![]() |
Re: Seria 5 vs. A6 vs. E-Klasse
Quote:
|
Vreti sa spuneti ca desi mercedes face masini f bune si voi preferati audi ... nu ??? :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
da... cate "limitatoare" are rs6 ?? are unu la 300 unu la 350 si celalalt la 400 ?
eu zic sa stati linistiti cu vitezele voastre ametitoare ca real te asigur eu ca nu ai 300 ;) |
Quote:
|
audi e misto rau interior belea, exterior sport, motor sport totul e belea la masina aia...
|
Quote:
|
Vorbind strict de desing , poti spune ca Z4 arata mai bine ca TT ? Mie sincer mi se pare foarte disproportionata.
|
Quote:
Si da A2 are personalitate .. mi se pare ca are multa personalitate in aria sa ... o masina simpatica de oras ... nu altceva TT-ul e o masina superba cu f multa personalitate ... ca pana una alta de asta vorbeam parca aici ... fata de Z4 care mi personal mi se pare o masina cam urata, desi are personalitate (dar asta e parerea mea, nu incerc sa fac un adevar general din asta). TT-ul a primit si laude din cate tin eu minte (nu am prea stuadiat problema ca sa pot sa intru in polemica cu tine, dar parca la topgear a fost apreciata emisiunea sau revista, nu mai retin) Eu personal nu confund A6 cu A8 ... poate pt alta persoana pot exista greutati daca nu sunt familiarizati cu marca, nu exclud posibilitatea. Q7 nu o consider o masina de teren, nu ar fi deloc realist, e o masina mare si luxoasa :lol: nu stiu sa spun multe despre ea ... dar nu imi displace (ce sa spun imi plac masinile enorme :lol: ) Unlord, eu doar am vrut sa spui ce chiar ai spus, si anume ca si masinile marcii audi au personalitate... unele mai multa, altele mai putina ... (sau maidegraba sunt mai retinute, mai clasice in forme ... ) |
Pai as mai avea de adaugat niste lucruri. Motoarele diesel (cica ar fi domeniul lor forte) de cilindree normala sunt zgomotoase si nerafinate (este parerea presei de specialitate, mie personal imi place ideea de PD ca sunt un pic mai tunabile). LA motoarele pe benzina nimic notabil mai ales ca BMW a cam dominat barbar editia trecuta a "Engine of the Year" si a facut-o constant de cand exista aceasta. As mai putea vorbi de succesul pe care nu il are pe piata americana (care e cea mai importanta piata din lume) in comparatie cu BMW care este extrem de apreciat (Citesc CarandDriver de 7 ani si e foarte usor de realizat in plus vorbesc statisticile). Mai gasesti platforme comune cu Vw si chiar Skoda, ceea ce nu mi se pare f. nobil din partea unei marci premium, ca dovada TT-ul vechi pe platforma de Golf 4 a trebuit reproiectat ca sa stea cat de cat in curbe. Au incercat intotdeauna din rasputeri sa imite tendinta data de celelalte clase premium. Ca de exemplu Q7 (dupa ce a avut succes X5-ul si ML-ul), pregatesc Q5 ca sa contracareze succesul imens pe care il are X3-ul! A4 cabrio dupa seria 3 cabrio, ca dovada ca au ramas niste aparitii triste pe strada in timp ce BMW-urile sunt misto de la ursuleti pana in prezent! O sa forteze si un A3 cabrio care desi este scos inaintea seriei 1 nu au reuit sa proiecteze cabrioul inaintea lor, unde mai punem ca BMW are si seria 1 coupe. O sa incerce un bondar - A1, ca sa concureze MINI (care e super hit) si care tot ce se poate sa aiba sansa nefericita a modelului A2. Astept imitatia Audiului pt X6! Si ca tot am adus aminte de tendinta de a imita, nu prea au lasat modele notabile in urma lor cum ar fi in schimb foarte multe modele de BMW care chiar daca sunt vechi ca model,intorci capul! Inca nu au capabilitatea de a lasa niste modele care sa iti trezeasca vreo emotie. Cum iti sare in ochi un A4 mai vechi si cum iti apare un e46? Sau primul model de A4 (tristete mare) in comparatie cu un e36. A8-ul vechi? - mult prea fad. Primul A6 sau parca 100 cu a 2-a generatie seria 5. Ursulet vs. Audi 80? A 2-a generatie seria 7 cu primul a8? - sa fim seriosi. Cred ca iti mai gasesc multe exemple daca e sa o luam pe clase si sa mergem in trecut. De fapt ca un exercitiu, ia fiecare model in parte de la fiecare si ai sa vezi ca de abia iti mai amintesti de modelul de la Audi in schimb BMW-ul in majoritatea cazurilor a mai scris un pic de traditie. Si asta nu e parerea mea, multa lume care nu e impatimita de masini ar observa asta. Stiu ca suna nationalist dar cam asta e realitatea.
P.s. Poate Cu r8, A5 eventual RS-urile o sa inceapa incet incet sa mai iasa din amorteala! |
Quote:
Da, bmw face cele mai performante motoare, din toate motoarele bmw incearca sa scoata tot dpdv al puterii, al performantelor. Nu stiu daca audi nu face asta pt ca nu poate sau pt ca nu e politica firmei sa scoata tot din motoare. Chestia cu modele audi este subiectiva ... tine de la o persoana la alta ... poate tu stii mai multe modele bmw mai vechi pt ca te pasioneaza. Na, ursuletul il stiu si eu ca deh, il va peste tot, dar poate o sa zici ca nu ma crezi dar imi plac tot modelele audi a acelei vremi. Istorie ... pai imi aduc aminte de S1, de S2, de RS2, imi aduc aminte de urquattro ( o masina superba) Si prefer audi 80 in fata ursuletului. Mie nu mi se pare ursuletul o masina frumoasa, chiar deloc, o sa spui acum ca nu recunosc, ca nu renunt la mandria de fan audi, stii, poate nu pot sa fiu obiectiv tocmai pt ca sunt fan audi (si sunt invatat cu imaginea audi mai veche sau mai noua), dar cred ca toti suntem putin subiectivi cand vine vorba de marca preferata ... idee e, sa nu le mai impunem celorlalti ideilo noastre (cum parca incercai tu sa impui cu audi lipsite de personalitate, cand si pt tine unele modele au chiar destula) Cat despre E46 si A4 8E, cum am eu, ce pot sa spun, nu intorc capul dupa nici una dintre masini, dar avand in vedere ca posed un A4 modelul ala poti sa iti dai seama ce masina as alege. A8-ul model vechi mi se pare deasemenea frumos, ca si seria 7 model vechi, mi se pare ca au o imagine apropiata. Si daca tot zici da A6 si A8, aceeasi problema se poate pune si la Seria 5 si seria 7 (modelele vechi), au cateva trasaturi apropiate, si pt o persoana ce nu e familiarizata cu marca e posibil sa le confunde in anumite situatii. Si cu copiatul ... Q7-le a fost facut cu multi ani dupa X5, si chiar sunt curios care a fost primul X5 sau M-klasse, ca daca a fost ML-ul ar insemna ca Bmw a copiat, nu? Eu zic ca nu, producatorii astia incearca sa faca bani, si e absolut normal sa vrea si ei o bucata dintr-o piata la care altii au acces. Zici de A3 cabrio ... ca se ia dupa bmw, ca au proiectat inainte bmw, dar daca tot audi si vw sunt inrudite sa nu uitam de golf-urile gabrio mai vechi ... vezi, si aici se poate interpreta. Cu piata Americana, aia e problema importatorului, nu a producatorului, eu vad pe site-uri internationale reactia oamenilor (ma rog, a fanilor ce-i drept) ca Audi rs6 nu va veni in state... asadar cerere ar fi. Vis a vis de performanta, audi a castigat 6 (sau 7? ) ani la rand le mans, spre diferenta de bmw care uneori nici nu a reusit sa termine cursa. Si audi a scris traditie, vezi pe la audi nurvil rm valcea prin fata, replica dupa S1 ... (sau de ce nu mai in trecut, auto union ) Doar ca tu preferi o anumita marca, ca ai urmarit mai mult evolutia acelei marci nu inseamna ca alta nu are, nu inseamna ca celelalte sunt urate pur si simplu, ceea ce tu vezi frumos altul poate vedea urat ... ;) |
masinile precum a2,a3 sunt facute pentru fanii audi mai mult.de exemplu un barosan are un a8 si fiind un fan al marcii doreste sa cumpere tot un audi pentru fiica lui sau pentru nevasta.sa ii cumpere un a8 sau un a6?eu asa zic ca stau lucrurile.este parerea mea proprie si personala.nu te supara UNLORD dar asa vorbesti de audi de parca ar fi ceva marca ieftina.nu uita ca este in top 3: mercedes,audi,bmw si poate chiar in ordinea asta!
|
eu prefer audi a6,imi place cel mai mult,are un design frumos ,este elegant,sigur,confortabil si in plus e si quattro,un mare avantaj fata de celelalte doua marci care poseda tractiune spate.audi se pare ca este pe cai mari sa zic asa ,este pe val si cred ca in curand bmw si mercedes nu prea o sa ii mai faca fatza.si bmw si mercdes sunt fara nici o discutie doua amrci de lux,doi producatori de masini de clasa,dar mi se pare ca noile tehnologii de la audi sunt peste bmw si mercedes
|
Quote:
No ofense dar Audi o sa ramana cum au fost dintotdeauna: in spatele Mercului si BMW-ului! Si btw care sunt noile tehnologii de la Audi? Iti spun eu una singura : reclama agresiva! |
|
Quote:
|
Quote:
eu zic sa te uiti la tehnologia de pe S-Klasse si apoi sa zici cum sta treaba.. s-ar putea sa fie chiar invers decat zici tu.. si sa stii ca motorul TFSI nu e cine stie ce tehnologie, iti recomand sa te uiti la motorul DiesOtto dezvoltat de Mercedes ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
adevaru-i ca audi nu are la setari de baza cartofi prajiti si nici nu face cafea.astea sint optionale.
|
@THX : Audi are la ora actuala cea mai tare cutie de viteze. Cel mai eficient sistem de suspensii, cel mai eficient sistem de tractiune integrala , iar motoarele noi cred ca sunt destul de competitive , v8 4.2 fsi, v10 tfsi, 3.6fsi, chiar si micutul dar mult premiatul 2tfsi :D. Nimic de zis S classe are niste chestii foarte tari care nu se gasesc nici la Audi , nici la BMW .. dar mecanic vorbind prin solutiile inovatoare adoptate (vezi suspensii, cutie etc.) Audi sunt foarte avansati...
|
lasa ca are si mercedesu sistemul ala in care se pastreaza distanta de masina din fata.dar ma intreb cand te bagi intr-o depasire la noi pe drumurile noastre de cacat si vine tiru din fata cam ce faci?masina te franeaza,ala din dreapta pe care il depasesti franeaza gandindu-se ca te bagi in fata lui si cand colo pola.esti mort.;) ;) ;) acuma glumesc dar cine stie....
|
Quote:
Lasa-i ca vb fara macar sa aibe curiozitate sa se documenteze. Eu nu pot sa spun ca audi are cea mai avansata tehnoligie pt ca sincer nu ma prea preocupa tehnologiile noi de le bmw si merc ... asa ca nu am cum sa-mi dau cu parerea cu privire la ce marca e mai avansata din pct asta de vedere, asa ar trebui sa faceti si voi daca nu aveti curiozitatea de a verifica ce spuneti. Ma refer in primul rand la pharaon |
Quote:
De unde are cea mai tare cutie de viteze?Dar suspensii si altii le au dar nu se lauda p ca e ceva normal.:lol: BMW de exemplu are la motor chestii la care altii nici nu viseaza, galerie de admisie cu deit variabi, clapete individuale pt anumite modele, axe cu came variabile pe admisie si evacuare, lift de deschidre variabil al supapei... In plus foloseste alternodemaror si are un diferential autoblocant pt unele M foarte nou si f eficient. Nu vorbim de echilibrul repartitiei maselor pe care il are demult la 50/50 si acum lucreaza la cobararea centrului de greutate reusind in zona in care se invarte sa-l aiba cat mai jos. .................................................. ....................... |
am mers astazi cu un a6 2.5 tdi .. am mers si cu E .. parerea mea este ca audi ofera o senzatie mai placuta la mers ... probabil si din cauza soferului. cu bmw nu am mers pana acum deci nu stiu cum este
|
de mers merg toate daca nu ai experienta si nu esti un bun observator ...
2,5 e un motor vechi parca la Audi. |
Quote:
|
Quote:
|
Sincer sa fiu imi plac toate trei dar aleg E klasse
|
As alege:
Bmw ptr motoarele Diesel in special sd-ul de 286 Mercedes ptr eleganta, design, rafinament Audi - nu vad de ce as alege Audi :) n-are personalitate, n-are nimic din ceea ce sa imi placa :) Bmw deja e o masina comuna, orice roman care da de bani tinde sa isi cumpere Bmw asa ca aleg Mercedes ptr ca e o masina foarte eleganta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
topul va ramane intotdeauna asa:
1). seria 5 sau E-klasse 2). ?una din cele mai sus ............... 3). audi A6 |
la momentul de fata, jaguar xf este peste cele trei..
|
modelul precedent de mercedes e putin cam invechit si d`aia multi i`l cam dau laoparte.eu sunt indragostit de E dar nu pot da deoparte nici serie 5. asa ca nu sunt decis care sa aleg.amandoua ma atrag.presupun ca daca maine va fi scos in vanzare noul E sigur voturile vor sta altfel
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:54. |
- Copyright 2026 4Tuning