīnd īn mod mai mult sau mai putin constient ca situatia de atunci s-a schimbat radical. Rezultatul, se vede. |
@ Cyber - tu chiar nu poti sa te abtii de la flame si offtopic masiv pe niciun thread ? Tot timpul deviezi grav de la subiect si inevitabil ajungem la viata ta din Germania si aventurile tale. Poate ne mai povestesti cand vroia unul sa te depaseasca la 200 km/h si cand ai vazut ca nu are timp ai dat cu NOS. Incearca sa ramai si tu macar o data ontopic si sa nu mai vii cu fel de fel de teorii si discutii care nu au legatura cu thread-ul. De asemenea, mai lasa-ne cu Germania ta ca daca nu te-ai prins nu intereseaza pe nimeni. Mi se pare un comportament foarte ciudat pentru varsta aia de la profil (care ai avut-o la un moment dat).
Apropo, zici ca depasirea e permisa pe dreapta in SUA ? Adica ai 1 banda pe sens si ai voie sa il depasesti pe ala pe dreapta ? Tare m-as mira. Daca te referi la autostrada sau drum cu 2-3 benzi pe sens, tu pe banda 1 sa treci pe langa alt participant la trafic care e pe banda 2, asta e alta mancare de peste dar asta nu se numeste depasire. Citeste mai sus "definitia" la depasire si o sa vezi ca implica schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie deci daca eu merg pe banda 1 si pe banda 2 merge cineva mai incet, trec fara probleme si nu am schimbat nicio directie => nu e depasire. Nu te obosi sa imi dai reply ca nu prea ma intereseaza si oricum de la 1:30-2:00 pana joi dupa masa oricum nu il pot citi. O zi excelenta. |
Quote:
|
Quote:
Fiecare tara are propriile sale legi, turistii sunt obligati sa cunoasca aceste legi cand se afla in tarile respective. Acest forum este pentru ROMANI, cu legi romanesti, nu este forum international. Nu mai tot contracarati cu alte exemple externe, tineti pentru voi ceea ce stiti si bucurativa ca sunteti mai in tema. Grandomania este la moda. |
@ anaconda_
De acea esti ONLINE si nu ti se poate da reply. Īnainte de a scrie ar fi bine SA CITESTI. Īn exxemplul meu, am vorbit de AUTOSTRADA si nu de OFFROAD TARLA HIGHWAY :D Ai vazut tu undeva o autostrada cu o singura banda pe sens? EU NU. :D Poate o fi vreun prototip de autostrada romāneasca tip drum de tara cu banda de accelerare pe tarla ca alt fel nu mi-o pot īnchipui ..... acest tip de autostrada cu o singura banda pe sens :D Quote:
Asta este REALITATEA dinainte de 1989 pe care am simtit-o pe deplin 28 de ani. Nu mai vorbesc ca soselele erau aproape goale. Primeam la dacie NUMAI UN PLIN DE BENZINA lunar si asta pe cartela stīnd cīte 3 zile la coada la benzinarie si acel plin era o benzina asa de mizerabila ca-ti trebuiau pe dacie cel putin 2 fuiltre de benzina + filtru la gura busonului de la rezervor ca sa nu te trezesti cu mīl si apa īn motor. |
Quote:
De respectat n-o respecta nici dracu. Cīnd ma uit la videourile puse pe YOU TUBE unde se vede cllar īn ce hal se circula acolo, ma īntreb UNDE SĪNT LEGILE de care vorbesti si ce sa respecte un turist strain acolo? Exemplele externe sīnt date doar īn mod COMPARATIV ca exemple POZITIVE si nu are nimic cu grandomanie. PS: ASTA este legea īn Romānia ce trebuie Respectata de turistii straini? <object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/irB_DkOM7Dk?fs=1&hl=de_DE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/irB_DkOM7Dk?fs=1&hl=de_DE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> |
Quote:
|
Quote:
Exemplele de care vorbesti se vad peste tot in lume nu doar in ROMANIA, singura problema este ca la noi se posteaza doar ptr grandomanie. Iti garantez ca daca ar fi FILTRATE nu ar exista pe internet si am fi catalogati ca o tara civilizata. Dar cum indiferenta este mare si ne doare`n cot de semenii nostrii romani, de ROMANIA ca si tara, exista acele exemple. IDIOTI SUNT PESTE TOT, cu asta ar trebui sa ramai in minte si sa incetezi cu exemplele din ROMANIA ca te faci singur de ras. Din cauza unora ca si voi avem aceasta imagine, RUSINE. Ai principii dar nu ai conduita, tot ROMAN esti si o dovedesti din plin. SCUZE DE OFFTOPIC. |
Quote:
2) Tu ai spus ca este permisa depasirea pe dreapta ceea ce bineinteles este o alta gogoasa de a ta. De ce ? Unu la mana fiindca sigur nu e permisa, doi la mana fiindca tu te refereai la drum cu 2+ benzi pe sens dar asa cum ti-am explicat aia nu este depasire, deci oricum ai da-o tot ai scos gogoasa. 3) Citeste 1). |
@ realmode
Bineīnteles ca nu exista PADURE FARA USCATURI nici unde. Problema īnsa consta īn felul CUM SE ELIMINA astfel de USCATURI si aici e...... cheia succesului, daca sti ce vreau sa spun. ;) Daca īn alte tari astfel de uscaturi sīnt eliminate cu pedepse drastice pīna la ani grei de īnchisoare si confiscarea masinii (BELGIA de ex.) Īn Romānia............... DAI SPAGA SI MERGI MAI DEPARTE si aici e marea diferenta la care eu ma refer si nu este īnteleasa sau mai bine zis nu se vrea īnteleasa. @ _anaconda_ Am zis DOUA benzi pe sens + INTRARE. Acuma ai priceput? Cred ca va trebui sa-ti desenez la ce ma redfer alt fel n-am sanse cu tine :lol: Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sa ne spui si noua ce diferente ai gasit, tot nu iti dai pace si vb in dodii. DEPASIRE prin dreapta NU EXISTA, sa ma anunti daca vrei sa iti fac PASTE la alte legislatii inclusiv USA, poate asa incetezi cu tampeniile. Stima. |
Se pare ca tu ai pierderi rapide de memorie. Hai sa iti reamintesc ce ai spus.
Quote:
|
1 Attachment(s)
@ _anaconda_
Sper ca dupa ce vezi schita de mai jos, pricepi la ce ma refer. Masina Nr. 3 NU MERGE CONSTANT PE BANDA 2 ci DEPASESTE iesind DIN SPATELE MASINII 2 pe banda 2 īn vederea depasirii: |
Quote:
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Schimbarea benzii de rulare, de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga nu se numeste DEPASIRE. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D |
Deja am vazut ca nu are rost sa continui, ma retrag, bafta realmode cu explicatiile in continuare :).
|
Quote:
|
Quote:
NU ai cu cine !!! Suntem romani si multi dintre noi suntem prosti gramada, refuzam sa privim cealalta parte a situatiei ! Ca la noi, nicaieri ! Aseara eram cu niste prieteni in masina si unu cu o Dacie din 1900 toamna a dat sa ne depaseasca in sensul giratoriu, a vazut ca nu poate si apoi ne-a depasit pe pod dupa care urma o curba ... un nene care chiar il cunosteam si apoi ne suna sa ne spuna ca trebuia sa-l lasam sa ne depaseasca din sensul giratoriu ca era intr-a 2-a la 5000 de ture ???!!!! Eram intr-un Golf 3, o masina normala ... dar cand l-am intrebat de ce a facut asta mi-a zis ca "eu am dacie" ... n-am mai zis nimic :) |
Quote:
Am trait 3 ani de zile in Carolina de sud, Florida si in New York. Am vazut si acolo nebuni, insa la fiecare al 2-lea colt era cate o patrula de politie. |
Azi a fost cea mai tare intamplare in trafic care am putut sa o intalnesc ...
Logan modelul ala din 2008 Albastru simplu sedan in 4 usi , cu numarul VS 88 ST* imi taie calea pe strada (se intampla undeva in England) ... eu zic ... hai sa vedem ce e cu el , ma duc dupa el si la un semafor ma bag in fata lui... Pleaca pe banda a 2-a sa ma depaseasca fix cum s'a facut verde , se baga in banda mea iara si dupa franeaza in fata mea... La urmatoarea trecere de pietoni ... trag langa el ... deschid geamu si : Eu-Se vede ma ca esti roman , nu trebuia sa iti mai aduci loganul din Romania... El-Aaa ma scuzi , nu stiam ca esti roman ... In timpul ala se facu verde... si a plecat punandu'mi avaria in fata ca semn de "merci ma" ... Chiar ma gandeam :)) cum naiba nici aici nu scap de prosti... |
Gixer, CyberCSX şi realmode, cred că nu e cazul să ne prostim cu copilării de genul ameninţărilor cu banarea şi alte asemenea, dar vă rog să vă amintiţi următoarea dată cānd postaţi pe 4tuning că aveţi destui anişori, nu sunteţi puşti īn căutare de scandal, ci oameni serioşi şi maturi. Sau nu?
|
Quote:
|
e vechi,n-au murit si probabil vor face asta din nou cu prima ocazie
|
Quote:
|
Quote:
|
Of domne cate povesti despre benzi si nustui mai ce linii trase pe asfalt la noi marea majoritate degeaba! Eu de obicei nu prea depasesc, pt ca, cresc sansela f mult de accident in situatia asta, si majoritatea cu mine fiind de vina, dar cand vad ca ala din fatza e un fricos mort de mai mult incurca decat merge preventiv, astia fiind si cei mai periculosi soferi, pt ca, in cazul ca se sperie fac fix lucrul pe care nu ar trebui sa-l faca, astfel pe unde pot ii depasesc...depasesc daca pot si pe dubla continua si nu mai astept sa ajung intr-o zona cu linie intrerupta, loc in care poate nici nu pot depasi in siguranta sau deloc, si numa ma enervez, si mai rau e.....
|
Quote:
buna aia cu fly |
de obicei merg pe banda 1.mai sunt momente in care depasesc sau merg pe banda 2 din diverse motive(munti in asfalt , transee , gauri negre etc) dar cu prima ocazie in care e "safe" trec inapoi pe prima banda.
cel mai mult ma distreaza/enerveaza cand merg pe prima banda , am in fata o masina care se misca mai incet si vreau s-o depasesc..ma uit in oglinda , vad ca ala din spate de pe banda 2 e la vreo 4 masini distanta si nu vine ca fulgeru deci am timp sa depasec..semnalizez frumos si ii dau sandale , cum trec pe banda 2 ii da si ala din spate sandale si vine in fundu meu si-mi scoate ochii cu flashuri 1 dupa altu(cu toate ca eu nu am reusit sa trec inca de masina de pe banda 1).si in momentu ala asa ma supar si merg in paralel cu celalalt si-l fac pe "bajetu" din spate sa-si smulga si paru din cap...ma distreaza enorm. mi s-a intamplat de n ori chestia asta.adica nu am nici o problema daca te grabesti , ma dau la o parte din calea ta si te las sa te duci..dar numai cand pot face chestia asta in siguranta pt mine , ca nu ma dau pe contrasens si nici nu ma urc pe ala de pe banda 1 doar ca mori tu pt 10 secunde cat depasesc eu. mi s-a mai intamplat o chestie...mergeam linistit pe banda 1 si in fata aveam o dubita , ma uit in oglinda si-l vad pe ala de pe banda 2 mult in spate asa ca dau putin gaz si semnalizez si trec pe banda 2 sa depasesc..nu am apucat sa prin bine banda 2 ca incepe ala din spate cu blitzuri de la vreo 50m.bag picioru in acceleratie sa trec odata de la cu duba sa ma dau pe prima banda(aveam vreo 70 si ceva in oras) si-l astept pe dement.si se apropie romanu nostru cu o janghina de renault de cand era bunica fata mare cu un ditai noru de fum negru dupa el(la cat de turat era motoru) si ii fac semn la dobitoc sa inteleaga ca e dobitoc , si ce credeti ca face..trece putin de mine si trage de volan , intra cu juma de masina pe banda mea si pune frana...mor cand vad idioti de genu in trafic.din punctu meu de vedere asemenea specimene n-au ce cauta la volanu unei masini |
http://www.agenda.ro/news/news/20763...re-resita.html
"Chiloti" sunt pe toate drumurile, pacat ca drumul nu e gol ;) |
Quote:
Astia chiar nu prea au ce cauta in trafic! |
Quote:
|
Quote:
|