Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Morpheus Drift Project (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/206447-e30-morpheus-drift-project.html)

Marian_nebunu 06-01-11 16:28

Re: E30 - Morpheus Drift Project

Quote:

Originally Posted by Ali_ump (Post 3959035)
Filip FLP este cam nemultumit de 3,0 12v, poate la 3,5 se schimba situatia ...nu vorbesc din experienta doar zic....am discutat cu el si nu i se pare foarte ok!
Morph discutam cand ajungi , daca mai ajungi:D

RLG INTRA LA DRIFT CU 2.5 12V :) !!!

SI A FOST SUPER MULTUMIT !!!:)

3.5 IL ARUNCI FOARTE USOR PE CURBE CU O CASETA DE DIRECTIE DE PISICA FACI TREABA LA DRIFT !

ca sa nu mai zic de "FIABILITATE"

Guwy 06-01-11 16:33

Quote:

Originally Posted by Ali_ump (Post 3959035)
Filip FLP este cam nemultumit de 3,0 12v, poate la 3,5 se schimba situatia ...nu vorbesc din experienta doar zic....am discutat cu el si nu i se pare foarte ok!
Morph discutam cand ajungi , daca mai ajungi:D

Depinde de starea motorului , cutiei , grupului ... daca toate astea nu comunica bine intre ele nu faci nici o treaba .
Faci treaba buna cu un 2.8 , admisie m50 , un cip BUN , serpi m3 DAR trebuie sa ai grija de grup pui sa comunice bine cu , cutia ...
M30 B35 parerea mea este mai bun decat un m52 b28 din toate punctele de vedere ... fiabilitate , cp , cuplu .

Marian_nebunu 06-01-11 17:06

Quote:

Originally Posted by Guwy (Post 3959687)
.
M30 B35 parerea mea este mai bun decat un m52 b28 din toate punctele de vedere ... fiabilitate , cp , cuplu .

pentru drift este :D:D:D:D cel mai bun

morpheusmaster 06-01-11 18:11

A inceput discutia sa aiba sens :)...ma nici eu nu sunt hotarat dar la mine treaba sta in functie de buget....si e cam asa:

ori o ard provizoriu (adica 1 sezon) cu un 2.5 24v + others DAR MA DAU!
ori suntem golani si arunc un V fie el 3.5 sau 4.0 DAR mai dureaza si nu stiu cate etape am sa prind anul asta.

deci ori ori...acum in functie de ce gasesc...treaba cu 2.8 si admisie de 2.5 serpi m3 & & & a deviat graaaav de tot in capul meu intr'o seara...dar decat sa pun un 2.8 cu toate astea (ajungi peste 1000e) mai bine cumpar un 3.5 v8 sanatos de banii astia si altfel faci treaba, asta e clar....si de la 2.5 24v la v8 e diferenta mare...

deci ori o sa fie V ori o sa fie 2.5, nimic mai mult. Momentan situatia s'a redresat nesperat (financiar vb.) si daca lucrurile merg bine e ffff posibil sa ma aleg si cu un sponsor oficial :D...totul se hotaraste saptamana viitoare :)

pana atunci :arrow::arrow::arrow:

....revin imediat cu un post :)

morpheusmaster 06-01-11 18:22

5 Attachment(s)
TRABY GAS TANK + o poza d sezon ;))

Tin neaparat sa'i multumesc lui Cretz, MERCI COANEEE!!! Se stie el :) (trabantistu' nr.1 al Moldovei :) :) :) ) ca el m'a trimis la nea Costica :) Rezervorul se prezinta in stare fff buna, nu curge, nu nimic :)...trebuie sa'i fac antival.

ASA CA, VA ROG FRUMOS sa'mi faceti/urcati aici :) (PLS!) o poza cu antivalul/sorb...stiti voi...paharu ala...unde vine TURu...unde vine RETURU...ce fac cu stutzu ala de sus si de jos (daca se astupa sau nu)...etc!

Again, cine stie :)

MULTUMESC ANTICIPAT!

jipianu 06-01-11 19:35

in primul rand Salutare prietene!!! nu am mai vb de acul trecut cred:-P:lol::lol:
din cate vad eu urul tau trage tare de tot sa primeasca o noua Inima;) si vrea sa ii curga benzina mai repede prin "vene".
ce sa mai zic felicitarile mele inca o data. Si poate mai vin si eu pe la voi lunile astea cat mai tine zapada...

Sonny™ 07-01-11 15:10

Quote:

Originally Posted by jipianu (Post 3960359)
in primul rand Salutare prietene!!! nu am mai vb de acul trecut cred:-P:lol::lol:
din cate vad eu urul tau trage tare de tot sa primeasca o noua Inima;) si vrea sa ii curga benzina mai repede prin "vene".
ce sa mai zic felicitarile mele inca o data. Si poate mai vin si eu pe la voi lunile astea cat mai tine zapada...

ai emotii, ce ai mancat atatea litere:lol::lol:

RacerJunior 09-01-11 19:39

Un motor bun pentru drift, cum presupun ca stie toata lumea e m60b40. Problematic e gasirea unei cutii manuale.

XSW 16-01-11 05:20

Sau cauti si aduci un E34 cu motor V8 + cutie manuala 6 tr din UK sau Germania. Preferabil una putin lovita in laterala/spate sa fie ieftina (la ei reparatiile sunt f. scumpe + taxe si asigurare mari). Sunt rare dar daca stai pe felie si astepti sa apara unul la vanzare, te-ai scos (cam 1200-1800 toata jucarie cu masina ajunsa acasa, in functie de pretul de achizitie). Iei tot ce iti trebuie de pe el, esti sigur ca orice s-ar intampla ai toate piesele care ai nevoie pt. conversie si va merge sigur, il poti asculta/testa inainte sa-l iei samd. "Pierzi" niste bani (recuperabili) dar castigi mult timp pierdut si manopera daca e cazul.

Noi asa vrem sa facem la E28 cand/daca cedeaza 3.5-ul.

Momentan toate pont-urile de E34 care le stiam s-au vandt dar daca ai finante e un E39 cu motorul de 4.4 manual din '96 la vreo 1800 lire in uk. Masina e beton si pretul e fff. bun. Restul poti dezmembra sa-ti scoti parleala. Da-mi un PM daca te intereseaza.

Multa bafta,
Octav

morpheusmaster 16-01-11 11:49

Multumesc pentru realul suport acordat. Am citit si la tine pe topic care'i mersu, inteleg manevra si ma dau pe spate, mor de draci nu alta dar asta este, nu'mi permit, punct, stau jos in banca meaa, am 4 :)). Totodata, repet, ms frumos pt ajutor. Era ceva daca aveam acum banii pe masa si rezervati un belet in + si pt mine.

Oricum...vad eu ce fac.

bogddanel 16-01-11 13:22

Salutare Morph,
Man, stii ca eu stau mai deparete, si incerc sa dau cate un sfat cand pot...
Cred ca cea mai buna solutie la momentul actual, avand in vedere ca este o oarecare criza, ar fi un 2.5 sau un 2.8, cu care sa te dai tot anul, si apoi daca situatia e la fel de buna, in 2012, iti pui un V.
Stii foarte bine cat de mult ai tras cu buburuza...

Oricum, hotararea e in mainile tale. Toate bune !!!

hanganu 16-01-11 17:46

uite aicia un motor in bani buni si nu cred ca poti sa zici ca e scump e ideal de drifht
.https://forum.4tuning.ro/641-piese-bm...kw-211-cp.html

eMH 16-01-11 23:08

Nu am mai trecut de foarte multa vreme pe aici si vad ca deja ai planuri mari cu el!

Hai ca e bine!

morpheusmaster 16-01-11 23:46

Va salut baieti. Hai sa va raspund, sau adunat ceva posturi :)

Quote:

Originally Posted by bogddanel (Post 3990613)
Salutare Morph,
Man, stii ca eu stau mai deparete, si incerc sa dau cate un sfat cand pot...
Cred ca cea mai buna solutie la momentul actual, avand in vedere ca este o oarecare criza, ar fi un 2.5 sau un 2.8, cu care sa te dai tot anul, si apoi daca situatia e la fel de buna, in 2012, iti pui un V.
Stii foarte bine cat de mult ai tras cu buburuza...

Oricum, hotararea e in mainile tale. Toate bune !!!

Man...nu's impacat eu cu mine. Vreau motor mic si sa ma dau si nu...vreau sa mai astept...sa pun un motor mare din 1 si dupa sa ma dau si sa stiu ca nu mai am stres...oricum...o sa vedem ce iese. Cert e ca ceva va iesit, clar! Am tras mult cu buburuza, asa e...am avut si ghinion, sper sa'mi aleg mai bine oamenii pe viitor si in primul rand sa ma pot implica efectiv eu mai mult in proces. Oricum, ma simt pregatit sa o iau de la capat desi cand stiu ce ma asteapta (din gura altora zise nu din paranoia mea) imi vine sa'mi iau campii...dar ca sa faci omleta trebuie sa spargi niste oua...asa ca miam pregatit ouale de spart :)) vedem...

Quote:

Originally Posted by hanganu (Post 3991366)
uite aicia un motor in bani buni si nu cred ca poti sa zici ca e scump e ideal de drifht
.https://forum.4tuning.ro/641-piese-bm...kw-211-cp.html

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 3992548)
Nu am mai trecut de foarte multa vreme pe aici si vad ca deja ai planuri mari cu el!

Hai ca e bine!

Am sa va raspund la amandoi in acelasi timp. Masina din start a fost luata pentru acest scop deci mai devreme sau mai tarziu inevitabilul o sa se produca. Nu's pe finantare parentala si nici pe sponsorizare, banii tre sa'i fac si asta'mi ia timp. Miam mai luat un job, de luna urmatoare is cu 2 joburi si sper ca veniturile sa se duca integral in urs. Doar asa am sa pot face ceva. Problema e ca momentan, efectiv...orice ar fi, oricum ar fi nu am eu timp in primul rand sa incep si in al 2lea rand finantele. E posibil (printro mica minune) problema finantelor sa dispara de la 10 februarie sa zic asa. E posibil sa semnez si o sponsorizare, sa vad acum persoana de care vb. cat de deschisa e pentru ceea ce am eu de gand sa'i propun si cata incredere are in viziunea mea pentru firma lui. Dar chiar si asa...no tengo tiempo no tengo tiempo...e sesiunea acum, e licenta care o am anul asta...is 2 joburi care pur si simplu iti mai lasa timp doar de mers la wc. Asta'i problema...dar o sa treaca ele si o sa fac treaba, asta garantat.

Hanganule, stiu motorul. Pretul e f. ok...mai pun ceva $ pt reconditionarea motorului (cum a facut PYR) si tot e bun la bani si bun pe masina...dar sooner or later tot ar fi de schimbat. Vreau sa o fac din 1 asa cum vreau, iar m60b40 e motorul care'mi face cu ochiul grav si irecuperabil. Ori suntem golani ori nu mai suntem...am si gasit unul care'mi face cu ochiul dar cand? cu ce? unde?...

+ de ar fi numai motor...pana cand nu ma stiu cu banu pe masa si cu mine impacat ca am timp sa'i acord ursuletului nu ma bag. Prefer sa pun noaptea capul linistit pe perna si sa ma pot folosi de masina pana la momentul 0. Daca stati putin sa va ganditi...e si aici o dreptate, mai mult sau mai putina.

Pana atunci part's flow o sa continue, ciupeli "micute" o sa fie...vreau sa'l fac cu frana de mana care nu am mai apucat sa o achizitionez in 2010, bucsaraie si cum ziceam...ciupeli :). Geamurile de plexi am vb...o sa le fac si pe alea...

va multumesc tuturor pt asteptari. Abea astept sa va dau pe toti!!! Hai ca iar am scris o mica nuvela, gata cu plictiseala!

P.S. Intre timp caut sa dau jantele de pe masina. Care poate sa ma ajute, apreciez. Is 8j (nu 7.5j cum credeam) pe 16"...prindere dubla 4x100/4x108...central cap, valva ascunsa (cu adevarat ascunsa)...destul de mistocute. Am gasit un set de azevuri a care'mi fac grav cu ochiul...daca nu le dau, nu'i bai...le tin pentru dat...ca si acolo o sa trebuiasca jante...da faza'i ca imi e mie pacat de ele. Poate pt unii nu's cine stie ce...dar is rare, eu n'am mai vazut...si nuj, e pacat parca. Mai degraba "stric" un set de X sau Y care se gasesc mai des decat astea. Leas da la cineva care sa le reconditioneze frumos, sa si le puna pe o masina daily sau show...au potential. Cel putin eu vad asta...iar la bani nu fac afacere dar nici nu's pe ochi frumosi.

Ai, vam poopat, sa aveti o saptamana frumoasa.

XSW 18-01-11 05:24

Sa stii ca daca e greu cu finantele 3.5-ul e o idee foarte buna. Are cuplu mare si constant, nu te uita doar la cai. Noi avem 3.5 pe E38 si cand l-am pus pe dyno (nu era tocmai reglat si ruland 100%) a scos 300Nm constanti intre 2300 si 4900 si scoate peste 250Nm intre 1800 si 5500. Toate valorile la volanta si pe dynojet (deci mai optimist oleaca).

Invarte cu a 2-a si de pe loc roti de 17 latute pe E28 deci la tine pe E30 ar fi foarte okay. Ca idee SR20-ul meu are 265Nm de fabrica ca si cuplu maxim si nici pe departe disponibil asa de larg. No replacement for displacement, zic bine americanii.

In specificatii V8-ul are 400Nm si I6-ul are 305. Este diferenta maricica, ce-i drepta, dar pe o caroserie usoara ca a ta ~30% in plus nu e de speriat atunci cand tii cont de diferenta de bani, in special la cutie.

Sa o luam altfel, poti sa trantesti daca vrei un kit de turbo cu tot cu soft si tot iesi mai ieftin + treci de caii si cuplu V8-ului. Daca pica motorul le gasesti ieftine, daca pica cutia, la fel. Pana si o turba chinezeasca ar putea fi suficienta (~250-300$) daca nu rulezi boost mare si faci un ballancing inainte. Nu as recomanda in mod normal dar daca e vorba de buget mic fac treaba buna si ele, au avansat mult oamenii, nu mai sunt complete balarii.

Vorba ta, vrei sa te dai cu masina, nu ? Atunci ce faci daca-ti pica V8-ul si n-ai bani/nu gasesti sa iei altul. Sau cutia.

Nu te uita doar dupa valorile maxime de cuplu, uita-te la plaja de cuplu, pt. ca de aia ai mare nevoie ca sa nu stai doar in clutch-kick-uri. La fel, nu te uita la cai, nu sunt neaparat relevanti la drift, cand ajungi in plaja superioara de ture unde scoti caii deja rotile le invarti tare si relativ usor, problema e sa le invarti mai jos. De ex. E36 2.5-ul nostru are o plaja de cuplu de complet cur de aia nu puteam sa fac mare lucru (ca incepator si cu dif lung, acum ceva vreme) cu dansa. Cai are cat 3.5-ul aprox. Dar nu se compara, nu reuseste sa invarta rotile cu a 2-a canci fara ceva "convingere".

Daca ai rigiditatea, suspensia, articulatia, encartamentul, transmisia si dif-ul puse la punct cum trebuie 3.5-ul chiar si aspirat e arhi-suficient pentru competitiile de la noi, mai ales pentru inceput. Asta e parerea mea si probabil ce as face daca as fi in locul tau cu variabilele prezentate. Problema E30-ului in opinia mea nu este puterea.

Multa bafta,
Octav

Razvan_DOI 18-01-11 09:20

Adevarat, e problema cu cutiile..DACA nimeresti un v8 bun nu ai probleme, poti sa-l limitezi cu nesimtire si n-are nimic dar cutiile cad destul de des si o cutie costa fix cat un 3.5 bun cu tot cu cutie; pe de alta parte v8-ul face bine la moral :) e grea alegerea..

morpheusmaster 18-01-11 11:39

Ba terminativa ca ma omorati nu alta.

XSW 18-01-11 13:40

Mai pica si V8-urile la abuz, orice pica, stai linistit. Nu intru in detalii dar e scump rau sa faci un motor "indistructibil".

Multa bafta,
Octav

XSW 18-01-11 13:48

Mai pica si V8-urile la abuz, orice pica, stai linistit. Nu intru in detalii dar e scump rau sa faci un motor "indistructibil".

Multa bafta,
Octav

Razvan_DOI 18-01-11 14:27

Eu sunt linistit :rolleyes2
ne vedem pe pista
scuze de off morph

morpheusmaster 18-01-11 14:28

no prob, numai hai sa schimbam subiectu ca mor aici nu alta :)) banu futul dracu =))

morpheusmaster 02-02-11 22:24

Ursul poate sta si hiberneaza dar ursarul NU! A mai adaugat la lista de bunatati jambe groase cu tot ce trebe :D (amortizor pt jamba groasa disc, etrier, placute...).

Question: Arcurile pe spate is de 1 singur tip...nu exista mai groase, mai subtiri...right? or not? :oops::oops:

pyranha_1984 02-02-11 22:28

Haide ma ... sa vedem actiune pe topicul asta .... ia motoru pune cemai e d pus pe masina, si sterge posturile care nu au nici o treaba.
Dai drumu la proiect ca numai maine nu i martie ;)

morpheusmaster 02-02-11 22:31

Quote:

Originally Posted by pyranha_1984 (Post 4047150)
Haide ma ... sa vedem actiune pe topicul asta .... ia motoru pune cemai e d pus pe masina, si sterge posturile care nu au nici o treaba.
Dai drumu la proiect ca numai maine nu i martie ;)

nu da din casa pyrule :)) taci acolo frate!!!

Razvan_DOI 03-02-11 07:44

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 4047137)
Ursul poate sta si hiberneaza dar ursarul NU! A mai adaugat la lista de bunatati jambe groase cu tot ce trebe :D (amortizor pt jamba groasa disc, etrier, placute...).

Question: Arcurile pe spate is de 1 singur tip...nu exista mai groase, mai subtiri...right? or not? :oops::oops:

mai groase si mai subtiri nu sunt, doar mai inalte sau mai joase si mai tari sau mai putin tari
desi daca stau sa ma gandesc eu am pus mai subtiri pe spate :lol:

lopezz 03-02-11 11:14

HAII DIIIII cu ursu ala.:)))

morpheusmaster 03-02-11 18:23

Quote:

Originally Posted by Razvan_DOI (Post 4047620)
mai groase si mai subtiri nu sunt, doar mai inalte sau mai joase si mai tari sau mai putin tari
desi daca stau sa ma gandesc eu am pus mai subtiri pe spate :lol:

Deci pe spate is mai inalte sau mai joase...(ma refer la cele stock) si nu conteaza de care is atat timp cat is intarite corespunzator! Right? De ce zic asta...luasi jambele cu amortizor cu tot cu tot...si ca sa nu pun masina pe capre cat duc amortizoarele la intarit mam hotarat sa rog un prieten (caruia ii multumesc pt amortizoare) si mia dat amortizoarele lui dp spate (el a pus ta technix bla bla bla)...si cu alea dp fata si cu alea dp spate si cu masina PE ROTI :) sa ma duc la Codescu sa mi le faca asa cum trebuie. Bine gandit nu? :)

Iar legat de poza aia...ii ce cred euu??? Adica un teaser referitor la suspensia ta???? :rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2 U BASTARD!!! Sa fie ce tiai dorit si sa te dai grav grav graaahahahahaaaaaaaaav de tot cu ea!!!

pyranha_1984 03-02-11 18:27

Le montezi odata cu motoru, cat sta masina in garaj ..dai jos amortizoarele fata, dai o fuga pan la Nea Codescu si le montezi apoi. nu are rost sa le urci sus pana nu e motoru pe ea. stai asa cu ele.
App ... e treaba mosulik :P

morpheusmaster 14-02-11 20:36

Masina a intrat in operatie generala!!! Sa fie intr'un ceas bun!

Stay tuned! detalii pe parcurs.

Sunt oficial in cursa pt CND :)

lopezz 14-02-11 20:41

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 4085272)

mai dane si noua poze ca suntem curiosi:D

eMH 14-02-11 20:43

Quote:

Sa fie intr'un ceas bun!

Forta G fie cu tine!

morpheusmaster 14-02-11 20:48

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4085289)
mai dane si noua poze ca suntem curiosi:D

Cu? ...

plictisit 14-02-11 20:48

that's what i'm talkin'bout

Razvan_DOI 15-02-11 14:33

Quote:

Felicitari, va fi blana maxima la Iasi

:twisted:

morpheusmaster 15-02-11 14:34

Quote:

Originally Posted by Razvan_DOI (Post 4087327)
Felicitari, va fi blana maxima la Iasi

:twisted:

Ms fratioare! Sa ai gura aurita!!!

B-99-SAA 15-02-11 14:44

Am zis ca nu mai umplu si eu topicul (cu toate ca l-am urmarit post cu post in parte), dar stiu ca cele mai bune sunt incurajarile acuma :D Spor la treaba amice! Sa termini repede si bine 8)

stefiPJJ 15-02-11 15:20

Te astept la START ! :shakefist

morpheusmaster 15-02-11 20:16

:rolleyes2 E SUS :rolleyes2

pyranha_1984 15-02-11 20:22

Poze ceva? :D

morpheusmaster 15-02-11 20:23

Era intuneric si frig...am incercat sa fac o poza dar am ajung prin contacte :)) mam lasat pagubas :O

Oricum, din poveste mult mai este dar E SUS!!!

All times are GMT +2. The time now is 21:08.

- Copyright 2026 4Tuning